Sistem Alarmi me Hapje/Mbyllje për Makina në Shitje – Bli Online

Nëse dëshironi të mbroni automjetin tuaj nga vjedhjet dhe hajdutët e makinave, ky sistem alarmi me hapje/mbyllje për makina është ende një nga mënyrat më të mira për ta bërë atë gjë.

Sistem Alarmi me Hapje/Mbyllje për Makina në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Me këta sisteme alarmi me hapje & mbyllje ju gjithashtu mund të përfitoni nga veçoritë e reja si afërsia e aksesit pa çelës dhe madje edhe fillimi i butonit, gjëra që makina juaj mund të mos i kishte kur u prodhua nga fabrika. Shfletoni katalogun tonë të sistemeve tona të alarmeve me hapje dhe mbyllje dhe përzgjidhni të duhurin për automjetin tuaj vetëm në Karma.al.

Me ardhjen e imobilizuesve të automjeteve të integruara dhe telekomandat e aksesimit pa çelës, alarmi i makinës pasardhëse nuk është aq i zakonshëm sa më parë. Ka kaluar koha kur ngisnit një makinë me zë të lartë në një rrugë të qetë dhe linit një duzinë veturash të parkuara duke pritur deri në zgjimin tuaj. Por kjo nuk do të thotë që alarmet e makinës u zhdukën, ose që nuk keni nevojë akoma të mendoni për instalimin e një të tilli në automjetin tuaj. Alarmet sot kanë shumë më tepër karakteristika se kurrë më parë, përfshirë aftësinë për të kyçur dhe zhbllokuar makinën tuaj kudo në botë përmes telefonit tuaj.

Gjërat që Duhet të Konsideroni Para se të Blini një Sistem Alarmi me Hapje/Mbyllje për Makina

Shumica e automjeteve modernë vijnë të pajisura me një sistem themelor alarmi, por këto masa me ‘eshtra të zhveshura’ nuk janë aq të forta sa të pengojnë hajdutët profesionistë të makinave. Ekspertët rekomandojnë një sërë kambanash dhe bilbilash për të shmangur vjedhjet e makinave dhe për t’i dhënë udhëtimit tuaj mbrojtjen e duhur.

Plus, kur zgjidhni një sistem alarmi të makinave të tregut të pjesëve për automjete, zakonisht merrni disa veçori më të përshtatshme të bashkuara. Këtu janë disa nga bazat që duhet të shikoni kur zgjidhni një sistem alarmi makine.

Alarmet dhe sensorët

Minimalisht, sistemi juaj i alarmit të makinës duhet të lëshojë pak zhurmë kur sensorët çaktivizohen. Zgjidhni sensorë të avancuar të goditjes që do të përgjigjen kur xhami është thyer dhe kur automjeti goditet nga një ndikim i rëndësishëm.

Këta sensorë do të shkaktojnë telekomandën ose telefonin tuaj inteligjent. Shikoni për boritë që tejkalojnë 100 decibel dhe bëni më shumë sesa t’i bini borisë dhe të ndizni dritat për të tërhequr vëmendjen.

Diapazoni

Disa sisteme alarmi makinash mburren me një gamë fenomenale deri në një milje. Kërkoni për një sistem alarmi makine që arrin automjetin tuaj nga të paktën 1.000 metra në mënyrë që të mund të aktivizohet nga një distancë e konsiderueshme. Në atë mënyrë, do të jeni të sigurt se alarmi juaj vendoset sa herë që largoheni.

Mbrojtja kundër vjedhjes me forcë të automjetit

Mbrojtja e makinës është një grup karakteristikash që në mënyrë aktive pengojnë vjedhjen e makinës. Këto opsione përfshijnë parandalim të vrasjes, sirena të ndezura dhe alarme në formë  ‘cicërimash’ që mund të shqetësojnë hajdutin dhe të braktisë direkt automjetin tuaj.

Ndërsa këto lloj masash sigurie mund të duken të tepërta, ato janë treguar që parandalojnë në mënyrë efektive hajdutët e makinave ose ndërpresin vjedhjet e automjeteve në veprim.

Telekomandë dhe shfaqje dykahëshe

Sistemet moderne të alarmit të makinave zakonisht kanë komunikim të dyanshëm, që do të thotë që ju mund ta armatosni makinën tuaj në një distancë dhe gjithashtu të merrni njoftime nga sistemi i alarmit në telekomandën tuaj.

Në disa raste, këto fusha kryesore përdorin edhe një ekran LCD për të detajuar kushtet e makinës tuaj si temperatura e brendshme ose dyert e hapura.

Transmetimi i koduar

Jo të gjithë hajdutët e makinave përdorin një levë ose Jim Slim për të thyer në makinën tuaj. Hajdutët inteligjent me përdorimin e teknologjisë dinë të thyejnë sinjalin nga fob-i juaj kryesor dhe të zhbllokojnë makinën tuaj në distancë. Kjo është arsyeja pse kompanitë e alarmit të makinave inteligjente po shtojnë kodimin në alarmet e tyre të makinave inteligjente.

Nëse ju pëlqen komoditeti i hyrjes në distancë, mund të dëshironi të kërkoni një sistem sigurie automjeti që përfshin kodimin për të mbajtur hajdutët larg makinës tuaj.

Integrimi i telefonave inteligjentë

Nuk është për t’u habitur që disa makinat pa çelësa vijnë me sigurinë e makinës që mund të kontrolloni nga smartphone-i juaj. Kompanitë kryesore të sigurisë së automjeteve si Viper përdorin teknologjinë cloud për të vendosur telekomandën dhe monitorimin në pëllëmbën e dorës tuaj.

Aplikacionet për celularë ju lejojnë të kontrolloni në automjetin tuaj dhe të merrni njoftime me email dhe me tekst pa pasur nevojë të mbani një largësi shtesë ose fob kyç. Shpesh, këto aplikacione gjithashtu sigurojnë gjurmim GPS që mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm në rast vjedhjeje.

Lehtësia e instalimit

Instalimi i një sistemi alarmi për automjete përfshin shumë tela dhe luhatje me sistemin elektrik të makinës suaj. Për shkak se mund të jetë i komplikuar, ne rekomandojmë instalim profesional.

Sidoqoftë, kjo mund të rrisë çmimin e përgjithshëm të një alarmi makine me disa qindra dollarë. Nëse doni të provoni një instalim DIY, nuk jeni vetëm. Shumë pronarë të dobishëm të automjeteve kanë instaluar me sukses sistemin e tyre të alarmit. Por kujdes që instalimi DIY mund të ndikojë në ndonjë garanci për pajisjet.

Karakteristikat e komoditetit

Shumë alarme makinash do t’ju lejojnë gjithashtu të ndizni automjetin tuaj në distancë, gjë që mund të jetë një përfitim i madh në mëngjes të ftohtë kur duhet të shkrini dritaret dhe të ngrohni sediljet përpara udhëtimit tuaj.

Sistemet e alarmit të makinës shpesh ofrojnë pajisje shtesë si hyrja pa çelës, moduliteti i shërbimit dhe lirimi i bagazhit që mund ta bëjnë jetën tuaj pak më të lehtë kur keni duart tuaja të plota.

Karakteristikat më të Mira që Duhet të Kërkoni kur Blini një Sistem Alarmi me Hapje/Mbyllje për Makina

Sensorë shoku

Sigurohuni që të shikoni për sensorë që janë krijuar për të zbuluar lëvizjen me forcë. Sensorët e goditjes zakonisht mund të kapen nëse automjeti juaj ndikohet në një mënyrë të fuqishme dhe madje edhe në thyerjen e xhamit. Këto pajisje janë veçanërisht të dobishme në rast se diçka ndodh fizikisht me makinën tuaj ndërsa jeni larg.

Karakteristikat Anti-Vjedhje

Këto karakteristika janë të ngjashme me tiparet e parandalimit të sigurisë në shtëpi. Karakteristikat anti-vjedhje mund të përfshijnë sirenat dhe vrasin çelsin. Këto karakteristika e bëjnë më të vështirë për hajdutët për të përmbushur qëllimet e tyre të mbrapshta.

Qasja në aplikacionin celular

Alarmet e makinave që vijnë me aplikacione mobile e bëjnë më të lehtë për ju të qëndroni në krah të çdo aktiviteti të zbuluar me automjetin tuaj. Disa alarme makinash ofrojnë njoftime përmes mesazheve me tekst.

Konkluzioni

Nëse dëshironi ta bëni makinën tuaj pak më të sigurt, merrni parasysh çiftimin e alarmit të makinës tuaj të re me pajisje si këto për të parandaluar kriminelët dhe për të gjetur makinën tuaj nëse është e vjedhur:

  • Gjurmuesit e automjeteve GPS,
  • Kamera portabël për makina (vendosen në pjesën e xhamit të përparmë),
  • Bllokuese timoni,
  • Telekomandë për të ndezur makinën në distancë.