Zgara/ Valixhe Makine në Shitje – Bli Online

Nëse keni nevojë për më shumë kapacitet mbajtës të ngarkesave për makinën tuaj, ka shumë mundësi praktike për ju që mund të instalohen menjëherë në çatinë e makinës tuaj siç janë këto zgara & valixhe makine.

Zgara & Valixhe Makine në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Kur kërkoni për mbajtesen më të mirë të ngarkesave në çati, duhet së pari të kuptoni se çfarë lloj ngarkese do të bartni.

Jo të gjithë transportuesit e mallrave janë të njëjtë dhe ka produkte të ndryshëm për qëllime të ndryshme: ka çanta udhëtimi, shporta çatie dhe kuti ngarkese. Të gjithë kanë pikat e forta dhe të dobëta të tyre, por të gjithë janë montuar në një raft çatie ose binarë çatie. Opsionet e mëposhtme janë ndër transportuesit më të mirë të ngarkesave, kuti çatie dhe shporta çatie që mund të blini. Sigurohuni që të zgjidhni të duhuren për nevojat tuaja specifike.

Nëse jeni duke kërkuar kapacitet bartës dhe siguri maksimale, kutitë në tavanë janë një nga opsionet kryesore. Ata janë gjithashtu shumë të popullarizuar, kështu që do te keni dizajne të shumta nga shumë marka për të zgjedhur. Shumica e kutive të tavanit vijnë gjithashtu me mbrojtje kundër vjedhjes dhe performancë të mirë aerodinamike për tërheqje të zvogëluar. Këtu janë arsyet kryesore që duhen marrë parasysh.

Përparësitë e kutive te bagazheve

 • I montueshem me pothuajse të gjitha automjetet që përdorin kane binare ne cati
 • Vjen me një kapacitet bartës të rritur deri në 75 kg
 • Rekomandohet për pajisje sportive të tilla si ski ose dëborë
 • Mund të hapet në të dy drejtimet në disa raste, gjë që është veçanërisht e dobishme në disa hapësira parkimi
 • Lejon aksesin e plotë në bagazh në mënyrë që të mund të ruani ngarkesa shtesë
 • Mbrojtje kundër vjedhjes
 • Ndërtim i papërshkueshëm nga uji për të mbrojtur ngarkesën tuaj
 • Projektime më të mira të rezistencës ndaj erës kur krahasohen me transportuesit e tjerë të ngarkesave
 • Dizajne rezistente ultravioleti për rritje të qëndrueshmërisë, madje edhe me materiale plastike
 • Mund të pajiset pa mjete speciale në shumë raste
 • Mbuluar nga një garanci e përjetshme me dizajne premium

Këshillat kryesore të sigurisë kur udhëtoni me zgara & valixhe makine

Përdorimi i një transportuesi mallrash përfshin përshtatjen e stilit tuaj të vozitjes. Shpejtësia e lartë e ngasjes zvogëlohet me secilin lloj transportuesi dhe manovrimi i makinës pengohet gjithashtu me disa lloje të dizenjove. Këtu keni se çfarë të merrni parasysh për t’u siguruar që po udhëtoni të sigurt me një transportues mallrash.

Raporti i peshës

Nëse mbingarkoni transportuesin e ngarkesës, ai do të vijë me probleme të konsiderueshme në situata kur duhet të merrni kthesat e mprehta. Pesha e transportuesit është e rëndësishme nga dy këndvështrime.

Së pari, kulmi i makinës suaj ka një kufi peshe që zakonisht gjendet në manualin e pronarit. Së dyti, pesha e ngarkesës ndikon në manovrimin e makinës kur ktheheni dhe nëse ngarkesa është shumë e rëndë ose e paekuilibruar, kjo mund të sjellë aksidente. Kjo është arsyeja pse duhet të siguroheni që pesha e ngarkesës suaj të mos kalojë peshën maksimale të lejuar në çatinë e makinës tuaj.

Nëse jeni duke përdorur një raft të montuar në cati, duhet të dini gjithashtu se pesha shtesë mund të bëjë presion në pjesen e pasmë dhe do të duhet të përshtatni peshën në mënyrë që performanca e makinës të mos ndikohet. Në përgjithësi, kufiri i peshës është midis 70 dhe 250 paund, në varësi të llojit të makinës që keni dhe nga lloji i transportuesit të mallrave që përdorni.

Pesha e shpërndarë në mënyrë të barabartë

Shpërndarja efektive e peshës është një aspekt tjetër i rëndësishëm i përdorimit të sigurt të transportuesit të ngarkesave. Në vend që të vendosni të gjithë ngarkesën në një cep të raftit, duhet të përpiqeni ta shpërndani në mënyrë të barabartë në mënyrë që të ketë më pak ndikim në manovrimin e makinës. Sa më e balancuar të jetë ngarkesa juaj, aq më e ekuilibruar do të jetë makina. Automjetet e ekuilibruara janë automjete më të sigurta.

Ngarkesa e Sigurt

Një aspekt tjetër i rëndësishëm për të mbajtur mend kur përdorni një transportues mallrash është sigurimi i ngarkesës. Pavarësisht nga modeli që përdorni, ka rripa të ndryshëm që mund të përdoren për të mbajtur ngarkesën në vend. Ju dëshironi të shmangni situatat kur ngarkesa mund të lëvizë gjatë kthesave, pasi kjo mund të çojë në aksidente ose gjëra që bien dhe paraqesin rrezik për automobilistët e tjerë.

Shumë shoferë besojnë se vetëm shportat e çatisë duhet të sigurojnë ngarkesat e tyre, por kjo nuk eshte plotesisht e vertete. Disa nga prodhuesit kryesorë ofrojnë rripa jashtë kutisë për të siguruar sende të mëdha siç janë pajisjet sportive edhe brenda një kutie në tavan.

Dukshmëria

Dukshmëria shpesh pengohet nga disa lloje të transportuesve të ngarkesave. Për shembull, shikimi i dritares së pasme mund të pengohet nga transportuesit e ngarkesave të montuara nga pas. Kamerat e parkimit gjithashtu mund të bllokohen nga këto lloje transportuesish. Kjo është arsyeja pse ju duhet të bëni më të mirën tuaj për të ngarkuar ngarkesën në një mënyrë të tillë në të cilën pengesa është minimale.

Rregullimet e presionit të gomave

Nëse jeni duke transportuar ngarkesa më të rënda, presioni i gomave është edhe më i rëndësishëm se zakonisht. Sigurohuni që presioni i gomave të jetë vendosur në një nivel që rekomandohet nga prodhuesi para se të vozisni me kamionin e ngarkuar. Në të njëjtën kohë, duhet të siguroni që ngarkesa të shpërndahet në mënyrë sa më të barabartë, pasi kjo do të zvogëlojë presionin mbi gomat specifike.

Lartësia e ngarkesës

Vozitja me një transportues të ngarkesave në çati është shumë e ndryshme nga ajo normalja. Ju duhet të parashikoni rreziqe të ndryshme që mund të jenë në rrugën tuaj. Për shembull, ju mund të mos jeni në gjendje të futeni në mënyrë të sigurt në një garazh kur montoni transportuesin e ngarkesës. Ju gjithashtu mund të keni vështirësi për të hyrë në parkimin e ndërtesave të ndryshme. Kjo është arsyeja pse ju duhet të dini hapësirën minimale të pastrimit që është e nevojshme për të parkuar në mënyrë të sigurt makinën tuaj.

Përdorimi i rripave shtesë

Shpesh ndodh që rripat që vijnë me transportuesin e ngarkesës nuk janë të mjaftueshme për të siguruar ngarkesën tuaj. Një mënyrë e thjeshtë përreth kësaj çështje është thjesht të blini më shumë rripa dhe të siguroni që ngarkesa juaj të mos lëvizë, madje edhe në cepat e mprehtë.

Mjetet me cilesore per cdo lloj ngarkese

Mbajteset tona te mallrave janë të dizajnuara për të mbajtur të gjitha pajisjet dhe bagazhet tuaja në siguri dhe thjeshtesi te plote. Tek Karma.al, Dyqani online per Shqipetaret, ne sigurohemi qe cdo produkt te jete i përshtatshëm për punën dhe perdoruesit – tani dhe gjatë në të ardhmen – sepse i vendosim në prove para se te shiten, cdo produkt. Para se të aprovohen, ata duhet të kalojnë çdo provë përplasjeje dhe simulim të konsumimit, për të mos thënë që t’i rezistojnë nxehtësisë ekstreme, të ftohtit, lagështisë, kimikateve dhe po, madje edhe vetë diellit.