RAM në Shitje – Bli Online

Nëse duke kërkuar të përmirësoni performancën e kompjuterit tuaj desktop, atëherë kërkimi për një RAM dhe blerja e tij nga Karma.al për të është zgjidhja ideale. RAM jep emrin e saj të plotë ‘Memory Random Access Memory ’, të cilën kompjuteri e përdor për të lëvizur nëpër të dhëna .

RAM në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Një RAM përdoret gjithashtu në përcaktimin e numrit të programeve që mund të ekzekutohen në çdo kohë. Përditësimi i memorjes RAM do të përmirësojë performancën e përgjithshme të kompjuterit veçanërisht nëse keni hasur probleme të tilla si PC-ja juaj që funksionon shumë ngadalë kur keni shumë aplikacione të hapura ose ju duhet një periudhë kohe për të përfunduar një detyrë. Instalimi i RAM është i lehtë, por duhen vetëm disa minuta për ta bërë. Ajo çfarë ju nevojitet është një kaçavidë për të hapur kasën e kompjuterit. Karma. al rezervon një gamë të gjerë të memorjes RAM PC për të zgjedhur. Ne kemi të gjitha markat kryesore duke përfshirë Corsair, Kingston dhe shumë më tepër. Një RAM me akses të rastësishëm ose RAM, ndihmon procesorin tuaj të trajtojë dhe zbatojë shumë detyra në të njëjtën kohë. Ai ruan të dhëna të përkohshme në lëvizje ndërkohë që kompjuteri juaj po kryen detyra. Për llogaritjen bazë, do t’ju duhet një minimum prej 2 GB. Një kompjuter i zakonshëm desktop zakonisht do të vijë me më shumë se 4 GB RAM PC. Nëse keni tendencë të ekzekutoni shumë aplikacione në të njëjtën kohë ose të redaktoni skedarë të mëdhenj të mediave dixhitale me softuer të redaktimit të fotografive, kërkoni 8 GB RAM ose më shumë. Mund të gjeni gjithashtu kompjuterë që ju lejojnë të zgjeroni RAM nëse mendoni se mund t’ju duhet më shumë memorie kompjuteri më vonë. Për të shtuar RAM shtesë në kompjuterin tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të identifikoni se çfarë lloji të modelit të motherboard-it që keni në mënyrë që të gjeni një memorie kompjuteri që është e përputhshme me të.

Këshilla të Shpejta Në Lidhje me Blerjen e RAM-it

16 GB RAM është aktualitet në lidhje me çmimet e sotme

Lojtarët dhe ata që bëjnë detyra themelore të produktivitetit të zakonshëm mund të kalojnë me 8 GB. Por disa skeda të hapura të shfletuesit dhe programe të tjera ekzekutuese mund ta përdorin këtë mjaft lehtë. Duke qenë se mund të blini 16 GB për më pak se 25 mijë lekë më shumë se 8 GB, shumica duhet të zgjedhin 16 GB. Ata që bëjnë krijimin serioz të përmbajtjes ka të ngjarë të duan më shumë.

Mos paguani për shpejtësitë e orës që sistemi juaj nuk i mbështet

Shpejtësia e RAM-it është e kufizuar, veçanërisht me disa CPU dhe chipset e nivelit të ulët dhe të zakonshëm të Intel. Pra, nëse, për shembull, sistemi juaj mbështet vetëm 2,666MHz, nuk ka kuptim të blini RAM që vlerësohet për 3,600. Ju nuk do të jeni në gjendje të arrini shpejtësinë më të lartë dhe mund të përfundoni të kufizuar me një shpejtësi akoma më të ulët. Kontrolloni specifikimet e prodhuesit e motherboard-it për shpejtësinë e mbështetur dhe blini në përputhje me rrethanat.

Shpejtësitë më të larta kanë ndikimin më të madh nëse jeni duke përdorur grafikë të integruar

Nëse planifikoni të luani pa një kartë grafike të dedikuar, do të merrni nivele kornizash të dukshme më të mirë nëse vendosni për RAM më të shpejtë (të mbështetur). Por nëse duhet të shpenzoni më shumë në komponentë për të mbështetur atë shpejtësi, si dhe RAM-in me kohë më të lartë, mund të ketë më shumë kuptim të mbushni një kartë të dedikuar që do të japë një performancë më të mirë të lojrave në përgjithësi.

Shumë programe dhe lojëra nuk përfitojnë shumë nga RAM-i më i shpejtë dhe koha më e mirë

Sasia e softuerit që sheh përfitime të mëdha nga mjetet e RAM-it më të shpejtë dhe me kohë më të ngushtë është në të vërtetë mjaft e vogël. Disa lojëra do të shohin një përfitim, si dhe softuer kompresimi si 7-zip, si dhe disa aspekte të softuerit për krijimin e përmbajtjes. Bëni disa hulumtime mbi programet dhe lojërat që përdorni më shpesh. Nëse nuk po përdorni softuer të ndjeshëm ndaj RAM-it dhe keni një kartë grafike të dedikuar, mund të kurseni disa para duke zgjedhur RAM më të ngadaltë dhe t’i shpenzoni ato në një SSD më të madhe ose një kartë grafike ose CPU më të mirë.

Përhapësit e nxehtësisë dhe dritat janë vetëm për shfaqje

Në përgjithësi, pjesa më e madhe e RAM-it nuk funksionon mjaft shpejt (përveç nëse mbase po e shtyn atë në nivele ekstreme me mbingarkesë manual) për të kërkuar shpërndarës të nxehtësisë metalike. Për sa kohë që keni pak ajër që fryn nëpër kutinë dhe mbi RAM-in, mund të zgjidhni shkopinj të zhveshur. Padyshim, dritat e ndezura nuk do të ndryshojnë as performancën tuaj. Pra, nëse çështja juaj nuk ka një dritare ose nuk ju intereson aq shumë se si duket RAM-ijuaj, nuk ka asnjë arsye për të mos zgjedhur shkopinjtë me PCB të ekspozuar dhe bankat e RAM-it; për sa kohë që vjen me shpejtësinë dhe specifikimet ju jeni pas.

Përfitimet e Përmirësimit në një RAM për Kompjuterat Gaming

Kompjuteri juaj mund të bëjë më shumë gjëra në të njëjtën kohë sa më shumë RAM të keni. Një minimum prej 4 GB RAM zakonisht rekomandohet për lojërat në PC, por rritja e kësaj në 8 GB ose më shumë shpesh do të çojë në performancë shumë më të mirë. Disa njerëz mund të thonë se RAM-i më i mirë për lojrat është aq i lartë sa 16 GB RAM, veçanërisht për lojërat kërkuese. Meqenëse lojërat kërkojnë disa lloje të ndryshme të të dhënave për t’u manipuluar në të njëjtën kohë, mungesa e RAM-it të mjaftueshëm mund të krijojë një pengesë në performancën e lojrave. Nëse edhe ju e lini lojën tuaj në ekzekutim në sfond ndërsa shfletoni faqet e internetit, lexoni email, dërgoni një email ose transmetoni video, do të dëshironi të zgjeroni RAM në kompjuterin tuaj. Fatmirësisht, RAM-i nuk është një komponent shumë i shtrenjtë për tu përshtatur në laptopë ose në një desktop lojërash. Ju do të dëshironi të siguroheni që çdo RAM që blini është i përputhshëm me pllakën tuaj para se ta përmirësoni, sepse ekzistojnë disa lloje RAM-i.

Modulet RAM të Desktopit Rrisin Performancën e Desktop-it

Prodhuesit e RAM-it ofrojnë lloje të shumta të RAM-ve për desktop. Sistemet kompjuterike desktop zakonisht përdorin module të dyfishta të RAM-it në rresht (DIMM) si strukturën e tyre RAM. Këto lloje RAM-e përfshijnë SDRAM (RAM Dinamik Sinkron) dhe DDR SDRAM (Dyfishim i Rateve të të Dhënave SDRAM). DDR SDRAM gjithashtu ka nxjerrë dy breza të rinj: DDR2 SDRAM & DDR3 SDRAM.

Nëse planifikoni të shtoni RAM në desktopët tuaj ekzistues, është më mirë të filloni të përmirësoni RAM-in e kompjuterit tuaj me module 16 GB. Entuziastët dhe përdoruesit e stacioneve të punës do të gjejnë një përmirësim të shkëlqyer 32 GB, por përdoruesit seriozë të stacioneve të punës mund të përmirësohen në kapacitete më të larta RAM.