Produkte Konsumi për Makina në Shitje – Bli Online

Mirëmbajtja e makinës është një punë që vazhdon në mënyrë konsante, dhe ata që përdorin maksimumin në të kanë tendencë të marrin maksimumin nga makinat e tyre duke i mirëmbajtur me produkte konsumi.

Produkte Konsumi për Makina në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 2 results

Showing all 2 results

Prioriteti juaj i parë është të siguroni që makina juaj është e mbushur me vaj me cilësinë më të mirë që mund të gjeni dhe të keni sigurisht vaj rezervë në raste emergjencash dhe për ndryshime të planifikuara të vajit. Karma.al ju ka mbuluar në këtë aspekt, me të gjitha markat më të mira, përfshirë Mobil, Pennzoil, Quaker State dhe Castrol. Mund të porositni edhe një daulle 55 gallon prej 15W-40 nëse automjeti juaj ka nevojë për një thirrje për të. Kemi gjithashtu vaj hidraulik dhe transmetues për traktorin,etj.

Ka shumë detyra themelore të kujdesit për makinën, të tilla si kontrolli i lëngjeve dhe inspektimi i gomave, që mund të kryhen në rrugën tuaj. Dhe për një mirëmbajtje ideale, ju do të ishit përpara të gjitha shërbimeve dhe riparimeve rutinë, të tilla si një ndërrimi i vajit, para-distancimit shoqëror.

Njerëzit në shumë pjesë të vendit janë këshilluar të qëndrojnë në shtëpi, dhe të gjithë duhet ta ndjekin atë këshillë dhe të praktikojnë distancën shoqërore sa më shumë që të jetë e mundur. Por nëse keni riparime ose mirëmbajtje që nuk mund të shtyhen, sugjerimet dhe këshillat më poshtë mund t’ju ndihmojnë të mbani makinën funksionale dhe veten të sigurt gjithashtu.

Për makinat që kanë nevojë për mirëmbajtje të dritave, dyqanet e shpejta të lubrifikimit si Karma.al mund të kryejnë ndërrimin e vajit dhe shërbime të tjera ndërkohë që qëndroni në makinë.

Për pjesën e ndryshimit të gomave dhe riparimin e tyre, ne jemi në gjendje të ofrojnë goma zëvendësuese ose një riparim nga më i thjeshti te më të rëndësishmi. Kontrolloni vlerësimet e gomave dhe udhëzuesin tonë të blerjes. 

Më poshtë, ne ofrojmë më shumë këshilla për kujdesin e automjeteve për t’ju ndihmuar gjatë kësaj periudhe sfiduese.

Makinat që nuk Duhet të Rrinë pa Kryer Shërbimet e Tyre me Produkte Konsumi

Makinat kanë për qëllim të drejtohen dhe mbi të gjitha të jenë funksionale. Një makinë e parkuar për periudha të zgjatura rrezikon që bateria të humbasë karikimin, gomat fitojnë të bëhen me njolla të rrafshëta, përbërësit e gomës si rripat dhe fshirësit të thahen dhe motorri të fillojë të prishet me kalimin e kohës duke ju shkaktuar një dëm të konsiderueshëm nga ku ju duhet të shpenzoni shumë më shumë sa keni menduar vetëm sepse e keni neglizhuar si rast.

Ngisni automjetin tuaj të paktën një herë në javë për 20 minuta ose më gjatë për të siguruar që bateria të jetë e karikuar. Nëse parkoni jashtë, kjo do t’ju ofrojë gjithashtu një shans për të zënë ndryshk te disqet e frenave dhe për të mbajtur të bllokuara ferrotat nga mospërdorimi. 

Ndërkohë që jeni në makinë, kontrolloni për ndonjë ushqim, snack-sa, pije ose peceta dezinfektuese që kanë mbetur pas. Edhe më mirë: Gjithashtu vakumoni tapetet. Këto hapa mund të zvogëlojnë rreziqet e zhvillimit të mykut dhe aromave të pakëndshme.

Kontrolloni dhe Ndërroni Vajin

Kontrolloni nivelet e vajit tuaj, sipas udhëzimeve në manualin tuaj. Zakonisht kjo do të thotë kur makina është e parkuar në tokë të njëtrajtshme dhe motori është i ftohtë. Nëse vaji është i ulët, mund ta ndërroni vetë. Sigurohuni që të ndiqni udhëzimet e prodhuesit të automjeteve në zgjedhjen e vajit, dhe kini kujdes që të mos e mbushni më shumë se ajo që rekomandohet në udhëzim. Më mirë të vendosni pak dhe ta kontrolloni përsëri një ditë tjetër sesa të hidhni shumë njëherazi.

Ndryshimi i vajit vetë është i lehtë nëse keni përvojë, mjete dhe pajisje. Për pak kohë, ne rekomandojmë t’i rezistojmë tundimit, sepse mund të ketë shqetësime për pjesën e sigurisë dhe vaji duhet të riciklohet siç duhet. Zgjidhja juaj më e mirë nëse duhet të ndërroni vajin është të gjeni një dyqan lokal.

Kontrolloni Gomat

Një inspektim themelor i gomave është i lehtë për t’u bërë, dhe ne rekomandojmë ta bëni atë si pjesë e regjimit tuaj mujor të kujdesit për makinën.

Kontrolloni gomat për konsumin e pabarabartë dhe dëmtimin që mund të shkaktohet gjatë zëvendësimit të tyre.

Kontrolloni sasinë e fryrjes kur gomat janë të ftohta (para se të ngasni makinën), duke iu referuar afisheve në derën e shoferit për presionin e rekomanduar të ajrit. Kontrolloni gomën rezervë nëse jeni duke udhëtuar me një të tillë. (Mësoni rreth pompave të gomave pa kordon që e bëjnë të lehtë fryrjen e gomave në shtëpi.)

Vaji i Duhur i Motorit për Makinën Tuaj

Pa vajin e motorit, automjeti nuk mund të funksionojë. Lidhur me këtë gjë, ai ka një larmi detyrash në motorr si: vajosja, mbrojtja nga konsumimi dhe korrozioni, ftohja e motorrit etj. Sidoqoftë, vaji i motorit nuk është gjithmonë vetëm një vaj motori, ai ndryshon në përbërjen e tij. Motori i makinës suaj mund të ketë nevojë për një vaj mineral (vaj bazë që rrjedh direkt nga nafta), vaj gjysmë sintetik (përzierje e vajit mineral dhe vajit sintetik), ose vaj sintetik plotësisht (vaj i prodhuar sintetikisht). Vaji për dy motorrë ndryshon në vajin e motorrit për dy variantet e njohura të motorit. Përveç llojeve të ndryshme të prodhimit, viskoziteti është një kriter i rëndësishëm. Një viskozitet prej 0W është aktualisht vaji më i hollë i lëngjeve për një makinë dhe motorin e saj. Një viskozitet më i lartë tregon vaj më të trashë. Një vaj motori i rekomanduar nuk tregon një viskozitet prej 10W por 10W-30 ose 10W-40. Ky kodim nënkupton një vaj shumë-gradësh. Një vaj i një zone si 10W është krijuar kryesisht për muaj të caktuar të vitit. Vaji shumë-gradësh si 10W-40 është krijuar për tërë vitin.

Sinonim i viskozitetit është specifikimi i vajit të motorit. Ndër më të njohurit përfshijnë SAE dhe ACEA. Siç përcaktohet nga prodhuesit ose institucionet e makinave, direktivat dhe vlerat për vajin mund të mbajnë këtë shenjë vetëm një motor motori, nëse plotëson politikat e paracaktuara.

Kështu që ju e dini që makina juaj ka nevojë për një vaj motori me një viskozitet të caktuar dhe një specifikim pasi SAE ose ACEA lind për ju si blerës, vetëm çështja e prodhuesit të produktit. Këtu, markat si Liqui Moly ose Castrol përdoren shpesh sepse premton një cilësi shumë të lartë nga reputacioni që kanë. Pra, a është i mirë për makinën tuaj vetëm një vaj motorik i Liqui Moly ose Castrol? Padyshim që jo! Edhe prodhuesit si Ravenol ose Aveno janë në të njëjtin nivel me cilësinë e vajit të motorit nga produktet Liqui Moly dhe Castrol. Siç përshkruhet, keni edhe këtë shenjë si SAE ose ACEA dhe plotësoni standardet ndërkombëtare. Pra, mos e blini vajin tuaj çmimet e fryra pa nevojë për litër, sepse për shumë më pak para për litër për të marrë një produkt me cilësi të barabartë.

Nëse keni gjetur vajin e duhur të motorit, është e nevojshme të blini sasinë e duhur të litrave. Sa litra motor për makinën tuaj nevojiten, ju lutemi referojuni manualit të automjetit. Për këtë, ju gjithashtu mund të lidheni me ekipin tonë të shërbimit. Në Karma.al ju merrni vaj motori në sasitë e zakonshme prej 1 litër, 4 litra, 5 litra deri në 20 litra, 60 litra dhe 208 litra. Dhe nëse SAE 5W-20, SAE 0W-20, 5W-30, ACEA E9, ose ACEA C4, këtu do të gjeni një larmi prodhuesish. Të gjitha produktet e aksioneve tona mund t’i gjeni direkt në faqen tonë të internetit.