Kavo Baterie & Aksesorë për Makina në Shitje – Bli Online

Kini besim të plotë se makina juaj do të fillojë te punojë 100% me këto kavo baterie & aksesorë duke siguruar që të gjithë përbërësit e baterisë të jenë plotësisht funksionalë.

Kavo Baterie & Aksesorë për Makina në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 2 results

Showing all 2 results

Nuk ka gjë më të keqe sesa ndjenja e prishjes së makinës tuaj dhe mbi të gjitha mos-ndezja; por mund të zgjidhet fare lehtë me rregullimin fare lehtë duke zëvendësuar kabullin e baterisë. Kabujt në formë kordoni nuk sigurojnë një lidhje të fortë midis baterisë dhe motorit, duke ju lënë atë që duket si një bateri e zbrazët. Sigurohuni që të jeni në gjendje të nisni automjetin tuaj çdo herë, pa asnjë hezitim, duke investuar në një kabull të ri baterie nga Karma.al.

Mos e harroni kabullin e baterisë kur vlerësoni nevojat tuaja. Kabujt gërryhen dhe shpesh prishen, gjë që mund të rezultojë në një lidhje të dobët midis baterisë dhe motorit – akoma më keq, një rrymë elektrike ose zjarr mund te krijohet nëse metali bie në kontakt me një kabull të prishur. Shmangni të gjithë këtë rrëmujë duke porositur kabujt dhe aksesorët e baterisë nga Karma.al.

Nëse keni nevojë për kabull të ri baterie Dodge Dakota ose një kabllo baterie Ford Focus, ne jemi zgjidhja e duhur. Nga kabujt individualë te një komplet terminali i baterisë së plotë dhe madje edhe pjeset me minimale qe duhen, Karma.al është ndalesa juaj për çdo gjë kur vjen koha për të zëvendësuar kabujt ose kavot e baterisë tuaj. Shfrytëzoni dyqanin tone online Karma.al per te bërë blerjen tuaj që sot.

Arsyet Pse ju Duhet një Kavo Baterie

Kavot e baterisë ndihmojnë në përcjelljen e energjisë në sistemin elektrik të automjetit tuaj. Nëse keni hasur probleme, mund të keni difekte që vijne nga motorri ose mund të degjoni disa tinguj klikimi. Në skenarin më të keq, nuk do të ketë energji në automjetin tuaj, që do të thotë se ju nuk mund të përdorni pajisje shtesë si radioja. Zëvendësimi i kabllove është mënyra e vetme për të siguruar që gjithçka në automjetin tuaj duke filluar nga motori tek elektronika të jetë në formën më të mirë.

Nëse keni provuar të pastroni korrozionin nga terminalet e baterisë, por ende keni probleme me nisjen e automjetit tuaj, atëherë duhet të blini kabllo të reja per baterine. Instalimi i tyre është mjaft i lehtë dhe mund të mësoni se si ta bëni në komoditetin e shtëpisë tuaj duke ndjekur disa udhëzime në internet.

Fuqizoni përbërës të ndryshëm elektrikë në automjetin tuaj siç janë radioja dhe njësia AC

Zgjidhje e përballueshme për nevojat e lidhjes së baterisë suaj.

Izoluar ndaj elementeve, acideve dhe vajrave.

Mund të përdoret pothuajse në çdo aplikim duke përfshirë sistemet e energjisë diellore, anijet, kamionët, makinat dhe sistemet e tjera elektrike.

Llojet më të Zakonshëm të Kavove të Baterisë

Me tel të kryqëzuar

Kabujt e polietilenit ose XLPE të kryqëzuara bëhen përmes një procesi ndërlidhje për të parandaluar rrëshqitjen dhe, si rezultat, nuk tkurren ose zbuten në temperatura të larta. Ato kanë një diapazon të lartë të temperaturës së punës prej -59.8 deri në 257 gradë Fahrenheit. Prandaj, ato mund të përdoren për të furnizuar pjesët e komponentëve të motorit atje ku është e nevojshme rezistencë më e lartë e nxehtësisë. Për më tepër, kabllot e kryqëzuara janë më rezistente ndaj plasaritjes, vjetersise dhe korrozionit nën mjedise të ndotura.

Ekzistojnë dy lloje të zakonshëm të kabllove të kryqëzuara: SXL dhe STX. STX ka veshjen më të hollë dhe është zgjidhja më e mirë për automjetet me hapësirë ​​të kufizuar. Teli SXL ka izolimin më të trashë për rezistencë të rritur të temperaturës.

Izolim PVC

Izolimi PVC është i disponueshëm në madhësi të shumëfishta të izolimit duke përfshirë GXL, GPT, TWP dhe HDT. Shumica e baterive automobilistike vijnë me instalime elektrike GXL pasi ajo ka një diametër të vogël dhe mund të futet në hapësira më të ngushta në kamionë dhe rimorkio. GPT përmban izolim të jashtem dhe zakonisht përdoret për instalime elektrike të qarkut të përgjithshëm. Diapazoni i rekomanduar i temperaturës së tij të punës është -40 deri 176 gradë Fahrenheit.

Çfarë të Kërkoni kur Blini një Kavo baterie?

Qëndrueshmëri.

Meqenëse kabllot e baterisë përdoren shpesh, është e lehtë që ato të konsumohen. Ato do të zgjasin për rreth 50,000 deri në 100,000 milje, në varësi të cilësisë. Kjo është arsyeja pse duhet të zgjidhni një kabllo që është rezistente ndaj prerjeve dhe konsumimit për të ngadalësuar procesin e konsumimit. Përveç kësaj, duhet të ketë rezistencë të mirë ndaj ujit dhe vajit për të parandaluar korrozionin e telit.

Ju gjithashtu duhet të mendoni për rezistencën e nxehtësisë dhe tolerancën e temperaturës së kabllit. Gjëja e fundit që dëshironi është që kablli të shkrihet kur temperatura e ambientit është shumë e nxehtë ose kur motori po nxehet.

Madhësia

Kabllot e baterisë janë me madhësi sipas American Wire Gauge (AWG). Madhësitë nga më e vogla tek më e madhja përfshijnë 6, 4, 2, 1, 1/0, 2/0, 3/0 dhe 4/0. Zgjedhja juaj varet nga amperazhi dhe gjatësia që ju nevojitet. Sa i përket standardeve, një kabllo AWG me 6 vlerësime ka një kapacitet 50 amp dhe është e gjatë 11,8 metra. Një kabllo AWG e kalibrit 4 ka një kapacitet 100 amp dhe është e gjatë 9.4 metra. Një kabllo AWG e kalibrit 4 e ka një kapacitet 150 amp dhe është e gjatë 10 metra. Një kabllo AWG me 1 kaliber ka një kapacitet 200 amp dhe një gjatësi kabllo prej 4 metrash. Opsionet e mësipërme mund të përdoren për të furnizuar me automjete të vogla.

Një kabllo matës 1/0 është i gjatë 8 metra dhe mund të trajtojë 300 amper. Një kabllo me matës 2/0 është 15 metra e gjatë dhe mund të trajtojë 200 amper. Një kabllo me matës 3/0 është 15 metra e gjatë dhe mund të trajtojë 300 amper. Një kabllo me matës 4/0 është e gjatë 9 metra dhe mund të trajtojë 600 amper. Meqenëse këto opsione mund të trajtojnë një amperazh më të lartë, ato mund të përdoren në automjete më të mëdha si kamionë, RV, SUV, madje edhe anije.

Përputhshmëria

Ju nuk mund të vendosni cdo lloj kabllo baterie në makinen tuaj. Edhe nëse gjatësia ose kapaciteti i trajtimit të amperazhit është super, duhet të konsultoheni me manualin e makines tuaj ose faqen e internetit të prodhuesit të baterisë në matësin e duhur për t’u konsultuar perpara perdorimit.

Duhet gjithashtu të jetë në përputhje me nevojat e energjisë së motorit tuaj. Për shembull, një motor me katër cilindra mund të përdorë një kabllo baterie me dy kalibra. Ju gjithashtu mund të azhurnoni nga një kabllo 4-kalibersh me një kabllo baterie 2/0 për sa kohë që është në përputhje me nevojat e energjisë së automjetit tuaj. Kur përputhen në mënyrë të gabuar, motori juaj mund te fiket ose mund të përjetojë fikje të ngadaltë kur ktheni çelësin.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Si ta provoj një kavo baterie?

Përdorni një multimetër për të provuar tensionin në kabllon pozitive dhe negative të baterisë. Bëni dikë që të ndeze motorin dhe të vërejë leximin para dhe pas ndezjes. Zëvendësoni kabllon pozitive nëse regjistron një lexim prej më shumë se 0.3 volt dhe zëvendësoni kabllon negativ nëse tregon 0.3 volt ose më pak.

Kush ofron kavot me te mirë për bateri?

Ne duhet t’i japim vleresimet TEMco Industrial. Eshtë një kompani me bazë në Kaliforni që ka më shumë se 50 vjet përvojë duke ofruar disa nga produktet më të mira të energjisë industriale.

Ku mund ta përdor kavon e baterisë?

Duhet të përdorni kabllo baterie vetëm me bateri dhe sisteme elektrike. Kjo mund të jetë në anije, automjete, sisteme të energjisë diellore dhe çdo pajisje tjetër e drejtuar nga motori me një bateri.