Libra me Fantashkencë në Shitje – Bli Online

Librat Sci-fi, ose siç njihet në mënyrë tjetër libra me fantashkencë, ka forma të ndryshme. Ju mund të lexoni opera hapësinore, teknologji të lartë shkencore dhe histori ushtarake.

Libra me Fanashkencë në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Sidoqoftë, nëse dëshironi të blini në internet libra shkollorë të trillimeve shkencore, vendi më i mirë dhe më i lirë për të ardhur është faqja jonë e internetit. Ne mund t’ju ofrojmë oferta të përballueshme për trillime si Ray Bradbury, për të mos përmendur shumë autorë të tjerë më pak të njohur. Kujdes për tituj të tillë si Fahrenheit 451; Edicioni Special i 20 vjetorit të Lojërave të Ender; A ëndërrojnë androidët për delet elektrike ?; dhe një sekondë pas. Ka edhe qindra tituj të tjerë këtu në dyqanin online të Karma.al, prandaj sigurohuni që të keni mundësitë më të mira për të blerë librat që dëshironi të lexoni. Kur të keni mbaruar, mund të shisni librat tuaj të trillimeve shkencore përmes shërbimit tonë të blerjes gjithashtu. Kjo është mënyra më e mirë për t’u siguruar që të merrni të gjitha ofertat e mira gjatë gjithë kohës.

Llojet e Librave me Fantashkencë

Marsiani nga Andy Weir

Duke marrë vlerësime të shkëlqyera dhe madje disa çmime, kapitujt në këtë libër do ta bëjnë të pamundur vendosjen e personazheve si Mark Watney me personalitetin e tij fitues dhe Annie Montrose, i vetmi person në roman që nuk është budalla. Përfundimi i romanit është diçka që thjesht nuk mund ta humbasësh. 

Divergjenti

“Zgjedhjet që ju bëni ju përcaktojnë. ” Kjo është një nga temat kryesore të kësaj serie romanesh distopiane të Veronica Roth. Ju ose mund t’i lexoni ato sipas radhës që janë shkruar, duke filluar me librin e parë, ose të zgjidhni këdo që ju tërheq. 

Seti i Librave nga Isaac Asimov

Koleksioni i tregimeve të Isaac Asimov janë ato që duhet të shikoni, disa nga seritë më të njohura janë seria Empire dhe seria I, Robot. Autori ka edhe disa histori të shkurtra në emrin e tij që do t’i dashuroni. Shoku më i mirë i një djali është një prej tyre që thjesht nuk mund ta humbni. Disa nga librat e tjerë të tij të famshëm përfshijnë Fundin e Përjetësisë, Ndjenjën e Fuqisë dhe Pyetjen e Fundit.

Libra me Fantashkencë për Fëmijë

Një enciklopedi është një nga gjërat e para që ne mendojmë të marrim fëmijët tanë kur vendosim që ata duhet të kenë njohuri të mira të botës përreth tyre. Enciklopeditë mund të jenë informative, me fotografi dhe detaje të shkurtra mbi aspekte të ndryshme të universit. Sidoqoftë, ato mund të mos jenë aq argëtuese sa skenat dhe personazhet që gjenden në librat e trillimeve shkencore, duke i bërë fëmijët tuaj më imagjinatë dhe duke u dhënë atyre një interes më të madh për këtë temë. Kjo do të luajë një rol të rëndësishëm në bërjen e tyre të suksesshme në planin afatgjatë. Nëse fëmija juaj nuk e ka zakon të lexojë, më poshtë janë disa nga gjërat që duhet të shikoni kur blini për herë të parë libra të trillimeve shkencore.

Kapituj të shkurtër

Fëmijët nuk janë të njohur për një vëmendje të madhe dhe një komplot që vazhdon të zvarritet do t’i çojë ata të mbyllin librin me një zgavër. Kapitujt e shkurtër që i ndihmojnë ata të arrijnë shpejt përfundimin janë gjithmonë diçka që fëmijët i shohin më të këndshëm. 

Shumë fotografi

Mundësisht me ngjyra. Fëmijët i duan fotografitë pasi përmirëson imagjinatën e tyre, duke i lënë ata të shijojnë më mirë historinë, ndryshe nga një roman bardh e zi me një shkronjë të vogël.

Librat janë kudo. Bibliotekat e mëdha, të vogla dhe libraritë janë të shpërndara në të gjithë kampuset e kolegjeve dhe qytetet e mëdha. Të gjitha libraritë janë të mbushura me një nga gjërat më të rëndësishme të të gjitha kohërave, me libra. Ata që lexojnë libra i vlerësojnë vendet e shumta për të gjetur libra. Ata që nuk janë adhurues të librave, nuk e kuptojnë se çfarë mund t’i bëjë lexuesit të cilët duan të fiksohen pas librave. Megjithatë, ekziston një arsye për fiksimin e tyre. E dëgjoni gjatë gjithë kohës që duhet të: lexoni çdo ditë.

Megjithëse leximi mund të duket si argëtim i thjeshtë, ai mund të jetë duke ndihmuar trupin dhe mund të jetë duke ndikuar në mendjen tuaj pa e kuptuar madje se çfarë po ndodh. Leximi mund të jetë më i rëndësishëm për këto arsye dhe jo vetëm për njohuri. Për ata që nuk kënaqen me leximin, ju mund t’ja ndryshoni mendimin pasi të dëgjoni për përfitimet. A mundet diçka kaq e lehtë dhe argëtuese si leximi të jetë kaq e dobishme në jetën tuaj? Sigurisht që mundet! Leximi mund të jetë një përfitim mjaft i madh për ju në shumë mënyra të ndryshme – të tilla si mprehja e mendjes, imagjinata dhe aftësitë e të shkruarit. Me kaq shumë përparësi të leximit, duhet të jetë një dukuri e përditshme të lexosh të paktën pak nga librat në bazë të preferencave tuaja.

Llojet e Librave që Posedojmë

 • Roman
 • Magjik & Simbolistë
 • Aventurë & Udhëtime
 • Fantashkencë
 • Autobiografik
 • Komik
 • Mister & Thriller
 • Motivim & Vetëdije
 • Realist
 • Psikologjik
 • Romancë & Pasion
 • Sagë & Histori
 • Dramë

Sete & Koleksione

 • Motivim & Zhvillim
 • Biznes & Para
 • Libra Kuzhine

Libra për Fëmijë & Libra të Tjerë të Përgjithshëm

 • Shokë Vere
 • Libra Shkollor
 • Libra të Rinj
 • Lexime në Shkollë
 • Librat e Festave
 • Librat e Dashurisë
 • Lexime Vere
 • Leximet e Nxehta të Verës

Rëndësia e Leximit të Librave

Leximi është i rëndësishëm sepse zhvillon mendimet tona, na jep njohuri dhe mësime të pafundme duke i mbajtur mendjet tona aktive. Librat mund të mbajnë dhe mbajnë të gjitha llojet e informacionit, histori, mendime dhe ndjenja, ndryshe nga çdo gjë tjetër në këtë botë. Rëndësia e një libri për të na ndihmuar të mësojmë dhe të kuptojmë gjërat nuk mund të nënvlerësohet.

A mund të jenë fjalët, paragrafët dhe historitë e trilluara në mënyrë fantastike aq të mira për ju dhe shëndetin tuaj? Padyshim që mundet, dhe leximi është një formë e përjetshme argëtimi dhe informacioni.

Në fakt, për vite me radhë leximi ishte forma e vetme e argëtimit personal, dhe mbase kjo është arsyeja pse leximi ka qenë në qendër të vëmendjes për një kohë kaq të gjatë. Leximi ka mbijetuar në vite, dhe për fat të mirë, përfitimet kanë mbijetuar së bashku me librat. Pra, le të flasim për disa arsye pse leximi është kaq i rëndësishëm.

Fjalori dhe Zgjerimi i Njohurive

Kur lexoni, mund të hasni në disa fjalë që nuk i kuptoni ose madje nuk i njihni fare. Ky konfuzion mund t’ju çojë të kërkoni fjalën dhe të zbuloni përkufizimin. Fjalorët, si në formë libri, ashtu edhe në formë ebook-u, mund të jenë të dobishëm për kuptimin tuaj të kësaj fjale të re që mund të mos e njihni. Për shkak se nuk e dinit fjalën, për të filluar, akti i kërkimit të përkufizimit ndihmon trurin tuaj të ruajë atë fjalë të re dhe emocionuese. Merrni parasysh se sa larg ka arritur fjalori juaj që kur keni mësuar të lexoni për herë të parë. Tani dini shumë fjalë të reja që tingëllojnë më inteligjente sesa kur keni filluar të lexoni.

Lehtësimi i Stresit dhe Tensionit

Disa lexime faqesh ju ndihmojnë të çlodheni dhe shumica e njerëzve e dinë nga përvoja se leximi është një formë e shkëlqyer argëtimi, por ajo që ju dhe njerëzit e tjerë mund të mos e kuptoni është se leximi mund të ndihmojë në uljen e niveleve të stresit. Ju e lexoni atë fakt të vogël të drejtë, megjithëse ju duket e çuditshme të thuhet. Akti i leximit dhe i përqendrimit te fjala e shkruar mund t’ju ndihmojë të lehtësoni mendjen tuaj nga ankthi dhe presionet e ditës. Duke tërhequr mendjen nga stresi, mund të relaksoheni dhe të lini stresin të shkrihet gjatë leximit të librit tuaj të preferuar ose të atij që ju kanë rekomanduar.

Përmirësimi i Kujtesës dhe Fokusi më i Mirë Duke Lexuar Libra

Megjithëse është përmendur më herët se si leximi mund të përmirësojë përqendrimin dhe mendimin kritik, ekziston një pjesë tjetër e shëndetit mendor që leximi ndihmon për të përmirësuar. Kjo pikë është deklaruar nga NCU në blogun e tyre. Leximi të paktën pak çdo ditë mund të përmirësojë fokusin dhe funksionin tuaj të kujtesës. Edhe në këtë rast, leximi stimulon trurin, veçanërisht pjesën e trurit që ndihmon me kujtesën dhe vëmendjen. Ashtu si me ushtrimet fizike, leximi është një formë e ushtrimeve mendore që shtyn kujtesën dhe përqendrimin tënd në kufijtë e tij.

Kuptimi i thjeshtë i leximit përmirëson funksionin tuaj të kujtesës. Mos harroni testet në shkollën fillore ku u testuat për të parë se sa keni mbajtur gjatë leximit të atyre tregimeve të shkurtra. Epo, leximi i të kuptuarit si i rritur funksionon në të njëjtën mënyrë. Ndërkohë që lexoni, truri juaj po mban vazhdimisht pjesë të informacionit në lidhje me historinë. Për shkak se pjesa e trurit që kontrollon kujtesën është e stimuluar, ajo vepron si ushtrim për këtë pjesë të trurit, duke rezultuar në përmirësimin e kujtesës.