Tharese Rrobash në Shitje – Bli Online

Pavarësisht nëse dëshironi një set të ri lavatriçesh dhe tharësesh ose thjesht duhet të zëvendësoni një tharëse të thyer, ne jemi vendi i duhur për të gjetur mundësi të një cilësie të lartë për t’iu përshtatur buxhetit tuaj.

Tharese Rrobash në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Keni nevojë për ndihmë të vendosni se cila tharëse rrobash do të funksionojë më mirë për hapësirën tuaj? Ne mund tju ndihmojme.

Para se të vendosni për një tharëse elektrike me gaz ose elektrike, kontrolloni lidhjet tuaja. Disa tharëse përdorin gazin natyror ndërsa të tjerët përdorin energji elektrike për të gjeneruar nxehtësi. Nëse keni një linjë gazi në zonën tuaj të larjes/tharjes së rrobave, mund të zgjidhni një tharëse gazi. Nëse doni të ndryshoni lidhjet tuaja me gaz ose elektrik, do të duhet të punësoni një kontraktues. Tharëset me gaz janë zakonisht më të shtrenjtë se tharëset elektrike, por më pak të shtrenjtë për t’u përdorur.

Tharëset maten me kapacitetin e tyre në metra kub. Në dyqanin tonë kemi opsione që variojnë në madhësi nga tharëse të lëvizshme kompakte 3.4-metra kub deri tek tharëse ekstra të mëdha me 9.2 metra kub. Zgjidhni një tharëse bazuar në madhësinë dhe stilin e jetës tuaj. Si referencë, një ngushëllues me madhësi mbreti mund të vendoset me lehtësi në një tharëse 4 metra kub ose më të madh. Nëse hapësirën e keni të kufizuar merrni parasysh një lavatriçe dhe tharëse stabile. Nëse keni një dhomë lavanderi mjaft të madhe, mund të zgjidhni si lavatriçe të ngarkesës së lartë ose ato të ngarkesës së përparme. Ngarkuesit kryesorë janë zakonisht më të gjerë ndërsa ngarkuesit e përparëm janë zakonisht më të thellë.

Ciklet dhe karakteristikat e tharëses

Tharëset e sotëm bëjnë më shumë opsione sesa thjesht tharjen rrobave. Disa kanë cikle avulli për të relaksuar rrudhat ndërkohë largojnë edhe kutërbimin. Të tjerët kanë cikle sanitare për të eleminuar deri në 99.9% të baktereve shtëpiake të zakonshme. Sa për karakteristikat, disa tharëse ofrojnë një mundësi funksionimi të heshtur që lejon pronarët e shtëpive të heshtin sinjalin e ciklit të fundit të makinerisë. Kjo është ideale nëse doni të ndizni tharësen tuaj para se të shkoni në shtrat. Tharësa të tjerë kanë karakteristika të sigurisë si treguesit e bllokimit të ajrit që ju njoftojnë se erdhi koha për të pastruar kanalin e tharjes. Për të lexuar më shumë rreth opsioneve dhe veçorive të ciklit, shikoni udhëzuesin tonë për blerjen e tharëseve.

Si të zgjidhni një tharëse elektrike më të mirë?

Kur blini një tharëse të re, së pari duhet të vendosni nëse dëshironi të blini një që funksionon me energji elektrike ose me gaz natyror, sigurisht nëse gazi natyror është në dispozicion në zonën tuaj. Të gjithë tharësit e gazit kërkojnë ajrim të jashtëm për të nxjerrë avullin dhe dioksidin e karbonit; megjithatë, tharësit elektrikë mund të jenë pa ajër. Gjatë kërkimit tuaj për tharëse elektrike ideale për shitje, duhet të përputhet gjithashtu me kapacitetin e saj me nevojat tuaja. Kapacitetet e tharjesve së rrobave elektrike shkojnë nga kompakte (nën 4 metra kub), deri në madhësi të plotë (4 metra kub ose më të mëdha). Nëse keni një familje prej katër ose më shumë dhe shpesh keni për detyrë të lani xhinse, rroba pune, peshqirë dhe sende të ndotura shumë, duhet të zgjidhni një tharëse me kapacitet më të madh. Për më tepër, duhet të zgjidhni një tharëse që mund të strehojë kapacitetin maksimal të lavatriceve tuaja, në mënyrë që të mos mbeteni me një shportë plot me rroba të lagura. Nëse jeni duke hulumtuar edhe lavatriçe të reja, përpiquni të përputhni kapacitetet e makinerive.

Vendosni se cilat veçori do ta bëjnë më të lehtë ditën e larjes/tharjes rrobave. Ju mund të dëshironi të kontrolloni tharësen tuaj elektrike nga distanca me një aplikacion ose të përdorni një veçori të fillimit të vonesës. Ju mund të interesoheni për një tharëse që përdor avullin për të depërtuar në veshje, zbutur pëlhurat dhe minimizuar rrudhat. Karakteristikat e tjera të mundshme janë ulja e dridhjeve, dritat e brendshme dhe një ekran i mbetur nga koha e ciklit.

Llojet e tharësve

Sa hapësirë keni? Tharëset mund të jenë me madhësi të plotë ose kompakte. Zgjidhni cilin lloj ju nevojitet bazuar në hapësirën tuaj të disponueshme.

Tharëset elektrike janë shitësit e mëdhenj, dhe dekada provash të Raporteve të Konsumatorëve kanë zbuluar që tharëset elektrike dhe të gazit kryejnë në mënyrë të ngjashme. Tani testojmë vetëm modele elektrike, por versionet e tyre të gazit janë renditur edhe në vlerësimet e tharësve të rrobave tona, sepse ne presim që ata të performojnë në mënyrë të krahasueshme.

Tharëse me madhësi të plotë

Disa tharëse janë krijuar në mënyrë që të mund të çiftëzohen me një lavatriçe që përputhet, dhe zakonisht tharësja mund të vendoset sipër lavatriçes për të kursyer hapësirë. Një tharëse elektrike kërkon një prizë 240 volt. Për një tharëse gazi do t’ju duhet një prizë prej 120 volt dhe një pajisje marrëse gazi.

Shumica e makinerive me madhësi të plotë vijnë me një garanci një vjeçare për pjesët dhe punën. Megjithatë, Queen Speed ofron garanci që shkojnë nga tre deri në shtatë vjet.

Tharëset kompakte

Prodhuesit bëjnë vetëm tharës elektrikë kompakt në këtë kohë, jo gaz. Secila tharëse mat 60 cm të gjerë, dhe lartësia dhe thellësia ndryshojnë, siç do ta shihni në vlerësimet tona të tharjes.

Tharëse të testuara CR mund të grumbullohen sipër rondeleve kompakte të ngarkesës së tyre të përparme. Shumica e tharësve kompakt kërkojnë 240 volt. Nëse shtëpia juaj ka kanalizime, zgjidhni një tharëse ajri. Modelet e kota, të njohura gjithashtu si tharëse kondensatorësh, marrin më shumë kohë për të tharë një ngarkesë deri në 2 orë e gjysëm, sipas testeve tona.

Garancitë zgjasin një ose dy vit.

Pyetjet e bëra më shpesh

A  prishen rrobat tuaja nga tharëset?

Mbi tharjen e rrobave tuaja në tharëse: tharësja është ajo që bën më shumë dëmtime të rrobave duke shkaktuar tkurrje, mbështjellje elastike dhe veprimi i keq është shumë i ashpër. Mënyra më e mirë për të tharë rrobat tuaja është që të vendosni të gjitha rrobat (përveç dedikimeve të thara me vija) në tharëse në temperaturë të ulët.

A është mirë të vendosni vetëm një send në tharëse?

Tharja e një sendi të vetëm do të zgjasë po aq shumë sa një ngarkesë e rregullt me madhësi. Nëse jeni duke tharë një palë xhinse, hidhni 4 ose 5 peshqirë të pastër të pastër me xhinse. Nëse keni vetëm disa artikuj, vendosni një peshqir të thatë, si dhe kjo do të tërheq lagështinë nga ajri përmes kontaktit.

Cila gjë shkakton fikjen e tharëses?

Nxehtësia dhe nxehtësia kontrolluese janë thelbësore për funksionin e tharëseve. Një termostat i gabuar ose i prishur mund të bëjë që një tharëse të ndalojë së punuari. Zëvendësimi i siguresës ose termostatit do të lejojë që tharësja të funksionojë përsëri. Një siguresë termike e hedhur në erë nga mbinxehja tregon një problem shtesë, siç është ajrimi i pahijshëm.

A është mirë qe ta lini tharësen të punojë gjatë natës?

Nëse një tharës detyrohet të punojë shumë shpesh, sensorët e tharëses, të cilët janë krijuar për të mbrojtur tharësen nga mbinxehja, mund të dështojnë. Rrip i shkrirë brenda tharëses ose tubit të kanalit duket se përhapet natën vonë. Asnjëherë mos e lini një tharëse flokësh të punojë kur jeni larg shtëpisë dhe mos e lini asnjëherë të funksionojë ndërsa jeni duke fjetur.

Sa kohë zgjat një tharëse?

Dhjetë vjet, sipas Raporteve të Konsumatorëve; megjithatë, disa prodhues tharëse mburren me një jetëgjatësi 25-vjeçare. Sidoqoftë, është e rëndësishme të mbani mend se jetëgjatësia e tharësve të rrobave shkon paralelisht me atë se sa shpesh përdoret tharësja dhe sa mirë e mirëmbani pajisjen.