Furça Manuale në Shitje – Bli Online

Kur bëhet fjalë për furça manuale, Karma.al është dyqani juaj online i vetëm i cili ofron cilësi dhe shërbim tepër të kualifikuar me gamën tonë të shumllojshme për furça manuale ku secili prej jush do të dojë t’i ketë.

Furça Manuale në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Pastrimi i përditshëm midis dhëmbëve janë të rëndësishëm sepse heq gurëzat. Nëse gurëzat nuk hiqen, ato vazhdojnë të grumbullohen, duke u ngjitur me copat e ushqimit të lëna pas dhe duke shkaktuar prishjen e dhëmbëve dhe sëmundjen e mishit të dhëmbëve. Shoqata Britanike e Stomatologëve rekomandon larjen e dhëmbëve me pastë dhëmbësh me fluor dy herë në ditë për rreth dy minuta për të ndihmuar në mbajtjen e shëndetshme të dhëmbëve dhe gojës. Më poshtë është një përzgjedhje e gjerë e furçave të dhëmbëve manualë nga ultra të buta dhe të ndjeshme, çdo ditë të pastra dhe të zbardhura rreth e rrotull deri te furçat më të specializuara ortodontike, si dhe furçat e fëmijëve.

Në fund të viteve 1930, kur furçat e dhëmbëve me najlon u shpikën për herë të parë, konsumatorët që zgjidhnin një furçë dhëmbësh nuk kishin shumë mundësi. Tani, historia është krejt tjetër. Shumica e dyqaneve që shesin produkte të higjienës orale tani kanë një koleksion të gjerë të llojeve të ndryshme të furçave të dhëmbëve në raftet e tyre, duke përfshirë varietete manuale (të disponueshme) dhe me energji elektrike (elektrike).

Këshilla të Përgjithshme për Zgjedhjen e një Furçe Manuale për Dhëmbët

Ekzistojnë disa karakteristika që duhet të kërkoni në cilëndo furçë dhëmbësh që zgjidhni, pavarësisht nëse është manual ose me energji.

Madhësia

Koka e furçës së dhëmbëve më e mirë për ju duhet t’ju lejojë qasje të lehtë në të gjitha sipërfaqet e dhëmbëve tuaj. Për shumicën e të rriturve, koka e furçës së dhëmbëve me gjerësi 1 cm dhe e gjatë 2.5 cm do të jetë më e lehta për t’u përdorur dhe më efektivja. Megjithëse ka koka më të mëdha për furçat e dhëmbëve, mund të kuptoni se është e vështirë të manovrosh për të pastruar disa zona të vështira për t’u arritur, siç janë anët dhe anët e dhëmballëve tuaja. Furça e dhëmbëve duhet të ketë një dorezë mjaft të gjatë, në mënyrë që të jetë e përshtatshme në dorën tuaj.

Varieteti i furçave

Nëse shkoni në farmaci për të blerë një furçë dhëmbësh manuale ose një kokë zëvendësuese për furçën tuaj të dhëmbëve elektrike, do të jeni në gjendje të zgjidhni një furçë dhëmbësh me najlon të butë, të mesëm ose të fortë. Për shumicën dërrmuese të njerëzve, një furçë dhëmbësh me fije të buta do të jetë zgjedhja më e rehatshme dhe më e sigurtë. Në varësi të larjes së dhëmbëve me forcë dhe strukturës së fortë të dhëmbëve, furçat me fije të mesme dhe të forta mund të dëmtojnë mishrat, sipërfaqen e rrënjës dhe smaltin mbrojtës të dhëmbëve. Për edhe më shumë mbrojtje të dhëmbëve kur i lani, sigurohuni që fijet në furçën e dhëmbëve që keni zgjedhur të keni fije të rrumbullakosura.

Rekomandimi i ekspertit

Për të siguruar që furça juaj e dhëmbëve i është nënshtruar testeve rigoroze të kontrollit të cilësisë për efektshmërinë dhe sigurinë e pastrimit, pyesni dentistin tuaj për një rekomandim. Ose kërkoni furça dhëmbësh manualë ose të mundësuar që kanë fituar vulën e aprovimit të Shoqatës Amerikane të Dentareve (ADA)..

Furça Manuale Dhëmbësh dhe Pastrues Gjuhe në Karma.al

Një gojë e shëndetshme është e rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm, duke e bërë kujdesin oral një përparësi kryesore. Karma.al mund t’ju ndihmojë të krijoni një rutinë të përsosur të kujdesit oral për të promovuar dhëmbë dhe mishra të shëndetshëm. Ne kemi një shumëllojshmëri të madhe të furçave të dhëmbëve dhe pastruesve të gjuhës me mundësi për të rriturit dhe fëmijët. Ju mund të blini zgjedhjen e plotë në internet vetëm në Karma.al.

Promovimi i një Buzëqeshje të Shëndetshme dhe një Frymëmarrje të Freskët me këto Furça Dhëmbësh

Dhëmbët dhe mishrat e shëndetshëm nuk ndodhin vetë. Për fat të mirë, ju mund të merrni hapa për të zvogëluar rrezikun e problemeve të kujdesit oral thjesht duke pastruar. Dentistët zakonisht rekomandojnë që njerëzit të lajnë dhëmbët dy herë në ditë. Përveç pastrimit, mund të dëshironi të përdorni një pastrues gjuhe për të hequr papastërtitë. Nëse nuk jeni të sigurt se cila furçë dhëmbësh ose pastrues gjuhe është e përshtatshme për ju, dentisti juaj mund t’ju ndihmojë të vendosni. Mos harroni të zëvendësoni rregullisht furçën e dhëmbëve. Në përgjithësi, ekspertët sugjerojnë zëvendësimin e furçave të dhëmbëve një herë në tre muaj ose më shpejt nëse fijet fillojnë të duken të konsumuara.

Zgjedhja e një Koke për Furçën Manuale

Ndërkohë që filloni të blini furça dhëmbësh manuale, së pari mund të përqendroheni në kokat e furçave të produkteve të disponueshme. Kokat e furçave të dhëmbëve vijnë në një larmi madhësish, kështu që do të dëshironi të zgjidhni atë që i përshtatet gojës tuaj. Format e kokat ndryshojnë gjithashtu nga furça në furçë.

Duke Marrë Parasysh Fijet e Furçave Manuale

Furçat manuale të dhëmbëve ndryshojnë gjithashtu për sa i përket fijeve. Për shumicën e njerëzve, fijet e buta janë ideale, pasi ato janë fleksible dhe të lëmuara. Disa individë mund të kërkojnë furça dhëmbësh tepër të buta për shkak të mishrave të ndjeshëm të dhëmbëve ose furçave më të forta për shkak të punës dentare ose pajisjeve orale që mund të shkaktojnë konsumim shtesë të furçave të dhëmbëve. Fijet vijnë gjithashtu në forma të ndryshme. Fijet e rrafshëta janë standarde, por ka edhe mundësi në formë kupole dhe të valëzuara. Cilindo lloj që  ju të përdorni është kryesisht një çështje e preferencës personale; megjithatë, disa fije janë krijuar për të siguruar përfitime specifike, të tilla si një pastrim më i thellë përgjatë vijës së mishit të dhëmbëve.

Gjetja e Dorezës së Duhur së Furçës Manuale

Pasi të jeni përqendruar te furçat manuale që kanë formën dhe madhësinë e duhur të kokës dhe llojin e fijeve për nevojat tuaja, mund të merrni parasysh tiparet e dorezave të tyre. Ekzistojnë dy lloje kryesore të dorezave: të drejta dhe të kënduara. Furçat e drejta të dhëmbëve janë përgjithësisht më ekonomike, ndërsa furçat me kënd mund ta bëjnë më të lehtë arritjen pas dhëmbëve dhe deri tek dhëmballët. Disa doreza kanë karakteristika të veçanta që mund të jenë të dobishme për ju, të tilla si një qafë fleksible ose një kapje të pa-rrëshqitshme.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Kush duhet të blejë një furçë dhëmbësh elektrike?

Ju nuk keni nevojë domosdoshmërisht të kaloni nga një furçë dhëmbësh manuale në një furçë dhëmbësh elektrike nëse dentisti juaj thotë se po bëni një punë të mirë me konfigurimin tuaj aktual. Por një furçë elektrike mund të ndihmojë disa njerëz të bëjnë një punë më të mirë duke hequr gurëzat, veçanërisht për ata që nuk kanë shkathtësi për të arritur çdo sipërfaqe të dhëmbëve të tyre, siç mund të jetë rasti me fëmijët e vegjël ose të rriturit e moshuar me artrit.

Cilat janë gabimet më të mëdha që bëjnë njerëzit te furçat?

Shumica e njerëzve nuk i lajnë dhëmbët për një kohë të mjaftueshme, mesatarisht rreth 45 sekonda në seancë, në vend të dy minutave të plota. Dhe shumë veta e shtypin shumë gjatë larjes, të cilat mund të dëmtojnë mishrat dhe smaltin e dhëmbëve me kalimin e kohës.

A ka ndonjë hap që mund të kaloni nëse jeni në nxitim?

Është në rregull të anashkaloni herë pas here një larje pasi duhen rreth 24 orë që të krijohen gurëza dhe baktere në dhëmbët tuaj. Por duhet të përpiqeni t’i lani dy herë në ditë, dhe të pastroni dhëmbët me fije dentare një herë.