Grirëse në Shitje – Bli Online

Një grirese është një pajisje kompakte kuzhine me të cilën mund të presësh fruta dhe perime në copa të vogla brënda një kohe të shkurtër. Ndonjëherë ju gjithashtu mund të shtypni akullin me të.

Grirëse në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 11 results

Një grirëse është krijuar  kryesisht  për të grirë dhe gjithashtu per te perziere produkte te tjera qe mund ti perdorni gjate gatimit. Mund të përzieni vetëm me një grirese të vetëme. Sidoqoftë, nuk do të përjetoni të gjitha mundësitë siç mund ti keni me një procesor ushqimi (pajisje e perpunimit te ushqimit) ose mikser.

Pavarësisht faktit nëse jeni një kuzhinier me pervoje ose i ri për të përgatitur ushqime nga e para, diçka nga zgjedhja jonë e grires-ve do të thjeshtojë dhe përshpejtojë procesin tuaj të gatimit. Ne kemi përfshirë në dyqanet tona modele të favorshme për buxhetin qe cdo familje mund ta perballoje, gjithashtu ajo perfshin opsione te fuqishme elektrike qe do lehtesoje procesin e punes suaj gjate gatimit . Shumë njësi janë kompakte dhe marrin pak hapësirë gjithashtu.

Një Grirese (e cila nuk është elektrike) është shumë më e vogël se makinerite përpunuese te ushqimit. Ata nuk kërkojnë më shumë hapësirë në kuzhinë siç bën një procesor ushqimi (në varësi të madhësisë së tasit përbërës të hudhrës së ushqimit). Disa mund të jenë aq të vogla sa një ose dy gota.

Grireset janë të dizajnuara në mënyrë që operatori të vendosë një qepë, domate ose marule të vetme në hanxhar (pjesen metalike te mprehte), të shtyjë ose të tërheqë dorezën dhe ta detyrojë sendin përmes teheve të prerjes. Një enë e vendosur nën preresin e perimeve kap përbërësit e përpunuar. Mbetjet e frutave dhe perimeve qe janë me detyrë të rëndë, të lehtë për tu pastruar dhe prodhuar rezultate të qëndrueshme, kështu që ju e dini që të gjitha pykat e limonit ose fetave te domateve do të jenë saktësisht ne të njëjtën madhësi. Për dallim nga një përpunues ushqimi, copëtuesit nuk mund të përdoren për pure ose ushqim të lëngshëm.

Ekzistojnë disa modele për grirëse te përshtatshme për prerjen e përbërësve specifikë:

 • Grirëse patatesh – Ideal for restaurants that go through a lot of french fries, these fry cutters slice potatoes into wedges, curly fries, ribbon fries, or straight-cut fries.
 • Grirësee specifike – Ka shumë grirëse të dizajnuara për një lloj specifik produkti, si thelbi i ananasit, hapëse marulesh dhe hapëse qepësh.

Një Grirëse për kuzhinerët amatorë

Një grirëse bën pikërisht atë që nënkupton emri i tij: copëton (grin) ushqim. Shumica e grirësve të ushqimit do të presin pothuajse çdo gjë, përfshirë akullin. Ekzistojnë një numër i grirësve të ushqimit në treg që variojnë nga berja me duar që i përket modës së vjetër deri tek grirësit ushqimorë në miniaturë dhe të mëdhenj.

Ndërsa shumë kuzhinierë me përvojë preferojnë saktësinë dhe kontrollin që ata marrin me një thikë të mprehur mirë, personi mesatar nuk ka kohë dhe energji për të grirë profesionalisht me  aftësitë e tij të kuzhinës. Kjo është arsyeja pse grirësit e ushqimit janë një pajisje goxha e njohur e kuzhinës.

Grirëset me dore janë të njohura sepse ato janë të shpejta dhe të lehta për t’u përdorur, nuk kërkojnë një burim energjie, dhe në përgjithësi janë tharëse enësh të pastra dhe të lehtapër tu pastruar. Këto janë të shkëlqyera për copëtimin e shpejtë të frutave, perimeve ose arrave dhe madje mund të përdoren për grirje.

Për ata që kanë më shumë nevojë për gatim të gjithanshëm, grirëset e ushqimit elektrik ose përpunuesit në miniaturë të ushqimit janë opsione shumë të mira. Këto grirëse vijnë shpesh me një impuls, kështu që ju mund të zgjidhni se sa i  imët duhet të jetë ushqimi juaj. Ato janë të përsosura për nevojat themelore të grirjes së ushqimit ose për grumbullimin e ushqimit ose pastrimin e ndonjë gjëje nga frutat, perimet dhe arrat deri tek barërat dhe erëzat ose për të bërë bukë dhe thërrime të thekura.

Grirëset e ushqimit vijnë në një larmi llojesh dhe madhësish. Pavarësisht se cilin zgjedh, koha e përgatitjes së ushqimit sigurisht që do të zvogëlohet.

Nga e ka prejardhjen një grirëse?

Që kur njeriu filloi të përgatisë ushqim, atij i duhej një mënyrë për ta copëtuar atë. Filloi duke krijuar instrumente të mprehta që përfundimisht evoluan në thika. Por atëherë njeriu u mor me gjëra të tjera dhe vendosi se i duhej një mënyrë për të zgjidhur më me efikasitet grirjen e ushqimit e tij.

Origjina e saktë e grirëses të ushqimit në vetvete është e paqartë, por është e qartë se njerëzit kanë shpikur mënyra për të krijuar pajisje për të copëtuar ushqimet që nga të paktën Epoka Victorian (i epokës së mbretëreshës Viktoria). Procesori i ushqimit Victorian Era ishte projektuar me një mekanizëm që copëtoi ushqimin dhe rrotulloi enën ndërsa doreza ishte kthyer.

Grirës-i i parë elektronik ose përpunuesi i ushqimit u shpik në fund të shekullit të 20-të dhe u shfaq për herë të parë në Paris. Cuisinart ishte kompania e parë që tregtoi modelin. Që nga ky model që kanë lindur përpunuesit në miniaturë të ushqimit dhe grirësit e ushqimit.

Momentalisht, grirja e ushqimit është aq i thjeshtë sa shtypja e një butoni, goditja e një doreze ose tërheqja e një kordoni. Nuk ka asnjë mjet të formuar me vështirësi të bërë nga kocka e balenës për të manovruar ose fiksimin e rëndë metalik për t’u kthyer. E gjitha që ju nevojitet është një dorë pune ose prizë energjetike aty pranë, dhe do të keni ushqim të grirë në mënyrë të përsosur në çdo kohë.

Pyetjet e bëra më shpesh 

Pse nuk funksionon grirësi im?

Bllokimi i sigurisë mund të mos jetë plotësisht i angazhuar. Sigurohuni që kapaku të jetë vendosur në tas saktësisht dhe kthehuni në drejtim të akrepave të orës derisa të kyçet.

Për çfarë janë të përshtatshëm grirësit e ushqimit?

Grirësit e ushqimit janë të përshtatshëm për një sërë ushqimesh si:

 

 • Arra
 • Thërrime buke
 • Biskota
 • Mish (i papërpunuar dhe i gatuar)
 • Perime
 • Fruta të buta
 • Erëza
 • Djathë
 • Vezë
 • Peshk

Si ta pastroj grirësin tim?

 • Ekzistojnë stile të ndryshme të mikrobeve ushqimore. Cmontoni grirësin tuaj duke rrëshqitur pllakën e poshtme dhe duke përhapur panelin, më pas kapni majën dhe duke nxjerrë tehun e grirësit ose sidoqoftë ajo lehtësisht ndahet.
 • Shpëlani çdo grimcë të madhe ushqimore me ujë të rrjedhshëm. Nëse ushqimi është ngjitur, përdorni një furçë gjellë për ta hequr atë.
 • Lani pjesën me dorë në një lavaman me ujë të ngrohtë me detergjent ose vendosni pjesët e grirësit të ushqimit në raftin e sipërm të pjatalarësit. Duhet të jetë në raftin e sipërm sepse ka pjesë plastike.
 • Drejtoni larësin e enëve gjatë ciklit të tij të rregullt.

 

Disa pjesë të ushqimeve të mia janë zbardhur, a është kjo gjë normale?

Po, kjo është plotësisht normale dhe nuk do të dëmtojë plastikën ose nuk do të ndikojë në aromën e ushqimit tuaj. Fërkojeni me një leckë të lagur të zhytur në vaj perimesh për të hequr njollosjen.