Furra në Shitje – Bli Online

Gama jonë për furra në shitje është krijuar për t’iu përshtatur një larmi stilesh gatimi duke ofruar një gamë të gjerë funksionesh dhe pajisje shtesë të integruara. Kjo do të thotë, pavarësisht nëse jeni një adhurues i picave, duke ushqyer një familje do të gjeni një furrë që është e përshtatshme për ju.

Furra në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

A keni numëruar ndonjëherë orët që keni kaluar duke përgatitur ushqim? Përgatitja e mëngjesit. Paketimi i kutive të drekës natën e së dielës. Pjekje për pushime ose përgatitje darkash të këndshme për miqtë. Tani, kjo është mjaft kohë e shpenzuar në sobë. Nga enët te pajisjet, një kuzhinë e zënë meriton pajisje gatimi me cilësi të lartë. Dhe furra e mirë është thelbësore për kuzhinierët e të gjitha niveleve.

Pavarësisht nëse preferoni një furrë elektrike, një variant me madhësi më të vogël ose furra të ndërtuara që bashkohen me brendësinë – do të gjeni shumëllojshmëri në gamën e IKEA. Shumë prej furrave mburren me veçori të zgjuara që ju lejojnë të bëheni edhe më kreativë në kuzhinë.

Zgjidhni të Preferuarën Tuaj nga Këto Furra

Furra Teke

Furrat teke kanë një kapacitet të madh gatimi me 64 litra si standard, megjithëse mund të funksionojnë deri në 115L. Furrat standarde vijnë me një skarë, funksione konvencionale të furrës dhe helikës ndërsa modelet premium mund të përfshijnë mënyra speciale të gatimit dhe opsione të vetë-pastrimit.

Furra Kompakte 

Janë më të vegjël dhe kanë të njëjtën madhësi si një furrë me mikrovalë e ndërtuar me lartësi rreth 45cm. Ato janë gjithmonë elektrike dhe janë një mundësi e mirë për kuzhinat më të vogla.

Furra Dyshe

Keni nevojë për më shumë hapësirë për familjen tuaj gjithnjë në rritje? Mos kërkoni më shumë se një furrë të dyfishtë me dy zgavra të bollshme. Kapacitetet kryesore të furrës variojnë nga rreth 50-75L ndërsa furrat e sipërme më të vogla kanë kapacitet 35-60L. Ashtu si furrat teke ato mund të ndërtohen nën banak ose të ndërtohen në nivelin e syve.

Furra normale & Furra me vëllim më të madh

Furra të mëdha, të përzemërta dhe tradicionale dhe furra normale janë xhuxhina të pavarura të pajisjeve të gatimit. Zakonisht vijnë në disa gjerësi standarde të cilave u përmbahen të gjithë prodhuesit: furra me 50, 55, 60cm dhe vargjet 90,100,110cm; por sigurohuni që të matni për atë përshtatje të përsosur.

Diapazonet elektrike, të gazit ose të burimit të energjisë të dyfishtë, mund të kenë deri në katër zgavra të furrës dhe shtatë pllaka në sobë. Për shkak të madhësisë së tyre, mund t’ju duhet të kontrolloni që keni një burim adekuat të energjisë – shumica do të kërkojë të paktën një dalje 32 amp.

5 gjërat kryesore për tu marrë parasysh kur blini një furrë:

Si do të përshtatet furra juaj e re në kuzhinën tuaj?

Të gjitha furrat janë të integruara, kështu që nëse jeni duke kërkuar për një njësi të pavarur, duhet të vizitoni faqet e furrave ku kemi mundësi të pavarura. Gjithmonë duhet të kontrolloni matjet e sakta të pajisjeve për t’u siguruar që ato të përshtaten në kuzhinën tuaj

Keni nevojë për një të ndërtuar brënda apo nën furrë?

Nëse dëshironi një furrë të dyfishtë, duhet të vendosni se ku dëshironi ta vendosni furrën në kuzhinën tuaj para se të zgjidhni furrën tuaj. Furrat dyshe janë bërë për t’u ndërtuar posaçërisht në të cilat do të vendosen në lartësinë e kokës në një kolonë për t’u përzier me dollapët tuaj ekzistues të kuzhinës. Ato janë gjithashtu të dizajnuara për t’u ndërtuar nën të cilat do të ulen nën tryezën tuaj të punës. Nëse jeni duke kërkuar për një furrë të vetme nuk duhet të shqetësoheni se ato do të përshtaten në të dy hapësirat!

Për cilat tipare duhet të shikoni?

  • Vetë-pastrimi: Disa furra përmbajnë shtresa katalitike që thithin spërkatjet e yndyrës, dhe furrat pirolitike kanë një cikël të veçantë pastrimi që djeg depozitat e gatimit dhe të lënë vetëm një mbetje hiri për tu fshirë.
  • Kohëmatësit: Bëni jetën më të lehtë me një kohëmatës të programueshëm. Vendosni orët e fillimit dhe të mbarimit të gatimit dhe alarmi i minutave ju paralajmërojnë kur ushqimi juaj është gati.
  • Skarë: Karakteristika e shtuar e një pjekje vjen në ndihmë kur doni të shtoni atë fund të freskët të artë në pjatat tuaja ose thjesht dëshironi të bëni djathë në tost.

A vijnë furrat në madhësi të ndryshme?

Madhësia standarde e gjerësisë së shumicës së furrave është 60cm, lartësitë e furrave mund të ndryshojnë në varësi të numrit të furrave. Gjithmonë është më së miri të siguroheni nëse po zëvendësoni një pajisje ekzistuese që të matni hapësirën që pajisja do të vendoset në kuzhinën tuaj.

Çfarë kapaciteti furre keni nevojë?

Nëse gatuani për një ose dy, atëherë nuk do t’ju duhet një kapacitet i madh furre, megjithatë nëse keni një familje ose dëshironi të argëtoheni do t’ju duhej një kapacitet më i madh furre. Kemi furra që variojnë nga nën 30L deri mbi 80L.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Për çfarë përdoret furra?

Furra është një dhomë e izoluar termikisht e përdorur për ngrohjen, pjekjen ose tharjen e një lënde dhe që përdoret më së shpeshti për gatim. Furrat industriale janë furra me qëllim të veçantë, të përdorura përkatësisht në qeramikë dhe përpunimin e metaleve.

Cili është ndryshimi midis një furrë elektrike dhe një furre me gaz?

Dallimi kryesor i gatimit midis gazit dhe energjisë elektrike është se gazi do të ketë një mjedis pjekje pak më të lagësht (pasi avulli i ujit prodhohet gjatë djegies) ndërsa furrat elektrike priren të kenë nxehtësi pak më të thatë.

A është i shëndetshëm gatimi në furra?

Në përgjithësi, pjekja është forma e shëndetshme e gatimit që rezulton në humbje minimale të vitaminës C. Sidoqoftë, gjatë kohërave të gjata të gatimit në temperatura të larta, deri në 40% të vitaminave B mund të humbasin në lëngjet që pikojnë nga mishi (6 )

A mund të vendosni letër alumini në furrë?

Siç u tha më lart, ju patjetër që mund të vendosni fletë alumini në furrë (për sa kohë që nuk e lyeni vetë pjesën e poshtme të furrës). Për të qenë në anën e sigurt, përdorni një alternativë kur është e mundur, dhe të paktën shmangni përdorimin e petëzës kur gatuani në temperatura të larta ose kur gatuani ushqime me acid.

Sa është jetëgjatësia e një furre?

Ndërsa diapazonet e gazit priren të zgjasin mesatarisht 15 vjet, ato elektrike mesatarisht rreth 13. Për të mirëmbajtur sobën dhe furrën, sigurohuni që t’i pastroni rregullisht.

Cila është furra më e lirë e gazit ose elektrike?

Siç mund të shihet, furrat me gaz janë shumë më të lira për t’u përdorur sesa furrat elektrike, gazi është gjithashtu një burim energjie shumë më efikas, kështu që do të ketë emisione më të ulëta të CO2. Sidoqoftë, furrat elektrike të ndihmuara nga helikat përdorin rreth 20% më pak energji sesa furrat elektrike konvencionale pasi nxehen dhe ftohen më shpejt.

A ia vlen të rregulloni një furrë?

Riparimi është gjithmonë një mundësi, derisa riparimet të kushtojnë më shumë sesa vlen furra. Nëse furra juaj prishet vazhdimisht, kjo mund të thotë që njësia po arrin në pikën pa kthim. Zëvendësimi i vazhdueshëm i pjesëve dhe pagesa për riparime mund të shtohet shpejt, kështu që blerja e një furre të re do të kishte më shumë kuptim financiarisht.