Libra për Biznes dhe Para në Shitje – Bli Online

Rruga drejt një karriere të suksesshme në industrinë madhe me kompanitë dhe korporatat e ndryshme ose për të filluar ndërmarrjen tuaj nuk është kurrë e lehtë pa zgjuarsi dhe kuptim të koncepteve të ndryshme organizative dhe disa nga këto njohuri mund t’i merrni me këta libra biznesi.

Libra Biznesi në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Një nga burimet më të mira të të gjitha këtyre informacioneve të vlefshme janë librat e biznesit dhe librat e menaxhimit. Në fakt, librat janë gjithmonë burimi më i mirë për të përftuar aftësi të reja, duke kuptuar koncepte të ndryshme që hapin rrugë dhe duke mësuar nga përvojat e të tjerëve. Gjithashtu, gjithmonë mund të gjesh një libër për pothuajse të gjitha lëndët. Nëse jeni të interesuar të mësoni për biznesin ose menaxhimin, një student i biznesit ose i menaxhimit, ose një profesionist që dëshiron të përmirësojë aftësitë e tij / saj, atëherë ju mund të blini libra të ndryshëm në lidhje me biznesin dhe menaxhimin në faqen tonë Karma.al. Dyqanet në internet janë vendet më të mira për të gjetur një gamë të gjerë të literaturës, si dhe librave akademikë. Nëse jeni duke kërkuar për një libër të botuar së fundmi ose një libër nga një autor i huaj, dyqanet e librave në internet kanë pothuajse gjithçka që mund t’ju nevojitet. Në Karma.al, ju gjithashtu mund të kontrolloni vlerësimet dhe rishikimet e përdoruesve përpara se të zgjidhni një libër për ta blerë.

Nëse jeni duke kërkuar libra biznesi ose libra menaxhimi, atëherë ka botues të shumtë, të tillë si Arihant dhe Pearson, që shesin libra që mbulojnë aspekte të ndryshme të këtyre dy temave. Nëse jeni duke kërkuar për tituj të veçantë të librave, atëherë mund të përdorni opsionin e kërkimit në dyqanet elektronike për të gjetur atë që po kërkoni. Më poshtë janë disa libra më të shitur për biznesin dhe menaxhimin që mund t’i gjeni dhe t’i blini në internet:

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Cili është libri më i mirë i udhëheqjes dhe menaxhimit?

Asnjëherë nuk mund të ketë një libër specifik që funksionon për çdo drejtues biznesi ose menaxher në botë. Sidoqoftë, mund të ketë një listë të librave që dihen gjerësisht për të ndihmuar udhëheqësit të menaxhojnë më mirë biznesin e tyre. Këtu janë disa libra të njohur për menaxhim biznesi:

 • Së pari, Break All Rules nga Arthur Buckingham dhe Curt Coffman,
 • Arti i Luftës nga Sun Tzu,
 • The Drucker Thelbësore nga Peter F. Drucker,
 • Shefat e çmendur nga Stanley Bing,
 • Filloni me Pse nga Simon Sinek.

Cili është libri më i mirë i biznesit i të gjitha kohërave?

Siç u tha më lart, në vend të vetëm një libri, gjithmonë ekziston një listë e librave që kanë ndihmuar disa udhëheqës. Disa libra të njohur për biznesin janë:

 • Dilema e Inovatorit nga Clayton Christensen,
 • Good to Great nga Jim Collins,
 • Kalimi i humnerës nga Geoffrey A. Moore,
 • Atlas i ngritur nga Ayn Rand,
 • Si të fitoni miq dhe të ndikoni tek njerëzit nga Dale Carnegie.

Cilat janë llojet e ndryshme të stileve të menaxhimit?

Ekzistojnë tre stile të njohura të menaxhimit të biznesit, përkatësisht, Laissez-Fair, Autokratike dhe Demokratike. Menaxhimi autokratik është i rreptë, i disiplinuar dhe funksionon nën vullnetin dhe vizionin e pronarit. Stili demokratik përfshin punonjësit, veçanërisht kur bëhet fjalë për politikat e punonjësve në mënyrë që politikat të zhvillohen në përputhje me nevojat e punonjësve. Laissez-fair është kultura aktuale e fillimit, ku secilit punonjës i jepet liria për të ekuilibruar punën dhe shtëpinë në kohën e tyre me synimet kryesore.

Librat janë kudo. Bibliotekat e mëdha, të vogla dhe libraritë janë të shpërndara në të gjithë kampuset e kolegjeve dhe qytetet e mëdha. Të gjitha libraritë janë të mbushura me një nga gjërat më të rëndësishme të të gjitha kohërave, me libra. Ata që lexojnë libra i vlerësojnë vendet e shumta për të gjetur libra. Ata që nuk janë adhurues të librave, nuk e kuptojnë se çfarë mund t’i bëjë lexuesit të cilët duan të fiksohen pas librave. Megjithatë, ekziston një arsye për fiksimin e tyre. E dëgjoni gjatë gjithë kohës që duhet të: lexoni çdo ditë.

Megjithëse leximi mund të duket si argëtim i thjeshtë, ai mund të jetë duke ndihmuar trupin dhe mund të jetë duke ndikuar në mendjen tuaj pa e kuptuar madje se çfarë po ndodh. Leximi mund të jetë më i rëndësishëm për këto arsye dhe jo vetëm për njohuri. Për ata që nuk kënaqen me leximin, ju mund t’ja ndryshoni mendimin pasi të dëgjoni për përfitimet. A mundet diçka kaq e lehtë dhe argëtuese si leximi të jetë kaq e dobishme në jetën tuaj? Sigurisht që mundet! Leximi mund të jetë një përfitim mjaft i madh për ju në shumë mënyra të ndryshme – të tilla si mprehja e mendjes, imagjinata dhe aftësitë e të shkruarit. Me kaq shumë përparësi të leximit, duhet të jetë një dukuri e përditshme të lexosh të paktën pak nga librat në bazë të preferencave tuaja.

Llojet e Librave që Posedojmë

 • Roman
 • Magjik & Simbolistë
 • Aventurë & Udhëtime
 • Fantashkencë
 • Autobiografik
 • Komik
 • Mister & Thriller
 • Motivim & Vetëdije
 • Realist
 • Psikologjik
 • Romancë & Pasion
 • Sagë & Histori
 • Dramë

Sete & Koleksione

 • Motivim & Zhvillim
 • Biznes & Para
 • Libra Kuzhine

Libra për Fëmijë & Libra të Tjerë të Përgjithshëm

 • Shokë Vere
 • Libra Shkollor
 • Libra të Rinj
 • Lexime në Shkollë
 • Librat e Festave
 • Librat e Dashurisë
 • Lexime Vere
 • Leximet e Nxehta të Verës

Rëndësia e Leximit të Librave

Leximi është i rëndësishëm sepse zhvillon mendimet tona, na jep njohuri dhe mësime të pafundme duke i mbajtur mendjet tona aktive. Librat mund të mbajnë dhe mbajnë të gjitha llojet e informacionit, histori, mendime dhe ndjenja, ndryshe nga çdo gjë tjetër në këtë botë. Rëndësia e një libri për të na ndihmuar të mësojmë dhe të kuptojmë gjërat nuk mund të nënvlerësohet.

A mund të jenë fjalët, paragrafët dhe historitë e trilluara në mënyrë fantastike aq të mira për ju dhe shëndetin tuaj? Padyshim që mundet, dhe leximi është një formë e përjetshme argëtimi dhe informacioni.

Në fakt, për vite me radhë leximi ishte forma e vetme e argëtimit personal, dhe mbase kjo është arsyeja pse leximi ka qenë në qendër të vëmendjes për një kohë kaq të gjatë. Leximi ka mbijetuar në vite, dhe për fat të mirë, përfitimet kanë mbijetuar së bashku me librat. Pra, le të flasim për disa arsye pse leximi është kaq i rëndësishëm.

Fjalori dhe Zgjerimi i Njohurive

Kur lexoni, mund të hasni në disa fjalë që nuk i kuptoni ose madje nuk i njihni fare. Ky konfuzion mund t’ju çojë të kërkoni fjalën dhe të zbuloni përkufizimin. Fjalorët, si në formë libri, ashtu edhe në formë ebook-u, mund të jenë të dobishëm për kuptimin tuaj të kësaj fjale të re që mund të mos e njihni. Për shkak se nuk e dinit fjalën, për të filluar, akti i kërkimit të përkufizimit ndihmon trurin tuaj të ruajë atë fjalë të re dhe emocionuese. Merrni parasysh se sa larg ka arritur fjalori juaj që kur keni mësuar të lexoni për herë të parë. Tani dini shumë fjalë të reja që tingëllojnë më inteligjente sesa kur keni filluar të lexoni.

Lehtësimi i Stresit dhe Tensionit

Disa lexime faqesh ju ndihmojnë të çlodheni dhe shumica e njerëzve e dinë nga përvoja se leximi është një formë e shkëlqyer argëtimi, por ajo që ju dhe njerëzit e tjerë mund të mos e kuptoni është se leximi mund të ndihmojë në uljen e niveleve të stresit. Ju e lexoni atë fakt të vogël të drejtë, megjithëse ju duket e çuditshme të thuhet. Akti i leximit dhe i përqendrimit te fjala e shkruar mund t’ju ndihmojë të lehtësoni mendjen tuaj nga ankthi dhe presionet e ditës. Duke tërhequr mendjen nga stresi, mund të relaksoheni dhe të lini stresin të shkrihet gjatë leximit të librit tuaj të preferuar ose të atij që ju kanë rekomanduar.

Përmirësimi i Kujtesës dhe Fokusi më i Mirë Duke Lexuar Libra

Megjithëse është përmendur më herët se si leximi mund të përmirësojë përqendrimin dhe mendimin kritik, ekziston një pjesë tjetër e shëndetit mendor që leximi ndihmon për të përmirësuar. Kjo pikë është deklaruar nga NCU në blogun e tyre. Leximi të paktën pak çdo ditë mund të përmirësojë fokusin dhe funksionin tuaj të kujtesës. Edhe në këtë rast, leximi stimulon trurin, veçanërisht pjesën e trurit që ndihmon me kujtesën dhe vëmendjen. Ashtu si me ushtrimet fizike, leximi është një formë e ushtrimeve mendore që shtyn kujtesën dhe përqendrimin tënd në kufijtë e tij.

Kuptimi i thjeshtë i leximit përmirëson funksionin tuaj të kujtesës. Mos harroni testet në shkollën fillore ku u testuat për të parë se sa keni mbajtur gjatë leximit të atyre tregimeve të shkurtra. Epo, leximi i të kuptuarit si i rritur funksionon në të njëjtën mënyrë. Ndërkohë që lexoni, truri juaj po mban vazhdimisht pjesë të informacionit në lidhje me historinë. Për shkak se pjesa e trurit që kontrollon kujtesën është e stimuluar, ajo vepron si ushtrim për këtë pjesë të trurit, duke rezultuar në përmirësimin e kujtesës.