Produkte për Mbrojtjen nga Insektet në Shitje – Bli Online

Të gjithë kemi probleme dhe kemi nevojë për zgjidhje që funksionojnë. Karma.al po ndihmon njerëzit për të kontrolluar infektimet nga dëmtuesit në shtëpi, prona, biznese, lëndina dhe kopshte për vite me rradhë me produkte për mbrojtjen nga insektet.

Produkte për Mbrojtjen nga Insektet në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Ne e njohim këtë industri dhe kemi produktet dhe furnizimet më të mira për kontrollin e dëmtuesve për t’i mundësuar njerëzit të heqin qafe dëmtuesit, insektet, barërat e këqija dhe sëmundjet e lëndinës, pa pasur nevojë të paguajnë një kompani të kontrollit të dëmtuesve ose një kompani të kujdesit për lëndinat për trajtimet e tyre të kushtueshme dhe sherbimet.

Ne vazhdimisht po shtojmë produkte dhe informacione të reja për t’ju ndihmuar të qëndroni në krye të zhvillimeve më të fundit në menaxhimin e dëmtuesve DIY. “Bëni vetë” produktet e kontrollit të dëmtuesve po bëhen gjithnjë e më të zakonshme ndërsa njerëzit po bëhen më të arsimuar për këtë temë. Nëse keni nevojë për kontrollin e termiteve, kontrollin e milingonave, kontrollin e të metave të shtratit, kontrollin e insekteve që zvarriten, ose dëshironi të heqni qafe të gjitha ato milingona, ne kemi të gjitha produktet e dëmtuesve dhe pesticidet e shkallës profesionale që do t’ju duhet për të marrë rezultate dhe mbrojeni shtëpinë tuaj nga pothuajse çdo lloj e mete, brejtësi ose kafshe. Ne mund t’ju ndihmojmë të kapni dhe ndihmoni në zhvendosjen e kritereve dhe brejtësve të bllokuar në vënde të caktuara. Edhe me rritjen e fundit të infektimeve të erërave të këqija në të gjithë Shqipërinë, Karma po udhëheq industrinë me produkte ekskluzive të kontrollit të defekteve të qelbura dhe një kurth profesional të defekteve.

Llojet e Produkteve për Mbrojte nga Insektet që Aplikohen në Lëkurë 

DEET (mushkonja, mizat,etj.)

Zhvilluar nga Ushtria Amerikane në vitet 1940, është ilaçi më i përdorur në botë. Ndërsa është studiuar dhe përdorur gjerësisht për dekada, DEET mund të dëmtojë përbërësit plastikë dhe ingranazhe sintetikë, kështu që lani duart plotësisht pas përdorimit dhe jini të kujdesshëm në lidhje me kontaktin me pajisjet tuaja.

Përqendrimet e DEET variojnë nga 10 përqind (për rreth dy orë mbrojtje) në 100 përqind (deri në 10 orë). Mbrojtja maksimale arrihet në formulimet 30% DEET – nivele më të larta përqendrimi thjesht bëjnë që mbrojtja juaj të zgjasë më shumë. Formulat me çlirim të kontrolluar, sidoqoftë, të cilat përfshijnë vetëm 20 deri në 30 përqind DEET, sigurojnë mbrojtje deri në 12 orë. Kjo e bën DEET me çlirim të kontrolluar një mundësi të shkëlqyer për njerëzit që kërkojnë të minimizojnë nivelet e përqendrimit të DEET tek vetja apo tek fëmijët e tyre. Si një bonus, DEET me çlirim të kontrolluar minimizon gjithashtu efektin e DEET në plastikë dhe sintetikë.

Picaridin (mushkonja, mizat, etj.)

Efektive kundër vargut më të madh të insekteve, ky përbërës kimik është një version sintetik i një ilaçi kundër shtypjes që gjendet në bimët e specave. Mbrojtja maksimale sigurohet në formulime me 20 përqind picaridin. Versionet e spërkatjes mbrojnë deri në 12 orë nga mushkonjat dhe rriqrat, dhe deri në tetë orë kundër mizave; formulimet e locioneve zgjasin deri në 14 orë kundër mushkonjave dhe këpushave dhe deri në tetë orë kundër mizave.

Picaridin kundrejt DEET

Për shkak se ato janë mjete repellente më efektive, njerëzit shpesh pyesin se cila është më e mira. Këtu është një krahasim i shpejtë:

DEET: Konsiderohet si standard i artë për sa i përket efektivitetit të tij. Është përdorur dhe studiuar më shumë se çdo ilaç tjetër në historinë njerëzore, megjithëse duhet të trajtohet me kujdes sepse mund të dëmtojë plastikën.

Picaridin: Megjithëse ekziston për më pak dekada, efikasiteti i tij konsiderohet i krahasueshëm me DEET për mushkonjat dhe rriqrat, dhe funksionon më mirë te mizat. Picaridin gjithashtu ka erë minimale dhe nuk ka efekt të dëmshëm në plastikë dhe sintetikë të tjerë.

Bërja e Kontrollit nga Vetë Ju e Dëmtuesve Është e Sigurt dhe e Lehtë

Pavarësisht se cila është detyra juaj në natyrë, duke marrë atë batanije mushkonjash që vërtiten vazhdimisht nëpër shtëpinë tuaj, duke mësuar se si të hiqni qafe rrobat, ose duke u përpjekur të heqni qafe të gjithë dëmtuesit dhe aparatet e neveritshme të brendshme, ne mund t’ju tregojmë se e thjeshtë dhe e sigurt është që ta bëni shtëpinë tuaj pa dëmtues. Ne do të ndihmojmë në eliminimin e dëmtuesve të insekteve dhe udhëzimet për heqjen e gjitarëve të bezdisshëm. Ne gjithashtu do t’ju tregojmë disa masa parandaluese që mund të merrni për të siguruar që shtëpia juaj të mos infektohet kurrë nga dëmtuesit e padëshiruar dhe t’ju tregojmë pajisjet e duhura për kontrollin e dëmtuesve që do t’ju duhet të jeni efektivë dhe të keni mbrojtjen e duhur kundër këtyre dëmtuesve të insekteve dhe gjitarëve. Le të ju ndihmojmë të filloni dhe do të shihni se sa e lehtë është të bësh kontrollin tënd të dëmtuesve!

Mënyra e Duhur për të Aplikuar Ilaçet Kundër Insekteve

Zbatimi dhe përdorimi i duhur janë thelbësorë, si për mbrojtje maksimale, ashtu edhe për të shmangur efektet anësore të mundshme, përfshirë acarimin e lëkurës ose syve. Kjo do të thotë:

 • Vendosni mjete qetësuese vetëm në lëkurë ose veshje të ekspozuara (siç drejtohet në etiketën e produktit). Mos e vendosni kurrë nën veshje.
 • Përdorni mjaftueshëm sa për të mbuluar dhe vetëm për aq kohë sa nevojitet; doza më të rënda nuk funksionojnë më mirë dhe mund të rrisin rreziqet.
 • Mos aplikoni mjete larëse mbi prerjet, plagët ose lëkurën e irrituar. Kur aplikoni në fytyrën tuaj, spërkatni fillimisht në duar, pastaj fërkojeni, duke shmangur sytë dhe gojën, dhe duke përdorur me masë rreth veshëve.
 • Mos lejoni që fëmijët e vegjël të aplikojnë. Në vend të kësaj, vendoseni në duart tuaja, pastaj fërkojeni. Kufizoni përdorimin në duart e fëmijëve sepse ata shpesh vendosin duart në sytë dhe gojën e tyre.
 • Mos përdorni afër ushqimit dhe lani duart pas aplikimit dhe para ngrënies ose pirjes.
 • Në fund të ditës, lani lëkurën e trajtuar me ujë dhe sapun dhe lani rrobat e trajtuara në një larje të veçantë para se të vishni përsëri.
 • Nëse po planifikoni të përdorni mjete zmbrapsëse në rrobat tuaja, vini re se shumica e atyre që kemi testuar lëkurë dhe vinil të dëmtuar, dhe disa prej tyre kanë pëlhura sintetike të ngjyrosura.

Bëjeni Shtratin Tuaj një Ishull Relaksi

 • Lëvizni shtratin të paktën 6 inç larg nga muri.
 • Sigurohuni që të gjitha gabimet e shtratit, larvat dhe vezët të hiqen nga shtrati, korniza dhe tasta.
 • Vendosni mbulesa të paprekura nga shtrati (shpesh të quajtura mbyllje) ose astare në dyshekun tuaj dhe në kutinë e krevatit (të disponueshme në dyqanet e shtëpisë ose në internet).
 • Kujdesuni që këto mbulesa të kenë zinxhirë që mbyllen plotësisht dhe të jenë mjaft colësore për të zgjatur një vit.
 • Çdo e mete shtrati i bllokuar brenda përfundimisht do të vdesë nga uria, dhe mete të tjerë të shtratit nuk do të jenë në gjendje të fshihen në shtratin e shtratit ose kutisë.
 • Sigurohuni që të gjitha shtratet janë futur nën dyshek dhe nuk prekin dyshemenë.
 • Vendosni aparat për insekte nën çdo këmbë të shtratit (të disponueshëm në dyqanet e shtëpisë ose në internet).
 • Aparatet do të bllokojnë çdo mete të shtratit që përpiqen të ngjiten në këmbën e shtratit. Në fillim, do t’i inspektoni çdo ditë.
 • Planifikoni të përdorni aparatet për të paktën një vit – ato do të jenë të rëndësishëm për përpjekjet tuaja të monitorimit pas kontrollit.
 • Hiqni gjithçka poshtë shtratit.
 • Ruhet në të njëjtën dhomë për të shmangur përhapjen e infektimit.
 • Inspektoni dhe pastroni ose hidhni sipas rastit.