Fritezë në Shitje – Bli Online

Një fritezë është një pajisje kuzhine e përdorur për tiganisje. Tiganisja e thellë është një metodë e gatimit duke zhytur ushqimin në vaj në nxehtësi të lartë, zakonisht midis temperaturave prej 175°C deri 190°C.

Fritezë në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 4 results

Showing all 4 results

Zakonisht përdoren në kuzhinat tregtare, modelet shtëpiake janë në dispozicion dhe janë bërë gjithnjë e më të përhapura.

Friteza është bërë e njohur në Shtetet e Bashkuara, nga tiganisja e shkopinjve të gjalpit deri te Twinkies, por metoda mendohet se daton që nga koha romake.

Shumica e recetave të skuqura mund të bëhen në sobë në një tigan me fund të thellë, fritezat elektrike të thella ia vlejnë sa i përket rregullimit të temperaturës. Shumica ju lejojnë të zgjidhni një temperaturë të dëshiruar dhe t’ju njoftoni kur nxehen. Një termometër i brendshëm parandalon mbinxehjen e vajit dhe rregullon temperaturën gjatë gatimit, që do të thotë që nuk duhet të shqetësoheni për ngritjen ose uljen e nxehtësisë siç e kërkojnë  sobat, apo termometrat e mjegullt. Temperaturat konsistente përkthehen në gatime më të barabarta nga grupi në grup.

Çfarë duhet të kërkoni kur blini një fritezë?

Siguria: Ky faktor ka një rëndësi të madhe, veçanërisht nëse jeni i ri për të skuqur thellë. Fritezat janë zakonisht më të sigurta se sa homologët e tyre të propanit, por ende ekziston rreziku që vaji të mund të rrjedhë ose të derdhet gjatë gatimit (veçanërisht pjesë të mëdha të ushqimit), kështu që ju duhet të kërkoni modele që ofrojnë veçori të sigurisë si tipari i mbylljes automatike, një mbrojtëse nga spërkatjet, një kapak ose një kabllo magnetike shkëputjeje. Sigurohuni që modeli që ju zgjidhni gjithashtu të ketë udhëzime të qarta sigurie dhe përdorimi.

Kapaciteti: Sa ushqim po kërkon që të skuqet? Nëse jeni duke gatuar një tigan të madh për një festë ose një gjel deti për Falënderimet, kërkoni një tigan më të madh me një dhomë vaji të gjerë. Ju gjithashtu mund të konsideroni më shumë se një shportë të skuqur, jo vetëm për grupe më të mëdha, por për shumëllojshmëri. Nëse jeni duke gatuar diçka si peshk, ose disa anë për veten tuaj ose një familje të vogël, megjithatë, mund të sakrifikoni pak thellësi dhe të shkoni me një tigan më kompakt.

Kontrolli i temperaturës: Në mënyrë ideale, fritezat e thella janë në gjendje të arrijnë në 190 gradë celcius, por në varësi të asaj që jeni duke skuqur thellë, duhet të jeni në gjendje të rregulloni manualisht temperaturën ose të përdorni cilësimet e para-programuara, nëse makineria juaj i ka ato. Ju mund të doni të shikoni në modele që vijnë me një termometër të integruar, ose mund të blini një termometër veç e veç.

Kullimi i vajit dhe Pastrimi: Kullimi i vajit nga friteza juaj pasi të ftohet mund të jetë i ndërlikuar, por për fat të mirë disa modele ofrojnë veçori që e bëjnë proçesin më të thjeshtë, si një enë me vaj të lëvizshëm, një lugë për të hequr mbeturinat e ushqimit ose një hinkë(hundëz) që derdhet. Shumë friteza të thella janë gjithashtu të dizajnuara në mënyrë që dhoma e tyre e tiganisjes të ketë një shtresë jo ngjitëse, ose shporta e tyre e skuqjes, kapaku, elementi i ngrohjes dhe pjesët e tjera të jenë të heqshme, kështu që ato mund të lahen me dorë ose të vendosen në pjatalarëse.

KARAKTERISTIKAT ME TE MIRA PER SHITJEN E NJË FRITEZE TË THELLË

  • Termostat për temperaturën e vajit.
  • Kontroll i ndryshueshëm i temperaturës i aftë të arrijë 190°C .
  • Kapaciteti adekuat për raportet e ushqimit ndaj vajit.
  • Kapak i lyer me filtër yndyre / erë.
  • Përmasat e shportës, dhe pozicionet për tiganisje dhe kullimin.
  • Komponentët e sekretarisë.
  • Vendosje për kullimin e integruar për pastrim të lehtë.
  • Shportë vaji i lëvizshëm për pastrim të lehtë.
  • Vatra elektrike për fuqi adekuate.

Pyetjet e bëra më shpesh 

A ja vlejnë fritezat e thella?

Pra, përgjigja e drejtë dhe e shpejtë është në pyetjen: A ia vlejnë fryerjet e thella? A është se ata ia vlejnë, edhe nëse do ti përdorësh ato herë pas here. Fritezat e thella vijnë në një larmi madhësish, kështu që ato janë një përshtatje e shkëlqyeshme për kuzhinën e çdo madhësie, janë të thjeshta për t’u përdorur dhe të lehta për tu pastruar.

A mund la lëmë vajin në fritezë?

Eshtë më mirë të ruani vajin jashtë fritezës tuaj kur ajo nuk është në përdorim për periudha të gjata kohe, ju mund të lini vajin në fritezën tuaj të thellë për periudha të shkurtra kohe. E thënë kështu, është e rëndësishme që së pari të filtrohet vaji për të siguruar që mbeturinat e ushqimit të mos prishen ndërsa ndodhen në tigan.

Sa shpesh duhet të ndërroni vajin e fritezës?

Shumica e vajrit duhet të ndryshohet pas tetë deri në dhjetë përdorimesh. Ju duhet të hiqni vajin nga friteza e thellë pas çdo përdorimi, tendosni atë dhe ruajeni saktë deri në herën tjetër. Një këshillë e mirë: mbajeni vajin e filtruar (mbetja ushqimore e mbetur në vaj do t’i japë një shije të keqe) në një vend të freskët dhe të errët deri në përdorimin tjetër.

Cilat janë vajrat më të shëndetshëm që përdoren në temperatura shumë të larta?

Vajrat më të shëndetshëm janë ato që janë të pasura me yndyrna të pangopura, siç janë vaji vegjetal dhe vaji i ullirit. Këto lloje yndyrnash mund të ndihmojnë në uljen e rrezikut nga sëmundjet e zemrës kur përdoren në vend të yndyrave të ngopura.

Si të pastrojmë një fritezë të thellë në shtëpitë tona?

Përdorimi i uthullit dhe sodës së bukës për të pastruar një fritezë të thellë me të vërtetë të yndyrshme. Për njollat e vajit kokëfortë, përdorni një uthull plus zgjidhje me ujë të ngrohtë për të njomur fritezën ose shportën e saj. Pastaj pastroni me një pastrues ose sfungjer. Shpëlajeni me ujë deri sa të pastrohet.

A janë fritezat të shëndetshme?

Ushqimi i skuqur thellë nuk është se ka një reputacion për të qenë i shëndetshëm. Konsumimi i shumtë i tij i gatuar me vajra të gabuar mund të çojë në probleme shëndetësore. Sidoqoftë, në moderim, friteza e thellë me vajrat e duhur mund të bëjë një trajtim të shijshëm.