Multicooker në Shitje – Bli Online

Një multicooker është një pajisje elektrike kuzhine për gatim të automatizuar duke përdorur një kohëmatës. Një multicooker tipik është në gjendje të ziej,të pjekë,të skuqë,të pjekë në skarë,të ziejë me avull, etj.

Multicooker në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Pajisja operon duke vendosur përbërës brenda, duke zgjedhur programin përkatës dhe duke lënë multicooker të gatuajë sipas programit, zakonisht pa ndonjë nevojë për ndërhyrje të mëtejshme të përdoruesit. Disa multicookers kanë një termostat të përshatshëm ne bazë të gatimit që do të bëni.

Përveç programeve të gatimit, një multicooker mund të ketë funksione që ta mbajë ushqimin të ngrohtë, ta ngrohë përsëri ose ta gatuajë në një kohë të mëvonshme. Disa multicookers gjithashtu mund të funksionojnë si një sobë e ngadaltë.

Historia e Multicooker

Në vitet 1920 në Mbretërinë e Bashkuar, “multicooker-at” themelorë u tregtuan drejt konsumatorëve si një pajisje që do të kursente në konsumin e gazit, për të kursyer para në faturat e gazit. Disa sobave elektrike të orizit u zhvilluan në Japoni në vitet 1950. Me kalimin e kohës u shtuan më shumë funksione për të gatuar lloje të tjera kokrrizash dhe supash, dhe pajisjet u bënë të njohura si multicookers.

Sobat moderne përfshijnë kontrolluesit elektronik të kohës, temperaturës dhe presionit dhe tregtohen si “pajisje gatimi të automatizuara me shumë qëllime”. Ato më moderne përfshijnë opsione me Bluetooth dhe WiFi dhe procedurat e gatimit në përshkrimet e recetave, kryesisht duke zgjedhur temperaturën, kohën dhe presionin në hapa të shumëfishtë, për të aprovuar dhe shkëmbyer. Në të njëjtën kohë, tregu evropian kishte prodhuar pajisje kuzhine me funksione individuale, siç janë kazanët elektrikë, sobat me presion, prodhuesit e bukës, tostierët, gatimi me avull, furrat me mikrovalë dhe prodhuesit e kosit. Multicooker kombinon funksionet e disa prej këtyre pajisjeve.

Multicookers-at mund të bëjë qindra gatime karakteristike për çdo kuzhinë, përveç atyre që kërkojnë lloje specifike të gatimit të pambështetur nga pajisjet, siç është tiganisja me flakë.

A është Multicooker më i mirë se sobat me presion elektrik?

Multicooker-at kanë kohë që i kalojnë homologët e tyre të sobave. Ata janë më të lirë dhe më të gjithanshëm. Ju mund të bëni gatime me avull dhe gatime të ngadalta siç quhen ndryshe (si çomleku i viçit,tava e pulës etj) në to dhe të shijoni avantazhin e paracaktimit të kohës dhe presionit.

Sidoqoftë, multicookers-at me siguri mund t’i lënë shumë mbrapa ata  për shkak të komoditetit të përdorimit dhe efektshmërise. Më shpejt se llojet e tjera të sobave, këto janë një bekim në jetën e njerëzve.

Sobat elektrike vazhdojnë të kërkojnë faturat e shërbimeve tuaja, dhe modelet e sobave kërkojnë shumë kohë për përgatitjen e ushqimit. Një multicooker ju çliron nga këto probleme me një sistem të kursimit të energjisë dhe mundësi të shpejtë gatimi. Disa vijnë gjithashtu me një veçori të programueshme që lejon gatimin pa pasur nevojën që të rrini gjatë gjithë kohës duke e mbikqyrur. Thjesht duhet të vendosni të gjithë përbërësit dhe të zgjidhni programin e duhur për të realizuar punën.

Përfitimet nga përdorimi i Multicooker

Kosto-efektive

Një multicooker mund të kryejë disa funksione gatimi. Sa do të kushtonte nëse duhet të blini të gjitha këto mjete gatimi veç e veç? Pra, është një mundësi për të ulur kostot që gjithashtu do te kursenin shumë nga koha tuaj.

Dizenjim i mirë

Vegla është shumëfunksionale, por nuk do të thotë se do të zërë hapësirën e pajisjeve të tjera. Në fakt, shumica e sobave janë të dizajnuara aq mirë sa nuk janë më të mëdha se një fshesë e vogël.

Madhësia kompakte e bën atë të përshtatshme për çdo banak dhe kundra-bufe. Mund ta përdorni edhe në dhomat e  konvikteve por gjithashtu edhe në anije dhe furgonë për RV.

Pastrues papastërtish 

Ajo funksionon si një alternative për shumë pajisje. Mund ta përdorni për gatime me avull, bërjen e kosit, dhe më shumë. Pra, nuk keni nevojë të gatuani në shume enë kuzhine kur keni një multicooker.

Në mënyrë të ngjashme, krijon më pak rrëmujë gjatë kohës së gatimit për shkak të dizajnit të tij unik. Dizajni i kapakut të avulluesit mban avullin brenda dhe nuk e përhap atë në të gjithë kuzhinën. Gjithashtu dizajni i thellë i tiganit nuk lejon vajin e copëtuar ose yndyrat kudo.

Lehtësia e përdorimit

Mund ta përdorni kudo, dhe është ideale që një person i vetëm të gatuajë për një turmë të tërë! Shumica e modeleve janë shumë të programueshëm, gjë që ju lejon të lini ato pa pasur nevojë ti kushtoni vëmëndje gjithë kohës.

Kursim energjie

Në dallim nga shumë tiganë dhe tenxhere të tjera gatimi, multicookers nxeh të gjithë tenxheren, gjë që kërkon më pak fuqi për të gatuar ushqimin. Për më tepër, nxehtësia bllokohet edhe qarkullon brënda makinerisë në vend që të përhapet në kuzhinë për ta kthyer atë të nxehtë.

Pastrohet lehtë

Për shkak të shpërndarjes madje të nxehtësisë, ushqimi nuk digjet dhe nuk ngjitet në tenxhere. Për më tepër, veshja anti-ngjitje gjithashtu ndihmon në pastrimin e lehtë.

Karakteristikat e Multicooker-save me cilësi të lartë

Dezajni

Dizajni nuk do të thotë se sa e mirë është pajisja, por cili është kapaciteti i saj dhe si duket sipërfaqja e brëndshme e tij.

Kapaciteti i multicookers-ave varjon nga një litër deri në tetë litra. Një model me një litër është i mjaftueshëm për të gatuar ushqim për një person ose dy ndërsa një tenxhere me tetë litra i përshtatet nevojës së një familje të madhe. Një akoma më e madhe është gjithashtu e përsosur për ata që duan të presin shpesh mysafirë. Një familje prej katër vetësh nuk do të kërkojë asgjë më të madhe se një model me katër deri në gjashtë litra kapacitet.

Madhësia do të varet në bazë të numrit të  njerëzve që do të gatuani çdo ditë. Gjithashtu, një më i madh do të jetë perfekt nëse ju pëlqen të keni mbetje ushqimi nga i cili do të gatuani.

Performance e Gatitmit

Një multikooker do të ketë funksione të ndryshme gatimi. Numri i opsioneve do të varet nga madhësia dhe çmimi i tij. Shumica e modeleve janë të aftë të bëjnë gatime, tiganisje, zierje si dhe gjëra të tjera.

Shumë modele kanë programe të integruara për supë, rizoto, bollgur, etj. Detyra juaj është të vendosni përbërësit dhe të shtypni butonin e duhur, pajisja do të kujdeset për pjesën tjetër të gatimit. Cilësimet e presionit lejojnë gatimin me presion të ulët ose të lartë sipas llojit të ushqimit qe do të gatuani. Eshtë veçanërisht e dobishme për një recetë e clia kërkon që presioni të vendoset në një pikë specifike. Në mënyrë të ngjashme, kohëmatësi lejon të vendosni një kohëzgjatje për një përgatitje, dhe tenxherja do të fiket vetë pas kësaj periudhe. Eshtë e shkëlqyer për gatim pa pasur nevojë që ti rrini mbi kokë. Gjithashtu do t’ju tregojë se sa kohë ka mbetur para se të bëhet përgatitja.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Cfare bën ekzaktësisht nje multicooker?

Një multicooker  është një pajisje elektrike kuzhine për gatim të automatizuar duke përdorur një kohëmatës. Një multicooker tipik është në gjendje të ziejë,të pjekë,të skuqë,përdoret për të skuqur më shumë se zakonisht, pjekje në skarë, zierje me avull etj. Disa multicookers-a gjithashtu mund të funksionojnë si soba të ngadalta (ku mund të bëni tavë pule, çomlek viçi etj).

A është multicooker-i një tenxhere me presion?

Dallimi i të dyja pajisjeve është se tenxherja me presion mund të përdoret vetëm për gatimin me presion, ndërsa multicooker ka veçori të tjera dhe njëra prej tyre është veçoria e gatimit të presionit.

A ja vlen qe te blini nje multicooker?

Ai do t’ju kursejë para. Me një multicooker, ju shndërroni prerjet e mëdha të mishit në mish të grirë dhe prodhimet e lira si fasulet e thata në pjata të shijshme që vërtet do ju pëlqejnë edhe do kthehen në të preferuarat tuaja. Për shkak se ato gatuajnë kaq shpejt, ju do të përdorni më pak energji sesa gatimi me furrën ose sobën tuaj.

A mund të skuqni në një multicooker?

Kjo tenxhere fantastike shumë-funksionale ju lejon që të bëni salcën, pjekjen, skuqjen, pjekjen me avull,pjekjen me skarë, gatimin e ngrohtë dhe të ngadaltë por më e rëndësishmja është se ushqimin tuaj mund ta ri-ngrohni më vonë vetëm nëpërmjet ksaj pajisjeje të dobishme shërben gjithashtu për kursimin e hapësirës që do të thotë zë shumë pak vend ne bazë të funksioneve që ka !Tasi me kapacitet të lartë prej 5 litrash ju jep hapësire për të gatuar ushqim për mbledhje familjare apo edhe për një darkë me miq.

Cfarë mund të gatuhet në një multicooker?

Pjekësi juaj i shumëfishtë mund të dyfishohet si tenxhere me oriz, dhe ajo vjen me opsione të paracaktuara për gatimin e orizit (të bardhë) dhe drithërave. Ju gjithashtu mund të gatuani supë, çomlek, shpendë, fasule dhe ushqim pikant në mënyrat e tjera të paravendosura. Gjithashtu multicooker-i ka kushtet për të bërë kosin tuaj pa patur nevojë për pajisje të specializuara.

Si të zgjedh një multicooker?

Nëse dëshironi një kuzhinë me pamje të bukur dhe moderne, atëherë kërkoni një pajisje, dizajni i së cilës është i thjeshtë për t’u integruar edhe përshtatet në mënyrën më të mirë të mundshme me dekorin e kuzhines, nëse duhet të gatuani sasi të mëdha ushqimi, zgjidhni një shumë të lartë kapaciteti (matet në litra dhe renditet në kutinë e produktit).

Cfarë duhet të kem parasysh kur të blej nje tenxhere me presion?

Shikoni sobat prej çeliku (inox). Sobat e presionit të aluminit janë më pak të shtrenjta, por gjithashtu më pak të qëndrueshme, dhe alumini mund të reagojë ndaj ushqimeve me përmbajtje acidike. Sobat elektrike me presion vijnë me karakteristika të programueshme për kohën e gatimit dhe cilësimet për funksione të ndryshme gatimi (pjekja, zierja, salca dhe ngrohja).

A më nevojitet një multicooker?

Me multicookers-at gatimi bëhet më shpejt në krahasim me gatimet tradicionale.Kjo e bën ushqimin tuaj më të shëndetshëm se kurrë. Ju mund të kurseni hapësirë në kuzhinë sepse multicookers-at janë pajisje gjithçka-në-një. Meqënëse është një pajisje gjithçka-në-një, pastrimi që ju duhet të kryeni është më i pakët edhe më i shpejtë për tu bërë.