Sensorë Parkimi për Makina në Shitje – Bli Online

A keni provuar parkimin e kundërt të makinës tuaj në një rrugë të ngjeshur ose në një vend parkimi me shumë nivele? Nëse po, atëherë ju e dini që një sensor parkimi është ai që i duhet makinës suaj menjëherë.

Sensorë Parkimi për Makina në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Këta sensorë parkimi jo vetëm që zbulojnë se çfarë ju nuk shikoni, por gjithashtu ju ndihmojnë ta mbani makinën tuaj të sigurt nga aksidentet.

Pra, nëse nuk keni një sensor parkimi në makinën tuaj tashmë, atëherë tani është koha për ta instaluar një të tillë. Por, para se të blini një, duhet të dini përfitimet e shumta të zotërimit të një dhe llojet e ndryshme në dispozicion.

Një sensor parkimi ju ndihmon të përcaktoni hapësirën midis makinës suaj dhe objekteve përreth. Pra, nëse jeni duke parkuar makinën tuaj në një rrugë të zënë, atëherë këta sensorë ndiejnë objektet si njerëzit dhe muret dhe ju sinjalizojnë kur arrini distancën minimale të sigurt në mënyrë që të keni kontroll të plotë mbi mënyrën e parkimit të makinës tuaj.

Kjo pajisje parkimi është më shumë sesa thjesht një pajisje shtesë automatike, është zgjidhja juaj perfekte, veçanërisht kur duhet të parkoni makinën tuaj në zona të vogla parkimi. Me këtë sensor parkimi për makinën tuaj, ju mund të qëndroni të sigurt për parkimin e makinës tuaj kudo, qoftë në garazhin tuaj të ngjeshur apo në një qendër tregtare aty pranë.

Nëse e keni vënë re, shumë vetura kanë gropa në pjesën e pasme për shkak të aksidenteve të shkaktuara gjatë parkimit të krahut të kundërt të makinës. Kështu që sigurohuni që makina juaj të jetë e sigurt nga gërvishtjet e tilla duke instaluar një sensor parkimi me cilësi të lartë.

Llojet e Sensorëve të Parkimit

Ekzistojnë dy lloje kryesore të sensorëve të parkimit – elektromagnetikë dhe tejzanor. Merrni një përmbledhje të këtyre dy sensorëve dhe më pas vendosni se cilin do ta instaloni në makinën tuaj. Sensorët elektromagnetikë fillojnë të zbulojnë objekte vetëm kur makina është e ndezur dhe sensorët tejzanor zbulojnë objektet përreth kur makina është në qëndrim. Sensorët elektromagnetikë janë të lehtë për t’u instaluar dhe janë montuar në parakolp, kështu që nuk ka nevojë për shpime shtesë, ndërsa sensorët tejzanor duhet të vendosen në parakolp. Kur bëhet fjalë për çmimin, sensorët elektromagnetikë të parkimit janë më të kushtueshëm kur krahasohen me sensorët tejzanorë. Prandaj vendosni se cila i përshtatet më mirë nevojave tuaja dhe shfletoni në internet.

Sensor Parkimi: Defektet e Zakonshme dhe Shenjat e Tyre.

 • Dëmtimet mekanike, ndotja.
 • Sinjali i zërit i sensorit të parkimit po punon vazhdimisht.
 • Sistemi i ndihmës gjatë parkimit nuk reagon ndaj një pengese.
 • Distanca në një pengesë matet gabimisht.
 • Qark i shkurtër në karrigen elektrike.
 • Sensori nuk dridhet nëse preket nga motori që punon.
 • Radari i parkimit aktivizohet në mungesë të pengesave.
 • Dëmtimi i njësisë së kontrollit elektronik të sistemit të parkimit.
 • Treguesi i dështimit të sistemit të parkimit aktivizohet.
 • Nuk ka asnjë sinjal nga sensori i parkimit.
 • Ndotja është e dukshme në bordin e njësisë së kontrollit gjatë inspektimit vizual.

Si të Riparoni ose Zëvendësoni Sensorët e Parkimit?

Jetëgjatësia mesatare e sensorit të parkimit të makinës është për rreth 5 vjet. Sidoqoftë, çdo pronar makine duhet të kryejë një kontroll të rregullt të detektorëve të sistemit të parkimit dhe njësisë së kontrollit për praninë e lagështisë dhe papastërtisë.

Ndonjëherë, në rast të aktivizimit të rremë të radarit të parkimit, mjafton të kontrolloni dhe rregulloni cilësimet e ndjeshmërisë së sensorit. Kjo mund të kryhet në një stacion shërbimi ose nga vetë ju, duke përdorur dokumentacionin teknik të makinës.

Nëse lagështia ose papastërtitë hyjnë në sensorin e parkimit, ato mund të thahen ose pastrohen, së bashku me strehën, ku është instaluar.

Nëse shkaku i defektit të përbërësit është lidhja e dëmtuar ose goditja e grimcave gërryese, duhet të zëvendësohet. Zëvendësimi mund të kryhet vetëm, duke kryer veprimet e mëposhtme:

 • Zbritni një parakolp duke zbërthyer elementët e sipërm dhe të poshtëm të tij.
 • Shkëputni terminalet me tela, të cilat janë montuar nën parakolp nga sensori i vjetër.
 • Hiqni sensorin dhe instaloni një të ri në vendin e tij.

Nëse defekti është shkaktuar nga dëmtimi i njësisë së kontrollit elektronik ose defekti nuk mund të zbulohet, rekomandohet të aplikoni në një stacion shërbimi për kryerjen e diagnostikimit dhe riparimit.

A Mund të Shtoj Sensorë Parkimi në Makinën Time?

Përgjigja e thjeshtë është Po, pasi shumë prodhues kanë zhvilluar mënyra të mençura për të mundësuar instalimin e shpejtë, të përsosur dhe diskret të përbërësve të sensorit të parkimit praktikisht për të gjitha automjetet. Thjesht bëj detyrat e shtëpisë së pari. Kontrolloni forumet e pronarit në Karma.al për ide se si të instaloni një sistem sensori parkimi në automjetin tuaj specifik dhe kontrolloni me prodhuesin e sistemit për të siguruar që sistemi do të përshtatet siç duhet dhe është plotësisht i përputhshëm me automjetin tuaj.

A mund të instalohet sistemi në mënyrë diskrete, kështu që vështirë se është i dukshëm nga pjesa e jashtme? Ku do të vendoset ndërfaqja dhe ekrani (nëse është e zbatueshme) dhe si do të mundësohet? A kërkohet ndonjë shpim ose instalime elektrike? A duhet të keni parasysh instalimin profesional? Këto janë vetëm disa nga pyetjet e rëndësishme për të bërë para se të vendosni se cili sistem parkimi është i duhuri për ju.

Çfarë Lloj Sistemi Parkimi më Nevojitet?

Përgjigja për këtë pyetje varet nga shumë faktorë – megjithëse ne do të rekomandonim vendosjen e një kufiri çmimi dhe leximin e përshkrimeve të produkteve dhe rishikimet e opsioneve të sistemit të sensorit të parkimit brenda këtij diapazoni çmimi. Në përgjithësi, marrja e një niveli më të mirë është zgjidhja më e mirë: nëse është në buxhetin tuaj, shumë sisteme të nivelit të lartë kanë shtuar funksionalitete që ofrojnë një shkallë më të lartë të mbrojtjes nga ndikimet e lagjeve të afërta. Një sistem që kombinon të dy kamerat dhe radarët është më i miri për shumicën e drejtuesve të mjeteve, pasi ofron një pamje më të detajuar të mjedisit të automjetit.

Në anën tjetër të spektrit, sistemet më të thjeshta janë shumë të përballueshme, instalohen më lehtë dhe shpesh kërkojnë instalime elektrike minimale ose siklet gjatë instalimit. Disa sisteme fikse janë madje të disponueshme për tu montuar në garazhin tuaj ose në hapësirën e parkimit, jo vetë automjeti, duke e bërë më të lehtë shmangien e gungave kur përpiqeni të parkoni një automjet të madh në një shtëpi të vogël ose garazhin e vilës tuaj.

Ndihmë Profesionale?

Bëni kujdes kur planifikoni të instaloni sistemin tuaj të sensorit të parkimit. Çdo sistem që kërkon modifikim ose bashkim në instalimet elektrike të automjeteve ekzistuese duhet të instalohet nga një profesionist për një qetësi maksimale të mendjes. E njëjta gjë vlen me çdo sistem që kërkon shpimin në parakolpët e automjetit për instalimin e sensorëve të parkimit ose instalimeve elektrike.

Ndiqni të gjitha udhëzimet me kujdes dhe sigurohuni që të gjitha lidhjet e instalimeve elektrike dhe fiksimet janë të sigurta dhe të instaluara mirë. Nëse keni dyshime, një dyqan profesionist me instalime mund ta trajtojë punën për ju shpejt, duke ndihmuar në sigurimin e një jete të gjatë dhe pa shqetësime nga produkti juaj.