Transmetues FM / Mp3 në Shitje – Bli Online

Nëse kasetofoni i makinës suaj ka Bluetooth të integruar ose fole kufjeje, atëherë krijimi i kësaj lidhjeje midis kasetofonit dhe pajisjes suaj audio është i lehtë. Por nëse kasetofoni i makinës tuaj nuk ka as njërën as tjetrën, do t’ju duhet një transmetues FM.

Transmetues FM/Mp3 në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Lidhja e smartphone-it ose mp3 player-it tuaj me kasetofonin e makinës është një domosdoshmëri moderne. Ne të gjithë kalojmë shumë kohë në makinat tona, dhe meloditë ose podkastet e duhura mund ta bëjnë gjithë atë kohë qëndrimi pas timonit shumë më argëtuese. Ju madje mund ta zgjidhni duke marrë rrugën më të gjatë për në shtëpi herë pas here, vetëm që të dëgjoni muzikën tuaj të preferuar dhe të humbisni në mendime.

Një transmetues Bluetoothi FM për makina shpesh quhet si një modulator FM. Fillimisht, një modulator FM ishte i lidhur me kabull direkt në kasetofonin e makinës tuaj, në vend që të transmetonte përmes një stacioni FM. Futja e një modulatori FM pa tel u shquajt për një kohë shumë të shkurtër për këtë dallim. Një tjetër mundësi për të shtuar aftësinë e Bluetooth-it në makinën tuaj është një paketë makinash pa qënë nevoja të përdorni duart. Ekziston një varg modelesh, përfshirë lidhjen e një adaptori në kasetofonin tuaj duke përdorur një boks të veçantë për shfaqjen e klipeve dhe më shumë.

Llojet e Transmetuesve me Bluetooth FM

Transmetues FM të zakonshëm

Modeli më themelor i një transmetuesi radioje FM nuk është asgjë më shumë se një prizë 12 volt me një çip të integruar me Bluetooth. Ky konfigurim e lejon atë të lidhet me një pajisje inteligjente dhe të nxjerrë muzikë përmes një frekuence FM. Disa modele themelore gjithashtu kanë një ekran të thjeshtë LCD kështu që ju mund të kontrolloni zgjedhjen e frekuencës FM dhe të verifikoni lidhjen me pajisjen inteligjente.

Transmetues FM shumëfunksionalë

Transmetuesit më të përparuar FM kombinojnë shumë funksione në një dizajn. Përveç transmetimit të muzikës, këta janë transmetuesit që e bëjnë të lehtë të shijosh thirrjen pa e prekur me duar, të dhënat e shfaqjes së muzikës dhe karikimin e pajisjes në lëvizje. Këta transmetues gjithashtu priren të jenë më të lehtë për t’u përdorur, duke ardhur me ekrane dhe kontrolle më të mëdha për të ndryshuar cilësimet në lëvizje. Disa vijnë si produkte të pavarur, ndërsa të tjerët janë pjesë e një makine më të madhe.

Çfarë Është një Transmetues FM?

Transmetuesit FM janë pajisje të thjeshta pa tel që e kthejnë smartphone-in tuaj, mp3 player-in, ose një pajisjet e tjera audio në stacionin tuaj personal të radios. Ata transmetojnë audion nga pajisja juaj e lidhur në një frekuencë radio që ju zgjidhni brenda një rrezeje shumë të kufizuar. Pasi të konfiguroni, mund të akordoheni në frekuencën e radios së transmetuesit FM në kasetofonin e makinës suaj.

Si Funksionojnë Transmetuesit FM?

Ju filloni duke lidhur pajisjen tuaj audio me transmetuesin përmes Bluetoothit ose një kabulli 3.5 mm të lidhur në portin e kufjeve. Pastaj futni transmetuesin FM në prizën e aksesorit 12V në makinën tuaj (priza e vjetër e çakmakut). Te transmetuesi, ju zgjidhni një frekuencë radio FM që nuk po përdoret aktualisht nga asnjë stacion radio lokal.

Atëherë thjesht përshtateni me atë frekuencë në kasetofonin e makinës tuaj – muzika dhe audio-ja tjetër nga smartphone-i ose mp3 player-i tani mund të transmetohen drejtpërdrejt mbi sistemin e kasetofonit të makinës.

Cilat Pajisje Janë në Përputhje me Transmetuesit FM?

Transmetuesi FM që zgjidhni do të përcaktojë me cilat pajisje audio do të jeni në gjendje të lidheni. Nëse po kërkoni të luani audion nga telefoni juaj inteligjent me Bluetooth në kasetofonin e makinës suaj, mund të dëshironi të zgjidhni një transmetues FM të mundësuar nga Bluetooth. Kjo siguron një konfigurim të pastër pa tel.

Nga ana tjetër, nëse dëshironi të luani audio nga mp3 playeri juaj në kasetofonin e makinës tuaj, dhe se mp3 player nuk ka Bluetooth të integruar, do t’ju duhet një transmetues FM me një port aux 3.5 mm.

Karakteristikat që Duhen Kërkuar në një Transmetues FM

Disa transmetues FM vijnë gjithashtu me një mikrofon të integruar. Kjo do të thotë që ju mund ta përdorni si boks kur është i lidhur me smartphone-in tuaj, si dhe për të luajtur muzikë, podkaste dhe libra audio.

Një ekran LED i integruar që shfaq ID të telefonuesit, detajet e pista dhe informacione të tjera është gjithashtu një tipar i dobishëm për tu pasur. Ju mund të shihni se kush telefonon para se të përgjigjeni, ose çfarë këngë po luan, me lehtësi në shikim.

Do të dëshironi gjithashtu të kërkoni një transmetues FM që përmban të paktën një port karikimi USB. Kjo ju lejon të ngarkoni smartphone tuaj ose një pajisje tjetër ndërsa jeni duke transmetuar audio në të njëjtën kohë. Disa transmetues përfshijnë disa porta USB, kështu që mund të mbani pajisje të shumta të karikuara njëkohësisht.

Karakteristikat e Jashtëzakonshme të Transmetuesve FM

  • Transmetues FM që dërgon muzikë në radio e makinës tuaj pa tel.
  • Porta USB për të dëgjuar muzikë nga kartë memorja juaj Pendrive (deri në 64 GB).
  • Karikoni smartphone-in ose tabletin tuaj duke përdorur portën e karikimit USB të karikuesit të makinës.
  • Mbështet kartat e kujtesës microSD (deri në 64 GB).

A më Duhet një Modulator FM me Tel apo me Wireless?

Nëse gjithçka që ju nevojitet për të bërë këtë pajisje në makinën tuaj është që t’ju mbajë të zënë me disa këngë sidomos kur ka shumë trafik, atëherë një modulator FM pa tel, i njohur gjithashtu si një transmetues FM do të ishte më i përshtatshëm për ty. Ky vjen me një çmim të arsyeshëm, duke e bërë atë shumë ekonomik dhe të përshtatshëm për ju nëse nuk jeni të gatshëm të investoni shumë në një pajisje të re për makinën tuaj. Sidoqoftë, nëse jeni lloji që ju pëlqen të udhëtoni me të gjitha këngët tuaja të preferuara që luhen në sfond, duke e bërë pasditen tuaj në ambiente të hapura më të këndshme, një modulator FM me tela do të ishte një mundësi më e mirë për ju. Ky jep tingull më të mirë në mënyrë që të mund të shijoni më mirë të gjitha pjesët tuaja të preferuara.

Konsiderata të Tjera Rreth Transmetuesve FM / Mp3

Devijimi i audios

Meqenëse muzika transferohet në frekuencat FM, është e vështirë ndonjëherë të marrësh një sinjal audio cilësor. Në varësi të pajisjes dhe marrësit, shtrembërimi i audios mund të jetë i zakonshëm. Transmetuesit FM me fund të lartë me aftësi të anulimit të zhurmës janë zgjidhja kryesore për të luftuar këtë çështje.

Zgjedhja e frekuencës

Për të gjetur kanalin e duhur për të transmetuar, një transmetues FM ka nevojë për frekuencën e duhur. Shumica e modeleve themelore kërkojnë që ju të shfletoni nëpër frekuenca manualisht për të gjetur një që nuk merret nga një burim radioje lokale. Transmetuesit e skajit më të lartë mund të skanojnë automatikisht për një frekuencë.