Xhama Mbrojtës në Shitje – Bli Online

Këta xhama mbrojtës nuk duhen parë kurrë si një kosto shtesë. Është një investim që duhet të bëni për të siguruar që ekrani juaj i çmuar i smartphone-it është i mbrojtur nga dëmtimet që mund të marrë telefoni dhe gërvishtjet.

Xham Mbrojtës në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Corning Gorilla Glass, i cili është xhami i zakonshëm i ekranit që përdoret për pajisjet këto ditë, mbase është një xham i fortë për tu thyer ose gërvishtur, por shtimi i një mbrojtje shtesë në ekranin tuaj nuk do ju bëjë asnjë dëm por përkundrazi. Nëse një mbrojtës i ekranit prej qelqi të zbutur (xham mbrojtës) prishet, është shumë më e lehtë të zëvendësohet, për të mos përmendur mënyrë më të lirë për t’u zëvendësuar sesa vetë ekrani i telefonit tuaj.

Të vlerësosh xhamin mbrojtës do të thotë të kuptosh se prej çfarë materiali është bërë. Fuqia e qelqit të zbutur vjen nga trajtimet kimike dhe termike të kontrolluara që i nënshtrohet. Këto trajtime përfshijnë ngrohje dhe ftohje të shpejtë, prandaj xhami i zbutur është deri në 5 herë më i fortë dhe prishet më ndryshe sesa xhami normal. Mbrojtja e saj me shumë shtresa zakonisht përbëhet nga një shtresë e poshtme e silikonit absorbues (thithës), film PET, dhe një qelq shtresë oleophobic të zbutur ngjitëse optikisht të pastër.

Llojet e Mbrojtësve të Ekranit (Xhamave Mbrojtës)

Tereftalat polietileni (TPE)

TEP është një lloj plastike që zakonisht gjendet në gjëra të tilla si shishet e ujit dhe kontejnerët e ushqimit. Mbrojtësit e ekranit TEP sigurojnë sasinë më të vogël të mbrojtjes nga gërvishtjet dhe dëmtimet, por ato janë super të lira, të lehta dhe të holla, dhe si rezultat janë më pak të dukshme pasi të aplikohen në telefonin tuaj.

Ata gjithashtu kanë një ndjesi të butë si mëndafshi, ndryshe nga TPU më e qëndrueshme, por e gomuar. TEP është gjithashtu pak i ngurtë, kështu që nuk mund të shkojë buzë më buzë në telefonët me ekrane të lakuara si iPhone. Nëse dëshironi të shkoni me TEP, unë rekomandoj Tech Armour.

Polireutani termoplastik (TPU)

Kur mendoni për mbrojtëset e ekranit të vjetra, me siguri po mendoni për TPU. Është një plastikë fleksibël që është e bezdisshme për t’u instaluar (përfshin përdorimin e një tretësire spërkatëse dhe nxjerrjen e shumë flluskave), nuk ndihet shumë i butë (falë strukturës së tij pothuajse prej gome) dhe shton një shkëlqim të fortë të llojit “lëvore portokalli” në ekranin e telefonit tuaj.

Por nuk është pa përfitime: është fleksibël, kështu që mund të shkojë buzë në çdo telefon, ka mbrojtje më të mirë nga goditja sesa TEP dhe ka fuqi të kufizuara “vetë-shëruese” për gërvishtjet e vogla. Marka si IQ Shield ofrojnë TPU me çmime shumë të volitshme, ndërsa filmi InvisibleShield i Zagg është pak më i shtrenjtë.

Xham mbrojtës i zbutur

Këto janë më të vjetrit në treg të llojit të mbrojtësve të ekranit. Ata nuk kanë aftësitë vetëshëruese të TPU, por janë më të ashpra për sa i përket mbrojtjes nga gërvishtjet dhe rëniet, dhe këto ditë ata janë mjaft të lirë.

Të dy amFilm dhe Maxboost ofrojnë mbrojtës të përballueshëm të xhamit që matin midis 7 dhe 8 në shkallën e fortësisë Mohs, sipas Wirecutter – dhe në testet tona, ata funksionuan mjaft mirë. (Mbrojtësit e qelqit të Zagg maten vetëm midis 5 dhe 6, gjë që thotë se është në të vërtetë më e mirë për mbrojtjen nga goditja, edhe nëse kërkon sakrifikimin e një mbrojtjeje nga gërvishtjet. Ata gjithashtu vijnë në më shumë lloje me tipare si intimitet ose anti-shkëlqim.)

Nano i lëngshëm

Këto ditë do të gjeni në treg edhe mbrojtësa të lëngshëm të ekranit, të cilët pretendojnë se mund ta mbroni telefonin tuaj thjesht duke fërkuar një solucion në telefonin tuaj dhe më pas duke e fikur atë. Këta mbrojtës vijnë me një mori çudirash që i bëjnë të vështirë të rekomandohen. Ndërsa mund të sigurojë një farë niveli të mbrojtjes shtesë, shtresa është aq e hollë sa gërvishtjet e vështira mund të kalojnë me lehtësi në ekranin aktual, i cili mposht qëllimin e një mbrojtësi ekrani.

Pra, Cili Xham Mbrojtës për Ekranin Tuaj Është më i Miri?

Mos i kushtoni shumë vëmendje vlerësimit të fortësisë që reklamojnë markat – shumica përdorin shkallën e fortësisë ASTM, në të cilën lapsi më i fortë (9H) është më i butë se xhami i zbutur, duke e bërë atë një tregues të padobishëm të mbrojtjes. Shkalla Mohs – e cila nuk përdor një “H” – është shumë më i dobishëm, megjithëse nuk tingëllon aq mirë në kuti. Nëse nuk jeni i sigurt për fortësinë e një marke specifike, Google rreth e rrotull për të parë nëse dikush e ka testuar vetë me një pajisje Mohs.

Sipas mendimit tonë, shumica e njerëzve janë më besnikë dhe shkojnë gjithmonë me një xham mbrojtës prej qelqi të zbutur: ata kanë ndjesinë më të butë, parandalojnë dëmtimin më të madh dhe janë në dispozicion me çmime mjaft të mira. Nëse jeni vërtet të imët për pamjen, mund t’ju pëlqejë më mirë PET ose TPU (pasi ata nuk janë aq të dukshëm sapo të aplikohen në telefonin tuaj), veçanërisht pasi filma si TPU mund të sigurojnë mbrojtje vetëshëruese buzë në buzë në telefonët me ekranet e lakuara.

Ne do të shmangnim mbrojtjen e lëngshme nëse nuk doni që të përdorni asnjë nga të tjerët por  sidoqoftë nëse do zgjidhnit xhamin mbrojtës me lëng, ne ju rekomandojmë Qmadix dhe garancinë që ai ofron.

Avantazhet e një Xhami Mbrojtës Ekrani të Telefonit Tuaj Celular

Mbroni ekranin e telefonit tuaj.

Smartphone-i juaj i ri mund të jetë aq i afërt sa një shoku i mirë për ju, duke marrë parasysh që do ta keni gati çdo ditë. Veshja dhe djersitja e përditshme nga mbajtja e telefonit tuaj në xhep ose çantë, apo edhe nga përdorimi i tij gjatë një stërvitje, mund të shkaktojë gërvishtje të vogla në ekranin e tij. Këtu hyjnë mbrojtësit e ekranit të telefonit nga Karma. al. Ju, ka të ngjarë të dëshironi të shtoni një kasë të telefonit celular, por merrni parasysh një xham mbrojtës të ekranit të telefonit celular për të rritur edhe sigurinë fizike të pajisjes suaj.

Ndikimi i një ekrani të gërvishtur telefoni.

Ju nuk mund të mendoni se një gërvishtje në një ekran telefoni mund të ndikojë në aftësinë e funksionimit të pajisjes suaj inteligjente. E vërteta është, që edhe një çarje e vogël mund ta bëjë të pamundur që ju të shkruani disa karaktere, të përdorni aplikacione si Instagram ose Facebook, të merrni fotografi, ose ndonjëherë edhe të zhbllokoni ekranin e telefonit tuaj. Ndërkohë që mund të mendoni se është një shpenzim i panevojshëm për të shtuar një xham mbrojtës të ekranit të telefonit, kostoja e riparimit ose zëvendësimit të telefonit shpesh është shumë më e lartë sesa thjesht rregullimi i një ekrani të gërvishtur. Për të mos përmendur, vlera e tregtisë zvogëlohet shumë (ose ata mund edhe të mos e pranojnë atë) nëse ekrani është thyer.

Llojet e mbrojtësve të ekranit.

Karma. al ofron xhama mbrojtës të ekranit të telefonit tuaj celular për të gjitha llojet kryesore të telefonave inteligjentë, përfshirë mbrojtësin e ekranit iPhone, mbrojtësin e ekranit Google Pixel dhe mbrojtësin e ekranit Samsung Galaxy. Zgjidhni një mbrojtës të ekranit të telefonit celular ose smartphone që adreson nevojat tuaja specifike, pavarësisht nëse është një pamje super e qartë HD ose një mbrojtje e fortë e ekranit. Për shembull, një xham mbrojtës i ekranit prej qelqi të zbutur siguron që imazhi në telefonin tuaj do të jetë i qartë dhe i ndritshëm, plus që ka një ndjeshmëri të shkëlqyer në prekje. Një xham mbrojtës i një ekrani të zi jo vetëm që mbron ekranin e telefonit tuaj por gjithashtu ju jep më shumë privatësi të telefonit duke mbrojtur ekranin nga të tjerët. Ju gjithashtu mund të dëshironi një xham mbrojtës të ekranit të tabletave, për pajisjet tuaja më të mëdha inteligjente.

Pasi ekrani i telefonit tuaj të mbrohet nga gërvishtjet ose të ketë një shtresë shtesë të privatësisë, mund të dëshironi kabuj shtesë të karikimit në dorë për punë, shtëpi dhe makinë.