Bateri për Makina në Shitje – Bli Online

Një bateri makine është si të thuash ‘jeta’ e automjetit tuaj, prandaj duhet të zgjidhni për cilësinë më të mirë nëse jeni duke kërkuar për një bateri që mund të zgjasë jetën e makinës suaj.

Bateri për Makina në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Rrugët Shqipëtare janë të njohura për terrenin e tyre në thyer, kthesat e papritura, kthesat e mprehta, etj. që janë të rrezikshme për çdo automjet. Bateritë e makinave nga Karma.al dhe bateritë SUV janë bërë me teknologji dhe dizajn të përparimit të automjeteve që bëhen për duruar rrugët më ashpra. Përveç kësaj, çdo bateri makine në Shqipëri ka një çmim që i përshtatet buxhetit tuaj.

Bateria e makinës qëndron poshtë kapakut të motorrit tuaj dhe lidhet me një terminal pozitiv dhe një negativ. Ai siguron 12v energji në kasetofonin, dritat dhe pjesët e tjera elektrike të makinës suaj, por më e rëndësishmja, bateria juaj siguron ndezjen e përzierjes së karburantit / ajrit në dhomën e djegies, e cila është mbushur nga ana tjetër e motorit tuaj. Bateritë me acid plumbi janë më standardet në shumicën e automjeteve. Ato do të përdoren në një makinë rreth 20,000 herë para se të kenë nevojë për zëvendësim. Një bateri makine me kalcium është më e shtrenjtë pasi ndez automjetin tuaj deri në 50,000 herë para se të prishet. Një bateri fond të lartë   xhamit dhe me thithje zgjat deri në 50,000 ndezje. Nëse keni problem në plotësimin e makinës tuaj, blerja e një baterie të re nga pjesët e makinës 4 Më pak mund ta zgjidhë këtë problem. Blini tani për çmime të shënuara dhe dorëzim falas.

Karma.al ofron një gamë të gjerë të baterive të përballueshme, të mirëmbajtjeve të ulëta dhe të qëndrueshme për makinat, që janë më të miratuara për makina, SUV dhe MUV. Gjeni se cila bateri i përshtatet më shumë automjetit tuaj nga ofertat tona në gamën e baterive me katër rrota më poshtë. Ne kemi bateri për pothuajse të gjitha markat dhe modelet në dispozicion. Gjeni baterinë që i përshtatet më mirë kërkon tuaj këtu!

Keqfunksionimet e Baterisë:

 • Prishja e qarkut elektrik
 • Qark i shkurtër midis elektrodave
 • Oksidimi i terminaleve
 • Sulfacioni dhe korrozioni i hershëm i elektrodave
 • Niveli i ulët i ngarkimit të baterisë
 • Ulja e nivelit të elektrolitit
 • Dëmtimet mekanike të elementeve të baterisë
 • Tharja dhe çarja e vulës, kapakëve dhe rezervuarit
 • Zbutja e montimit

Shenjat e Keqfunksionimit të Baterisë

 • Makina nuk do të ndizet
 • Elektroliti mori ngjyrë baltë
 • Dridhje e fortë e baterisë mund të vërehet kur motori punon
 • Pajisja mbaron së funksionuari shpejt
 • Puna e paqëndrueshme e elementeve në varësi të baterisë (motor, motor)
 • Nuk ka tension midis baterive individuale
 • Elementet e baterisë lëshojnë sulfur hidrogjeni
 • Ngrohja e terminaleve merr vënd

Shkaqet e Keqfunksionimit të Baterisë

 • Bateria shkarkohet rregullisht për të ndaluar dhe ishte nën ngarkesë
 • Makinë boshe për një kohë të gjatë
 • Pajisja u shkarkua për një kohë të gjatë të papranueshme 
 • Nuk mbahet niveli i kërkuar i tretësirës elektrolitike në rezervuar 
 • Ndodh ndotja e elektroliteve me papastërtitë rreth saj
 • Bateria është e ekspozuar ndaj temperaturave ekstreme

Diagnostifikimi i Baterisë

Nëse plotëson të gjitha kërkesat e funksionimit dhe kujdeset për pajisjen, një cikël mesatar i jetës së një baterie është 4 vjet. Është e nevojshme të shqyrtohet gjendja e baterisë në çdo mirëmbajtje të mundshme. Përveç kësaj, herë pas here kontrolloni tensionin e terminaleve të baterisë me përdorimin e një njehsori të tensionit nga vetë ju. Një tregues afër 12,6V provon karikim të plotë të baterisë, më i ulët se 11V padobia e tij.

Riparimi dhe Ndërrimi i Baterisë

Dëmtimet lokale të baterisë mund të rregullohen vetë: rinovoni elektrolitin, shtrëngoni bulonat, hiqni dhe pastroni terminalet. Nëse diagnostikohet sulfacioni i elektrodës, qarqet e shkurtra dhe ndryshimi i polaritetit, atëherë bateria duhet të zëvendësohet, gjë që nuk është aspak e vështirë.

Preferohet të huazoni një bateri tjetër për momentin dhe të përdorni pajisje elektrike të makinave (kasetofon makine, navigator, kompjuter udhëtimi) për të shmangur çdo rivendosje.

Pastaj Veproni si Vijon më Poshtë:

 • Hiqni terminalet e baterisë (rekomandohet të filloni me “+”)
 • Zhvidhosni bulonat në prani të lidhjes në pjesën e poshtme të strehimit
 • Forconi përveç gjysmave të strehimit, tërhiqni baterinë nga doreza dhe nxirreni nga vendet e tyre përkatës
 • Vendosni një bateri të re në vëndet e tyre elektronike
 • Shtrëngoni bulonat
 • Hidhni në terminale të rinj ( dhe filloni me “-”)

Pyetjet e Bëra më Shpesh

A është mirë të blini një bateri makine në internet në Karma.al?

Po, është gjithmonë mirë të blini një bateri makine në internet nga Karma.al. Karma.al është një dyqan i renditur në internet i të gjitha markave të baterisë së makinës. Ne ofrojmë bateri të makinave origjinale me çmimin më të lirë me një garanci origjinale dhe instalim falas.

Si të zgjedh baterinë më të mirë automobilistike për automjetin tim?

 • Cranking Amps (CA) është masa e fuqisë fillestare të baterisë. Zgjidhni një bateri automobilistike që përputhet me kërkesat e automjetit duke u konsultuar me pronarin ose manualin e riparimit të automjetit tuaj.
 • Zgjidhni një bateri me CCA më të lartë (amper ftohës) nëse jetoni në një gjendje klimatike ku temperatura ulet ndjeshëm ndërsa procesi kimik në qelizat e baterisë ngadalësohet.
 • Asnjëherë mos zgjidhni një bateri që ka një vlerësim Ah më të ulët se bateria juaj ekzistuese ose siç përmendet në manual.
 • Bateria me vlerësim më të lartë Ah do të funksionojë, por nëse zgjidhni një bateri me vlerësim shumë më të lartë, kjo do të çojë në karikim të ngadaltë dhe ngarkesë në alternator.
 • Një bateri e blerë brenda 6 muajve nga prodhimi konsiderohet e freskët dhe mbani kartën tuaj të garancisë të sigurt për zëvendësime.

Cilat janë disa këshilla për blerjen e baterive të automjeteve?

 • Ju duhet t’i referoheni manualit, i cili arrin me makinën, për të kontrolluar llojin dhe madhësinë e baterisë që mekaniku të rekomandon.
 • Gjatë blerjes së baterisë, data e prodhimit të saj duhet të kontrollohet e cila nuk duhet të jetë më shumë se 6 muaj.
 • Bateritë e makinës me të paktën 2 vjet garanci konsiderohen ideale për përdorim të përditshëm dhe pikërisht kjo duhet të blihet.
 • Nëse jeni duke banuar në stacione kodre dhe zona të ftohta duhet të kontrolloni Amperin e Ftohtë Cranking (CCA) të baterisë përpara se ta blini.
 • Pasi të jenë zgjedhur bateritë, shitësit duhet t’i kërkohet të bëjë një kontroll të tensionit të baterisë.

Cila është koha më e mirë për të zëvendësuar baterinë e makinës tuaj me atë të re?

Kontrolloni datën e prodhimit të baterisë tuaj, Nëse bateria është prodhuar më shumë se 4 vjet më parë, është koha e duhur që bateria juaj të zëvendësohet me një të re.

A mundet që një alternator i keq të prishë një bateri makine?

Po, një alternator i keq mund të çojë në një bateri të humbur dhe të shkaktojë që një automjet të mos ndizet ose të mos funksionojë.