Plitkë Gatimi në Shitje – Bli Online

Investimi në një plitkë gatimi ju jep mjaft mundësi për gatim. Ato janë perfekte për hapësira të vogla pa vend për një stufë tradicionale ose mund të jenë një shtesë ideale kur thjesht nuk keni plitka të mjaftueshme .

Plitkë Gatimi në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Plitkat vijnë me një gamë të madhe, ku shumica janë në dispozicion si plitka të vetme ose të dyfishta, dhe ato kanë një gamë karakteristikash, ku të gjitha ofrojnë një gjërë të cilësimeve të nxehtësisë.

Ka shumë arsye për të blerë një plitkë gatimi. Ju mund të keni nevojë për një plitkë shtesë ose dy kur gatuani për një grup të madh ose gatuani shumë produkte të ndryshme në të njëjtën kohë. Një plitkë është gjithashtu opsioni i përsosur për hapësira të vogla që nuk kanë hapësirë të mjaftueshme për një stufë tradicionale, të tilla si një apartament në studio ose një hapësirë të përbashkët jetese. Ata janë gjithashtu të shkëlqyera për ti marrë me vete me pushime. Ju mund t’i përdorni ato gjatë kampimit ose në vënde të tjera ku ju mund të lëvizni. Plitkat janë të lëvizshme, të lehta dhe kompakte, kështu që ato janë të lehta për t’u marrë me vete kudo që dëshironi të jeni.

Një arsye tjetër e zakonshme që njerëzit blejnë një djegës countertop është kur ata po bëjnë një rinovim të kuzhinës. Një plitkë ju lejon të gatuani ushqim ndërkohë që kuzhina juaj dhe pajisja juaj e rregullt e gatimit mund të kenë dalë jashtë funksionimit. Eshtë e dobishme edhe në një majë, të tilla si nëse stufa juaj prishet. Me një plitkë  në dorë, nuk do të jeni kurrë pa një mënyrë të thjeshtë dhe efektive për të gatuar ushqimin tuaj.

Karakteristikat që janë të rëndësishme për tu marrë parasysh në një plitkë gatimi

Një plitkë gatimi duhet të jetë e besueshme, e sigurt dhe e lehtë për t’u përdorur. Ja se çfarë duhet të konsideroni kur zgjidhni një plitkë :

Lloji i metodave të gatimit. Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të plitkave dhe secili lloj ka veçori të ndryshme. Plitkat standarte të unazave elektrike janë zakonisht të lira dhe të qëndrueshme, por ato janë të vështira për tu pastruar. Plitkat me pllaka prej gize janë më të lehta për t’u pastruar dhe pllaka e ngurtë është më e përshtatshme për tiganët tuaj. Pengesë kryesore me të dy llojet e plitkave të gizës është se ato marrin më shumë kohë për t’u ngrohur ose ftohur. Plitkat e induksionit nxehen dhe ftohen shpejt. Ato janë më të sigurta për t’u përdorur dhe për të qëndruar të freskëta rreth skajeve. Sidoqoftë,do të mund t’ju duhet të blini enë gatimi speciale, pasi ato duhet të përdoren me tigan magnetik.

Plitkë gatimi teke ose dyshe. Do të duhet të merrni parasysh  në qoftë se dëshironi një ose dy plitka. Përfitimi i një plitke të dyfishtë është, natyrisht, që ju do të keni më shumë hapësirë për të gatuar. Pengesë është që plitkat e banjës me djegës të dyfishtë janë më të mëdha dhe marrin më shumë hapësirë.

Paneli i kontrollit. Plitka juaj duhet të jetë e lehtë për tu kontrolluar dhe përdorur. Disa plitka përdorin një numër kontrolli të temperaturës. Të tjerët shfaqin ekran intuitiv të ekranit me prekje LED.

Fuqia ne watt (vat). Një karakteristikë tjetër që do të duhet të merrni parasysh është se me sa vat (watt) ose fuqi përdoret ose futet në punë pajisja. Sa më shumë vat (watt) të ketë aq më shumë do ti japë energji gatimi plitkës, por do të marrë më shumë energji elektrike, gjë që do të kushtojë pak më shumë se zakonisht.

Nivelet e temperaturës. Disa plitka ju lejojnë të rregulloni manualisht temperaturën përmes një çelësi kontrolli. Të tjerat vetëm ju lejojnë të rregulloni temperaturën në nivelet e paracaktuara. Në mënyrë tipike, ju do të keni më shumë kontroll të temperaturës me plitkat e gize se sa plitkat e induksionit për shkak të natyrës së teknologjisë së induksionit.

Karakteristikat e sigurisë. Shumica e plitkave janë të pajisur me karakteristika të sigurisë. Disa kryejnë funksione si:  kyçja automatike, fikja automatike ose mbyllje e kontrolluara nga koha për t’ju ndihmuar të mbani ju dhe fëmijët e vegjël në familjen tuaj. Disa plitka nxehen dhe ftohen shpejt ose qëndrojnë të ftohtë në pjesën e prekjes në anët e djegies.

Pyetjet e bëra më shpesh 

Si mund të zgjedh një plitkë gatimi?

Zakonet tuaja të gatimit do të përcaktojnë numrin dhe llojin e ndezësve ose elementeve që ju nevojiten dhe rrjedhimisht llojin e gatimit që duhet të zgjidhni. Nëse gatuani shumë ose përgatisni ushqim për njerëz të ndryshëm me nevoja të ndryshme dietike, do të dëshironit të paktën një vatër me 5 pllaka ose elementë ndezës nëse mund ta quajmë kështu.

Cili lloj plitke gatimi është më i lehtë për tu pastruar?

Vatrat e gatimit elektrike të induksionit dhe zbutjes janë më e lehtë për t’u pastruar. Vatrat me  induksion (duke përfshirë shkallët tona të induksionit ti cilat renditen ndër më të vlerësuarat) janë fituesit e duarve në klubin e të-pastrosh-lehtë. Ato janë të thjeshta për tu mbajtur me gaz, pasi ato përdorin elektromagnetizmin për të ngrohur tiganët direkt.

A është një plitkë gatimi e sigurtë?

Një plitkë gatimi ofron një numër karakteristikash të sigurisë që e bën atë të sigurtë dhe të besueshme për përdorim në shtëpi nga klientët. Shumë ofrojnë një bravë të sigurisë së fëmijëve që mund t’i mbajë fëmijët e vegjël te sigurt edhe te parandalohet ndezja aksidentale e tiganit. Shumica gjithashtu shfaqin dritat e treguesve që ju njoftojnë kur plitka po nxehet dhe ka arritur temperaturën e dëshiruar. Disa plitka nxehen dhe ftohen jashtëzakonisht shpejt, kështu që nuk duhet të shqetësoheni nëse është akoma e nxehtë plitka apo jo pasi keni mbaruar gatimin. Këto karakteristika të sigurisë ndihmojnë që produkti të jetë i sigurt për shtëpinë tuaj.