Maska Mbrojtëse në Shitje – Bli Online

Në mënyrë që të ndihmojë në ndalimin e përhapjes së koronavirusit, CDC rekomandon që të gjithë të mbajnë maska mbrojtëse për fytyrën në publik. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në mjediset ku distancimi shoqëror mund të jetë i vështirë, si dyqanet ushqimore, farmacitë dhe autobusët.

Maska Mbrojtëse në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Sipas Dr. Sten Vermund, një epidemiolog i sëmundjeve infektive dhe dekan i Shkollës së Shëndetit Publik në Yale, i cili publikoi një studim mbi këtë temë, “shumë lloje të maskave në thelb mund të bllokojnë transmetimin e pikave. Nëse keni aerosolizuar virusin, ai mund të depërtojë nëpër shumë maska, por kur shumica e njerëzve kolliten, aerosoli i lëshuar është një vëllim i vogël dhe pikat janë një vëllim i madh. Kështu që nëse bllokoni pikat, ju mund të zvogëloni ndjeshëm ekspozimin. “

Mundësia për ta paguar atë vjen me shumë nga maskat në këtë listë: Disa nga shitësit me pakicë dhurojnë një maskë për çdo maskë të blerë, ndërsa të tjerët dhurojnë të ardhura për qëllime të mëdha si bankat e ushqimit dhe spitalet – kështu që ju mund të bëni pjesën tuaj për të parandaluar përhapjen e koronavirusit dhe për të ndihmuar të tjerët në nevojë në të njëjtën kohë.

Por çfarë lloj maske për fytyrën është më e mira? Dhe nëse po kërkoni të porosisni disa, ku mund t’i blini ato tani? Më poshtë është një listë që përfaqëson disa pika se si funksionon maska ​​dhe përfitimet e mbajtjes së maskës.

Si t’i Zgjidhni Këto Maska Mbrojtëse dhe t’i Vendosni ato në Mënyrë Efektive

Zgjidh materialin tënd me zgjuarësi

Maskat më efektive të fytyrës kanë të paktën dy shtresa materiali të thurura fort, për frymëmarrjen, tregon hulumtimi CDC. Kërkoni material pambuk, xhins, mëndafsh dhe materiale të tjerë me numër të lartë fijesh. Shmangni pëlhurat e thurura, të endura lirshëm dhe maskat e bëra me materiale jo me përbërje frymëmarrjeje si vinili ose lëkura. Nëse planifikoni të përdorni maska të disponueshme, CDC këshillon përdorimin e atyre të gradës jo-mjekësore për të siguruar që punonjësit e kujdesit shëndetësor të kenë qasje në maskat N95 (të cilat shihen si standardi i artë).

Përqendrohuni në përshtatje

Gjithçka ka të bëjë me përshtatjen e duhur dhe mbulimin e bazave tuaja, thotë Dr. Pate. “Një maskë duhet të mbulojë urën e hundës, gojës dhe të dy anët anësore të faqeve për të parandaluar hyrjen e ajrit”, thotë ajo. “Ka shumë njerëz që veshin në mënyrë të papërshtatshme një ose marrin madhësinë e pasaktë me hundën e ekspozuar, e cila mposht qëllimin e veshjes së maskës në radhë të parë.” 

Pastrojeni shpesh

Po, maskat e fytyrës duhet të lahen pas çdo përdorimi. Mund të jetë një stres më vete, por ia vlen të shqetësoheni: Ju do të shkundni çdo gjurmë të mundshme të COVID-19 dhe viruseve të tjerë që mund të keni marrë dhe do të kurseni lëkurën tuaj nga një rast i frikshëm i maskave. CDC këshillon larjen e maskave në lavatriçe ose me dorë, sipas udhëzimeve të pastrimit të maskës, pastaj vendosjen e tyre në tharëse ose tharjen e tyre plotësisht në ajër. (Shkoni te pastruesi pa aromë për të shmangur acarimin e lëkurës.)

I keni të gjitha ato? Fantastike, je gati të ndihmosh në ngadalësimin e përhapjes! Më poshtë, ne kemi kuruar disa nga maskat më të mira të fytyrës prej materiali për të blerë në internet tani, nga shumë paketa të thjeshta te deklaratat e modës që tërheqin vëmendjen. Nëse jeni duke kërkuar një maskë për fytyrën që t’ju zgjasë gjatë pjesës tjetër të pandemisë, keni ardhur në vendin e duhur.

Arsyet për të Blerë Maska

Nëse ende nuk do ta blini këtë produkt, atëherë me siguri do ta bëni pasi të lexoni ato që kemi për të thënë.

Per veten tuaj

Ka prova që sugjerojnë se të paturit e një sistemi të fortë imunitar do t’ju japë një shans më të mirë luftimi kundër çdo sëmundjeje. Por testimi i kësaj teorie gjatë një pandemie nuk është i këshillueshëm. Veshja e një maske, mund të mos ju izolojë plotësisht nga çdo grimcë e lindur në ajër. Por mund të bëjë një punë mjaft të mirë duke ndaluar shumicën e sekrecioneve të frymëmarrjes që burojnë nga personi me të cilin po ndërveproni.

Për të tjerët

Tani ka dalë në dritë se një mbartës i COVID-19 mund të mbetet pa shfaqur ndonjë simptomë për një periudhë të caktuar kohe. Sidoqoftë, ata janë akoma po aq infektivë dhe kështu ua transmetojnë njerëzve përreth tyre. Kjo e bën të domosdoshme marrjen e masave të nevojshme paraprake për të mbajtur maskë dhe doreza në mënyrë që të mos përhapet virusi, madje edhe pa e ditur.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Vendosja e Maskës a mund të ndalojë përhapjen e koronavirusit?

Ekspertët mjekësorë pranojnë se mbajtja e një maske COVID-19 është një nga mënyrat më efektive të ndalimit të sëmundjes në gjurmët e saj, e kombinuar me distancën shoqërore. Duke marrë parasysh se është një virus që sulmon rrugët e frymëmarrjes, mbulimi i këtyre zonave me një maskë është një mënyrë efektive për të qëndruar i shëndetshëm dhe i pa infektuar.

Cilat janë maskat më të mira për fytyrën?

Për përdorim në publik të gjerë, maska kirurgjikale e fytyrës është opsioni më i mirë. Është në dispozicion në trashësi të ndryshme, me aftësinë për të qenë një pengesë fizike midis jush dhe përmbajtjes.

Çfarë është PPE, dhe cilat janë kushtet e COVID-19 që duhet t’i dini?

PPE është një mbrojtje personale që përfshin: mbrojtjen e fytyrës, dorezat, fustanet, maska, aparati për frymëmarrjen, etj. Janë artikuj që ju ofrohen nga profesionistë shëndetësorë nëse duhen kontaktuar me pacientë çdo ditë. Termat COVID-19 për tu dashur të jeni vetëdijshëm janë:

  • Pandemia: është një përhapje e njohur zyrtarisht në të gjithë botën e një sëmundjeje të caktuar.
  • Lockdown-i (Bllokim): Një kufizim i vendosur nga qeveria për lëvizjen e qytetarëve brenda vendit dhe mbylljen e të gjitha bizneseve jo thelbësorë.
  • Distancimi Social: Mbajtja e një distance prej një minimumi prej gjashtë metrash nga të tjerët.
  • Vetë-izolimi: Kjo është një domosdoshmëri për të gjithë ata individë që konfirmohet se janë infektuar nga COVID-19.
  • Periudha e inkubacionit: Periudha kohore që merr virusi për të zhvilluar simptoma në trup. Për COVID-19, është ndërmjet dy deri në katërmbëdhjetë ditë.

Kur saktësisht skadon një maskë / fustan / PPE mjekësore?

Çdo maskë / fustan / PPE mjekësore i nënshtrohet përkeqësimit eventual. Qoftë përmes oksidimit, plasaritjes, çlodhjes, duke u bërë pis, ose grisjes, kjo është e pashmangshme. Për sa i përket produkteve të disponueshme, ato duhet të përdoren vetëm sipas udhëzimeve dhe të mos rivendosen më.