Matës Tensioni & Termometër në Shitje – Bli Online

Një matës tensioni & termometër në shitje janë pajisje që lejon individët privatë të masin presionin e tyre arterial dhe temperaturën e trupit. Qoftë manual apo elektrik, në ditët e sotme tensioniometrat janë vërtet të lehtë për tu përdorur.

Matës Tensioni & Termometër në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Mbikëqyrur nga një profesionist shëndetësor, pacienti mund të vazhdojë me një vetë-matje, duke kursyer disa zhvendosje.

Nëse jeni duke kërkuar një Spengler, një Omron, apo edhe një monitor MicroLife, sigurohuni që do ta gjeni në Karma.al!

Mund të gjeni ndonjë informacion të mëtejshëm që mund t’ju duhet për të zgjedhur aparatin e duhur për matjen e presionit të gjakut, duke parë një artikull në artikullin tonë: Si të zgjidhni tensiometrin e duhur?

Tensiometri është një përzierje e monitorit manual (elektrik ose i fryrë), dhe i një shiriti i fryrshëm (qoftë në forca të blinduara në dore). Kjo pajisje i ndihmon pacientët të dinë nëse vuajnë nga hipertensioni arterial ose hipotension (presion i lartë ose i ulët i gjakut).

Llojet e Sfikmomanometrit

Kontrollues i presionit të gjakut Omron (HEM – Monitor 7120 BP)

Sillni në shtëpi këtë kontrollues të presionit të gjakut nga Omron për të marrë lehtësisht matje të sakta. Kjo pajisje mund të mbështillet rreth krahut tuaj për të njohur indikacionin e hipertensionit. Kjo pajisje është e pajisur gjithashtu për të njohur rrahjet e parregullta të zemrës. Kjo makineri  regjistron leximin tuaj të mëparshëm, kështu që, ju mund ta shihni atë një herë para se të merrni një tjetër. Çfarë ka më shumë? Kjo makineri mund të përdoret lehtësisht nga çdokush pasi mund të operohet vetëm me një prekje. Është përmirësuar gjithashtu me Teknologjinë IntelliSense për të siguruar lexime më të sakta.

Monitori me ngjyra i ekranit me ngjyra Morepen BP-16

Një instrument ideal për njerëzit që kanë vështirësi me shikimin, ky monitor BP tregon nivelin e presionit të gjakut me ngjyra për identifikim të lehtë. Pra, nëse presioni juaj bie në intervalin normal, monitori do të bëhet jeshil. Monitori bëhet portokalli kur është në intervalin e mesëm dhe ngjyra e kuqe tregon kur niveli i presionit i përket një diapazoni më të lartë. Ky monitor i shtypjes së sipërme të krahut të sipërm gjithashtu zbulon rrahjet e parregullta të zemrës dhe ka një interval maksimal të matjes së presionit prej 260 mmHg.

Monitor Diamond DM-25 Dial Deluxe Presioni i gjakut dhe Aparat i BP 

Ky aparat presioni i gjakut nga Diamond është krijuar për të dhënë rezultate të sakta. Ky monitor analog ka një diapazon presioni prej 20 deri në 300 mmHg. Oh, ndërsa shumica prej nesh zakonisht e konsideron manshetën të pakëndshme, kjo pajisje siguron që ajo të përshtatet mirë mbi krahët tuaj me fiksim velcro. Kjo aparat ka gjithashtu pjesë metalike që trajtohen me nikel dhe krom për të parandaluar korrozionin.

Cili Lloj Termometri Është i Duhuri për Nevojat e Mia?

Llojet e reja të termometrave janë tani në dispozicion për publikun për të përcaktuar më lehtë dhe saktë temperaturën e trupit, madje edhe për të vegjlit që mund të mos qëndrojnë të qetë:

  • Termometrat e ballit. Gjithashtu të quajtura termometra infra të kuqe, këto marrin një lexim të nxehtësisë të arteries tuaj të përkohshme, që gjendet në ballin tuaj. Duke ofruar një mënyrë për të marrë temperaturën tuaj me një shpullë të shpejtë, veçanërisht e dobishme për matjen e tempeve të foshnjave, ekspertët thonë se leximet nuk janë aq të besueshme sa termometrat dixhital.
  • Termometra dixhitalë. Konsideruar mënyra më e saktë për të marrë temperaturën tuaj, këto mjete janë më invazive sesa termometrat e ballit, me lexime të marra nën gjuhë, nën sqetull ose në rektum.
  • Termometra elektronikë të veshit. Ashtu si termometrat e ballit, edhe ky lloj mbështetet në teknologjinë infra të kuqe dhe është më i lehtë për t’u përdorur tek fëmijët e vegjël me shumë kujdes. Ato mund të jenë të kushtueshme, megjithatë, dhe leximet nuk janë shpesh aq të sakta sa termometrat dixhitalë, veçanërisht nëse ka shumë dylli në vesh.
  • Termometra me shirita plastikë. Shiritat e shkollës së vjetër mund t’ju ndihmojnë të zbuloni kur keni ethe në një majë kur vendoseni në ballë. Por ato nuk ofrojnë lexime të sakta.
  • Termometra në formë biberoni. Projektuar për të vegjlit deri në 6 muaj, këto termometra mund t’ju ndihmojnë të vlerësoni temperaturën edhe të foshnjave që flenë dhe që janë mësuar me biberona. Sidoqoftë, ato kërkojnë të qëndrojnë të paktën 5 minuta në gojë. Dhe si me metodat e tjera të thjeshta, kjo nuk është aq e saktë sa e standardit të artë: termometrat dixhitalë.
  • Termometra për kafshë shtëpiake. Do të gjeni shumë termometra të tregtuar për pronarët e kafshëve shtëpiake. Por shumë janë thjesht variacione të modifikuara të termometrave dixhitalë të përditshëm që ne njerëzit përdorim, duke e bërë të lehtë hedhjen e një ekstra në porosinë tuaj të rradhës për mbajtjen e skedave te miku juaj i mbuluar me gëzof.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Çfarë është presioni arterial?

 Presioni arterial korrespondon me presionin e ushtruar nga gjaku në rreshtimet e arterieve

Presioni arterial ndahet në dy lloje të masave: 

  • tensioni arterial 
  • sistolik 
  • dhe diastolik.

Kur zemra po pompon gjakun, është tension arterial sistolik. Përkundrazi, tensioni arterial diastolik korrespondon me relaksimin e zemrës. Për shembull, një tension 14/8 korrespondon me një tension arterial sistolik prej 14 dhe një tension arterial diastolik prej 8.

Pse duhet të vëzhgoni presionin tuaj arterial?

Goditjet në tru (incidentet cerebrovaskular) përfaqësojnë 130 000 raste, nga të cilët 50 000 janë më të prirur të vdesin. Më mirë të dini se vetëm një nga dhjetë persona nuk do të mbajë asnjë pasojë të një aksidenti cerebrovaskular.

Si të mbikëqyrni presionin tuaj arterial?

Pajisja më e besueshme për të matur presionin tuaj arterial është monitori i presionit të gjakut. GirodMedical është i vetëdijshëm se sa e rrezikshme mund të jetë goditja në tru, kjo është arsyeja pse ne vetëm propozojmë produkte të diagnostikimit me cilësi të vërtetë.

Cilin monitor duhet të zgjidhni?

Ne propozojmë dy lloje të ndryshëm të monitorëve: elektrikë dhe manualë.

Monitorët manualë janë mjaft të rezervuar për profesionistët e shëndetit kur monitorët elektrikë mund të përdoren nga të dy profesionistët ose individët privatë.

Monitorët elektrikë përdoren gjithnjë e më shumë në ditët e sotme, falë besueshmërisë, saktësisë dhe aftësisë së tyre për të memorizuar të dhënat e regjistruara. Shitësi ynë më i mirë në këtë kategori është Omron M3: ai ka një raport të shkëlqyer të cilësisë së çmimit dhe është një referencë në këtë fushë.

Për më tepër, ky model po përmirësohet, duke lidhur informacionin tuaj me një kompjuter falë softuerit Bi-Link; ky model quhet Omron M IT.

Ne gjithashtu propozojmë monitorë manualë reference me kapacitete të mëdha si LIAN Nano, nga Spengler.

Më në fund do t’ju duhet të zgjidhni midis një shiriti dhe një monitori dore. Të dy janë të ndryshëm. Monitori i shiritit është më i rëndë, por nuk ka nevojë për aq ashpërsi sa monitori i duarve (i cili kërkon të vendoset kundër gjoksit).