Pianura në Shitje – Bli Online

Kur jeni në procesin e ndërtimit ose rimodelimit të një kuzhine, çdo detaj, nga pianura e deri te çelësi i fundit i sirtarit, është i rëndësishëm. Por, ndërsa ngjyrat e kabinetit mund të jenë të rëndësishme estetikisht, pjesët e tjera të kuzhinës tuaj shërbejnë për një qëllim më të madh.

Pianura në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Merrni pjatat e gatimit, për shembull. Sigurisht, ato mund të mos jenë pjesa më e bukur e kuzhinës, por pianura që zgjidhni do të jetë pjesë e çdo vakti që do të shërbeni për vitet që vijnë. Është vendi ku do të bëni kremrat e bëra vetë për tortën e ditëlindjes së djalit tuaj. Kur e mendoni në atë mënyrë, tryeza juaj e gatimit nuk është vetëm një pajisje – është një përbërës për të krijuar kujtime.

Pavarësisht nëse jeni në treg për një pianurë me gaz ose elektrik, Dyqani Online ka modelin që ju nevojitet. Në Dyqani Online , do të gjeni pianura me katër pllaka ose më shumë në një larmi përditësimesh, të gjitha në marka të njohura.

Sa i përket opsioneve të pianurës, mund të zgjidhni gaz, elektrik ose induksion. Ndryshe nga gazi ose elektriku, induksioni kalon energjinë elektromagnetike direkt në enën e gatimit, duke bërë që ajo të gjenerojë nxehtësi pa hapin e parë të domosdoshmërisë së ngrohjes së një ndezësi. Teknologjia e induksionit është më e shpejtë, duke ju lejuar të bëni gjëra të tilla si vlim uji në gjysmën e kohës. Plus, përveç çdo nxehtësie rrezatuese nga tigani, ajo e lë pianurën të freskët në prekje.

Zgjedhja e një pianure

Një pianurë është një sipërfaqe e sheshtë gatimi me pllaka për zierje, skuqje ose zierje. Një pianurë mund të jetë një njësi e pavarur ose pjesë e një njësie një copë që përfshin gjithashtu një furrë, e cila është një njësi e mbyllur për pjekje. Ndërrimi i asaj njësie njëpjesëshe për një tryezë të veçantë dhe një furrë muri është një mundësi tërheqëse për shumë njerëz, sepse ju lejon fleksibilitetin dhe komoditetin për të qenë në gjendje të bëni detyra të shumta gatimi në të njëjtën kohë. Pianurat gjithashtu po bëhen gjithnjë e më të popullarizuara sepse njerëzve u pëlqen pamja e përsosur dhe e efektshme që ata ofrojnë kuzhina moderne. Kur jeni duke menduar të bëni këtë ndryshim, është e rëndësishme të mbani në mend se me siguri do të keni nevojë për kabinete të reja për të vendosur pianurën. Për më tepër, mund t’ju duhet të instaloni ose linjat e gazit ose të energjisë elektrike dhe sistemin e zbritjes ose kapakun e ajrit.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni një dizajn të lëmuar të pianurës, ose një me mbështjellje ose hekura. Ju gjithashtu mund të dëshironi të merrni një pianurë smart, kështu që mund ta lidhni atë me smartphone ose tabletë. Një me një funksion urë është një mundësi tjetër, e cila mund të kombinojë elemente ngrohëse dhe mund të përdoret me tigan të gjatë specialiteti, si një pjekës i madh. Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e numrit të pllakave, mund të merrni një pianurë me një pllakë të vetme ose një me deri në gjashtë pllaka që ju mundëson të gatuani të gjitha preferuarat e familjes suaj në të njëjtën kohë.

Plus, është edhe madhësia për t’u marrë parasysh. Ndërsa shumica e pianurave janë 30 inç ose 36 inç, ju gjithashtu mund të merrni një pianurë të gjerë deri në 48 inç ose një të vogël si 11 inç të gjerë. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar për një pianurë elektrike 36 inç, një pianurë me gaz 30 inç, një pianurë induksioni 36 inç ose një madhësi tjetër, sigurisht që do të gjeni atë që ju nevojitet këtu në Dyqani Online.

Kur jeni në procesin e ndërtimit ose rimodelimit të një kuzhine, çdo detaj, deri në çelësin e fundit të sirtarit, është i rëndësishëm. Por ndërsa ngjyrat e kabinetit mund të jenë të rëndësishme estetikisht, pjesët e tjera të kuzhinës tuaj shërbejnë për një qëllim më të madh. Merrni pjatat e gatimit, për shembull. Sigurisht, ato mund të mos jenë pjesa më e bukur e kuzhinës, por pianura  që zgjidhni do të jetë pjesë e çdo vakti që do të shërbeni për vitet që vijnë. Është vendi ku do të bëni kremrat e bëra vetë për tortën e ditëlindjes së djalit tuaj. Kur e mendoni në atë mënyrë, tryeza juaj e gatimit nuk është vetëm një pajisje – është një përbërës për të krijuar kujtime.

Pavarësisht nëse jeni në treg për një pianurë me gaz ose elektrik, Dyqani Online ka modelin që ju nevojitet. Në dyqanin tonë, ju do të gjeni pianura gatimi me katër pllaka ose më shumë në një larmi rregullimesh, të gjitha në markat kryesore.

Llojet e pianurave

Pianura gazi

Pianurat me gaz shfaqin ose katër nga pesë pllaka në gjerësi 36 ose 30 inç. Të gjitha këto modele përfshijnë pllaka me një larmi të daljeve të nxehtësisë. Përmbushni me lehtësi çdo detyrë – nga shkrirja dhe zierja deri në skuqje.

Konsideratat:

  • Përdor gazin natyror ose propanin për të furnizuar me energji elementet e ngrohjes.
  • Zgjidhni midis dy opsioneve të stilimit sipërfaqësor: çelik inox me grila hekuri ose gaz në xham
  • Ofron kontroll të shtuar të temperaturave të gatimit

Pianura elektrike 

Pianurat me teknologji Even-Heat përmbajnë elementë që sigurojnë nxehtësi të qëndrueshme për zierje, shkrirje të jashtëzakonshme. Elementet me tre ose / dhe unaza të dyfishta u lejojnë gatuesve gatishmërinë për të zgjedhur elementin e duhur bazuar në madhësinë e enës. 

Konsiderata:

  • Përdor energjinë elektrike për të furnizuar me energji elementet e ngrohjes
  • Ofron një model tërheqës të filigranit që shton elegancën e sipërfaqes së hijshme dhe të pastër prej xhami qeramike
  • Siguron rritjen e fleksibilitetit për instalim dhe zhvendosje

Pianura induksioni

Teknologjia e induksionit gjeneron nxehtësi direkt në enët magnetike, duke e bërë enën si burim nxehtësie në vend të një ndezësi ose elementi. Kjo siguron ngrohje dhe ftohje precize, të përgjegjshme, të ngjashme me një tavë gazi me një sipërfaqe të qetë prej xhami qeramike që lejon pastrim pa mundim

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Cila është pianura me efikase për sa i përket energjisë?

Shkurtimisht, pianurat me induksion janë shumë më efikase sesa pianurat qeramike pasi ngrohin vetëm tiganin dhe jo ajrin përreth ose sipërfaqen e tiganit. Pianurat e induksionit mbeten më të freskëta gjatë procesit të gatimit, maja qeramike nxehet vetëm nga nxehtësia e tepsisë dhe humbet nxehtësinë më shpejt pasi të fiket.

A është gatimi me induksion i keq për shëndetin tuaj?

Meqenëse pianurat e induksionit përdorin një rrymë elektromagnetike, duhet të përdorni enë magnetike. Nëse nuk e bëni, nuk do të prodhohet nxehtësi. Megjithëse mund të ketë disa pyetje në lidhje me ekspozimin ndaj fushave elektromagnetike, në përgjithësi, gatimi me induksion është shumë i sigurt.

A gërvishten lehtë pianurat qeramike?

Sidoqoftë, pianurat qeramike gërvishten lehtë, kështu që nuk do të donit t’i përdorni për përgatitjen e ushqimit, por ato mund të përdoren për vendosjen e ushqimeve që do të shërbehen në enët dhe tasat e tyre të servirjes. Pianura të buta pastrohen gjithashtu më lehtë nëse derdhni ushqim mbi to.

A është i kushtueshëm gatimi me induksion?

Nga llogaritja e mësipërme, është e qartë se nëse niveli i njësisë tuaj të energjisë elektrike është rreth Rs 5 / KWh, një pianurë Induksioni është shumë ekonomike në krahasim me pianurën e Gazit. Sidoqoftë, për pllakën më të lartë, mund t’ju kushtojë barabartë ose më shumë se një pianurë me Gaz.

A gërvishten lehtë pianurat e xhamit?

Pianurat e qelqit fatkeqësisht janë të prirura për gërvishtje, nga tenxhere, tigan dhe enë. Si të gjitha xhamat dhe produktet e qelqit, është e pamundur të hiqni plotësisht një gërvishtje nga një pianurë qelqi. Sidoqoftë, është e mundur të zvogëlohet në mënyrë drastike pamja dhe ndjesia e gërvishtjeve të pianurës së xhamit.