Alkol Frenash në Shitje – Bli Online

Frenat janë pjesa më e rëndësishme tek një makinë dhe për të mirëmbajtur pjesën e sistemit të frenimit të makinave duhet t’i pajisni me alkol frenash që është mëse i domosdoshëm.

Alkol Frenash në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Çfarë e kthen këmbën tuaj në pedale në një forcë mjaft të fortë për të ndaluar automjetin tuaj? Një pjesë e asaj magjie ndodh në linjat tuaja të frenimit. Lëngu brenda jep presionin hidraulik që aktivizon frenat tuaja. Kur niveli i lëngut tuaj të frenimit bie, linjat e frenave nuk mund të krijojnë aq presion – dhe ju, pedali juaj dhe pjesët e tjera të sistemit tuaj të frenimit duhet të punoni më shumë për të ndaluar automjetin. Nëse humbni shumë presion, frenat mund të dështojnë.

Niveli i alkolit të frenave të një automjeti mund të ulet me kalimin e kohës për shkak të konsumit normal të sistemit të frenimit, si dhe rrjedhjeve të lëngut të frenave. Ajri pastaj hyn në linjat e frenimit për të mbushur vakumin e lënë nga lëngu i humbur. Ajri eshte në gjendje të futet sepse sistemi i linjës së frenave nuk është hermetikisht i përsosur, dhe është i hapur në ajër sa herë që dikush kontrollon nivelin e lëngut të frenave.

Problemet e zakonshme me alkolin e frenave

Presioni hidraulik në linjat tuaja të frenimit mund të bjerë për disa arsye, duke përfshirë përbërës të ndryshëm të frenave, por të tre kryesoret janë:

  • Humbja e alkolit të frenave.
  • Ajri në linjat e frenimit.
  • Alkoli i vjetër ose i kontaminuar i frenave.

Pavarësisht se çfarë po ndodh me alkolin tuaj të frenave, hapi i parë është gjithmonë një kontroll i imtesishem i tyre.

Çfarë ndodh kur keni alkol të vjetër ose të kontaminuar të frenave?

Alkoli i frenave, si vaji i motorit, ka aditivë që ndihmojnë në luftimin e korrozionit dhe prishjes së lëngut. Ashtu si vaji i motorit, edhe alkoli i frenave ndryshohet në mënyrë periodike për të ruajtur nivelin e tij të mbrojtjes dhe performancës. Një tjetër arsye që lëngu i frenave nuk zgjat përgjithmonë është ndotja. Lëngu i frenave thith ujin. Ai tërheq lagështi nga atmosfera sa herë që ekspozohet në ajër. (Gjithcka qe  duhet është heqja e kapakut në cilindrin kryesor për të kontrolluar nivelin e lëngut.) Me kalimin e kohës, kjo lagështirë mund të ndryshket dhe të gërryejë pjesët e brendshme metalike të sistemit tuaj të frenimit.

Pse alkoli im i frenave është ne nivel te ulet?

Alkoli i frenave i një automjeti mbaron, ose sepse rrjedh ose nga funksionimi normal i frenimit. Këtu është një arsye: ndërsa jastëkët dhe / ose këpucët tuaja të frenimit prishen, hapet më shumë hapësirë midis jastëkëve dhe / ose këpucëve, dhe rrotulluesve të frenave dhe / ose tamburëve në pozicionin e tyre të pushimit. Duhet më shumë alkol frenash për të kapërcyer atë hapësirë të madhe dhe për të arritur rrotat, duke ulur kështu nivelin e lëngut të frenave.

Çfarë ndodh kur keni nivel të ulët alkoli frenash?

Kur keni nivel te ulet te alkolit te frenimit, efektet fillojnë me ajrin në linjat tuaja të frenimit (duke u dalluar tek pedalja e frenimit si fillim), dhe mund të përshkallëzohen në një humbje kritike të presionit hidraulik në linjat e frenave (duke shkaktuar dështimin e frenave). Nëse niveli i alkolit tuaj të frenimit është i ulët si pjesë e funksionimit normal, përshkallëzimi do të jetë gradual – por nëse e lini atë të ulet shumë, rrezikoni të merrni ajer në pjesë të shtrenjta si sistemi juaj i frenimit anti-bllokues. Nëse keni një rrjedhje të alkolit të frenave, nuk ka asnjë mënyrë të dini se sa shpejt do të përkeqësohet performanca juaj e frenave. Sapo të vëreni ndonjë ndryshim në reagimin tuaj të frenave (ose shenja të rrjedhjes së lëngut të frenave), kontrolloni frenat menjehere.

Çfarë ngjyre ka alkoli i frenave?

Alkoli i frenave varion nga transparenti në të kaftë të çelët ose qelibar, dhe lëngu i vjetër i frenave shpesh është një kafe e errët. Lëngu i vjetër i frenave mund të mbajë mbeturina të cilat, me kalimin e kohës, mund të gërryejnë vulat në cilindrin tuaj kryesor dhe kaliprat e frenave. Por ngjyra vetëm nuk ju tregon se kur është koha për të zëvendësuar lëngun tuaj të frenave.

Në vend që të mbështeteni në ngjyrën e lëngut të frenave për të përcaktuar se kur duhet të ndryshoni lëngun, Programi i Sigurimit të Motoristëve (AMRA) i Mirëmbajtjes dhe Riparimit të Automjeteve (MAP) rekomandon testimin e lëngjeve të frenave nga një teknik i kualifikuar. Karma.al ofron produktet me te mira te alkolit të frenimit ne menyre qe te parandaloni  korrozionin dhe për lëngun e pasaktë të shtuar, ndër të tjera.

Rrjedhja e alkolit te frenave

Çfarë do të thotë të kesh rrjedhje te alkolit te frenave?

Rrjedhja e linjave tuaja të frenimit është tregues për eliminimin e ajrit nga linjat e frenave. Behet duke kulluar lëngun e frenave për të hequr qafe flluskat e ajrit, pastaj duke shtuar lëngun e mjaftueshëm për të rivendosur presionin e duhur hidraulik në sistemin tuaj të frenimit. Për sa kohë që ajri në linjat tuaja të frenimit nuk shkaktohet nga rrjedhja e lëngut të frenave,  rrjedhja e alkolit te frenave heq një shkak kryesor të pasurit te frenave të buta ose pedalit te lehte. Rrjedhja është një alternativë për skuqjen e ferrotave të frenimit kur nuk jeni afër intervalit të rekomanduar të ndryshimit të lëngut të frenimit.

Sa kushton rregullimi i rrjedhjes se alkolit te frenave?

Ne shqiperi cmimet ndryshojne bazuar nga shume shkaqe, si lloji i makines dhe lloji i servisit qe zgjidhni. Çmimi juaj do të varet nga vendndodhja juaj, automjeti juaj dhe sa lëng frenash nevojitet 1 për të mbushur linjat tuaja të frenimit.

Shërbimi i pastrimit te alkolit te frenave

Termi i pastrimit te alkolit te frenave është përdorur nga shumica e dyqaneve të automobilave për të përshkruar procesin e kullimit dhe mbushjes, ndryshimit ose shkëmbimit të lëngut të frenave në një sistem frenash automobilistike. Ndonjëherë përdoret një kimik i ndezur siç është alkooli i denatyruar – nëse një ndotës (siç është drejtimi i drejtimit të energjisë ose lëngu i transmetimit) ka hyrë në pjesën hidraulike të sistemit tuaj të frenimit. Kjo procedurë e dekontaminimit është përcaktimi më teknik i një skuqjeje të lëngut të frenave, dhe disa ekspertë e quajnë këtë procedurë një skuqje kimike.

Jashtë skenarit të skuqjes kimike, zevendesimi periodik i alkolit të frenave rekomandohet zakonisht për mirëmbajtjen rutinë. Ky proces thjesht përfshin heqjen e lëngut tuaj të vjetër të frenimit dhe zëvendësimin e tij me lëng të ri. Shumë dyqane e quajnë këtë proces një “Nderrim”..

Përmes testimit të kujdesshëm të alkolit tuaj të frenave, një teknik i çertifikuar automobilistik mund të përcaktojë nëse automjeti juaj ka nevojë për një pastrim kimik ose thjesht një ndërrim rutinë të lëngjeve të frenave.

Si ta di kur duhet të zëvendësohet alkoli im i frenave?

Këtu janë disa shenja që tregojnë se është koha për të shërbyer ose zëvendësuar alkolin e frenave:

  • Në shumë automjete, do ju ndizet drita ne kroskot per frenimin – kontrolloni manualin e automjetit për specifikat.
  • Alkoli juaj i frenave është afër shenjës minimale në rezervuarin e cilindrit kryesor.
  • Në një peshqir të bardhë, shikoni nese lëngu në rezervuarin e cilindrit kryesor është kafe mesatare ose më e errët. (Lëngu i ri i frenave është kafe e lehtë, qelibar ose i pastër.)

Sa shpesh duhet të ndryshohet lëngu i frenave?

Alkoli i frenave mund të zgjasë diku nga dy deri në pesë vjet, prandaj kontrolloni manualin e automjetit për ciklin tuaj të rekomanduar të kujdesit për lëngun e frenave. Nëse prodhuesi i automjetit tuaj nuk rekomandon një orar specifik të mirëmbajtjes për zëvendësimin e lëngjeve të frenave (shpesh i quajtur lëng i frenave), monitoroni nivelin e alkolit të frenave dhe testoni lëngun me çdo ndërrim vaji – dhe caktoni një inspektim të frenave në shenjën e parë të frenave te buta. Tekniku juaj lokal imund t’ju ndihmojë të vendosni se kur është koha për një lëng të ri frenash.