Lavastovilje në Shitje – Bli Online

Askujt nuk i pëlqen larja, veçanërisht nëse pastroni për një familje të madhe. Hiqni qafe detyrën e larjes me një lavastovilje nga gama jonë e gjerë. E pavarur ose e integruar, do të të gjeni një sipas dëshirës tuaj.

Lavastovilje në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Lavastoviljet  janë lloji më i shitur dhe ato që blen dhe testet e Raporteve të Konsumatorit, janë të gjerë 24 inç. Ju do të shihni mbi 100 modele në vlerësimet tona të pjatalarësve, si dhe dy sirtarë të pjatalarësve nga Fisher & Paykel, e vetmja kompani në këtë kohë që bën sirtarë. Çfarëdo që të zgjidhni, merrni parasysh përdorimin e një detergjenti që pastrohej në testet tona për të marrë maksimumin nga makineria juaj.

Lavastoviljet janë në dispozicion në të bardhë, bisqe, të zezë, pllaka, çelik dhe të zezë. Pjatalarëset dikur dukeshin shumë të ngjashme, por jo më shumë se kaq. Disa prodhues kanë thjeshtuar pamjen, duke lëvizur kontrollet në majë të derës në mënyrë që ato të fshihen kur dera është e mbyllur.

Lavastoviljet, të cilat dikur mendohej se ishin një pajisje luksoze, janë evoluar në pajisje kuzhine të domosdoshme, që kursejnë kohë. Çmimet e pjatalarëseve ndikohen kryesisht nga kapaciteti dhe tiparet e veçanta, por gjithashtu mund të ndikohen nga përfundimet e caktuara të pjatalarësve siç është çeliku inox. Modelet e lavastoviljeve përmirësohen nga karakteristika të shumta dhe opsione të kursimit të energjisë, prandaj është më mirë të keni një ide se cilat janë këto karakteristika; atëherë mund të vendosni se çfarë ka vërtet rëndësi për ju kur blini një pjatalarëse.

Konsideratat para se të blini një makinë larëse enësh

Kapaciteti: Standard krahasuar me Madhësinë Kompakte

Konsiderata e parë është kapaciteti i pjatalarëset. Një pjatalarëse 18 inç zakonisht është e përshtatshme për dy ose tre persona dhe mund të mbajë deri në gjashtë ose tetë cilësime standarde të vendit. Një pjatalarëse e rregullt 24 inç ka një kapacitet për 12 deri në 14 cilësime standarde të vendeve dhe është mjaft e përmasave familjare. Numri i cilësimeve të vendeve mund të mashtrojë dhe për këtë arsye, një makinë larëse enësh standarde 24 inç rekomandohet për përdorim familjar. Një pjatalarëse kompakte 18 inç është e shkëlqyeshme për çift ose kuzhinë të vogël dhe përdorim të rastit.

Llojet: Modele të integruara, portative, sirtare ose kundrabufe

Zgjedhja juaj për të blerë një pjatalarëse të integruar, të lëvizshme ose në tryezë do të varet shumë nga fakti nëse jeni duke marrë me qira apo zotëroni shtëpinë tuaj, madhësinë e shtëpisë tuaj dhe madhësinë e familjes suaj. Secili model i pjatalarëset ka përfitimet dhe kufizimet e veta.

Kur bëhet fjalë për çmimin, më ekonomike janë modelet kundrabufe dhe disa njësi portative. Modelet e kundrabufeve janë më të voglat dhe mund të mos jenë të mjaftueshme për një familje të madhe, por nëse jeni duke marrë me qira një apartament dhe keni hapësirë të kufizuar, kjo mund të jetë opsioni më i mirë për ju.

Çmimet për pajisjet e ndërtuara, portabël të niveleve më të larta dhe pjatalarëset me sirtarë ndikohen nga stili dhe tiparet. Nëse hiqni dorë nga kambanat dhe bilbilat, përsëri mund të gjeni shumë modele ekonomike të integruara dhe të lëvizshme. Nëse jeni duke marrë me qira dhe planifikoni të merrni me vete pjatalarësen nëse lëvizni, atëherë preferohet një model i lëvizshëm mbi një model të integruar.

Konsideratat e kursimit të energjisë

Një pjatalarëse që shfaq me krenari simbolin Energy Star ose që janë të certifikuara nga Konsorciumi i Efiçiencës së Energjisë do t’ju kursejë dollarë energjie në krahasim me modelet e pjatalarësve jo të kualifikuar.1 Pjatalarësit e sotëm janë bërë shumë më efikas për të funksionuar, por ciklet janë bërë më të gjata. Disa pjatalarëse kanë karakteristika të ulëta uji ose mundësi larje të shpejtë të cilat janë të dobishme nëse përdorni ujë të matur. Një kursimtar tjetër i energjisë është një opsion i fillimit të vonesës nëse përdorimi i energjisë elektrike llogaritet në tarifat e kohës së përdorimit – mund ta vendosni pjatalarësen të lahet më vonë kur energjia është më e lirë.

Karakteristikë e hedhjes së ushqimit të fortë

Kjo sigurisht që është një tipar përparësor nëse nuk ju pëlqen të gërvishtni, lani paraprakisht, ose të shpëlani enët para se t’i vendosni në pjatalarëse. I instaluar në të njëjtën njësi, kjo karakteristikë eliminon mbetjet e ushqimit dhe zhurmën gjatë ciklit fillestar të shpëlarjes, kështu që nuk kalon nëpër enët tuaja të pastra gjatë ciklit të fundit të shpëlarjes. Disa modele kanë filtra vetë-pastrues, ndërsa të tjerët kanë filtra që duhet të hiqen dhe pastrohen manualisht – konfirmoni llojin e sistemit të filtrimit që ka pjatalarëse, kështu që do të dini se çfarë të prisni në mënyrën e mirëmbajtjes.

Ciklet e larjes

Ciklet më të rëndësishme të larjes së enëve janë larja e lehtë, larja e rregullt, larja e rëndë (tenxhere dhe tigan) dhe rregullimi i ekonomisë. Cikli i ekonomisë do të ajrosë enët e thata, gjë që kursen në kostot e energjisë së elementit ngrohës. Ciklet e përmirësuara të tilla si qelqi ose qelqi, shpëlarja, larja e shpejtë, pastrimi i tenxhereve dhe larja e pastrimit janë tiparet që dëshironi të keni por prisni të paguani më shumë. Një brendshme pjatalarëse prej çeliku inox është një tipar i bukur por nuk do të përmirësojë performancën e larjes – është kryesisht një mundësi stili. Sidoqoftë, një krah larës pjatalarëse prej çeliku inox nuk do të ndryshket dhe do të jetë më i qëndrueshëm.

Karakteristikat e Performancës

Performanca ndikohet nga numri i niveleve të larjes – si dhe ku shpërndahen pompat e ujit gjatë ciklit të larjes së enëve. Një sistem me tre nivele do të sigurojë një larje të mirë dhe më shumë nivele do të sigurojnë një mbulim edhe më të mirë, por vjen me një kosto të shtuar. Një model i qetë është gjithashtu një mundësi e mirë nëse dhoma juaj e gjumit ndodhet pranë kuzhinës dhe lani lavatriçen gjatë natës. Detergjenti për larjen e enëve dhe shpërndarësit e agjentëve të shpëlarjes janë zakonisht tipare standarde dhe sigurojnë sasinë e duhur të detergjentit të nevojshëm për pastrimin e ngarkesës. Sensorët elektronikë të papastërtisë janë padyshim karakteristika të këndshme. Një kyç i sigurisë së fëmijëve është i rëndësishëm nëse keni fëmijë të vegjël.

Karakteristikat e grumbullimit 

Pjatalarëset standarde zakonisht kanë dy rafte enësh, por disa modele kanë tre mundësi ngarkimi të zgjatur dhe kapacitet pjatalarëse. Karakteristikat speciale të pjatalarëset mund të përfshijnë gjithashtu tine, rregulluese dhe rafte të rregullueshme ose të lëvizshme, të ndërtuara për të akomoduar gota të larta ose sende themelore, sende me formë të çuditshme dhe sende të larta, ose rafte të konvertueshme për shumë përdorime. Një shportë e vogël e mbyllur për shishet dhe shishet e fëmijëve është gjithashtu e disponueshme në disa modele pjatalarëse.

Gjërat kryesore për t’u marrë parasysh kur blini një Pjatalarëse

Sa pjata do të futen në të?

Pjatalarëse standarde përshtatet me 12-15 vende, kjo është ekuivalente me 3 pjata me vlerë prej 3 vakteve nga një familje prej 4. Pjatalarëset me vija të holla janë të pastra dhe të imëta, ato përshtaten me 7-10 vende, duke i bërë ato ideale për familjet dhe çiftet më të vogla. .

 

A duhet ta lidh vetë?

Mos e shqetësoni veten, ne mund të lidhim pjatalarëse të pavarura dhe të integruara dhe madje të provojmë se ato funksionojnë si duhet. Shikoni këtu shërbimin tonë të lidhjes. Ne gjithashtu mund ta heqim pajisjen tuaj të vjetër dhe ta riciklojmë atë për ju.