Karta Rrjeti në Shitje – Bli Online

Është një detyrë e vështirë kur vjen puna për të blerë një kartë rrjeti, veçanërisht nëse është hera e parë që dikush ble një të tillë. Dhe llojet e ndryshme të NIC (kartave të ndërfaqes së rrjetit) në treg si kartat PCIe, përshtatësi i rrjetit USB, etj gjithashtu e bëjnë blerjen paksa të komplikuar.

Kartë Rrjeti në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Atëherë si të zgjidhni një kartë rrjeti? Më poshtë janë faktorët që duhet të merren parasysh para se të blini një kartë ndërfaqeje rrjeti.

Kartat NIC mund të klasifikohen në PCI, PCI-X, karta rrjeti PCIe dhe adaptorë të rrjetit USB bazuar në ndërfaqe të ndryshme të BUS-ëve (ndërfaqja e pajisjeve të vogla periferike si flash memoria me procesorin). Në përgjithësi, tre llojet e kartave të rrjetit të bazuara në PCI përdoren për të përshtatur lojëra elektronike përkatëse në pllakën amë të pajisjeve si hostet dhe serverat, ndërsa përshtatësi i rrjetit USB (autobusi serial universal) është një standard i jashtëm i bus-it (ndërfaqja e pajisjeve të vogla periferike; si flash memoria me procesorin). Karta e rrjetit PCI (Peripheral Component Interconnect) është zhvilluar në vitin 1990, e cila ka një gjerësi fikse 32 bit (133 MB / s të dhëna të transmetimit) dhe 64 bit (266 MB / të dhëna të transmetimit). Por më vonë, karta PCI u zëvendësua nga karta PCI-X gradualisht. Karta e ndërfaqes së rrjetit PCI-X (Peripheral Component Interconnect eXtended) është një teknologji e zgjeruar e Bus-it (ndërfaqja e pajisjeve të vogla periferike; si flash memoria me procesorin) PCI dhe është e pajtueshme me PCI NIC. Karta PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) është standardi më i fundit i ndërfaqes, i cili është i pajtueshëm vetëm me softuer me specifikimet e tjera të Bus-it (ndërfaqja e pajisjeve të vogla periferike; si flash memoria me procesorin) PCI. Paraqitja e saj e pajisjeve është e ndryshme. Në treg, x1, x2, x4, x8 dhe x16 janë katër madhësitë zakonisht fizike të kartave të rrjetit PCIe express (mësoni më shumë për llojet e kartave PCIe). Meqenëse mekanizmi harduer i PCIe është i ndryshëm nga ai i PCI dhe PCI-x, nuk është e mundur të futni një kartë PCIe në një vend fole PCI ose PCI-X dhe anasjelltas (kontrolloni detajet në lidhje me PCI vs PCI-X vs PCIe )

Vini re se, kartat e rrjetit PCIe janë lloji më i popullarizuar i kartës së rrjetit në treg, ndërsa kartat PCI dhe PCI-X përdoren vetëm në pajisjet e vjetra. Serverat, PC-të dhe hostet e tjerë të sapo lëshuar zakonisht janë të dizajnuar me lojëra elektronike PCIe. Kështu që kartat e rrjetit PCIe duket se janë një zgjedhje më e mirë për një periudhë afatgjatë.

Njihuni me Shpejtësinë që Keni Kërkuar në Këtë Kartë Rrjeti

Padyshim, ky faktor nuk duhet të injorohet kur ndiheni të hutuar ose nuk keni informacion se si të zgjidhni një kartë rrjeti. Sigurohuni që shpejtësia e kartës suaj të re NIC do të përshtatet me shpejtësinë e rrjetit tuaj. Për shembull, nuk mund të prisni të arrini shpejtësinë 10 GB me anë të një karte Ethernet 10 GB nëse ISP-ja juaj ju ofron vetëm shpejtësinë 1 GB. Sot, pothuajse të gjitha kartat e rrjetit mund të funksionojnë të paktën një shpejtësi Gigabiti, e cila do të plotësojë të gjitha kërkesat e rrjetit shtëpiak. Por nëse planifikoni të përdorni kartën e re në serverat tuaj që kërkojnë shpejtësi më të lartë për të trajtuar më shumë trafik, më mirë të zgjidhni një kartë rrjeti 10Gb ose 25Gb, madje edhe kartën e rrjetit 40Gb.

Siguroni Numrat e Portave në çdo Kartë Rrjeti

Zakonisht, një kartë rrjeti NIC me një portë të vetme është e mirë, e cila do të kënaqë shumicën e kërkesave të transmetimit. Por kartat NIC me shumë porta janë një zgjedhje e shkëlqyer për serverat ose stacionet e punës për t’u marrë me detyra të ndryshme. Për shembull, një port i kartës së ndërfaqes së rrjetit mund të vendoset për shpërndarjen e të dhënave kryesore, dhe portet e tjera mund të përdoren për transmetimin e sinjaleve normale. Kjo mund të përmirësojë sigurinë e rrjetit. Përveç kësaj, kartat NIC me shumë porta mund të sigurojnë ngarkesë të rrjetit. Nëse një portë nuk është në gjendje të punojë, përdoruesit mund të përdorin portën tjetër për të përcjellë të dhënat.

Kontrolloni Llojin e Lidhësit që kjo Kartë Rrjeti NIC Mbështet

Disa karta Ethernet janë të dizajnuara me lidhje RJ45, dhe disa karta rrjeti me fibra përdorin porte SFP + ose QSFP +, ose madje disa karta mund të përdorin BNC (lidhësa arrë bajonetë).

Për kartën me një lidhje RJ45 si një kartë rrjeti 1 / 10GBASE-T, kabllot Ethernet si Cat5e ose Cat6 duhet të përdoren për të punuar me kartën. Një kartë Ethernet 10 Gigabit është e lidhur në serverin raft RS-7188. Dhe switch-i i rrjetit FS S5850-48T4Q 10Gb do të japë të dhëna në server me anë të kabullit patch Cat6.

Njihuni Sistemin Operativ Që Mbështet Karta e Rrjetit NIC

PC-të, serverat e rrjetit dhe hostët e tjerë nga shitës të ndryshëm mbështesin sisteme të ndryshme operative (OS). Për shembull, serverat e rrjetit mund të ekzekutohen në Windows Server 2008 R2, Redhat Enterprise Linux Server, etj. Prandaj është e rëndësishme të siguroheni që adaptori juaj i ri i rrjetit mbështet sistemin operativ që pajisja juaj përdor para se të blini. Përndryshe, karta nuk do të funksionojë.

Gjeni Se Cilat Funksione Dëshironi Nga një Kartë Rrjeti

Sigurohuni që funksionet e kartës së ndërfaqes së rrjetit të ndërveprojnë mirë me aplikacionet tuaja. Nëse thjesht dëshironi që ajo të ofrojë qasje në internet, të gjitha kartat NIC mund ta bëjnë këtë. Por nëse ju nevojitet për të mbështetur veçori të përparuara si FCoE (Kanali i Fibrave mbi Ethernet), iSCSI ose implementimi PCI-SIG, duhet të kontrolloni librin e udhëzimeve ose të pyesni shitësin direkt për të siguruar që karta NIC mbështet funksionin që ju nevojitet.

Faktorët e Tjerë Nuk Duhet të Injorohen Kur Vendosni të Blini Kartën e Rrjetit

Buxheti është gjithmonë një faktor i rëndësishëm kur mendoni se si të zgjidhni një kartë rrjeti. Çmimi i kartës NIC ndryshon shumë sepse është projektuar në modele, shpejtësi, performanca dhe prodhues të ndryshëm. Përveç kësaj, sigurohuni që po blini nga një burim me reputacion, sepse një shitës me reputacion zakonisht do të ofrojë shërbime më të mira. Disa shitës mund të mos jenë në dispozicion për t’ju ofruar klientëve një shërbim gjithëpërfshirës. Zgjedhja e një shitësi që ofron shërbim ndaj klientit 24/7 dhe mbështetje teknike që mbulon para-shitjet dhe pas-shitjet për të zgjidhur të gjitha problemet tuaja, të cilat mund të jenë një pikë plus.

Konkluzioni

Si të zgjidhni një kartë rrjeti? Sic u përmënd më lart, rekomandohet të merrni parasysh llojin e bus-it, shpejtësinë e transmetimit, numrat e portave, llojin e lidhësit, sistemin operativ, funksionet, markën dhe faktorët e çmimit të kartës së rrjetit bazuar në mjedisin tuaj aktual të rrjetit përpara se të blini një.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Cilat janë avantazhet në një kartë rrjeti me tela?

Lidhjet e rrjetit me tel ofrojnë shpejtësi më të larta të transferimit të të dhënave dhe siguri më të mirë sesa lidhjet e rrjetit pa tel, të cilat mund të aksesohen nga çdokush brenda intervalit pa tel. Lidhjet e rrjetit me tela janë gjithashtu më të besueshme se sa lidhjet pa tela, të cilat mund të bien ose shkëputen në mënyrë periodike për shkak të fuqisë së dobët ose të paparashikueshme të sinjalit.

Cili lloj i kartës së rrjetit me tel më duhet?

Lloji i kartës që ju nevojitet do varet nëse e instaloni atë në një kompjuter desktop ose një kompjuter portativ. Kartat PCI instalohen brenda në folenë e zgjerimit të një kompjuteri desktop, ndërsa kartat PC (ndonjëherë të quajtura karta Ethernet) futen në një fole ExpressCard që është e disponueshme në disa modele laptopësh.

Çfarë duhet të kërkoj kur blej një kartë rrjeti me tel?

Merrni parasysh se sa porta RJ-45 do t’ju duhen, si dhe sa e rëndësishme është shpejtësia maksimale e transferimit të të dhënave. Shumica e kartave ofrojnë shpejtësi prej 10/100 / 1000Mpbs, por kartat e rrjetit Gigabit, të cilat kanë aftësinë për të trajtuar një sasi shumë më të madhe të të dhënave në sekondë, janë gjithashtu të disponueshme.