Aksesorë Pune/ Emergjence për Makina në Shitje – Bli Online

Të jesh në rrugë të hapur gjatë një emergjence mund të jetë e rrezikshme nëse nuk jeni i përgatitur mirë dhe i pajisur me aksesorë pune & emergjence.

Aksesorë Pune & Emergjence për Makina në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Prishjet, gomat e rëna, problemet mjekësore ose pothuajse gjithçka mund të prishin planet tuaja, duke ju vënë ju ose udhëtarët potencialisht në rrezik në të njëjtën kohë. Kjo është arsyeja pse një çantë e mirë e emergjencave automatike është mirë të mbahet në një automjet kur ju nevojitet më shumë. Më e mira nga të gjitha, nuk keni pse të bëni vetë pajisjen tuaj për të qenë të sigurt. Në vend të kësaj, ka me shume perfitime ta blini online tek Karma.al  nëse doni diçka që lehtë mund ta mbani në bagazhin tuaj ose nën një vend për herën tjetër që do të ngecni në anë të rrugës. Këtu keni një vështrim në disa nga pajisjet më të mira të urgjencës së makinave të disponueshme sot.

Kur bëhet fjalë për udhëtime në det ose udhëtime në distanca të gjata, një çantë emergjence mund të nënkuptojë ndryshimin midis kthimit dhe bllokimit për orë të tëra. Eshtë një artikull që çdo automjet duhet të ketë. E megjithatë, shumica prej nesh nuk i mbajmë sendet themelore për të na ndihmuar të kthehemi në rrugë shpejt dhe në mënyrë të sigurt.

Një çantë themelore urgjence duhet të përmbajë disa nga pikat e mëposhtme:

Llojet kryesore të kutive të urgjencës së makinave

Përdorimi i Përgjithshëm

Një çantë emergjence me përdorim të përgjithshëm është ajo që kombinon mjaft furnizime dhe mjete për të trajtuar çështjet më të zakonshme që mund të shfaqen gjatë vozitjes. Në përgjithësi, këto komplete do të përfshijnë disa mjete themelore, furnizime specifike për automobilat dhe furnizime themelore mjekësore për të mbuluar një varg problemesh të mundshme.

Mjekësore

I njohur gjithashtu si një çantë e ndihmës së parë, pajisjet e urgjencës mjekësore paketojnë më shumë pajisje të destinuara për të trajtuar lëndime dhe probleme të lehta. Furnizimet mund të përfshijnë fasha themelore, ilaçe, dezinfektues dhe gjëra të tjera që mund të gjeni në një farmaci lokale. Furnizime individuale specifike si thithësit e ilaçeve ose ilaçet gjithashtu mund të përfshihen në këtë lloj kompleti.

Automobilistik

Ndërsa nuk mund të mbani me vete një garazh të tërë, disa mjete themelore automobilistike mund t’ju nxjerrin nga një majë në anë të rrugës. Paketat specifike të automjeteve mund të përfshijnë gjëra të tilla si kabllot, kompresorët e ajrit, matësit e presionit të gomave, pajisjet e gomave të rrafshëta, dhe pajisje të tjera ose mjete që ju ka gjasa t’ju nevojiten në një emergjencë tipike automobilistike.

Llojet e Aksesorëve Pune & Emergjence

Kuti mjetesh emergjente

Ju mund të krijoni kuti të parapaketuara të mjeteve të urgjencës ose mund t’i blini tek Karma.al  Kjo e fundit ju jep mundësinë e zgjedhjes së mjeteve që mendoni se mund t’ju duhen. Gjithashtu ju lejon të zgjidhni mjete cilësore në të cilat mund të mbështeteni nëse është e nevojshme. Pra, çfarë duhet të përfshihet? Në thelb, nuk keni nevojë të paketoni mjete për të riparuar makinën në anë të rrugës. Në vend të kësaj, mendoni për artikuj të tillë si më poshtë:

 • Çift pincash
 • Kaçavida me fletë të sheshta në dy madhësi të ndryshme
 • Kaçavidë me fletë Phillips
 • Çelës i rregullueshëm me cilësi të mirë
 • Çift kapësesh
 • Set i prerësve të telit (mundësisht me një opsion për zhveshjen e telit)
 • Brisk xhepi
 • Çekiç i vogël 
 • Me keto pajisje mund të rregulloni një numër problemesh buzë rrugës. 

Çantë e ndihmës së shpejtë

Një çantë e vogël e ndihmës së shpejtë mund të rregullojë një shifër të prerë, si dhe të ndihmojë, të shpëtojë një jetë. Një çantë e vogël e ndihmës së shpejtë mund të kushtojë më pak se 20 euro dhe do të përfshijë shumicën e asaj që do t’ju duhet në një aksident ose në një urgjencë mjekësore. Në kërkimin tuaj për një çantë të mirë të ndihmës së parë, shikoni dyqanet lokale të mallrave sportive, veçanërisht ato që ofrojnë pajisje për shëtitje dhe kampe. Ato ofrojnë një gamë më të gjerë të kompleteve të mbushura me kujdes, shumë prej të cilave janë perfekte për bagazhin e makinës tuaj.

Bluzat e emergjences

Ju mund të blini një asamble fillestare të veshjeve ose mund të merrni nje profesionale duke zgjadhur nje te tille. Një dyqan cilësor i pjesëve të automjeteve mund t’ju ndihmojë të dilni me pjesët e nevojshme për të blere bluzat e duhura te emergjences. 

Matës presioni gomash dhe fryrës gomash / Kompresor

Keni nevojë për një matës presioni të gomave për të kontrolluar presionin e gomave apo nje kompresor per ti ftyre ato? Ajo që ju nevojitet është një matës profesional me cmim te lire që siguron lexime të qëndrueshme. Fryrësit e gomave (kompresoret) që gjithashtu kanë cilësi superiore janë gjithashtu një ide e mirë. Markat kryesore funksionojnë në të njëjtin parim:

 • Hiqeni kapakun e gomes
 • Vendosni koken tek pipi
 • Shtypni butonin

Rrip rimorkio

Rripat e rimorkios janë më efektivë sesa tërheqjet dhe zinxhirët tërheqës. Kur mbështillen, rripat tërheqës marrin shumë më pak hapësirë. Rripat tërheqës të sotëm janë si rripa gjigantë sigurie. Kur lidheni me një makinë të mbërthyer (ose kamion), rripi në të vërtetë shtrihet pak. Shtrirja ndihmon në zhvendosjen fizike të një automjeti të palëvizshëm. Eshtë kaq e thjeshtë.

Sinjalet ose trekëndëshat e sigurisë

Ju mund të paketoni stilin e vjetër të sinjaleve me ndricim me djegie në bagazhin e makinës tuaj, por pyesni profesionistet e vjetër dhe ata do t’ju thonë se ndezja e ketyre sinjaleve zakonisht është e mundimshme. (Në disa raste, shkëndijat shpejt do të hapin pak vrima në veshjen tuaj nga te djegurat.) Një zgjidhje shumë më e mirë është një grup trekëndëshash sigurie. Ndërsa ato mund të mos jenë aq të dukshme sa djegia e shkendijave të sigurisë, ato janë pafundësisht të ripërdorshme dhe nuk paraqesin asnjë rrezik për ju ose përreth. Po aq e rëndësishme, trekëndëshat e sigurisë zënë pak ose aspak hapësirë në bagazhin e makinës tuaj.

Fikës zjarri

Harrojeni ato aparatet e fikjes së zjarrit qe jane super te shtrenjta që shihni dhe reklamohen për përdorim automobilistik. Ata nuk do të shuajnë një zjarr që shkaktohet edhe nga një sasi e vogël benzine. Aparatet tona jane me te lire, por gjithashtu edhe me cilesore. Ndërsa bashkpunoni me ne, merrni një produkt me cilësi të lartë dhe nje cmim te mahnitshem. 

Pyetjet e bëra më shpesh

Çfarë duhet të keni ne kutitë e urgjencës në makinë?

Përveç gjërave të domosdoshme si kabllot e kërcyesit dhe pajisjet e shiut, paketoni një furnizim me lëngje që i nevojiten automjetit tuaj. Gjithmonë keni në dorë një galon ftohës dhe një shishe me vaj motori.

Si mund të përdor trekendeshin e sigurise?

Zgjidhni një vend në rrugë larg nga makina ku do të vendosni trekendeshin, duke u siguruar që nuk jeni ne kthese ose ne vend ku nuk ka pamje. Gjeni kapakun plastik në tek kutia dhe hiqeni atë. Mbajeni trekendeshin rreth 40m larg makines ne vij te drejte dhe lereni ne rruge ne vend te dukshem dhe qe nuk pengon kalimin.