Aspiratorë në Shitje – Bli Online

Këta aspiratorë në shitje nxjerrin ajrin, avullin dhe aromat e padëshiruara që vijnë nga gatimi duke e lënë kuzhinën tuaj të mbajë aromë të mirë dhe kështu shmangni erën e kuzhinës nëpër mobilje dhe rroba.

Aspiratorë në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Nuk është gjithmonë e përshtatshme të keni një mur kapës nxjerrës brenda murit, kështu që, si dhe aspiratorët tipik të oxhakut dhe kapakët e ventilimit të sobave, ne gjithashtu kemi modele që mund të ndërtohen mbi një ishull, ose aspiratorë që ngrihen nga banaku.

Shumëllojshmëria jonë e aspiratorëve të pavarur dhe të integruar vijnë në një sërë madhësish – nga 50cm në 60cm në gjerësi deri në 90cm dhe më lart, kështu që ne do të kemi një që do t’i përshtatet kuzhinës tuaj në mënyrë të përsosur. Për të ndihmuar në gjetjen e tij, shikoni udhëzuesin tonë të dobishëm për matje.

Të gjithë kanë përfundime të ndryshme. Ne kemi modele xhami të lakuar që do të shtojnë një prekje moderne në kuzhinën tuaj, si dhe aspiratorë prej çeliku inox që të përputhen me pjesën tjetër të pajisjeve tuaja.

Ne duam ta bëjmë gjetjen e aspiratorit ideal të sobës super të lehtë, kështu që ne kemi krijuar një udhëzues për blerjen e aspiratorit të tenxhereve me këshilla të dobishme për të dhënë hua. Dhe kur të jeni gati për të filluar blerjet, shikoni në aspiratorin e sobës tonë blerjet më të mira dhe faqet e marrëveshjeve.

A më nevojitet një aspirator?

Nuk ka ligje ose rregullore që përcaktojnë se duhet të keni patjetër një aspirator në kuzhinën tuaj. Eshtë diçka që ne ju rekomandojmë ta keni pasi mund ta bëjë ambjentin tuaj të gatimit më të sigurt, më të freskët dhe më të pastër.

Sidoqoftë, diçka që duhet të merret në konsideratë është se brenda MB ka rregullore që kërkojnë prona të reja ndërtimi që të kenë një mënyrë për të hequr çdo kondensim dhe avull nga një kuzhine. Kjo është kryesisht për të parandaluar mykun brënda mureve te ndërtesës suaj. Për ta arritur këtë, mund të përdorni një aspirator të montuar në mur, por ventilatori është më e lehtë për t’u instaluar dhe shpesh zgjedhja e preferuar.

Si punon një aspirator?

Një aspirator standart për nxjerrjen e kuzhinës ka një tendë që përmban filtra yndyrnash të larë dhe të zëvendësueshëm, së bashku me një motor të brendshëm që thith ajrin nga zona juaj e gatimit dhe ose i transporton këto direkt jashtë, ose përsëri në dhomën tuaj përmes përdorimit të filtrave shtesë të qymyrgurit që heqin çdo aromë gjatë gatimit.

5 gjërat kryesore që duhet të keni parasysh para se të blini një aspirator

Ku do të jetë pozicioni i tij në kuzhinë?

Aspiratori do t’ju duhet të jetë në dispozicion të një furnizimi me energji elektrike (prize me çelës) dhe nëse vendosni të ndizni jashtë, gjithashtu do t’ju duhet qasje në një mur të jashtëm. Ju gjithashtu do të duhet të poziciononi aspiratorin tuaj të ri në një minimum prej 75 cm mbi një vitore gazi ose 65 cm mbi një vitore elektrike.

Cili lloj aspiratori është i përshtatshëm për ju?

  • Aspiratorët janë projektuar për tu montuar në një mur.
  • Kapakët e aspiratorit janë krijuar për t’u pozicionuar mbi një banak kuzhine.
  • Tendat Kapuç duhen Pozicionuar direkt nën kabinetin tuaj të kuzhinës.
  •  Aspiratorët konvencionale, Një aspirator me kosto të ulët të krijuar për tu montuar në një mur.
  • Aspiratorët e integruar janë të fshehur pas një dere të kabinetit dhe aktivizohen duke hapur derën.
  • Aspiratorët Downdraft janë të dizajnuar të fshihen në mënyrë diskrete në vendin e punës.

Çfarë shkalle esktraktimi do tju duhet?

Madhësia e kuzhinës tuaj do të varet nga shkalla e nxjerrjes që ju nevojitet, nëse keni një kuzhinë të madhe do t’ju duhet një shkallë më e lartë e nxjerrjes.

Doni qe ajri të ri-qarkullojë apo ta nxirrni jashtë?

Nëse jeni duke ri-qarkulluar ajrin, nuk keni nevojë të shqetësoheni për pozicionin e aspiratorit pasi filtrat e karbonit do të largojnë yndyrat dhe erën nga ajri dhe do të ri-qarkullojë ajrin e pastër përsëri në kuzhinën tuaj. Sidoqoftë, nëse po nxirrni ajrin, kapuçi i aspiratorit sipër  sobës duhet të vendoset në një mur të jashtëm në mënyrë që ajri të mund të qarkullojë.

I çfarë madhësie më nevojitet aspiratori?

Kjo do të varet nga madhësia e pluhurit tuaj, për shembull nëse keni një vitore prej 60 cm ju idealisht do t’ju duhej një kapuç aspiratori 60 cm. Sidoqoftë, nëse jeni duke blerë një kapuç që do të vendoset brenda kabineteve tuaja, ju lutemi kontrolloni dimensionet e kabinetit dhe kapuçit.

Pyetjet e bëra më shpesh

Sa e kanë jetëgjatësinë aspiratorët?

Këta aspiratorë nga 7 deri në 13 vjet

Filtrat e aspiratorëve duhet të lahen ose zëvendësohen rregullisht që ato të jenë efikase. Nëse ka gatim me aromë të rëndë çdo ditë, kapuçi i tenxheres duhet të lahet dhe pastrohet në fund të çdo dite.

Cila është lartësia maksimale për një aspirator?

Aspiratori juaj duhet të vendoset në distancën e rekomanduar midis 650 mm (për elektrike) ose 750 mm (për gaz) sipër pllakave te gatimit tuaj.

A ka nevojë aspiratori për një oxhak(tub) ?

Meqenëse ata nuk kanë nevojë të dalin në sipërfaqen e jashtme të shtëpisë tuaj dhe janë pa kanalizime, nuk ju kërkohet t’i instaloni ato vetëm aty ku ka kanal. Këta aspiratorë funksionojnë duke filtruar ajrin në të cilin thithin dhe pastaj e fryjnë përsëri në dhomë, duke përdorur në thelb një proces riciklimi (ri-qarkullimi).

Mund të përdorni llampa LED në një aspirator?

Që nga viti 2010, LED-ët (diodë që lëshojnë dritë) janë përdorur gjithnjë e më shumë si burime drite nëpër aspiratorë të ndryshëm. Në ditët e para, aspiratorë ishin të pajisur me llampa inkandeshente, llampa tradicionale 15, 25 ose 40W.

Cila është mënyra më e mirë për të pastruar aspiratorin tim?

Aspiratorët prej çeliku inox duhet të lahen rregullisht me një leckë të pastër, ujë të ngrohtë dhe sapun të butë ose pastrues gjellërash. Pastroni në drejtim të linjave të pllakës. Shpëlajeni mirë me ujë të pastër dhe fshini menjëherë. Ju mund të dëshironi të aplikoni vaj të lehtë të përdorur për lustrimin e mobiljeve për të theksuar përfundimin e tij të shndritshëm.

Fshirja rregullisht me sapun ose pastrues të butë dhe ujë të ngrohtë duhet të mbrojë sipërfaqet e pikturuara të aspiratorit. Jini të kujdesshëm në lidhje me përdorimin e agjentëve të pastrimit “Të reja dhe të përmirësuara”. Kapuçi juaj është i instaluar mbi pajisjet e nxehta të gatimit. Shumica e kimikateve që gjenden në agjentët e pastrimit reagojnë me nxehtësi për të lëshuar bojën.