Zierës Vezësh ne Shitje – Bli Online

Gatimet e vezëve mund të duken si një nga gjërat më të lehta për t’u bërë në të gjithë botën, por kushdo që është përpjekur të bëjë vezë të ziera të përkryera, do të njihet mirë me këta zierës vezësh që përfshijnë vlimin e vezëve në një nivel të saktë.

Zierës Vezësh ne Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Në varësi të faktorëve të ndryshëm si raporti i ujit ndaj vezëve, koha e gatimit, lloji i enëve që përdorni, lloji i vezëve, etj., Vezët tuaja të ziera mund të shndërrohen në gomë, të thata, pa shije, ose ato mund të shndërrohen në vezë të shijshme të ziera me një qendër të butë por mbi të gjitha e gatuar ashtu si duhet. Meqenëse e bardha e vezëve dhe e verdha e vezëve kanë temperaturë të ndryshme vendosjeje, dhe gjithashtu për shkak se vezët janë zier me një guaskë të errët rreth tyre e cila ju pengon të keni ndonjë mënyrë për të monitoruar ecurinë e procesit të zierjes që ndodh brenda vezëve, është shumë është e vështirë të jesh në gjendje të vlosh vezët në mënyrë të përsosur, pavarësisht nëse janë vezë të ziera, të buta (rufkë) ose të ziera mesatare.

Por këto sfida nuk duhet t’ju largojnë nga vezët pasi ato janë akoma një nga ushqimet më lëndë ushqyese të pasur edhe që është lehtë për tu ngrënë, mund të gatuhen në mënyra të gjithanshme, dhe është gjerësisht e disponueshme.

Kur gatuani vezë me këta zierës vezësh, nuk do të duhet të shtoni ndonjë vaj ose të shqetësoheni për marrjen tuaj të yndyrës. Disa ngrohës uji (mini-boljer,kazan) ju lejojnë të gatuani deri në 7 vezë në të njëjtën kohë, ndërsa të tjerët ju lejojnë të gatuani deri në 5 vezë. Kështu që krijoni një meze të shijshme ose një meze të lehtë me vlera ushqyese në çdo kohë me këto sobat. Ata gjithashtu vijnë në një gamë tërheqëse të ngjyrave dhe modeleve. Disa madje janë të dizajnuara si pula, gjë që i bën ata një shtesë unike në kuzhinën tuaj. Zierësit e vezëve vijnë me lloje të ndryshme, kështu që ju mund të bëni vezë të butë, të mesëm ose të ziera me zierje në vetëm disa minuta. Ata janë gjithashtu shumë të lehtë për t’u përdorur, sepse gjithçka që duhet të bëni është të vendosni vezët në raftin e zierësit, të shtoni ujë, të mbyllni kapakun, t’i futni ato në një prizë elektrike dhe të ndizni butonin e energjisë. Dhe mëngjesi juaj i shëndetshëm me vezë do të jetë gati në çdo kohë.

Ka edhe zierësa që vijnë me kapakë të qartë që do t’ju lejojnë të shihni vezët ndërsa ato janë duke gatuar. Shumica e tyre vijnë me shtresë qe nuk ngjit dhe sigurojnë që vezët të mos ngjiten në brendësi të tyre dhe kjo gjithashtu bën që pastrimi i lëvozghave (gujadave) tyre të bëhet sa më i lehtë. Disa madje vijnë me tabaka vezësh që do t’ju lejojnë të mbani dhe servirni lehtë vezët pasi të jenë gatuar. Shumica e tyre vijnë me një veçori automatike të mbylljes që do t’i çaktivizojë kur gatimi të ketë mbaruar, duke siguruar kështu sigurinë e pajisjes dhe efikasitetin e energjisë.

Cfarë duhet të kërkoni në një zierës vezësh elektrik

Numri i vezëve

Nëse doni të përdorni disa vezë në të njëjtën kohë,atëherë mund të bëni një grup të dyfishtë, kështu që nuk do tju duhet të gatuani më vonë. Nga ana tjetër, vezët me zierje të fortë prishen më shpejt sesa ato të pazjera, kështu që nëse nuk do të përdorni sasi të mëdha, një tenxhere më kompakte mund të jetë varianti juaj më i mirë.

Kontrollet

Shumica e zierësave të vezëve kanë kontrolle shumë të thjeshta. Sidoqoftë, disa modele janë pak më komplekse, me drita ose paralajmërime të dëgjueshme për t’ju ndihmuar të monitoroni proçesin e gatimit.

Mënyra 

Shumica e zierësave të vezëve vijnë me tre mënyra – të vështira, të lehta dhe të mesme. Ka zierës vezësh si Kent Instant që gjithashtu ju siguron mundësinë e vendosjes së modalitetit përmes nivelit të ujit.

Koha e gatimit

Koha e gatimit ndryshon në zierësit me mikrovalë. Për vezët e buta gatuajeni për pesë minuta në një mikrovalë 1000W (vat) . Gatuani për gjashtë minuta në një mikrovalë 800W, dhe shtatë minuta në mikrovalë 600W (vat).

Opsione shtesë gatimi

Ndërsa shumica e zierësve të vezëve gjithashtu mund të bëjnë vezë të copëtuara, të tjerët gjithashtu mund të bëjnë omeletë. Nëse dëshironi të gatuani vetëm vezë në lëvozhgat e tyre, nuk ka nevojë të paguani për opsionet që nuk do të përdorni.

Pyetjet e bëra më shpesh

A janë zierësit e vezëve te sigurt?

Ky zierës elektrik mund të ziejë deri në 7 vezë menjëherë. Ajo ka një pjatë ngrohje çeliku (inox-i) që mundëson gatimin e vezës sa më shpejt. Zierësit e vezëve janë shumë të sigurt për t’u përdorur. Gjithashtu, ata kanë një funksion fikjeje automatike që mbyll automatikisht bojlerin pasi cikli i gatimit të ketë përfunduar.

Sa kohë duhet për të zierë vezët në zierësit e vezëve?

Merr përafërsisht 10 minuta për të zierë vezët dhe automatikisht fiket pasi të jenë zierë vezët.

Si i gatuani vezët në një zierës vezësh elektrik?

  • Mbusheni kupën tuaj për matjen e ujit në linjën e vezëve Soft 7 me ujë të ftohtë.
  • Hidhni ujin në qendër të rezervuarit të ujit të zierësit të vezëve.
  • Vendosni mbajtësen e vezëve në majë të bazës.
  • Vendosni pajisjen me kapak.
  • Kur të bëhen vezët, do të dëgjoni një tingull.
  • Merrni kapakun.

Cili është funksioni i gjilpërës së vezëve në zierësin e vezëve?

Një shpues vezësh shpon xhepin e ajrit të një lëvozhge veze me një gjilpërë të vogël për të mbajtur guaskën të mos plasaritet gjatë zierjes së fortë. Nëse të dy skajet e guaskës janë shpuar, veza mund të shpërtheje duke ruajtur guaskën. Ekzistojnë shembuj të shpimit të vezëve nga shekulli XIX.

Eshtë zierja e vezëve me avull më i mirë se zierja e tyre me ujë (vlim) ?

Pyetje të rëndësishme, miq. Pyetje e rëndësishme me të vërtetë. Me vezët me avull, kontakti me avullin e ujit shumë të nxehtë nxehet vezën në të njëjtën mënyrë siç do të dëshironte uji i valë ose një tigan i nxehtë prej gize. Dallimi i vetëm është se avulli do të gatuaj vezën tuaj më butësisht, duke rezultuar në një të verdhë veze më të butë dhe më kremoze.

A janë zierësit e vezëve elektrikë të mirë?

Punonjësit e zyrave që kanë nevojë për një mënyrë për të zierë vezët, kanë zierësa elektrikë vezësh si një mundësi fantastike, pasi ata e kryejnë punën pa bërë nevojë për vëmendje të vazhdueshme. Plus, ata automatikisht fiken kur vezët bëhen gati dhe vezët nuk marrin plasaritje kur janë brenda.

Sa ujë duhet të hedhim në tenxhere?

Për vezët e gatuara më butë (rufkë) mbushni hapin e parë në enë (rreth 2 lugë ose 30 ml). Për vezët me gatime të mesme ose të ziera, mbushni në hapin e dytë në enë(rreth 3 lugë ose 45 ml). Për vezët e gatuara me vështirësi, plotësoni në vijë për Vezët me gatime të forta. (Rreth 7 lugë ose 105 ml).