Libra Komik në Shitje – Bli Online

Një ditë, karantina do të marrë fund, dhe ne do të kthehemi te blerja e komikëve nëpër dyqane. Deri atëherë, megjithatë, nuk na lejohet të shkojmë në dyqanet tona lokale të blejmë librat komik që duam dhe të endemi në pirgje për të gjetur atë lidhje magjike me një roman komik.

Libra Komik në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Një ditë tjetër, një javë tjetër pa komike të reja – ose të paktën, vetëm disa të pakta. Nëse tashmë ju kanë mbaruar komikët dhe po vërdalloseni nëpër shtëpi, ne e kuptojmë.

Është si të shkosh në dyqanin e kafshëve shtëpiake; vetëm komikët nuk ekzaltohen dhe bëjnë pis vendin tuaj. Për fat të mirë, ka shumë dyqane në internet për të mbajtur varësitë tona dhe njëri prej tyre është Karma.al.

Fjalori i Oksfordit përcakton një roman grafik si “një roman në një format komik-strip”. Prandaj, në thelb, një roman grafik është një libër komik shumë i gjatë dhe i plotë. Termi “roman grafik” u shpik nga Richard Kyle (një historian i librave komikë) në 1964. Sidoqoftë, ai fitoi popullaritet pas botimit të romanit të parë grafik në 1978. Ai u shkrua nga Will Eisner dhe njihet si “Një Kontratë me Zoti ”.

Nga ana tjetër, vizatimet komike u shfaqën si një mjet për të dhënë komente politike dhe shoqërore përmes ilustrimeve dhe shumë pak fjalëve. Ata kanë qenë në modë që nga fillimi i shekullit të 19-të. Duhet të kuptohet tani që ilustrimet për të komunikuar ide ose histori mund të ndahen në lloje, si:

Llojet e Librave Komikë

Shfaqje – komike

Një shfaqje komike është një koment i zgjuar mbi gjendjen aktuale shoqërore dhe politike, e cila përdor diku nga një deri në gjashtë panele për të përshkruar një ide.

Revista Komike

Një revistë komike është si një revistë dy-javorshe ose dy-mujorshe që përdor ilustrime komike për të rrëfyer një histori. Shumica e revistave komike kanë të bëjnë me personazhe dhe universe të trilluara, dhe historia e plotë është ndërtuar në pjesë përmes një serie revistash. Në përgjithësi, kur njerëzit flasin për komike, ata u referohen revistave komike.

Romani Grafik

Siç u diskutua më lart, një roman grafik është një histori e plotë që rrëfen ngjarjet në libër me ndihmën e paneleve të ilustruara.

Diçka për Çdo Koleksion me Libra Komik

Ne e duam DC-në dhe Marvel-in tonë, por e dimë që nuk ka gjithçka që ekziston nëpër dyqane të caktuara. Disa dekadat e kaluara kanë parë një galaktikë të librave komikë të pavarur për shitje nga botuesit e guximshëm më në zë, dhe ndërsa shumë prej këtyre kompanive kanë ekzistuar për vite me radhë, shumë më në fund po marrin njohjen e merituar.

Në Karma.al, ju mund të blini libra komikë nga kompani të tilla si Dynamite, IDW, Image, BOOM! dhe më shumë, së bashku me një koleksion të madh të Marvel-it dhe komikëve të DC-së dhe mangave të sapo importuara direkt nga Japonia.

Librat janë kudo. Bibliotekat e mëdha, të vogla dhe libraritë janë të shpërndara në të gjithë kampuset e kolegjeve dhe qytetet e mëdha. Të gjitha libraritë janë të mbushura me një nga gjërat më të rëndësishme të të gjitha kohërave, me libra. Ata që lexojnë libra i vlerësojnë vendet e shumta për të gjetur libra. Ata që nuk janë adhurues të librave, nuk e kuptojnë se çfarë mund t’i bëjë lexuesit të cilët duan të fiksohen pas librave. Megjithatë, ekziston një arsye për fiksimin e tyre. E dëgjoni gjatë gjithë kohës që duhet të: lexoni çdo ditë.

Megjithëse leximi mund të duket si argëtim i thjeshtë, ai mund të jetë duke ndihmuar trupin dhe mund të jetë duke ndikuar në mendjen tuaj pa e kuptuar madje se çfarë po ndodh. Leximi mund të jetë më i rëndësishëm për këto arsye dhe jo vetëm për njohuri. Për ata që nuk kënaqen me leximin, ju mund t’ja ndryshoni mendimin pasi të dëgjoni për përfitimet. A mundet diçka kaq e lehtë dhe argëtuese si leximi të jetë kaq e dobishme në jetën tuaj? Sigurisht që mundet! Leximi mund të jetë një përfitim mjaft i madh për ju në shumë mënyra të ndryshme – të tilla si mprehja e mendjes, imagjinata dhe aftësitë e të shkruarit. Me kaq shumë përparësi të leximit, duhet të jetë një dukuri e përditshme të lexosh të paktën pak nga librat në bazë të preferencave tuaja.

Llojet e Librave që Posedojmë

 • Roman
 • Magjik & Simbolistë
 • Aventurë & Udhëtime
 • Fantashkencë
 • Autobiografik
 • Komik
 • Mister & Thriller
 • Motivim & Vetëdije
 • Realist
 • Psikologjik
 • Romancë & Pasion
 • Sagë & Histori
 • Dramë

Sete & Koleksione

 • Motivim & Zhvillim
 • Biznes & Para
 • Libra Kuzhine

Libra për Fëmijë & Libra të Tjerë të Përgjithshëm

 • Shokë Vere
 • Libra Shkollor
 • Libra të Rinj
 • Lexime në Shkollë
 • Librat e Festave
 • Librat e Dashurisë
 • Lexime Vere
 • Leximet e Nxehta të Verës

Rëndësia e Leximit të Librave

Leximi është i rëndësishëm sepse zhvillon mendimet tona, na jep njohuri dhe mësime të pafundme duke i mbajtur mendjet tona aktive. Librat mund të mbajnë dhe mbajnë të gjitha llojet e informacionit, histori, mendime dhe ndjenja, ndryshe nga çdo gjë tjetër në këtë botë. Rëndësia e një libri për të na ndihmuar të mësojmë dhe të kuptojmë gjërat nuk mund të nënvlerësohet.

A mund të jenë fjalët, paragrafët dhe historitë e trilluara në mënyrë fantastike aq të mira për ju dhe shëndetin tuaj? Padyshim që mundet, dhe leximi është një formë e përjetshme argëtimi dhe informacioni.

Në fakt, për vite me radhë leximi ishte forma e vetme e argëtimit personal, dhe mbase kjo është arsyeja pse leximi ka qenë në qendër të vëmendjes për një kohë kaq të gjatë. Leximi ka mbijetuar në vite, dhe për fat të mirë, përfitimet kanë mbijetuar së bashku me librat. Pra, le të flasim për disa arsye pse leximi është kaq i rëndësishëm.

Fjalori dhe Zgjerimi i Njohurive

Kur lexoni, mund të hasni në disa fjalë që nuk i kuptoni ose madje nuk i njihni fare. Ky konfuzion mund t’ju çojë të kërkoni fjalën dhe të zbuloni përkufizimin. Fjalorët, si në formë libri, ashtu edhe në formë ebook-u, mund të jenë të dobishëm për kuptimin tuaj të kësaj fjale të re që mund të mos e njihni. Për shkak se nuk e dinit fjalën, për të filluar, akti i kërkimit të përkufizimit ndihmon trurin tuaj të ruajë atë fjalë të re dhe emocionuese. Merrni parasysh se sa larg ka arritur fjalori juaj që kur keni mësuar të lexoni për herë të parë. Tani dini shumë fjalë të reja që tingëllojnë më inteligjente sesa kur keni filluar të lexoni.

Lehtësimi i Stresit dhe Tensionit

Disa lexime faqesh ju ndihmojnë të çlodheni dhe shumica e njerëzve e dinë nga përvoja se leximi është një formë e shkëlqyer argëtimi, por ajo që ju dhe njerëzit e tjerë mund të mos e kuptoni është se leximi mund të ndihmojë në uljen e niveleve të stresit. Ju e lexoni atë fakt të vogël të drejtë, megjithëse ju duket e çuditshme të thuhet. Akti i leximit dhe i përqendrimit te fjala e shkruar mund t’ju ndihmojë të lehtësoni mendjen tuaj nga ankthi dhe presionet e ditës. Duke tërhequr mendjen nga stresi, mund të relaksoheni dhe të lini stresin të shkrihet gjatë leximit të librit tuaj të preferuar ose të atij që ju kanë rekomanduar.

Përmirësimi i Kujtesës dhe Fokusi më i Mirë Duke Lexuar Libra

Megjithëse është përmendur më herët se si leximi mund të përmirësojë përqendrimin dhe mendimin kritik, ekziston një pjesë tjetër e shëndetit mendor që leximi ndihmon për të përmirësuar. Kjo pikë është deklaruar nga NCU në blogun e tyre. Leximi të paktën pak çdo ditë mund të përmirësojë fokusin dhe funksionin tuaj të kujtesës. Edhe në këtë rast, leximi stimulon trurin, veçanërisht pjesën e trurit që ndihmon me kujtesën dhe vëmendjen. Ashtu si me ushtrimet fizike, leximi është një formë e ushtrimeve mendore që shtyn kujtesën dhe përqendrimin tënd në kufijtë e tij.

Kuptimi i thjeshtë i leximit përmirëson funksionin tuaj të kujtesës. Mos harroni testet në shkollën fillore ku u testuat për të parë se sa keni mbajtur gjatë leximit të atyre tregimeve të shkurtra. Epo, leximi i të kuptuarit si i rritur funksionon në të njëjtën mënyrë. Ndërkohë që lexoni, truri juaj po mban vazhdimisht pjesë të informacionit në lidhje me historinë. Për shkak se pjesa e trurit që kontrollon kujtesën është e stimuluar, ajo vepron si ushtrim për këtë pjesë të trurit, duke rezultuar në përmirësimin e kujtesës.