Bërëse Buke në Shitje – Bli Online

Nëse dëshironi të eksploroni obsesionin e tanishëm me bukën e pjekur në vend por nuk keni durimin ose interesin që në të vërtetë ta gatuani dhe piqni një bukë të freskët vetë, një bërëse buke është një mjet kuzhine i mirë për të arritur qëllimet tuaja.

Bërëse Buke në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 5 results

Showing all 5 results

Përdorimi i një bërëse buke është i lehtë: Thjesht kombinoni të dy përbërësit tuaj të lagur dhe të thatë në pajisje dhe lëreni të bëjë të gjithë pjesën tjetër të punës. Pas disa orësh, ju do të keni një bukë të pjekur super të butë me një kore të freskët dhe thërrime të lehta (të brendshme).

Makineritë më të mira të bukës janë pajisje mjaft të thjeshta (megjithëse ndonjëherë edhe të mëdha) që kryesisht ndjekin të njëjtat linja. Do të merrni pajisje matëse dhe një tigan bukë në të cilën përbërësit shkojnë, përpara se tigani të vendoset brenda makinerisë. Do të ketë një seri butonash në makineri, të cilat ju lejojnë të ndërroni cilësimet për të arritur bukën që dëshironi (e bardhë, kafe, franceze,etj). Dhe me shumë mundësi do të merrni zgjedhjen e kores së lehtë, të mesme ose të errët.

Makineritë më të mira ju lejojnë të bëni bukë të madhësive të ndryshme (të vogla, të mesme, të mëdha). Të gjitha kanë kohëmatës, në mënyrë që të siguroheni që të zgjoheni në bukë të freskët të ngrohtë, nëse dëshironi.

Cfarë duhet të kërkoj kur të blej një bërëse buke?

Edhe pse nuk janë një domosdoshmëri, ekzistojnë një numër karakteristikash që vijnë nga makineritë e bukës që shërbejnë vetëm për të përmirësuar përvojën e pjekjes.

Shpërndarësi automatik i përbërësve

Kjo është një shportë e vogël ku ulen maja ose shtesa të tjera, të tilla si arra, sulltanete, çokollatë dhe të tjera gjëra të tilla. Në vend që të ndaloni procesin e pjekjes dhe të shtoni me dorë përbërësit, një shpërndarës automatik i përbërësve do ta bëjë atë për ju në kohën e duhur.

Kohëmatësi i vonesës

Një kohëmatës vonese do të thotë që përbërësit mund të shtohen më përpara në tasin e përzierjes paraprakisht, kështu që ju të keni bukë të pjekur në momentin që ju nevojitet. E shkëlqyer nëse dëshironi bukë në darkën tuaj, ose dëshironi të zgjoheni duke konsumuar një bukë të freskët.

Dritarja e shikimit

Kjo është e dobishme nëse doni të kontrolloni përparimin e pjekjes tuaj pa pasur nevojë të hapni kapakun. Nuk është një domosdoshmëri, por e shohim të dukshme kur makineria e bukës nuk e ka një të tillë.

Mbajtja-ngrohtë

E dyta vetëm për erën e bukës së freskët është buka e ngrohtë. Një mjedis i ngrohtë do ta mbajë të ngrohtë bukën tuaj të pjekur qoftë edhe pas një ore pasi të ketë mbaruar programi.

Cilat janë veçoritë edhe parametrat e një bërëse buke që duhet ti keni parasysh?

Aty ku të gjithë bërësit e bukës do të kenë cilësimet standarde të bardha të miellit, siç do ta shihni me top-shënuesit tanë, shumë prej tyre vijnë me shumë më tepër. Për të shfrytëzuar sa më shumë makinerinë tuaj, kujdeseni për bërësit e bukës që bëjnë jo vetëm bukë por edhe përgatitje ushqimesh të tjera.

Specialiteti i bukës

 • Briosh: Një bukë e ëmbël, e pasuruar me një strukturë të butë dhe të shijshme.
 • Bukë thekre: Një copë e errët dhe e dendur buke e bërë nga mielli i thekës sesa gruri, e pasur me fibra.
 • Brumë i ardhur: Një bukë e lagur, e thartë me një qendër të butë dhe kore të trashë.
 • Italiane: Një bukë e butë me një qendër e butë si pambuk dhe një kore të butë.
 • Franceze: Një kore e freskët që ka ngjyrë të çelët, e butë dhe e ajrosur brenda.

Cfarë mund të bëj tjetër me një bërëse buke?

Kos

Ky përcaktim do të fermentohet dhe inkubohet në temperaturat e duhura për të bërë kos.

Brumë për makarona dhe pica

Makaronat janë tipike të çrregullta për tu bërë, kjo makineri do të gatuajë përbërësit së bashku përpara se të ftohet në frigorifer. Dhe brumi i picave është shumë i lagësht, dhe për këtë arsye mund të jetë po aq i çrregullt. Ky bërës do të gatuajë përbërësit dhe do të lejojë që brumi të provohet përpara se të jetë gati për t’u përdorur për pica.

Reçel

Ky cilësim do të gatuajë sheqerin dhe frutat për një kohë të caktuar përpara se të nevojitet për t’u dekantuar në kavanoza.

Pyetjet e bëra më shpesh 

A ja vlen një bërës e buke?

Ju duhet të merrni një makineri bukë nëse keni nevojë për të bërë një sasi të madhe bukë ose keni nevojë për lehtësi shtesë. Ndoshta jeni lodhur të bëni bukë me dorë dhe të keni një orar të ngjeshur ose mund të keni një paaftësi fizike. Mund të jetë shumë mirë një problem buxheti ose thjesht jeni fillestarë në pjekjen e bukës.

Cfarë duhet të kërkoj kur te blej një bërës buke?

Zgjidhni një bërës buke që do ta mbajë produktin përfundimtar të ngrohtë. Kjo mund të jetë në vend të një opsioni fillestar të vonuar pasi e mban bukën të ngrohtë dhe të freskët nëse nuk jeni në shtëpi që menjëherë ta shijoni. Shfletoni bërësat e bukës që bëjnë artikuj specialiteti. Disa mund të përziejnë brumin e picave ose kaushat e kanellës.

Sa ditë zgjat buka e bërë në shtëpi?

Për të parandaluar mykun, duhet të mbahet e mbyllur në temperaturën e dhomës ose pak më të ftohtë. Buka e temperaturës në dhomë zakonisht zgjat 3-4 ditë nëse është e bërë në shtëpi ose deri në 7 ditë nëse blihet në dyqan. Ftohja mund të rrisë kohëzgjatjen e bukës tregtare dhe shtëpiake deri në 3-5 ditë.

Cfarë mund të bëni me një bërës buke përveç bukës?

 • Tortë. Torta është ndoshta gatimi më i zakonshëm përveç bukës që mund ta përgatisni në një bërës buke.
 • Rule mishi. Një mënyrë më e pazakontë për të përdorur programin tuaj “Piq” ose “Tortë” është të piqni një fletë mishi.
 • Reçel.
 • Salca dhe supa.
 • Gatime me përmbajtje orizi.
 • Veze te rrahura.
 • Kos.

A mund të lini bukë brënda bërëses së bukës brënda natës?

Buka mund të bëhet e lagur dhe tepër e njomë.Thjesht do të thotë që buka mund të bëhet e qullët. Prandaj, mund të thoni që është ideja për të ruajtur bukë në makinerinë e bukës brenda natës nuk është e mundur për momentin.

A mund ta hapni bërësen e bukës gjatë punimit?

Shumë njerëz duket se kanë frikë të “ndërhyjnë” në makinën e tyre të bukës ndërsa funksionon. Por sinqerisht, asgjë e keqe nuk do të ndodhë nëse hapni kapakun dhe ngacmoni brumin. Filloni të shikoni brumin rreth 10 minuta në ciklin e tij të gatimit; nuk duhet të jetë viskoz dhe si i qullët, as i thatë, i ngurtë. 

Sa kohë duhet që të piqet buka?

Piqeni bukën për rreth 20-25 minuta, derisa korja të jetë përafërsisht kafe e artë dhe një copë tingëllon e uritur në prekje në qoftë se e prekni në pjesën e poshtme. Temperatura e brendshme e bukës duhet të regjistrojë të paktën 190 ° F në një termometër dixhital.