Processor në Shitje – Bli CPU Online

Një proçesor i CPU-së vepron si qendra e operacioneve të një kompjuteri. CPU-ja drejton komponentët e tjerë të sistemit për të kryer komandat e përdoruesit. Procesorët janë të disponueshëm në kompjuterë, telefona, TV dhe pajisje të tjera elektronike që ekzekutojnë programe.

Proçesor në Shitje - Bli CPU Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

CPU-ja qëndron në zemër të sistemit të një kompjuteri të lidhur me motherboard-in. Ka disa karakteristika kryesore që rrisin përdorshmërinë e një kompjuteri. Karma. al ofron një larmi të gjerë të procesorëve cilësorë të CPU-së për pajisje të ndryshme.

Ndërtimi i një kompjuteri gaming është një temë që e kemi shumë përzemër këtu në Karma. al, dhe është gjithashtu një gjë që vazhdimisht zhvillohet. Publikimet e reja të pajisjeve çdo vit nënkuptojnë përgjigjen e pyetjeve të tilla si “Cila është CPU-ja më e mirë e lojrave?” dhe “Çfarë GPU duhet të blej?” gjithmonë janë duke ndryshuar. Në këtë video, ne hedhim një vështrim në disa nga vendimet e mëdha që duhet të merrni kur vendosni për pjesët për një PC të lojërave në vitin 2021. Nga vendimet tuaja të mëdha CPU dhe GPU deri në pyetjet e ruajtjes dhe furnizimit tuaj me energji elektrike, kjo pasqyra e shpejtë do t’ju ofrojë bazat e komponentëve të lojrave të PC-së ashtu siç qëndrojnë tani.

Një CPU i vetëm kalon shpejt prapa dhe prapa midis detyrave të ndryshme për të shtuar shumë nga detyrat. Kjo rrit shpejtësinë e procesorit dhe e bën një kompjuter të performojë në mënyrë optimale. Procesori punon me sistemin operativ për të siguruar që nuk do të ketë humbje të të dhënave. Një procesor multi-core përmban më shumë se një komponent, dhe vetëm përbërësi i ndërfaqes së Bus-it komunikon të dhëna brenda dhe jashtë. Një procesor multi-core gjithashtu siguron që një bërthamë të funksionojë me kapacitet të plotë në detyra pa ngadalësuar detyrat e tjera ose bllokimin e bërthamave të tjera. CPU-të e desktopit trajtojnë nevojat e kompjuterëve desktop. Procesorët desktop sigurojnë një tolerancë të lartë termike dhe janë të përputhshëm me overclocking. Procesorët desktop desktop AMD® dhe AMD janë më të njohurit. CPU-të desktop të dy markave kanë rritur fuqinë dhe ekzekutimin që rrisin punën e përgjithshme të kompjuterëve.

Proçesori i Serverit Janë Zemra e Një Serveri

Një sistem serveri u përgjigjet kërkesave në një rrjet kompjuterik për të ndihmuar në sigurimin e një shërbimi rrjeti. Përpunuesit e serverit sigurojnë shkallëzim dhe performancë të jashtëzakonshme për trajtimin e detyrave kërkuese me efikasitetin që kërkojnë ndërmarrjet. Një CPU server funksionon për një kohë të gjatë në ngarkesa të qëndrueshme nga përdorues të ndryshëm. Serverët mund të mbështesin shumë procesorë, në varësi të aplikacioneve që ndërmarrin. Përpunuesit e kompjuterit veprojnë në frekuenca të larta për të përpunuar më shumë të dhëna.

CPU-të e Celularëve Kursejnë Energji në Kompjuterat Portabël

Procesorët e celularëve përdorin më pak tension dhe kanë aftësi të përmirësuara të mënyrës së gjumit. Është e mundur të rregulloni procesorët e celularëve në nivele të ndryshme të energjisë. Fikni disa pjesë të çipit që nuk janë në përdorim për të kursyer energji. Procesorët ofrojnë veçori unike, siç është teknologjia Display Wireless (WiDi). Kjo lejon transferimin pa tel në skedarët media në pajisje të tilla si TV.

CPU-të Kanë Veçoritë Kryesore që Përmirësojnë Përdorimin e Një Kompjuteri

Memoria e fshehtë e një procesori vepron si memoria e një kompjuteri për ruajtje të përkohshme. Ka një memorie të shpejtë që lejon rikuperimin e shpejtë të skedarëve nga kompjuteri. Përputhshmëria e prizës mundëson ndërfaqen ndërmjet një CPU-JE dhe një motherboard-i. Sigurohuni që procesori të jetë në përputhje me folenë e një motherboard-i që ajo të funksionojë. Njësitë e Përpunimit të Grafikëve të Integruar (GPU) kryejnë llogaritjet që kanë të bëjnë me grafikë. Një procesor desktopi me një frekuencë të lartë rrit performancën më të mirë për pajisjen tuaj. Disa CPU me frekuencë më të ulët performojnë më mirë sesa ato me një frekuencë të lartë, në varësi të infrastrukturës së procesorit. Fuqia termike e dizajnit të një CPU-së përcakton nxehtësinë e dhënë nga një procesor. Ndikon drejtpërdrejt në pajisjen ftohëse të kërkuar për një procesor CPU-je.

AMD apo Intel: Cilin Proçesor Duhet të Zgjidhni?

Deri në vitin 2017, AMD ishte humbësi konstant. Por me seritë me chip-e të Ryzen / Threadripper, kompania ka ecur në mënyrë të qëndrueshme drejt barazisë së performancës me Intel. Dhe në ngarkesat e punës që taksojnë shumë bërthama, CPU-të më të fundit Ryzen 3000 të AMD kanë bërë përpara, veçanërisht nëse faktorizoni pjesët e sigurisë që kanë mbërritur gjatë vitit të kaluar ose më shumë. Disa ventilatorë do të kenë mendime të forta, por nëse nuk e keni mendjen të fokusuar në një markë ose në tjetrën, duhet të jeni të hapur për secilën.

Intel ende mban një epërsi të lehtë në lojëra me 1080p në disa lojëra, nëse po kërkoni të nxirrni sa më shumë korniza për sekondë nga karta juaj grafike për t’u shfaqur në monitorin tuaj me rifreskim të lartë, por AMD-ja e ka ngushtuar atë hendek në mënyrë të konsiderueshme me arkitekturën e saj të re Zen2 dhe ka tendencë të ofrojë më shumë bërthama dhe fije, gjë që i bën CPU-të e saj më të mira për redaktimin dhe animacionin e videos në shkallë profesionale.

Për Çfarë Lloj CPU-je Keni Nevojë?

Çdo vit dhe më shumë, Intel dhe AMD përmirësojnë linjat e tyre të procesorit me një arkitekturë të re. Gjenerata aktuale për Intel është “Seria e 10-të Gen Core” e kompanisë, si Core i5-10600K dhe Core i9 10900K me fund të lartë. Çipat e fundit të AMD-së janë pjesë e linjës së saj Ryzen 3000, si AMD Ryzen 9 3900X, Ryzen 7 3800X dhe Ryzen 7 3700X, dhe së fundmi Ryzen 3 3300X dhe 3100. Kur shikoni numrin e modelit, ju mund ta shihni gjenerimin e shifrave të parë me katër numra (p.sh .: 8 në Core i7-8400 ose 3 në Ryzen 7 3700X).

Çfarë Ju Duhet më Shumë: Shpejtësia e Orës, Bërthamat apo Fijet?

Përgjigja për këtë pyetje varet vërtet nga detyrat tuaja të rregullta të llogaritjes. Orët më të larta përkthehen në përgjegjshmëri më të shpejtë dhe kohë të ngarkesës së programit (megjithëse RAM-i dhe shpejtësia e ruajtjes janë thelbësore edhe këtu). Shpejtësitë më të larta të orës gjithashtu nënkuptojnë që detyrat me një fije (si redaktimi i audios dhe disa aplikacione të vjetra) mund të ndodhin më shpejt. Shumë lojëra të njohura janë ende me fije të lehta.

Por shumë programe moderne mund të përfitojnë nga shumë bërthama dhe fije. Nëse bëni shumë punë me shumë detyra ose redaktoni video me rezolucion të lartë, ose bëni detyra të tjera komplekse, që kërkojnë shumë kohë për CPU-në, duhet t’i jepni përparësi numrit të bërthamave. Por për shumicën dërrmuese të lojtarëve dhe përdoruesve të kompjuterave për qëllime të përgjithshme, një shpejtësi e orës që varion nga 3-4GHz me katër deri në tetë bërthama është e bollshme.

Konkluzioni

Kur zgjidhni një CPU, së pari pyesni se çfarë do të bëni me të, pastaj shihni se sa mund të shpenzoni për të pasi të keni kuptuar se sa keni shpenzuar për komponentët e tjerë si SSD, RAM, GPU dhe PSU megjithëse procesorët janë të rëndësishëm, nuk ka kuptim të çiftosh një çip me shpejtësi të lartë me grafikë të dobët (nëse nuk je lojtar) ose një hard disk mekanik i ngadaltë, që rrotullohet. Ndërsa leximi për specifikimet si shpejtësia e orës dhe numërimi i fijeve është i dobishëm, masa më e mirë e performancës së një procesori vjen nga rishikimet objektive, si ato që shkruajmë këtu në Tom’s Hardware.