Fenerë/ Xham/ Pasqyra për Makina në Shitje – Bli Online

Çdo makinë ka nevojë për aksesorë dhe pjesë pas një farë kohe përdorimi dhe disa ndër pjesët kryesore për nderrim janë pasqyra,feneri & xhami. Fenerët e makinës nuk janë jetike për funksionimin e makinës.

Fenerë, Xham & Pasqyra për Makina në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Makina funksionon mirë pavarësisht se fenerët janë thyer. Sidoqoftë, kjo nuk është një praktikë e sigurt pasi nuk do të jeni në gjendje të vozisni siç duhet sapo dielli të perëndojë. Ju duhet të keni lexuar në letra se ka vende që kanë ligje që kërkojnë që fenerët të funksionojnë në çdo kohë. Edhe me një dritë të thyer të dritës, ngasja mund të jetë akoma e pasigurt. Nëse dëshironi të vozisni të sigurt, atëherë rekomandohet që menjëherë të ndryshoni dritat e thyera. Shikoni dritat e makinave në internet për të marrë një ide para se të bëni një blerje. 

Përcaktoni cilat janë nevojat tuaja, hapi i parë drejt blerjes së dritave të makinave në internet është gjetja se çfarë saktësisht ju nevojitet. Më shpesh të gjitha riparimet e dritave janë ndryshime të thjeshta të llambave. Sidoqoftë, nëse mendoni se dëmtimi është më i madh, gjithmonë mund të shkoni krejtësisht për një asamble të re të dritave. Nëse jeni duke kërkuar llamba të dritave, atëherë do të shihni se ka shumë mundësi në dispozicion. Para se të blini llamba të dritave në internet, shikoni llambën tuaj të vjetër për të marrë një ide se çfarë është në përputhje me makinën tuaj. Kontrolloni bazën e llambës së vjetër ose kërkoni manualin e makinës tuaj për të marrë llojin e modelit. 

Shikoni në vijim nëse doni llamba halogjene ose ksenon. Llambat standarde janë të gjitha halogjene edhe pse llamba ksenon janë më të ndritshme se ato halogjene. Nëse po kërkoni të zëvendësoni të gjithë strehimin e dritave të para, atëherë puna juaj është shumë më e lehtë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të kërkoni numrin e modelit të automjetit tuaj në katalogun e pjesëve të automjeteve dhe të shikoni pjesët e përputhshme të përmendura atje. Ju do të jeni në gjendje të gjeni lehtësisht modelin që përputhet me nevojat tuaja. Nëse keni zbuluar se çfarë po kërkoni, atëherë mund të vazhdoni të shikoni. Blerja në internet ju ofron transaksione të qetë, të sigurta dhe të thjeshta. Dhe ju gjithashtu keni luksin që artikulli të dërgohet në adresen tuaj.

Kur është koha për të zëvendësuar xhamin tuaj ose dritaret, Karma.al ka inventarin në të gjithë vendin dhe reputacionin kryesor që po kërkoni. Xhami ynë per fenerat automobilave me cilësi të lartë garantohet që të përshtatet, vjen me një garanci dhe dërgohet shpejt. Besojuni Karma.al si zgjidhja më e mirë për të dy pjesët e reja të zëvendësimit dhe të përdorura.

Llojet e xhamave te pasqyrave sipas vecorive

Sipas formës:

 • Te Sheshte;
 • Konveks;
 • Asferike (me një rreze të lakueshme të lakimit).
 • Sipas vendndodhjes së shtresës reflektuese,
 • Me shtresën e jashtme reflektuese (aplikuar në xham);
 • Me shtresën e brendshme reflektuese (aplikohet nën xham)

Sipas llojit të mbrojtjes kundër shkelqimit

 • E lyer;
 • Prizmatik;
 • Pajisur me një mekanizëm të errësimit automatik.
 • Këshilla për funksionimin e xhamit të pasqyrës

Elementi optik i pasqyrës duhet të trajtohet me kujdes. Edhe një ndikim i vogël mund të rezultojë në çarje, prandaj është e nevojshme të parandaloni goditjet dhe presionin intensiv në xham. Për më tepër, elementi optik duhet të pastrohet rregullisht me ind të butë dhe një përbërës pastrimi të veçantë. Rekomandohet përdorimi i sistemit elektrik të ngrohjes për të mbrojtur xhamin e pasqyrës nga lagështia, akulli dhe akumulimi i borës. Elementi i ngrohjes vendoset pas xhamit të pasqyrës.

Defektet e Xhamit Pasqyrues

 • Plasaritje;
 • Shfaqja e gërvishtjeve.
 • Shenjat e defekteve të xhamit të pasqyrës
 • Gota errësohet;
 • Ngecjet e dukshme të elementit optik.
 • Shkaqet e defekteve të xhamit të pasqyrës
 • Dëmtimi i imaktit;
 • Cilësi e ulët ne disa zona;
 • Pasaktesi.

Zëvendësimi i Xhamit Pasqyrues

Në rast dëmtimi, pjesa ka nevojë për zëvendësim. Këtë procedurë mund ta kryeni vetë. Procedura e zëvendësimit varet nga modeli i makinës dhe konstruksioni i pasqyrës. Zakonisht, duhet të lironi fiksimet që sigurojnë elementin optik.

Riparimi i Fenerëve

Riparimet varen nga lokalizimi i dëmtimit. Për të eliminuar çarjet dhe copëzat në strehim do t’ju duhet një stacion special për bashkimin e ajrit të nxehtë. Zonat e thyera janë mbërthyer së bashku nëse është e mundur. Nëse drita ka zvogëluar transmetimin e pamjes për shkak të një numri të madh gërvishtjesh dhe vijash, pjesa është e lëmuar. Në rastin e ndërprerjes së ngushtësisë së pjesës, ne rekomandojmë të kërkoni ndihmë profesionale, në këtë rast, riparimet do të kërkojnë njohuri dhe pajisje të posaçme.

Zëvendësimi i Fenerëve

Nëse drita është dëmtuar rëndë, zëvendësimi i saj nuk mund të shmanget. Për të instaluar një pjesë të re do t’ju duhet:

 • Hiqni grilën që do të sigurojë hyrje të papenguar tek feneri;
 • Zhvidhosni bulonat e montimit të fenerit nga të dy anët;
 • Hiqni me kujdes pjesën e dëmtuar;
 • Hiqni dritën nga kllapa dhe shkëputni telat nga llamba;
 • Instaloni një llambë të re, ndiqni hapat në rend të kundërt.

Pjeset e Fenerëve

Një dritë e përparme përbëhet nga përbërësit e mëposhtëm:

 • Burimi i dritës për drejtimin e dritës / rrezes së zhytur
 • Burimi i dritës për rrezen kryesore
 • Reflektor
 • Strehimi
 • Mbulesa (në makinat moderne deri në 10 vjet)
 • Njësia e nivelimit
 • Opsionale: sistemi i larjes (përveç fenerëve ksenon, ku është i detyrueshëm)

Si burim drite, përdoren tre sisteme të ndryshme për dritat e dritave:

 • Llamba Filament
 • Ksenon
 • LED

Cilesi Qelqi Maksimale

Nga zëvendësimi i xhamave të përparmë dhe zëvendësimi i xhamave të pasmë deri te zëvendësimi i xhamave anash makinës dhe më shumë, nuk ka asgjë për të cilën mund ne smund t’ju ndihmojmë. Ju mund të ndiheni të sigurt duke ditur se ne shesim online xham të cilësisë më të lartë vetëm kur bëhet fjalë për një zëvendësim të xhamave të makinave. Të gjithë aksionet tona janë të buruara nga furnizuesit e specializuar të qelqit, me të gjitha qelqet e zgjedhura për të përmbushur Standarded Shqiptare.

Teknikët më të mirë për Fenerë, Xham & Pasqyra

Tek Karma.al, ajo cka ne ofrojme mbeshtetet dhe eshte testuar nga tekniket me te mira. Te gjithe ata perfshijne nje përvojë të gjerë, ata gjithmonë ndjekin procedurat më të mira për të siguruar që zëvendësimi automatik i xhamave të xhirimeve të trajtohet në mënyrë korrekte. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në makinat e modelit të reja të cilat janë të bashkuara në vend me një ngjitës uretani që siguron forcë shtesë strukturore. Nëse procedurat e sakta nuk ndiqen me përpikmëri, mund të ndodhin probleme dhe fuqia e automjetit tuaj mund të rrezikohet.