Zinxhirë Bore në Shitje – Bli Online

Nuk ka asgjë më të tmerrshme sesa të bllokohesh në makinën tënde në një qafë mali me dëborë me gomat që rrotullohen kot, sepse ke harruar të marrësh një palë zinxhirë bore.

Zinxhirë Makine në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Ndonjëherë gomat për dimër nuk janë të mjaftueshme dhe shumë rajone kërkojnë përdorimin e zinxhirëve, prandaj sigurohuni që të jeni të përgatitur për ekskursionin tuaj të ardhshëm dhe investoni në një palë zinxhirë për gomat tuaja.

Me këta zinxhirë makine do të rrisni tërheqjen ndërsa jeni duke ngarë nëpër dëborë dhe akull, dhe shumë lloje të ndryshme zinxhirësh janë në dispozicion për t’iu përshtatur gomave në automjetin tuaj, pavarësisht nëse është një makinë pasagjerësh, një kamion apo një makineri pastrimi të borës. Shumica e zinxhirëve modernë kanë procedura instalimi pa shumë siklete me mekanizmat e vetë-shtrëngimit dhe vetë-përqendrimit dhe mund të pajisen lehtësisht dhe pa mjete në më pak se pesë minuta. Kabujt e gomave sigurojnë të njëjtën tërheqje të zgjeruar, por në një profil më të lehtë dhe me një çmim më të ulët. Ata janë një zgjedhje e shkëlqyer për ata që bëjnë udhëtime të herëpashershme në terrene me dëborë.

Ne ofrojmë një gamë të plotë të zinxhirëve të borës për t’iu përshtatur të gjitha automjeteve. Diapazoni ynë i buxhetit është perfekt për t’ju larguar nga telashet, si këtu dhe jashtë vendit, dhe plotëson të gjitha kërkesat ligjore kur ngisni makinën në Evropë dhe sidomos në rrugë malore. Gama premium e zinxhirëve të dëborës përfshin të gjitha ofertat tona buxhetore të zinxhirëve të dëborës, si dhe të ketë një sistem automatik të tensionimit. Diapazoni ynë premium i zinxhirëve të dëborës është më i fortë, është bërë prej çeliku të lartë tërheqës dhe mbart një garanci 5-vjeçare.

Llojet e Zinxhirëve të Gomave

  • Zinxhirët e gomave të pasagjerëve

Zinxhirët kabllorë Cobra

Rrotullat prej çeliku dhe karboni mbi kabujtt kryq. Idealë për automjete me hapësirë ​​të ulët. Këta kabuj janë një alternativë ekonomike ndaj zinxhirëve tradicionalë. Siguron tërheqje të madhe emergjence.

Zinxhirët kabllorë diagonalë të rrufesë

Çeliku dhe karboni mbi kabuj kryq. Idealë për automjete me hapësirë ​​të ulët. Këta kabuj të modelit diagonal sigurojnë tërheqje të shkëlqyer të emergjencës dhe një udhëtim më të butë sesa Cobra Cable për shkak të mbulimit të shtuar të modelit të gomave.

Navigator Square Link Alloy

Modele kryq 3,7 mm. Zinxhirë të projektuar evropianë me modele kryqëzimi të lidhjes katrore. Ideale për automjete me hapësirë ​​të ulët të pastrimit. Sistemi i shtrëngimit miqësor për përdoruesit.

  • Goma të lehta kamionësh për terren si: Autostrada

Zinxhirët e Gomave me Kabujt Cruz LT 

Rulë metalikë mbi kabuj kryq. Idealë për automjete me hapësirë ​​të ulët. Këta kabuj janë një alternativë ekonomike ndaj zinxhirëve tradicionalë. Siguron tërheqje të madhe emergjence.

Navigator LT Square Link Alloy

Modele kryqëzimi të lidhjes katrore aliazh të lehta (LW) 3.7 mm. Dizajn evropian me një sistem shtrëngimi miqësor për përdoruesit. Tërheqje e shkëlqyer e vazhdueshme.

  • Kamion me peshë të Lehtë për terren jashtë Rrugëve kryesore

Zinxhirë me Lidhje të rregullt të kthesës

Zinxhirë gomash kryq 5.5 mm, zinxhirë autostrade prej çeliku dhe karboni. JO për përdorim në plugje, pirunë ose kamionë tërheqës. Përfshin flokët e kamerës.

Ku dhe Kur Duhet të Mbani Zinxhirë Gomash për Dëborë?

Në Evropën kontinentale, një shofer është përgjegjës për pajisjen e automjetit të tij për të gjitha kushtet e motit. Një shofer mund të gjobitet nëse ai nuk përdor zinxhirët e borës kur ato janë të nevojshme, duke penguar kështu rrjedhën normale të trafikut ose duke shkaktuar një aksident.

Zinxhirët e borës janë një kërkesë ligjore në të gjitha rrugët malore evropiane. Kontrollet në rrugë kryhen dhe shoferët mund të gjobiten nëse nuk kanë një set në automjetin e tyre. Çorapet e dëborës për automjete nuk i plotësojnë standardet e kërkuara në vendpushimet evropiane të skive.

Sa Shpejt Mund të Ngas Makinën Ndërsa Përdor Zinxhirë për Dëborë?

Ne gjithmonë do të rekomandonim drejtimin e makinës me kujdes në kushte dëbore, edhe kur përdorni zinxhirë dëbore. Shpejtësia maksimale e rekomanduar është 30 km / orë.

Një stil i butë drejtimi është thelbësor kur përdorni zinxhirë dëbore. Nxitimi i tepërt dhe frenimi i fortë do të ushtrojnë shumë presion në zinxhirët e dëborës dhe mund të shkaktojnë këputjen e tyre.

Çfarë Pajisje Duhet të Mbani Ligjërisht në Makinën Tuaj kur Ngisni Makinën Brënda Kontinentit Europian?

Rregulloret në lidhje me aksesorët mund të ndryshojnë dhe ne do të rekomandonim të kontrolloni faqen e internetit të Karma.al për informacionin më të përditësuar. Aktualisht, është e detyrueshme të kesh një afishe GB, trekëndësh paralajmërues, jelek reflektues, deflektorë rrezesh dhe çantë llambë rezervë në pjesën më të madhe të Evropës kontinentale.

Rregulloret në lidhje me përdorimin e jelekëve reflektues ndryshojnë nga vendi në vend, me disa vende që kërkojnë që çdo pasagjer që del nga automjeti të veshë një të tillë. Ne rekomandojmë që të gjithë udhëtarët të kenë një jelek reflektues.

A Janë të Ligjshëm Zinxhirët e Dëborës?

Përdorimi i zinxhirëve të borës është i ligjshëm, për sa kohë që ato nuk përdoren në një mënyrë që do të dëmtojë sipërfaqen e rrugës. Kjo do të thotë që zinxhirët e dëborës duhet të përdoren vetëm në rrugë të mbuluara nga dëbora dhe duhet të hiqen kur ngisni makinën në sipërfaqen e rrugës. Përdorimi i zinxhirëve të borës është i ligjshëm në pjesën më të madhe të Evropës, dhe në shumë zona ato janë të detyrueshme. Shenjat lokale tregojnë kur ato kërkohen ligjërisht dhe kjo përfshin të gjitha rrugët malore / vendpushimet e skive. Jashtë këtyre zonave të detyrueshme, çdo shofer që mund të shkaktojë një bllokim ose aksident si rezultat i mos pajisjes për kushtet e motit, mund të gjobitet.

Sa Palë Zinxhirë për Dëbore më Duhen?

Zinxhirët e borës shiten në çifte dhe duhet të vendosen në rrotat e drejtimit. Kjo zakonisht shihet si e mjaftueshme dhe plotëson kërkesat ligjore në Evropën kontinentale dhe rrugët malore. Disa shoferë preferojnë të përdorin katër zinxhirë dëbore (dy grupe) për tërheqje shtesë. Kjo do të jepte më shumë kontroll, veçanërisht nëse jeni duke udhëtuar në zona me shtrirje të gjatë që kërkojnë zinxhirë bore. Në një automjet me katër rrota ato zakonisht janë të vendosura në rrotat e përparme (ju lutemi kontrolloni manualin e prodhuesve për këshilla), por nëse ka hapësirë ​​të kufizuar midis timonit dhe pezullimit të automjetit në pjesën e përparme, ato do të duhet pajisur në rrotat e pasme.

Automjeti im ka një Pastrim të Kufizuar – A Mund të Përdor Akoma Zinxhirë për Dëborë?

Disa automjete kanë shumë pak hapësirë ​​midis timonit dhe amortizatorëve të automjetit që do të thotë se zinxhirët mund të vijnë në kontakt me karrocerinë, sistemet e frenimit ose amortizatorët me pasoja të rënda. Është e mundur të kontrolloni nëse automjeti juaj ka një problem pastrimi duke vendosur dorën tuaj në majë të timonit. Ju duhet të jeni në gjendje të vendosni dorën tuaj midis timonit dhe amortizatorit të automjetit. Një zinxhir standard i borës në makinë ka një zgjatim 9 mm dhe kështu duhet një hendek prej rreth 15 mm. Kur nuk është e mundur të përshtatet një zinxhir standard dëbore, kemi mundësi të ndryshme për t’ju ndihmuar.