Pajisje & Aksesorë Sigurie për Makina në Shitje – Bli Online

Duke shfletuar listën e opsioneve të një makine të re, mund të jetë joshëse të zgjedhësh një komplet argëtimi të nivelit të lartë dhe mbi të gjitha me një teknologji lehtësuese, krahasuar me veçoritë e përparuara me këta aksesorë & pajisje sigurie për makina.

Pajisje & Aksesorë Sigurie për Makina në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 6 results

Showing all 6 results

Nuk është kurrë mirë të mendosh për më të keqen që mund të ndodhë në rrugë, duke siguruar që makina juaj ka tiparet e duhura të sigurisë mund të bëjë të gjitha ndryshimet në një aksident. Fatmirësisht, makinat e reja nuk kanë qenë kurrë më të sigurta. Prodhuesit vazhdimisht po zhvillojnë teknologjinë e sigurisë së automjeteve jo vetëm që të zbusin efektet e një përplasjeje, por, në disa raste, të shmangin një të tillë plotësisht. Pjesa më e madhe e kësaj teknologjie përfshihet si standard, por shpesh ndryshon nga modeli në model. Për shembull, jastëkët anësorë (airbag-ët) për pasagjerët e pasmë shpesh ofrohen vetëm si shtesë shtesë opsionale, prandaj ia vlen të merren parasysh me kujdes. Kompleti i sigurisë së automjeteve mund të klasifikohet në dy mënyra: ‘aktiv’, i cili do të ndërhyjë para një aksidenti për të përmirësuar sigurinë; dhe ‘Pasiv’, i cila operon për të mbrojtur pasagjerët pasi të ketë ndodhur një përplasje.

Gjëja më e rëndësishme që mund të bëni për të mbrojtur jetën tuaj është të lidhni rripin e sigurimit. Rripat e sigurimit shpëtojnë vetë jetën e tyre dhe shumë nga tiparet më të përparuara të sigurisë, të tilla si paralajmërimi i përplasjes përpara dhe frenimi automatik i urgjencës mund t’ju ndihmojnë të shmangni aksidentet.

Mos i anashkaloni tiparet e sigurisë kur krahasoni modele të ndryshme. Për shembull, frenat me bllokim dhe kontrolli elektronik i qëndrueshmërisë, janë shumë të dëshiruara. Edhe pse tani këto standarde janë kryesisht për makinat e reja, këto karakteristika ia vlen të kërkohen nëse po blini edhe një makinë të vjetër.

Llojet Kryesore të Pajisjeve & Aksesorëve të Sigurisë për Makina

Cilat janë sistemet e përparuara të ndihmës së drejtuesit?

Shpesh referuar si ADAS, Sistemet e Avancuara të Ndihmës së Shoferit ofrojnë një gamë të gjerë karakteristikash për rritjen e sigurisë për automjetet. Këto sisteme variojnë nga sensorë që mund të zbulojnë përgjumje tek shoferët te sistemet e zbulimit dhe shmangies së këmbësorëve – apo edhe kamera në bord që mund të lexojnë shenjat rrugore, duke ju paralajmëruar për ndryshimet e kufirit të shpejtësisë ose shenjat e ndalimit përmes alarmeve të vizave.

Sisteme Automatike të Frenimit të Urgjencës (AEBS)

Duke shkuar një hap përtej sistemeve më të thjeshta dhe ndoshta shpërqendruese të paralajmërimit të përplasjeve, AEBS vendos frenat në përplasjet e pasme. Sensorët monitorojnë vazhdimisht distancën e automjeteve përpara makinës. Nëse sistemi zbulon se një përplasje është i afërt, ai ndërhyn, duke ndihmuar në frenim nëse shoferi po frenon (por jo mjaft i fortë) ose automatikisht duke përdorur frenat e automjetit nëse shoferi nuk përgjigjet. 

Ndihma për mbajtjen e korsisë

Disa nga arsyet kryesore për përplasjet në korsi janë zakonisht shpërqendrime të shoferit, sëmundja dhe shoferët që janë larguar nga vetja – dhe po flenë në timon. Ndihma për Mbajtjen e Korsisë ngre shiritin mbi sistemet e Paralajmërimit të Nisjes nga Korsia, të cilat ofrojnë paralajmërime dhe shpesh janë me aftësi të kufizuara manualisht nga drejtuesit, duke ndërmarrë veprime korrigjuese për ta mbajtur automjetin në qendër të korsisë.

Sistemi i zbulimit të përgjumjes

Duke u bazuar në teknologjinë që fuqizon paralajmërimin për largimin nga korsia, sistemet e zbulimit të përgjumjes monitorojnë sa shpesh largoheni nga korsia juaj, duke parë ndryshime në modelet e vozitjes që mund të tregojnë lodhje ose mikrogjumë, llojin e gjumit që ndodh kur ju përgjumni menjëherë. Kur ngisni makinën, ato sekonda të kaluara në tokë të përgjumur mund të jenë të rrezikshme ose edhe vdekjeprurëse. Sistemet më të përparuara përdorin sensorë që shikojnë fytyrën e shoferit dhe modelet e shikimit për shenja të përgjumjes.

Frenimi Automatik i Këmbësorëve për Urgjencë

Sistemet paralajmëruese që zbulojnë këmbësorët (ose biçikletat) po bëhen më të përhapura por përballen me të njëjtën sfidë si shumë sisteme paralajmëruese në bord. Paralajmërimet me zë mund të jenë një tërheqje vëmendjeje ndërsa përpiqeni të kuptoni se çfarë e bën atë tingull bip – dhe pse. Sistemet më të përparuara përdorin kamera ose radar për të zbuluar këmbësorët në rrugën tuaj dhe më pas vendosni automatikisht frenat nëse nuk përgjigjeni sa më shpejt.

Njohja e Shenjës së Trafikut

Të gjithë kemi pasur disa momente të kapjes sepse nuk kemi vërejtur një shenjë ndalimi ose një shenjë rruge që tregon një ndryshim të kufirit të shpejtësisë. Për fat të mirë, vala e re e makinave të teknologjisë së lartë mbetet gjithnjë e më e vëmendshme, dhe një numër në rritje i automjeteve mund të lexojnë shenjat rrugore që mund të na mungojnë dhe më pas të transmetojnë atë informacion në ekranin e vizatimit.

Komunikimi automjet në automjet për makinat e teknologjisë së lartë

NHTSA po studion komunikimin e Automjetit në Automjet (V2V), posaçërisht pasi lidhet me dy sisteme sigurie për makinat: Ndihma e Kthesës së Majtës (LTA), e cila paralajmëron trafikun që vjen kur kthehen majtas dhe Ndihma e Lëvizjes Ndërsektoriale (IMA), e cila paralajmëron nëse është e pasigurt për të hyrë në një kryqëzim.2 NHTSA vlerëson se këto sisteme sigurie, të mundësuar nga makina që komunikojnë me makina të tjera në rrugë, mund të shpëtojnë mbi 1.000 jetë në vit.

Xham rezistent ndaj copëtimit

Xhami rezistent ndaj shkatërrimit siguron një xham të përparmë që ndahet në pjesë të shumta, të padëmshme në rast aksidenti. Xhamat e përparmë në automjetet e hershme motorike ishin të rrezikshme. Xhami i paqëndrueshëm është i laminuar në mënyrë të tillë që të parandalojë dëmtimet.

Dritat

Tre llojet e dritave që janë thelbësore për çdo automjet: dritat e frenave, sinjalet e kthimit dhe dritat standarde. Sigurohuni që i përdorni të gjitha këto. Ju gjithashtu duhet të kontrolloni rregullisht llambat për t’u siguruar që ato janë në gjendje të përsosur pune. Vendosni një llambë sapo të pushojë së funksionuari. Nëse udhëtoni shpesh në rrugë të gjata gjatë natës, duhet të keni parasysh të keni instaluar llamba të fuqishme ose HID për fenerët tuaj.

Cilat Janë Sistemet e Përparuara të Sigurisë?

Sistemet ADAS mund të ndihmojnë jo vetëm kur janë me shpejtësi, por edhe kur parkojnë. Ata kanë për qëllim të rrisin sigurinë e shoferit.

Karakteristikat përfshijnë:

  • Dritat e frenimit automatik të emergjencës
  • Zbulimi i pranisë së makinave me anë të spoteve të pasqyrës
  • Paralajmërim për përplasje
  • Paralajmërim për trafikun ndërkombëtar
  • Paralajmërimi përpara dhe pas përplasjes 
  • Paralajmërimi i nisjes nga korsia
  • Sistemi i zbulimit të këmbësorëve
  • Njohja e shenjave rrugore

A Duhet të Blini një Makinë me Sisteme të Përparuara të Sigurisë?

“Sistemet e Avancuara të Ndihmës së Shoferit janë treguar për të zvogëluar dëmet në pronë dhe në person, gjë që i mban shoferët në rrugë dhe të aftë për t’ia dalë me sukses”. “Të shpenzosh pak më shumë përpara në përmirësimet e sigurisë është si të blesh një politikë sigurimi për rastet kur ndodh e pashmangshmja. Minimizimi i përgjegjësisë dhe dëmit tuaj të mundshëm është emri i lojës. ”