Lavatrice në Shitje – Bli Online

Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar për të përmirësuar kuzhinën tuaj se makineria juaj e vjetër po prishet dalë-ngadalë, ne kemi një gamë të gjerë me lavatriçe të pavarura dhe të integruara, të ndërtuara për të mbajtur lavanderinë tuaj të pastër dhe të freskët.

Lavatrice në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Lavatriçet tona ndryshojnë nga madhësia e ngarkesës, kështu që ka një për të gjithë – çiftet mund të jenë të lumtur me një ngarkesë prej 6 kg, por familjeve të mëdha mund t’u duhet një model 10 kg +. Gjithashtu, shikoni modelet me shpejtësi më të lartë të rrotullimit, për një përfundim më të mirë përfundimtar.

Pasi të keni blerë lavatriçen tuaj, ne nuk duam që ju të paguani shanset në faturat e energjisë elektrike. Kjo është arsyeja pse shumica e gamës sonë vlerësohet A + deri në A +++ për efikasitetin e energjisë.

Një larëse-tharëse  kombinon një makinë larëse dhe tharëse, duke kursyer hapësirë në një kuzhinë ose dhomë të vogël. Pra, nëse jeni i kufizuar në hapësirë, blini lavatriçe tharëse këtu. Dallimi midis një lavatriçe tharëse dhe një lavatriçe larëse është se një lavatriçe larëse e veçantë është zakonisht më efikase në energji dhe mund të thotë që ju të merrni një kapacitet më të madh për t’ju ndihmuar të lani më shumë menjëherë.

Llojet e Lavatriçeve

Lavatriçe Pavarur

Lloji më i zakonshëm i lavatriçes është i pavarur. Nuk është e integruar në njësitë tuaja të kuzhinës, kështu që mund të vendoset kudo për aq kohë sa është e lidhur me një kullues dhe prizë elektrike.

Ky fleksibilitet është i dobishëm nëse nuk keni shumë hapësirë në kuzhinën tuaj ose nëse keni një dhomë lavanderi. Dhe, nëse lëvizni shpesh në shtëpi, një dizajn i pavarur mund të jetë më i përshtatshëm pasi është më lehtë të hiqet dhe transportohet.

Nëse keni një boshllëk në kuzhinën tuaj ku ishte lavatriçja juaj e vjetër, lehtë mund ta fusni këtë stil në hapësirë. Sidoqoftë, do të duhet të siguroheni që ka shumë hapësirë nga të gjitha anët. Modelet e pavarura nuk janë fiksuar aq mirë në vend sa versionet e integruara, kështu që dridhjet mund të transferohen në zonën përreth. Kjo më pas mund të dëmtojë njësitë tuaja të kuzhinës dhe të gjitha pajisjet e vendosura aty pranë.

Lavatriçe e Integruar

Nëse jeni duke kërkuar një makinë larëse që shkrihet me kuzhinën tuaj, duhet të konsideroni një model të integruar. Nganjëherë i njohur si i brendshëm, ky lloj mund të vendoset prapa një dere dollapi si pjesë e një njësie kuzhine. Fshehja e lavatriçes ndihmon në ruajtjen e pamjes dhe rrjedhës së dhomës.

Dizajni i integruar ndihmon në zvogëlimin e zhurmave të dridhjeve gjithashtu, pasi është i pajisur në mënyrë të sigurt. Plus, dera e dollapit ndihmon në mbytjen e çdo tingulli që prodhohet. Ky stil shpesh përmban një shpejtësi më të ulët të rrotullimit për të zvogëluar lëvizjen dhe dridhjet e makinës.

Lavatriçe me Ngarkim nga Përpara

Shumica e lavatriçeve në Mbretërinë e Bashkuar janë me ngarkim nga përpara, në atë derë që shikon përpara. Ky stil ka disa përfitime mbi modelet amerikane të ngarkimit të lartë.

Këto lavatriçe mund të grumbullohen me një lavatriçe tjetër ose me tharëse, pasi dyert nuk do të bllokohen. Nëse keni hapësirë të kufizuar në dysheme ose keni një familje të madhe, atëherë ky është një tipar vërtet i dobishëm, megjithëse mund t’ju duhet një çantë për t’u siguruar që makineritë janë të sigurta.

Kërkimet tregojnë se lavatriçet me ngarkim nga përpara japin rezultate më të mira pastrimi krahasuar me modelet me ngarkim nga lartë. Ata janë gjithashtu më efikasë të energjisë pasi që përdorin më pak ujë në një cikël larjeje. Shumë lavatriçe me ngarkesë të përparme kanë karakteristika që rregullojnë nivelin e ujit me nevojat e sakta të larjes, kështu që uji nuk harxhohet.

Karakteristikat e Lavatriçeve

Atëherë, çfarë duhet të kërkoni në një lavatriçe? Ka kombinime të ndryshme të madhësisë së kazanit, mënyrave dhe temperaturave të larjes, stilet dhe çmimet për të zgjedhur. Lavatriçet 10 kg janë perfekte për familjen e madhe. Madhësia e madhe e kazanit do të thotë që ju mund të përshtatni ngarkesa të mëdha në kuptimin e më pak kohë të shpenzuar për të ngarkuar dhe shkarkuar lavatriçen tuaj. Sidoqoftë, nëse familja juaj është më e vogël, ka 5 kg kapacitet kazani dhe shumica e modeleve do të kenë një funksion gjysmë ngarkese. Por kjo nuk ka të bëjë vetëm me veçorinë, duken gjithashtu të rëndësishme. Lavatriçet e zeza duken shumë mirë në kuzhinat bashkëkohore, duke shtuar pak stil në lavatriçen tradicionale të bardhë. Udhëzuesi ynë për blerjen e lavatriçes do t’ju shpjegojë të gjitha tiparet e rëndësishme që ju të merrni në konsideratë, dhe do t’ju japë shumë informacion për t’ju ndihmuar të zgjidhni makinën larëse më të mirë.

Si të pastroni një lavatriçe?

Ato mund të jenë përgjegjëse për pastrimin e të gjitha veshjeve tuaja, por një lavatriçe gjithashtu duhet të pastrohet në mënyrë periodike në mënyrë që të ruajë një ambient të brendshëm higjienik. Mbetjet e sapunit, detergjentit, kimikatet dhe substancat që vijnë nga veshja juaj, të gjitha përfundojnë të mbyllura brenda lavatriçes tuaj.

Për të ndihmuar në mirëmbajtjen e një ambienti higjenik të larjes, ja se si ta pastroni makinën tuaj larëse:

  • Nëse lavatriçja juaj ka një cikël pastrimi ose vaskë të pastër, zgjidhni atë program larjeje. Nëse jo, zhvilloni një cikël larjeje me ujë të nxehtë në vendosjen maksimale të nivelit të ujit.
  • Ndërsa kazani mbushet përgjysmë me ujë, ndaloni ciklin dhe shtoni rreth një filxhan sodë bikarbonat ose uthull të bardhë.
  • Filloni përsëri ciklin dhe lini lavatriçen tuaj të kalojë gjatë gjithë ciklit, kjo do t’ju ndihmojë të pastroni pjesët e brendshme të lavatriçes tuaj.
  • Fshijeni derën dhe pjesën e jashtme të lavatriçes me ujë të nxehtë me sapun. Kjo ishte! Lavatriçja juaj tani është e pastër, është kaq e lehtë.

Pyetjet e bëra më shpesh:

Sa duhet të zgjasë një lavatriçe?

Jetëgjatësia mesatare e një lavatriçe-je të re është 11 vjet. Raportet e Konsumatorit rekomandon zëvendësimin e çdo pajisje që është më shumë se tetë vjeç, përveç nëse është një model i nivelit të lartë dhe krijon një tërheqje të veçantë për ju. Të tjerët sugjerojnë zëvendësimin e çdo lavatriçe-je me ngarkesë të lartë të prodhuar në 1999 ose më herët.

Cila lavatriçe është më e mirë automatik-ja apo manual-ja?

Avantazhet e lavatriçes plotësisht automatike. Asnjë ndërhyrje manuale nuk është e nevojshme. Ju nuk keni nevojë për ndonjë punë fizike. Teknologji moderne e përparuar. Performanca e larjes është shumë më e mirë.

A ja vlen të rregulloni një lavatriçe?

Riparimi: Nëse riparimi do të kushtonte më pak se 50% të çmimit të një pajisjeje të re dhe makinerisë suaj i mbeten akoma disa vite jetë të pritshme, një rregullim i shpejtë mund të jetë një zgjidhje me kosto efektive për zëvendësimin e të gjithë lavatriçeve. Një garanci aktive mund të bëjë që çdo riparim të jetë i vlefshëm.

A ja vlen të rregulloni një lavatriçe 20 vjeçare?

Nëse lavatriçja juaj 20 vjeçare nuk është e ndryshkur dhe nuk është abuzuar, do të duhet të varet se çfarë riparimi nevojitet për ta funksionuar. Nëse është një pompë apo edhe motori, me një kosto prej 250 dollarësh për ta riparuar, për sa kohë që jeni të kënaqur me të, ajo pastron rrobat tuaja, unë do të mendoja ta riparoja atë.