Ibrik Çaji / Uji / Kafeje në Shitje – Bli Online

Një ibrik, ku shpesh herë ne e cilësojme si një ibrik çaji ose lugë çaji, është një lloj ene, e specializuar për ujë të valuar, me kapak, hundëz dhe dorezë, ose një pajisje e vogël kuzhine me formë të ngjashme që funksionon në një mënyrë të përmbajtur.

Ibrik Çaji / Uji / Kafeje në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 5 results

Ekzistojnë dy lloje kryesore të ibrikut: enë dhe kube. Kazanët e enëve janë më të larta dhe kanë tendencë të kenë një hundëz të mprehtë për derdhje pa spërkatje. Ata gjithashtu kanë dorezën e tyre në anën e tyre dhe në përgjithësi do të mbajnë një vëllim më të madh të ujit.

Ibrikët në formë kube janë më tradicionale, duken si modelet klasike të sobave. Ibrikët elektrik me kube shpesh kanë kapakë për ngritje, të cilët mund të jenë pak më të këndshëm sesa modelet me rrokullisje, dhe zakonisht kanë një kapacitet më të vogël uji sesa ibrikët në formë kane. Dorezat e tyre shpesh janë në majë.

Llojet e Ibrikëve

Ibrik Stevetop

Një Ibrik modern me stufë është një enë metalike, me fund të sheshtë, që përdoret për të ngrohur ujin në një stufë ose vatër. Ata zakonisht kanë një dorezë në majë, një hundëz dhe një kapak. Disa gjithashtu kanë një bilbil me avull që tregon kur uji ka arritur në pikën e vlimit.Ibrikët zakonisht bëhen me çelik (inox), por mund të bëhen edhe nga bakri ose metale të tjera.

Ibrik Elektrik

Në vendet me 200-240 V energji elektrike, ibrikët elektrikë zakonisht përdoren për të zierë ujin pa pasur nevojë për një pllakë sobë. Elementi i ngrohjes është mbyllur plotësisht në mënyrë tipike, me një vlerësim të energjisë prej 2-3 kW. Kjo do të thotë se barazimi aktual për një ibrik elektrik është më shumë se 10 A, që është një pjesë e konsiderueshme e rrymës në dispozicion për një shtëpi tipike: siguresa kryesore e shumicës së shtëpive ndryshon midis 20 dhe 100 Amper. Për këtë arsye ibrikët elektrikë, për aq kohë sa janë të disponueshëm, janë më pak të njohura në vendet me 110 V (rrymë elektrike), ku prizat elektrike shpesh janë aktuale të kufizuara për të siguruar rreth 1.5 kW. Në dizajnet moderne, pasi uji të ketë arritur pikën e vlimit, ibriku çaktivizohet automatikisht, duke mos lejuar që uji të ziejë larg dhe të dëmtojë elementin e ngrohjes.Një dizajn më i drejtë, kazan elektrik me stil “xhuxh”, mund të jetë më ekonomik për t’u përdorur, pasi edhe një filxhan me ujë do ta mbajë elementin të mbuluar, një kazan elektrik ndonjëherë mund të quhet si një tenxhere e nxehtë.

Si të zgjedhim një ibrik?

Shpejtësia

Një element fuqie prej 3kW është në përgjithësi më i shpejtë, dhe të gjithë ibrikët tanë me rezultate më të larta e kanë këtë sasi në W (vat). Nëse prisni që ibriku juaj të vlojë nuk është një çështje e rëndësishme për ju, një sasi W (vati) më e ulët do të funksionojë po ashtu. Vlen të merret parasysh edhe pse këto modele mund të zgjasin shumë më gjatë dhe të përdorin më shumë energji për të bërë sasinë e çajit tuaj.

Zhurma

Ibrikët me një sasi W (vati) më të lartë priren të jenë më të zhurmshëm. Shikoni për modele të aprovuara nga Quiet Mark, të cilët testojnë nivelin e zhurmës në decibel – gjithçka që konsiderohet “e mirë” nga Quiet Mark duhet të jetë mjaft e qetë.

Kapaciteti

Zakonisht, ibrikët mund të mbajnë midis 1,5 deri në 1.7 litra ujë. Një filxhan çaji mesatar është 250ml, kështu që duhet të jeni në gjendje të vloni sa duhet për 6-7 gota në të njëjtën kohë. Nëse thjesht vendosni enën për një filxhan çaj, ia vlen të kontrolloni kapacitetin minimal që kazani juaj mund të ziejë. Shumica e modeleve kanë një nivel minimal të shënuar qartë.

Tiparet e Ibrikëve qe duhet t’i keni parasysh

Treguesi i nivelit të ujit

Shumica e ibrikëve e kanë këtë gjë shumë të dukshme në pjesën e jashtme, por disa janë vendosur më me vështirësi, siç përshëmbull pas dorezës. Ibrikët me dritare të mëdha shikimi janë më të mirat nëse dëshironi të dini saktësisht se sa ujë ka në kazan në çdo kohë.

Ndryshimet e temperaturës

Ibrikët me temperaturë të ndryshueshme mund ta ngrohin ujin në temperatura të ndryshme për të dhënë rezultatet më të mira kur ziejmë llloje të ndryshme çaji dhe kafeje. Eshtë një karakteristikë e dobishme nëse ju pëlqen të pini çajra më delikatë si ai bimori dhe jeshili, të cilat duhet të ziejnë nën vlim.

Tipare të zgjuara (inteligjente)

Disa ibrikë kanë karakteristika shtesë të zgjuara, të tilla si t’ju lejojnë të vendosni enën të ziejë nga telefoni juaj duke përdorur një aplikacion ose të kontrolloni temperaturën e ujit. Karakteristikat e tjera inteligjente përfshijnë butonat e temperaturës para-programuar për pije të ndryshme të nxehta dhe një mjedis “me vakum” për të ruajtur temperaturën e ujit për një kohë të caktuar.

Pesha

Për çdo mililitër uji që i shtoni ibrikut tuaj, një gram shtesë i shtohet peshës së saj të përgjithshme, që do të thotë se ato mund të bëhen mjaft të rënda. Nëse ngritja mund të jetë çështje, kërkoni një model që peshon jo më shumë se një kilogram kur është bosh.

Doreza

Vlen gjithashtu të kontrolloni pozicionin dhe formën e dorezës, e cila mund të ndikojë në ekuilibrin gjatë mbushjes edhe derdhjes. Disa doreza kanë një zonë të butë, të gomuar.

Filtrat

Shumica e ibrikëve kanë filtra uji të shkëputshëm, që mund të lahen, të cilët ulen në bazën e hundës. Këto mbledhin copa gëlqereje nga uji për të mos lejuar që ato të derdhen në pijen tuaj, dhe ato ndalojnë formimin e llumit në sipërfaqe.

Mbrojtja nga zierja e thatë

Me këtë karakteristikë, ibriku fiket automatikisht nëse nuk ka ujë të mjaftueshëm brenda. Kjo zvogëlon rrezikun që ajo të digjet e thatë dhe të shkaktojë dëme. Eshtë gjithashtu po aq e rëndësishme të kontrolloni matësin e ujit për të siguruar që ibriku juaj të mos jetë mbingarkuar, i cili mund të ziejë dhe të jetë një rrezik për sigurinë.

Bazë me 360 gradë

Do të gjeni që shumica e ibrikëve në treg kanë një qendër lidhëse piruetë, e cila thjesht do të thotë që mund ta vendosni enën në bazë për t’u përballur në drejtimin më të përshtatshëm për ju. Të gjithë ibrikët në top 10-të tanë kanë këtë veçori. Disa baza gjithashtu kanë një veçori shtesë të ruajtjes së kabllove nën të për të hequr çdo kordon të tepërt.

Siguria

Shtresa e jashtme e disa ibrikëve mund të nxehet jashtëzakonisht shumë. Shpesh, ata me një brinjë të çeliktë të pandryshkshëm arrijnë temperatura më të nxehta se materialet e tjera – jo ideal nëse keni fëmijë të vegjël në kuzhinë. Kazanet me një veçori të mbylljes automatike do të ndalojnë automatikisht kur uji fillon të ziejë ose nëse kazan ngrihet nga baza e tij.

Efikasitet të energjisë

Mbani një sy për “vlim të shpejtë”, “një filxhan” ose ibrik eko-miqësor. Këta mund të prodhojnë ujë të vluar me një filxhan në më pak se një minutë dhe të përdorin deri në 50% më pak energji. Ibrikët me karakteristika të mbylljes automatike gjithashtu ndihmojnë për të parandaluar humbjen e energjisë elektrike shumë gjatë proçesit të zierjes së ibrikut.

Pyetjet e bëra më shpesh

Për çfarë përdoret një ibrik?

Një ibrik modern me sobë është një enë metalike, me një fund të sheshtë, e përdorur për të ngrohur ujin në një stufë ose një vitore. Zakonisht kanë një dorezë në majë, një hundëz dhe një kapak. Disa gjithashtu kanë një bilbil me avull që tregon kur uji ka arritur në pikën e vlimit.

Çfarë ndodh nëse vendosni (shtoni) qumësht ne ibrik?

Ibrikët elektrikë vendosin sa më shumë fuqi në ujë, kështu që nëse vendosni ushqime që mund të digjen, ka një shans të mirë që ata do të digjen. Nëse përpiqeni të vloni qumështin, do të merrni një sasi qumësht të djegur në fund, e cila nuk do të jetë shumë e këndshme për t’u pastruar ose mbi të gjitha për t’u shijuar. Qumështi gjithashtu do të rrjedhë edhe shumë, gjë që do të bëjë një rrëmujë.

A eshte mirë të lini ujë në ibrik?

Pastaj, vloni ujë dhe hidhni 3 ose 4 herë para se të filloni të përdorni ibrikun tuaj të ri. A është mirë të lini ujë në një kazan? Jo, jo më shumë se disa orë.

A janë ibrikët prej qelqi më të sigurta se çeliku ose inoxi?

Një alternativë më e sigurt për kazanët metalikë dhe plastikë që shmang problemet e lidhura me shijen metalike, ndryshkjen dhe rrjedhjen e metaleve dhe kimikateve etj. Sigurohuni që të merrni një gotë me cilësi të lartë, pa plumb dhe rezistente ndaj nxehtësisë që nuk do të largojë toksinat në ujin tuaj pa marrë parasysh sa kohë e përdorni për zierje.

A duhet të boshatisim ibrikun pas përdorimit?

Ju duhet ta zbrazni atë (dhe mundësisht ta thani atë). Pas përdorimit për të parandaluar ngjitjen. Thjesht mbusheni me uthull një herë në javë, zbrazeni dhe shpëlajeni shumë mirë në mënyrë që të pastrohet siç duhet.

A i vrasin bakteret ibrikët?

Zierja vret mikroorganizmat si viruset, bakteret dhe parazitët. Uji duhet të vlojë për një minutë. Një ibrik zakonisht do ta sjellë ujin në vlim para se të fiket vetë dhe kjo është e mjaftueshme.