Kondicioner në Shitje – Bli Online

Një kondicioner ofron një mënyrë të shkëlqyer për ta mbajtur shtëpinë tuaj të freskët në mot të nxehtë. Për të gjetur kondicionerin më të mirë për ju, së pari duhet të përcaktoni se sa hapësirë ju duhet të ftohet.

Kondicioner në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Fuqia ftohëse e kondicionerit matet në BTU, e cila do t’ju tregojë se sa e gjerë do të ftohet. Për shembull, një kondicioner 5.000-6,000 BTU do të ftohet 150-350 metra katrorë, ndërsa një kondicioner prej 13,000-21,000 BTU do të ftohet 950 deri në 1.200 metra katrorë.

Do të duhet të vendosni nëse dëshironi një kondicioner të dritares, një kondicioner të montuar në mur ose një kondicioner portativ. kondicionerët e dritareve janë mjaft të thjeshtë për tu instaluar dhe zakonisht ftohen 1-2 dhoma. Modeli më i mirë për ju do të varet pjesërisht nga fakti nëse keni dritare të hapura vertikalisht ose horizontalisht. Njësitë e montuara në mur kanë pak më shumë punë për t’u instaluar dhe zakonisht kërkojnë ose një kuti të integruar ose kllapa, të cilat janë shtrënguar në mur. Kondicionerët portativë kërkojnë instalim minimal dhe mund të zhvendosen lehtësisht nga një dhomë në tjetrën.

Konsideratat që ka një kondicioner

Një nga gjërat e para që duhet të merren parasysh kur bleni një kondicioner është lloji dhe madhësia. Kondicionerët vijnë në dy modele themelore – njësi që ulen brenda një dritareje që hapen dhe kondicionerë të vegjël të lëvizshëm që mund të vendosen kudo në një dhomë. Për dallim nga një ventilator i rregullt ftohës, kondicionerët e vegjël do të duhet të nxjerrin nxehtësinë e tyre në një dritare afër.

Kondicionerët e dritareve zakonisht kanë krahë që shtrihen për të mbushur hendekun në shumicën e dritareve me madhësi standarde. Shumë kondicionerë më të mëdhenj do të kenë shasi që rrëshqasin jashtë për të bërë më të lehtë pastrimin dhe mirëmbajtjen. Zgjedhja më e rëndësishme me kondicionerët e dritareve është zgjedhja e një cilësie që i përshtatet hapjes së dritares tuaj, prandaj mateni me kujdes dritaren tuaj. Nëse keni një dizajn të pazakontë të dritareve, siç janë dritaret e kazmave, ekzistojnë modele të veçanta të kondicionerëve të bërë posaçërisht për tu përshtatur.

Ftohja e një dhome me një kondicioner të vogël të lëvizshëm kërkon punë të zhurmshme nga ajri i kondicionuar në shtëpinë tuaj sepse shumica e modeleve kërkojnë pak ose aspak instalim. Ata thjesht vendosen në dysheme dhe e dëbojnë nxehtësinë e tyre përmes një çorape të shkarkimit në një dritare apo edhe në një dhomë tjetër në shtëpi, duke e bërë ajrin e kondicionuar sipas kërkesës kudo që ju nevojitet. Dy gjëra për t’u mbajtur mend: Kondicionerët e vegjël mund të jenë akoma të rëndë, kështu që nëse do ta lëvizni shpesh, konsideroni një njësi me rrota. Këto kondicionerë prodhojnë gjithashtu lagështi, kështu që tabaka e kondensimit të tyre duhet të zbrazet në mënyrë periodike.

Fuqia që ka një kondicioner

Standardi i industrisë për raportin midis BTU (sasia e energjisë për të qetësuar një hapësirë) dhe metrat katrorë është rreth 20 BTU / metra katrorë. Sidoqoftë, për shkak të ndryshimeve të jashtme brenda një hapësire jetese (izolimi, numri i banorëve, etj.), Shpesh ajo marrëdhënie është edhe më e madhe, lart 27 BTU / metra katrorë në disa raste. Filtri ynë i Madhësisë së Dhomës (për metra katrorë) Ju lejon të blini një Kondicioner në bazë të madhësisë së dhomës tuaj, ndërsa gjithashtu të merrni parasysh raportin e luhatjeve BTU / metra katrorë. Për dhoma më të vogla se 300 metra katrorë, ne kemi një shumëllojshmëri të Kondicionerëve, nga Portable në Ndarje-Muri. Kondicionerët për hapësirat midis 300 dhe 600 metra katrorë zakonisht përdoren për dhomat e jetesës, kuzhinat dhe dhomat e ngrënies. Të gjitha zonat e brendshme mbi 600 metra katrorë kërkojnë një njësi kondicioneri me një fuqi serioze.

Llojet e kondicionerëve

Kondicioner i lëvizshëm:

Nëse e dini që do të duhet të zhvendosni kondicionerin tuaj nga dhoma në dhomë, merrni parasysh Kondicionerët Portable Air(ose kondicionerët e lëvizshëm) . Këto njësi mund të zhvendosen lehtësisht; disa madje mund të rrotullohen. Këta ftohës të vogël, por të fuqishëm ajri janë ideale për ftohjen e shpejtë të çfarëdo dhome që jeni duke përdorur aktualisht. Madhësia e tyre kompakte i bën ata të lehtë për tu shpërngulur dhe ata nuk marrin shumë hapësirë në dysheme!

Kondicioner dritareje:

Instalimi i lehtë dhe mirëmbajtja e ulët. Kondicioneri i Dritareve mund të jetë rregullimi i shpejtë i ftohjes që ju nevojitet. Njësitë AC të dritareve janë ndoshta ato që mendojnë shumica e njerëzve kur imagjinojnë një kondicioner, ato përshtaten me lehtësi në shumicën e dritareve dhe shpesh janë zgjidhja më e shpejtë kur kalon një valë nxehtësie. Këta kondicionerë janë më shumë sesa vetëm lëvizës ajri, shumë kondicionerë të dritares në dispozicion në Wayfair kanë lidhje Wi-Fi(wireless), të ndërtuar në ngrohës dhe me telekomandë!

Kondicioner mur-ndarës ( ose siç quhen ndryshe split-wall):

Kondicioneri Split-Wall (mur-ndarës) ju jep pak nga gjithçka. Këto njësi janë të fuqishme, me energji të efektshme dhe të qetë. Ato janë ideale për hapësira pa kanalizime, ose nuk kanë qasje në mure të jashtme ose dritare. Ndërsa kërkohet instalimi, është shumë më i menaxhueshëm se sa një instalim i plotë qendror i kondicionerit. Një profesionist duhet të thirret për të instaluar kondicionerin tuaj të mur-ndarës për të siguruar që njësia do të funksionojë në mënyrë optimale.

Kondicioner i vendosur në mur:

Po kërkoni të kurseni hapësirë dhe të mbani pamjen e dritares? Konsideroni shumëllojshmërinë tonë të Kondicionerëve në Muret që mbulojnë një gamë të gjerë të energjisë ftohëse. Gjithashtu përmes kondicionerëve të ajrit të murit, këto njësi ftohëse funksionojnë në mënyrë të ngjashme me AC të dritares, por hyrjen jashtë ajrit përmes një vrimë të hapur në një mur të jashtëm që përballet. Kërkohet instalimi dhe duhet të merret asistencë profesionale.

Kujdesi dhe mirëmbajtja për një kondicioner

Për fillestarët, ndiqni udhëzimet e instalimit – ideja është që të mbani AC të sigurt në kornizën e dritares, me pjesën e pasme të njësisë me kënd pak drejt tokës, në mënyrë që uji i kondensuar të mund të thahet. Mbërtheni makinerinë në kllapa të kondicionerit, jo në një pirgje të revistave të vjetra. Përtej sigurisë, instalimet me rrangullina mund të forcojnë zhurmën; sigurohuni që AC juaj të jetë shtrënguar fort kundër hapjes së dritares për të minimizuar tronditjen.

Pasi ta ndizni AC për herë të parë, nëse dëgjoni ndonjë zhurmë të dukshme dhe të lartë  për më shumë se disa minuta, mund të keni marrë një gjë pa vlerë. Prisni 24 orë për t’i dhënë ftohësit një shans për t’u vendosur dhe provoni përsëri. Nëse nuk përmirësohet, shkëmbeni njësinë. AC nuk supozohet të tingëllojë kështu.

Cdo kondicioner ka një filtër për të bllokuar hyrjen e pluhurit në pjesët e rëndësishme të sistemit. Eshtë një lloj si filtri i garzës në tharëse rrobash. Zakonisht rrëshqet nga pjesa e përparme e njësisë. Ju duhet ta pastroni këtë çdo muaj për të mbajtur ajrin të rrjedhshëm siç duhet. Shumica e njësive moderne (përfshirë të gjitha modelet që kemi testuar) do të kenë një dritë për t’ju kujtuar ta bëni këtë pas çdo 250 ore përdorimi.

Në fund të çdo sezoni të ftohjes, hiqni njësitë e dritares tuaj te kondicionerit dhe kullojeni ujin e  kondensuar në tokë ose në një kovë ose vaskë. Myku mund të rritet brenda një kondicioneri të lagësht, veçanërisht nëse është futur në një dollap të errët gjatë dimrit.

Pyetjet e bëra më shpesh 

Cfarë bën një kondicioner?

Një kondicioner kontrollon temperaturën, lagështinë dhe cilësinë e përgjithshme të ajrit në shtëpinë tuaj. Si pjesë e një sistemi të ngrohjes dhe ftohjes qendrore, një kondicioner tërheq nxehtësinë nga shtëpia dhe transferon ajrin më të freskët brenda.

Cfarë është një vlerësim SEER?

SEER nënkupton raportin e efikasitetit të energjisë sezonale. SEER është mënyra më e zakonshme për të vlerësuar efikasitetin e një kondicioneri dhe mat sa energji kërkon për të mbajtur shtëpinë tuaj në temperaturën që ju zgjidhni.

Si mund të zgjedh një kondicioner?

Kur krahasoni sistemet e ajrit të kondicionuar Trane, mendoni për tiparet që ju interesojnë më shumë. Ju mund të shikoni për vlerën, efikasitetin e energjisë dhe nivelet e zhurmës dhe të zgjidhni modelin që përputhet më së miri me nevojat tuaja. Njësitë e kualifikuara të Energjisë Star®, sistemet me vlera të larta SEER dhe sistemet shumë-fazore janë të gjithë tregues të mirë të kondicionerëve që do të kursejnë energji dhe do të zvogëlojnë faturat tuaja të energjisë me kalimin e kohës.

A duhet ta rregulloj apo zëvëndësoj kondicionerin tim nëse pëson defekt?

Kondicioneri juaj po vjetërohet ndryshe nga një tjetër bazuar në vendndodhjen, mirëmbajtjen, cilësinë e ndërtimit dhe disa faktorë të tjerë. Sidoqoftë, ne rekomandojmë të zëvendësoni një kondicioner nëse: ka 10 vjet ose më shumë. Ai ka një vlerësim SEER prej 10 ose më pak, Ai ka nevojë për riparime të shpeshta, ai është në rënie të performancës, kostot tuaja të energjisë po rriten.

Cili kondicioner më duhet?

Zgjedhja e kondicionerit me madhësi të duhur është një pjesë thelbësore e procesit të blerjes HVAC dhe ai për të cilin do të keni nevojë për një profesionist HVAC për t’ju ndihmuar. Ja pse ka rëndësi blerja e kondicionerit në madhësinë e duhur: nëse blini një sistem HVAC që është shumë i madh, do të përfundoni të harxhoni para dhe energji. Dhe nëse është shumë e vogël, nuk do të merrni ajër të mjaftueshëm të freskët ose të ngrohtë për t’ju mbajtur të qetë.