Libër Autobiografik në Shitje – Bli Online

Biografitë dhe librat me autobiografi janë zakonisht të njohura sepse ato krijojnë shumë interes në audiencën e tyre të synuar; kur libra të tillë kronikojnë të famshmit, lexuesit mezi presin t’i kapin librat në mënyrë që të zbulojnë historitë e brendshme të jetës së tyre.

Libra me Autobiografi në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Të lexosh për triumfet, gëzimet, betejat dhe dështimet e dikujt është një përvojë e të mësuarit në vetvete, dhe këta libra kanë një vlerë unike: ato nuk janë thjesht histori të trilluara ose pjesë të imagjinatës, por llogari të vërteta që ndikojnë pozitivisht dhe fuqishëm në çdo lexues.

Të famshëm, politikanë, atletë, sipërmarrës të suksesshëm dhe të tjerë nga sfera të ndryshme të jetës kanë biografitë dhe librat e tyre me autobiografi në treg, dhe të gjithë janë në dispozicion në Karma.al. Ndonjëherë, biografitë dhe autobiografitë përqendrohen në disa luftëra personale, dhe ato shpesh reflektojnë se si të bëjnë një jetë të suksesshme. Duke pasur këtë në mendje, ju gjithashtu mund të lexoni libra biografikë dhe autobiografikë nga autorë më pak të njohur, të cilët janë gjithashtu mjaft depërtues.

Libra me Autobiografi Tepër të Mirënjohur 

Nëse po kërkoni të mësoni më shumë rreth jetës së personaliteteve të famshme, atëherë duhet të lexoni librat e tyre të biografisë ose autobiografisë.

Disa nga librat e famshëm të biografisë që mund të gjeni në dyqanin tonë të blerjeve në Karma.al janë A Beautiful Mind nga Sylvia Nasar, Alexander Hamilton nga Ron Chernow, Steve Jobs nga Walter Isaacson, Einstein: Jeta e tij dhe Universi nga Walter Isaacson, dhe shumë më tepër.

Disa nga autobiografitë e famshme dhe të njohura që mund të gjeni në dyqanin tonë të blerjeve në Karma.al përfshijnë – Historia e jetës sime nga Helen Keller, Ditari i një vajze të re nga Anne Frank, Long Walk to Freedom nga Nelson Mandela, The Story of My Eksperimente me të Vërtetën nga Mahatma Gandhi, Mein Kampf nga Adolf Hitler dhe shumë më tepër.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Çfarë është Autobiografia?

Autobiografia është një lloj i biografisë ku autori tregon historinë e tij / saj të jetës. Disa autobiografi janë shkruar në formën e një përrallë imagjinare, siç është një roman ose një histori. Këto histori janë shkruar në një mënyrë që pasqyrojnë nga afër ngjarjet nga jeta reale e autorit.

Cili është një shembulli i një Autobiografie?

Ndoshta një nga autobiografitë më të njohura që pothuajse të gjithë kanë lexuar është Ditari i një Vajze të Re nga Anne Frank. Historia e eksperimenteve të mia me të vërtetën nga Mahatma Gandhi është një shembull tjetër shembullor i një autobiografie që është shkruar në një gjuhë të thjeshtë dhe të kuptueshme lehtë.

Si mund të shkruaj një autobiografi për veten time?

Siç u përmend më herët, edhe nëse nuk keni ndonjë histori të madhe, historia juaj ia vlen të tregohet. Ju mund të filloni nga lindja juaj, jeta e shkollimit të hershëm, arsimi i lartë, jeta personale, karriera dhe më shumë. Shtoni anekdota për ta bërë atë interesante dhe një lexim të mirë.

Cilat janë llojet e autobiografisë?

Ju mund të shkruani historinë e jetës tuaj në tre forma të ndryshme – një autobiografi, një kujtim ose një ese personale. Një autobiografi është historia juaj personale e shkruar nga ju në mënyrën më të detajuar. Një kujtim është më i kufizuar se një autobiografi dhe në thelb përqendrohet në një kohë, vend ose marrëdhënie specifike. Një kujtim është duke shkruar që përqendrohet në një pjesë të rëndësishme të jetës tuaj.

Librat janë kudo. Bibliotekat e mëdha, të vogla dhe libraritë janë të shpërndara në të gjithë kampuset e kolegjeve dhe qytetet e mëdha. Të gjitha libraritë janë të mbushura me një nga gjërat më të rëndësishme të të gjitha kohërave, me libra. Ata që lexojnë libra i vlerësojnë vendet e shumta për të gjetur libra. Ata që nuk janë adhurues të librave, nuk e kuptojnë se çfarë mund t’i bëjë lexuesit të cilët duan të fiksohen pas librave. Megjithatë, ekziston një arsye për fiksimin e tyre. E dëgjoni gjatë gjithë kohës që duhet të: lexoni çdo ditë.

Megjithëse leximi mund të duket si argëtim i thjeshtë, ai mund të jetë duke ndihmuar trupin dhe mund të jetë duke ndikuar në mendjen tuaj pa e kuptuar madje se çfarë po ndodh. Leximi mund të jetë më i rëndësishëm për këto arsye dhe jo vetëm për njohuri. Për ata që nuk kënaqen me leximin, ju mund t’ja ndryshoni mendimin pasi të dëgjoni për përfitimet. A mundet diçka kaq e lehtë dhe argëtuese si leximi të jetë kaq e dobishme në jetën tuaj? Sigurisht që mundet! Leximi mund të jetë një përfitim mjaft i madh për ju në shumë mënyra të ndryshme – të tilla si mprehja e mendjes, imagjinata dhe aftësitë e të shkruarit. Me kaq shumë përparësi të leximit, duhet të jetë një dukuri e përditshme të lexosh të paktën pak nga librat në bazë të preferencave tuaja.

Llojet e Librave që Posedojmë

 • Roman
 • Magjik & Simbolistë
 • Aventurë & Udhëtime
 • Fantashkencë
 • Autobiografik
 • Komik
 • Mister & Thriller
 • Motivim & Vetëdije
 • Realist
 • Psikologjik
 • Romancë & Pasion
 • Sagë & Histori
 • Dramë

Sete & Koleksione

 • Motivim & Zhvillim
 • Biznes & Para
 • Libra Kuzhine

Libra për Fëmijë & Libra të Tjerë të Përgjithshëm

 • Shokë Vere
 • Libra Shkollor
 • Libra të Rinj
 • Lexime në Shkollë
 • Librat e Festave
 • Librat e Dashurisë
 • Lexime Vere
 • Leximet e Nxehta të Verës

Rëndësia e Leximit të Librave

Leximi është i rëndësishëm sepse zhvillon mendimet tona, na jep njohuri dhe mësime të pafundme duke i mbajtur mendjet tona aktive. Librat mund të mbajnë dhe mbajnë të gjitha llojet e informacionit, histori, mendime dhe ndjenja, ndryshe nga çdo gjë tjetër në këtë botë. Rëndësia e një libri për të na ndihmuar të mësojmë dhe të kuptojmë gjërat nuk mund të nënvlerësohet.

A mund të jenë fjalët, paragrafët dhe historitë e trilluara në mënyrë fantastike aq të mira për ju dhe shëndetin tuaj? Padyshim që mundet, dhe leximi është një formë e përjetshme argëtimi dhe informacioni.

Në fakt, për vite me radhë leximi ishte forma e vetme e argëtimit personal, dhe mbase kjo është arsyeja pse leximi ka qenë në qendër të vëmendjes për një kohë kaq të gjatë. Leximi ka mbijetuar në vite, dhe për fat të mirë, përfitimet kanë mbijetuar së bashku me librat. Pra, le të flasim për disa arsye pse leximi është kaq i rëndësishëm.

Fjalori dhe Zgjerimi i Njohurive

Kur lexoni, mund të hasni në disa fjalë që nuk i kuptoni ose madje nuk i njihni fare. Ky konfuzion mund t’ju çojë të kërkoni fjalën dhe të zbuloni përkufizimin. Fjalorët, si në formë libri, ashtu edhe në formë ebook-u, mund të jenë të dobishëm për kuptimin tuaj të kësaj fjale të re që mund të mos e njihni. Për shkak se nuk e dinit fjalën, për të filluar, akti i kërkimit të përkufizimit ndihmon trurin tuaj të ruajë atë fjalë të re dhe emocionuese. Merrni parasysh se sa larg ka arritur fjalori juaj që kur keni mësuar të lexoni për herë të parë. Tani dini shumë fjalë të reja që tingëllojnë më inteligjente sesa kur keni filluar të lexoni.

Lehtësimi i Stresit dhe Tensionit

Disa lexime faqesh ju ndihmojnë të çlodheni dhe shumica e njerëzve e dinë nga përvoja se leximi është një formë e shkëlqyer argëtimi, por ajo që ju dhe njerëzit e tjerë mund të mos e kuptoni është se leximi mund të ndihmojë në uljen e niveleve të stresit. Ju e lexoni atë fakt të vogël të drejtë, megjithëse ju duket e çuditshme të thuhet. Akti i leximit dhe i përqendrimit te fjala e shkruar mund t’ju ndihmojë të lehtësoni mendjen tuaj nga ankthi dhe presionet e ditës. Duke tërhequr mendjen nga stresi, mund të relaksoheni dhe të lini stresin të shkrihet gjatë leximit të librit tuaj të preferuar ose të atij që ju kanë rekomanduar.

Përmirësimi i Kujtesës dhe Fokusi më i Mirë Duke Lexuar Libra

Megjithëse është përmendur më herët se si leximi mund të përmirësojë përqendrimin dhe mendimin kritik, ekziston një pjesë tjetër e shëndetit mendor që leximi ndihmon për të përmirësuar. Kjo pikë është deklaruar nga NCU në blogun e tyre. Leximi të paktën pak çdo ditë mund të përmirësojë fokusin dhe funksionin tuaj të kujtesës. Edhe në këtë rast, leximi stimulon trurin, veçanërisht pjesën e trurit që ndihmon me kujtesën dhe vëmendjen. Ashtu si me ushtrimet fizike, leximi është një formë e ushtrimeve mendore që shtyn kujtesën dhe përqendrimin tënd në kufijtë e tij.

Kuptimi i thjeshtë i leximit përmirëson funksionin tuaj të kujtesës. Mos harroni testet në shkollën fillore ku u testuat për të parë se sa keni mbajtur gjatë leximit të atyre tregimeve të shkurtra. Epo, leximi i të kuptuarit si i rritur funksionon në të njëjtën mënyrë. Ndërkohë që lexoni, truri juaj po mban vazhdimisht pjesë të informacionit në lidhje me historinë. Për shkak se pjesa e trurit që kontrollon kujtesën është e stimuluar, ajo vepron si ushtrim për këtë pjesë të trurit, duke rezultuar në përmirësimin e kujtesës.