Ngrohese në Shitje – Bli Online

Këto ngrohëse, të quajtura gjithashtu ngrohese portative, ngrohëse dhome dhe ngrohëse ndihmëse, janë një mënyrë mjaft efektive të energjisë për të gjeneruar nxehtësi në hapësirat e mbyllura.

Ngrohese në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Ngrohëset e hapësirave hyjnë në tre kategori kryesore: konvekcioni, rrezatuesi dhe përçuesi. Secila kategori ka funksionin, përfitimet dhe disavantazhet e veta. Kur zgjidhni një ngrohës hapësinor, mbani në mendje çështjet e sigurisë dhe konsideratat para se të blini.

Krijimi i një atmosfere të rehatshme në shtëpinë tuaj është një përparësi kryesore për shëndetin dhe lumturinë dhe ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të siguroni që keni mjetet e duhura për detyrën.

Ne ofrojmë ngrohëse hapësirash me bollëk. Përveç të gjitha markave të paraqitura, ne i renditim ato sipas burimit të energjisë, si Kordon Elektrik, Propane, Gaz Natyror, Karburant i Dyfishtë, Bateri dhe madje edhe me Energji Diellore. Plus, ne e dimë që është e rëndësishme të gjesh tipare shumë specifike për të zgjidhur çështjet e cilësisë së ajrit që mund të kesh. Të tilla si termostati, siguria, portative, infra të kuqe, të qetë, madhësi të vogël, efikas të energjisë, dhe shumë më tepër.

Këto ngrohëse vijnë në një larmi stilesh dhe fuqish, dhe është e rëndësishme të merrni parasysh madhësinë e zonës që planifikoni të ngrohni kur zgjidhni një.

Këto njësi ngrohëse vijnë në stile të nxehtësisë të detyruar nga ventilatorët, dhe secila ka përparësi. Ngrohëset e hapësirave të detyruara nga ventilatorët kanë një ventilator prapa mbështjellësve të ngroheses për të shtyrë ajrin e ngrohur jashtë, kështu që ata ngrohin zonën më shpejt sesa modelet e nxehtësisë rrezatuese. Sidoqoftë, ato bëjnë pak më shumë zhurmë sesa stilet e nxehtësisë rrezatuese, të cilat zakonisht janë të heshtura, duke i bërë njësitë e nxehtësisë rrezatuese ideale për zonat ku ju duhet të mbani nivelin e zhurmës në minimum.

Llojet e ndryshme të Ngrohëseve

Ngrohëse me konvekcion

Ngrohëset me konvekcion janë mbreti i botës për ngrohjen e hapësirave kur bëhet fjalë për ngrohjen e hapësirave të mëdha. Këto ngrohëse janë të mbushur me një vaj transferimi të nxehtësisë për të rrezatuar nxehtësinë nga zona e sipërfaqes së jashtme. Këto ngrohëse janë me mirëmbajtje të ulët, nuk kanë nevojë kurrë të rimbushen dhe pastrohen lehtë. Nxehtësia rregullohet me një termostat dhe shpërndahet nëpër dhomë duke përdorur rrjedhën natyrore të ajrit, megjithëse disa vijnë me një ventilator për të ndihmuar në lëvizjen e ajrit.

Ngrohëset e konvekcionit janë më të mirët kur nxehtësia e shpejtë nuk është një përparësi dhe heshtja është një kërkesë, kjo i bën ato të shkëlqyera për dhomat e gjumit. Ngrohëset e konvekcionit nuk rekomandohen për familjet me fëmijë ose kafshë shtëpiake pasi sipërfaqet e këtyre ngrohësve janë të nxehtë në prekje.

Ngrohëse të detyruara nga ventilatorët prej qeramike

Ngrohëset e hapësirave të detyruar nga tifozët janë disa nga më të njohurit në treg. Këto ngrohës janë më të shkathët dhe kanë shumë mundësi në dispozicion.

Lëkundja:

Ngrohëset janë në gjendje të qëndrojnë të palëvizshëm për të nxjerrë nxehtësinë, ose mund të vendosen që të lëkunden dhe shpërndajnë nxehtësinë në të gjithë dhomën.

Kohëmatësi:

Kohëmatësit e përshtatshëm ju lejojnë që këto ngrohëse të funksionojë për një kohë të caktuar dhe të fiket automatikisht.

Telekomanda:

A është dhoma akoma pak më e freskët se sa ju e dëshironi? Rregullimet janë sa një fllad me një telekomandë në krah. Telekomandat janë në gjendje të kthejnë termostatin lart ose poshtë, të aktivizojnë / çaktivizojnë lëkundjen dhe të kontrollojnë shpejtësinë e ventilatorit midis veçorive të tjera. Disa telekomandë përmbajnë termostatin e ngrohëset, duke matur temperaturat atje ku jeni në vend të vendit ku është kjo ngrohëse.

Termostatët dixhitalë:

Këto termostate të ndriçuar mund të shihen nga e gjithë dhoma dhe me dritat e fikura.

Cilësimet e shumta të ventilatorëve:

Shpejtësi të larta dhe të ulëta gjenden në shumicën e ngrohësve duke mundësuar që dhomat të nxehen më shpejt duke përdorur cilësimin e lartë dhe duke përdorur cilësimin e ulët për të kursyer energji dhe për të zvogëluar vëllimin e ventilatorit.

Në dispozicion në një larmi formash dhe madhësish, këto ngrohëse kanë shumë përdorime. Njësitë më të vogla janë perfekte për përdorim në zyrë; njësitë më të mëdha kullë janë në gjendje të ngrohin një dhomë të tërë ndënjeje ose dhomë gjumi. Shumë ngrohëse të detyruara nga ventilatorët kanë një sipërfaqe të ftohtë prekëse dhe janë një mundësi më e sigurt kur përfshihen fëmijë dhe kafshë shtëpiake. Për shkak të zhurmës së ventilatorëve, disa mund të mos i preferojnë këto për dhomat e gjumit.

Ngrohëse Rrezatues & Infra të kuq

Ngrohëset rrezatuese sigurojnë nxehtësi të menjëhershme duke përdorur rrezet infra të kuqe për të ngrohur objektet. Këto ngrohëse ofrojnë nxehtësi të drejtpërdrejtë duke i bërë ato perfekte për ngrohjen në vend të një pjese të dhomës. Ata janë plotësisht të heshtur dhe shumë efikasë të energjisë. Ngrohëset me infra të kuqe janë rritur në popullaritet, sepse ata janë në gjendje të ngrohin 1000 metra katrorë në krahasim me 400 metra katrorë të një ngrohëse tipike të detyruar nga ventilatorët. Për shkak se disa janë ndërtuar duke përdorur dollapë druri, ata ndjehen më shumë si një mobilje sesa një pajisje. Meqenëse ato lëshojnë një dritë të ngrohtë portokalli, disa mund të gjejnë që ato të mos jenë të përshtatshme për dhomat e gjumit.

Ngrohësa Paneli Mikamermik

Këto ngrohje unike hibride lëshojnë 80% nxehtësi konvekcioni dhe 20% nxehtësi direkte rrezatuese. Ato zakonisht janë të lehta dhe shumë modele janë të montueshme në mur. Ashtu si ngrohëset e konvekcionit, ata janë të heshtur dhe nuk nxjerrin asnjë dritë. Ata përdorin rrjedhën e ajrit të dhomës për të qarkulluar nxehtësinë, e cila është një avantazh për ata që vuajnë nga alergjia, pasi pluhuri nuk qarkullon nëpër dhomë. Sidoqoftë, ato janë të nxehta në prekje dhe nuk rekomandohen përreth fëmijëve ose kafshëve shtëpiake.

Zgjedhja e ngrohëseve më të mirë të hapësirës për ju:

Ju mund të gjeni që ngrohëset e hapësirave të jenë një zgjidhje praktike e ngrohjes në shtëpinë ose biznesin tuaj për disa arsye, duke përfshirë sigurimin e ngrohtësisë në zonat që kanë ngrohje joadekuate, zonat e ngrohjes ku nuk mund të instalohet ngrohja qendrore, si bodrumet ose hajatet tre-sezonale dhe zvogëlimin e faturave të ngrohjes duke dhënë nxehtësi shtesë në një zonë të synuar në vend të ngritjes së termostatit për të gjithë shtëpinë. Ashtu si pjesa e prapme e kondicionerit të dritares gjatë muajve të verës, ngrohëset portable sigurojnë nxehtësi të fokusuar “bonus” kur moti ftohet.

Përzgjedhja e ngrohëset më të mira të hapësirave për ju mund të jetë paksa e komplikuar pasi doni të zgjidhni një që nuk do t’ju sjellë ballë kostove të energjisë dhe një që është i sigurt. Ekzistojnë dy lloje kryesore të ngrohësve elektrikë të hapësirës. Për të shënjestruar nxehtësinë në një zonë specifike të një dhome, ka të ngjarë të dëshironi të zgjidhni një ngrohëse e hapësirave rrezatues i cili lëshon valë rrezatimi për të ngrohur hapësirën më të afërt me të, si rreth një tavoline ose zonë ulur. Nuk fryn ajër të nxehtë, duke e bërë atë një zgjedhje të mirë për ata që vuajnë nga alergjia dhe nuk ka pjesë lëvizëse, kështu që priret të jetë një ngrohëse hapësirash e qetë, me mirëmbajtje të ulët dhe me efikasitet të energjisë. Nëse po kërkoni të ngrohni një dhomë të tërë shpejt, ka të ngjarë të dëshironi një ngrohëse hapësirash qeramike e cili përdor një proces konvekcioni për të fryrë me forcë ajrin përmes një elementi ngrohës. Ngrohëset e dhomave në stilin e konvekcionit janë më të mirat nëse qëllimi juaj është që të bëni që e gjithë dhoma të ndihet e shijshme në një periudhë të shkurtër kohe. Të dy llojet e ngrohësve të hapësirës vijnë në disa forma, madhësi dhe stile për t’iu përshtatur më mirë nevojave tuaja specifike, duke përfshirë një dizajn të ngrohëset e dyshemesë, ngrohësen e murit, ngrohësen e pllakës, ngrohësen e një kanoe ose ngrohësen e kullës.

Kur po mendoni se cilin ngrohëse të vogël të hapësirave do të merrni, do të dëshironi të vlerësoni madhësinë e zonës që dëshironi të mbulojë, atëherë shikoni në vlerësimin e fuqisë së ngrohëses. Udhëzimi për rregullin e gishtit sugjeron që një ngrohëse elektrike të lëvizshme përdor 10 vat energji ngrohjeje për çdo këmbë katrore të hapësirës, ​​kështu që 1500 vat do të ngrohin një dhomë mesatare prej 150 metra katrorë. Vat-i për secilin ngrohëse hapësirash mund ta gjeni në Karma.al në seksionin e specifikimeve në faqen e produktit. Tjetra, do të dëshironi të jeni të sigurt që po zgjidhni ngrohësin më të sigurt të hapësirës për ju dhe familjen tuaj duke përcaktuar se cilat tipare sigurie vlerësoni, si mbyllja automatike, ndërprerësi i sigurisë, mbrojtja nga mbinxehja dhe dizajni në prekje, për të përmendur disa. Karakteristika të tjera të disponueshme që mund t’i gjeni të përshtatshme përfshijnë një termostat të programueshëm, një kohëmatës të programueshëm, një dizajn lëkundës, modalitetin e gjumit, kontrollin përmes aplikacionit ose një telekomandë, gjë që mund t’ju çojë të merrni edhe disa bateri alkaline shtesë, kështu që gjithmonë do të jeni të përgatitur.

Pyetjet e bëra më shpesh

Si funksionon ngrohëse?

Kur ndizni një ngrohëse, rryma elektrike që prodhohet ngroh përbërësit e telit nikrom më të njohur si mbështjellëset e ngrohjes – në njësi. Energjia elektrike kthehet në nxehtësi ndërsa rryma kalon përmes rezistencës. Nëse nuk ka ventilator në ngrohëse, ajri hyn në njësi nga poshtë.

A mund të lini një ngrohëse brënda natës?

Ju nuk duhet ta lini ngrohësen tuaj gjatë natës ndërsa flini. Lënia e një ngrohëse brenda natës ose pa e mbikëqyrur jo vetëm që krijon një rrezik të mundshëm të sigurisë, por gjithashtu mund të thajë lëkurën tuaj dhe kanalet e hundës.

A është një ngrohëse e rrezikshme?

Në fakt, çdo vit ngrohësit e hapësirës janë përgjegjës për rreth 55,000 zjarre, 450 vdekje dhe më shumë se 1,500 lëndime. Sidoqoftë, ekzistojnë një numër mënyrash të tjera që ngrohëset e hapësirave mund të çojnë në aksidente dhe lëndime: Si çdo pajisje elektrike, ato paraqesin një rrezik shoku. Ngrohëset e hapësirave përdorin shumë energji elektrike.