Delagështues në Shitje – Bli Online

Nëse po vini re njolla uji në muret ose tavanin tuaj, kondensimin në dritaret tuaja, sporet e mykut që fshihen në dushin tuaj ose një erë të përgjithshme me myk, është koha për të blerë një delagështues.

Delagështues në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Një delagështues mund të heqë atë lagështirë nga një bodrum ose dhomë lavanderie dhe të parandalojë problemet ngjitëse që vijnë me shumë lagështi në ajër. Nivelet e lagështisë mbi 50 për qind mund të krijojnë marimangat e pluhurit, mykun dhe mykun, duke shkaktuar alergji ose probleme të tjera shëndetësore.

Një delagështues përdor një helikë për të lëvizur ajrin në dhomë mbi spirale frigoriferike, duke hequr lagështinë dhe duke e mbledhur atë në një rezervuar. Pothuajse të gjithë delagështuesit në vlerësimet e CR-së heqin numrin e pirjeve të ujit nga ajri siç pretendohet nga prodhuesit. Por disa vijnë shumë më afër se të tjerët për të përmbushur nivelin e lagështisë së zgjedhur, përdorin më pak energji ose kanë një rezervuar më të madh, që do të thotë që nuk do të duhet ta zbrazni atë aq shpesh.

Llojet e delagështuesit

Kompresor (ftohës)

Delagështues kompresor (i njohur edhe si ftohje) janë zakonisht të dizajnuara për të hequr nga 10L dhe 25L lagështi në ditë. Këto janë ideale për zonat delagështuese të shtëpisë tuaj që janë afërsisht temperatura e dhomës dhe jo shumë të ftohta. Në mënyrë që një ftohës të funksionojë në mënyrë efikase, temperatura në dhomë duhet të jetë mbi temperaturën e mbështjellësve në tharës. Kjo do të thotë se ata nuk do të punojnë më së miri në një bodrum të ftohtë, garazh, konservator ose karvan.

Tharëse

Desikantët rekomandohen për ambiente më të ftohta si garazhet, kopshtet e ngrohta dhe bodrumet pasi ato punojnë në temperatura më të ulëta. Meqenëse ata nuk përdorin një sipërfaqe të ftohtë për të kondensuar dhe mbledhur ujë si një lagështues i kompresorit, ato janë shumë më efikase në ambiente të ftohta. Këto kanë tendencë të kenë një kapacitet prej 7-12 L.

Peltier (termo-elektrik)

Modelet peltier janë të përshtatshme për hapësira më të vogla dhe nuk duhet të prisni që ato të punojnë në të njëjtën efikasitet si modelet e tharjes dhe kompresorit. Ata kanë një kapacitet të vogël prej rreth 0.5l – 1.5L dhe punojnë shumë mirë për qëllimin ata janë të dizajnuara për të. Ashtu si delagështuesit e kompresorit, ata nuk do të funksionojnë mirë në kushte nën 15 ° C. Diapazoni ideal i temperaturës: 15 ° C ose më lart

Karakteristikat kryesore dhe funksionalitetet

Kështu që ju keni gjetur një delagështues që është madhësia e duhur, dhe gjithashtu është efikas në energji. Tani është koha të merremi me detajet. Delagështues kanë një numër karakteristikash me të cilat duhet të njiheni. Nëse ka të ngjarë të keni nevojë për ndonjë nga këto karakteristika, sigurohuni të zgjidhni një model që i përfshin ato.

 • Lëvizshmëria – shumica e njerëzve dëshirojnë të zhvendosin delagështuesin e tyre, prandaj sigurohuni që të ketë dorezë dhe rrota hedhëse nëse është një njësi e madhe (më shumë se 8L)
 • Delagështues i rregullueshëm – për t’ju lejuar të vendosni nivelin ideal të lagështisë.
 • Higrometër i integruar – për të zbuluar automatikisht lagështinë e ajrit që mund të përdoret për të përcaktuar vetë ndezjen ose fikjen e ndezjes.
 • Bllokimi automatik – për të zbuluar se kur është arritur lagështia ideale (ose rezervuari i ujit është plot) dhe mbyll njësinë.
 • Rivendosni automatikisht – në rast se ka ndërprerje të energjisë ose nëse e hiqni nga priza, sistemi mban mend cilësimet tuaja për herën tjetër kur e përdorni.
 • Modaliteti i shkrirjes – kjo ndalon ngrirjen e dehidratuesit në temperatura të ulëta.
 • Niveli i zhurmës – Delagështuesit shiten me një vlerësim të nivelit të zhurmës, kështu që ju të dini se sa i lartë është kur funksionon.
 • Kullimi i vazhdueshëm – disa delagështues mund të shiten me një zorrë të integruar për të kulluar rezervuarin e ujit, duke hequr nevojën që ju ta zbrazni atë.

Mënyra më e mirë për të përdorur një delagështues

Tani e keni delagështuesin tuaj, cila është mënyra më e mirë për ta përdorur atë?

Nëse jeni duke tharë një dhomë për herë të parë, do të duhet të përdorni delagështuesin tuaj për më shumë kohë. Kjo mund të jetë nga 8-orë, në 24-orë, deri në disa ditë në varësi të lagështisë së zonës dhe kapacitetit të delagështuesit tuaj.

Pasi të keni arritur një lagështi bazë të synuar (p.sh. lagështia 50%), do të duhet ta përdorni vetëm për 2-4 orë në ditë për të ruajtur atë nivel. Ju nuk do të keni nevojë domosdoshmërisht në të gjitha periudhat e vitit. Varet nga kushtet e shtëpisë tuaj. Nëse lagështuesi juaj ka një lagështor rregullues, për aq kohë sa e vendosni në nivelin e dëshiruar të lagështisë, ai duhet të ndizet vetëm nëse niveli i lagështisë rritet mbi objektivin tuaj.

Servisim, mirëmbajtje dhe garanci

Një heqës i lagështisë është për jetë, jo vetëm për Krishtlindje. Ata kanë nevojë për mirëmbajtje të rregullt. Disa gjëra që do të duhet të bëni janë:

 • Leximi i udhëzimeve është thelbësor për vendosjen dhe mirëmbajtjen e saktë të delagështuesit tuaj.
 • Udhëzimet do t’ju tregojnë mënyrën më të mirë për të pastruar rregullisht filtrin e ajrit dhe si të lani rezervuarin.

Nëse kujdeseni për delagështuesin tuaj siç duhet, ai duhet të zgjasë për një kohë të gjatë. Megjithatë, ndonjëherë gjërat shkojnë keq.

Ashtu si me të gjitha produktet vendase, prodhuesi ose shitësi duhet të sigurojë një garanci me delagështuesin tuaj. Nëse diçka shkon keq brenda kësaj periudhe, ata duhet ta riparojnë ose zëvendësojnë atë falas.

Ju mund të duhet të mbani provën e garancisë, faturën dhe ndoshta paketimin origjinal për produktin. Vendoseni diku të sigurt që të mund të gjeni kur të keni nevojë.

Normalisht, garancia është për 12 muaj. Ndonjëherë mund të keni mundësi të blini garanci të zgjatur, kështu që të mbuloheni për një kohë më të gjatë.

Buxheti juaj dhe nevojat tuaja

Shumë njerëz mund të shtyhen të blejnë një delagështues sepse ata ia atribuojnë atë si një investim i madh.

Nëse shqetësoheni për koston dhe duhet vetëm të thani një hapësirë të vogël, mini delagështuesit zakonisht kushtojnë nga 30-60. Këto janë referuar si peltier ose modele termo-elektrike dhe do të nxjerrin diçka nga 200ml në 1 litër në ditë. Ata gjithashtu përdorin shumë pak energji elektrike – duke i bërë ato të lira për të funksionuar.

Delagështues më të mëdhenj përdorin një kompresor ose tharëse. Sa më të fuqishëm të jenë, aq më shumë priren të kushtojnë (megjithëse jo gjithmonë, prandaj duhet të bëni hulumtimin tuaj).

Tani jeni gati!

Ju keni gjithçka që ju nevojitet për të blerë një delagështues që i përshtatet nevojave tuaja, dhe të gjitha brenda buxhetit.

Mos harroni të:

 • Kontrolloni nëse problemi juaj i lagësht është shkaktuar nga një rrjedhje,
 • Merrni hapa të tjerë për të minimizuar sasinë e lagështisë të pranishme në shtëpinë tuaj,
 • Punoni se çfarë lagështirësi për madhësi ju nevojitet dhe në cilat kushte do të funksionojë,
 • Vendosni midis një modeli peltier, kompresor ose tharës,
 • Zgjidhni një që do të jetë efikas në energji në hapësirën tuaj,
 • Vendosni cilat tipare shtesë ju nevojiten,
 • Vendosni saktësisht delagështuesin tuaj dhe kryeni mirëmbajtjen e duhur,
 • Mbani garancinë në rast se diçka shkon keq.