Karta Grafike në Shitje – Bli Online

Nuk është kurrë e lehtë të zgjedhësh kur bëhet fjalë për pjesë kompjuterash sidomos për karta grafike cilësore për kompjuterin tuaj gaming. Gjithmonë ka diçka të re në horizont, dhe kur një GPU i shkëlqyer arrin përfundimisht atë që të gjithë dëshirojnë.

Karta Grafike në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Kemi Nvidia dhe AMD duke ofruar GPU të vërtetë konkurrues të lojrave. Brezi Nvidia Ampere ofron një hap të madh në ecurinë e arkitekturës së tij të mëparshme, me kartat RTX 3080 dhe RTX 3070 që ofrojnë disa nga kartat më të mira grafike të bëra ndonjëherë. Gjithmonë nëse mund ta gjeni një.

Nga ana tjeter, AMD po lëshon kartat me bazë Big Navi më vonë këtë muaj. RX 6800 XT po duket si një rival i vërtetë RTX 3080, dhe madje mund të përfundojë në krye të listës sonë, dhe me të vërtetë premton të jetë aq i mirë. Pastaj ka RX 6900 XT dhe RX 6800 gjithashtu, të cilat ofrojnë konkurrencë në të dy anët e saj.

Përveç gjetjes së CPU-së më të mirë për lojëra për ta shoqëruar, zgjedhja e kartës më të mirë është një vendim që mund të bëjë ose të prishë përvojën tuaj të lojrave. Është vendi ku duhet të shpenzohet pjesa më e madhe e buxhetit tuaj të ndërtimit ose azhurnimit, kështu që sigurisht është përbërësi që një lojtar PC do të mendojë më shumë.

Karta grafike me Renditjen më të Mirë :

  • Nvidia GeForce RTX 3070
  • Nvidia GeForce RTX 3080
  • Nvidia GeForce RTX 3090
  • AMD Radeon RX 5600 XT
  • Nvidia GeForce RTX 2070 Super
  • AMD Radeon RX 5700
  • Nvidia GeForce RTX 2080 Ti
  • Zotac GeForce RTX 2060 Super Mini
  • Gigabyte GeForce GTX 1660 OC 6G
  • PNY GeForce GTX 1660 Ti XLR8 Gaming OC

Pse ju Duhet të Përmirësoni GPU-në ose Kartën tuaj Grafike?

Nëse shumica e kompjuterëve standardë vijnë me një GPU të integruar (Njësia e Përpunimit të Grafikëve), aktivitetet me intensitet të videove, të tilla si dizajni grafik, redaktimi i videos HD, animacioni dhe lojërat në PC, ka të ngjarë të kërkojnë një kartë grafike të dedikuar për të siguruar performancën që dëshironi. Një kartë grafike më e fortë siguron shfaqje grafike më optimale dhe ritme më të shpejta të rifreskimit, për një nivel më të lartë  realizmi për lojërat ose detajet në dizenjimet tuaja.

Për pjesën më të madhe, sa më e fuqishme të jetë GPU-ja, aq më të mira janë rezultatet. Treguesi i performancës së secilës kartë grafike identifikohet nga numri i modelit të saj. Në përgjithësi, sa më i lartë të jetë numri i modelit, aq më mirë performancë mund të prisni nga karta juaj grafike.

Konsideratat e GPU-së / Kartës Grafike të Videos

Ka shumë karta grafike video të disponueshme, dhe ajo që ju zgjidhni do të varet kryesisht nga mënyra se si dëshironi ta përdorni, cilat lloje të lojrave PC ose softuerëve ju intereson të përdorni dhe sa dëshironi të shpenzoni. Instalimi i një karte të re grafike nuk është një detyrë e vështirë për sa kohë që zgjidhni të duhurën për t’iu përshtatur sistemit tuaj ekzistues, si dhe nevojave tuaja.

Përmirësimi i GPU-së tuaj mund të mos ju ofrojë nxitjen për të cilën shpresonit nëse keni një procesor të dobët, një ekran me cilësi të dobët, furnizim të pamjaftueshëm të energjisë, shumë pak memorie, një kasë shumë të vogël apo edhe kapacitet të dobët ftohës. Për atë arsye, shikoni kërkesat grafike të lojërave që dëshironi të luani, ose softuerin që dëshironi të ekzekutoni, për të parë se çfarë kërkohet ose sugjerohet, atëherë përdorni atë si një bazë për zgjedhjen e kartës suaj të re. Gjithashtu, sigurohuni që të matni për t’u siguruar që karta që zgjidhni do të përshtatet fizikisht në rast.

Këto Karta Grafike Përmirësojnë Grafikën tuaj dhe Parandalojnë Vonesat

Kontrolloni rezolucionin e ekranit tuaj kur zgjidhni pajisje video dhe karta grafike për të zgjedhur modele që përputhen me ato kërkesa. Lojërat kërkojnë karta grafike që mund të trajtojnë ritme më të larta të rifreskimit dhe mbingarkesë, të cilat ndihmojnë në parandalimin e vonesës. Kartat kanë memorje që varion nga 64 MB deri në 16 GB. Karta grafike desktop me 2 GB deri në 4 GB memorje plotëson nevojat e profesionistëve më kreativë. Lojtarët kërkojnë memorje prej 6 GB deri në 8 GB për më pak vonesë dhe gjatë lojës. Laptopët e përdorur për shfletimin e internetit dhe përdorimin e aplikacioneve të produktivitetit kanë nevojë vetëm për 1 GB. Merrni parasysh kartat grafike të dedikuara që përmirësojnë performancën e përgjithshme për lojëra serioze dhe drejtimin e programeve video të nivelit të lartë.

Karta Grafike të personalizuara që u Përshtaten Nevojave Tuaja

Profesionistët krijues mund të përdorin karta grafike të stacioneve të punës të dizajnuara për të trajtuar kërkesat e aplikacioneve me intensitet të lartë të energjisë. Kujtesa në këto karta grafike zakonisht fillon me rreth 4 GB dhe ka rezolucion profesional të pikselave për të prodhuar imazhe me cilësi të lartë. Kartat e nivelit të hyrjes mbështesin përdorimin themelor të kompjuterit, si lundrimin, kontrollimin e postave elektronike dhe krijimin e fletëve të punës. Lidhni shumë karta grafike në desktop duke zgjedhur opsione me mbështetjen SLI ose CrossFire, varësisht nga fakti nëse keni pajisje Nvidia ose AMD. Verifikoni hapësirën e disponueshme brenda kutisë suaj kur zgjidhni karta video, pasi  sistemet e ftohjes kërkojnë më shumë hapësirë. Kartat video të dedikuara shpesh shfaqin përputhshmëri dhe mbështetje të përmirësuar të drejtuesit, gjë që përfiton nga përdoruesit që kalojnë në sisteme të ndryshme operative, ose që kanë nevojë të përdorin softuer specifik. Merrni parasysh kartat e lojërave 4K për të luajtur titujt më të fundit për multiplayer ose shijoni video me cilësi të lartë kur shikoni Netflix® dhe media të tjera transmetuese.

Aksesorët për Karta Grafike : Përmirësoni Përvojën Tuaj

Ekzistojnë një sërë aksesorësh të kartave video që ju lejojnë të merrni përfitimin e plotë nga karta juaj ekzistuese ose kur përmirësoni. Përshtatësit ju lejojnë të përmirësoni sistemet e vjetra, edhe nëse nuk keni lidhjet e duhura. Përdorni një kartë grafike të dytë duke instaluar një urë SLI nëse keni pajisje Nvidia, ose një urë CrossFire nëse keni pajisje AMD. Shikoni mbylljet dhe doket e jashtme grafike nëse dëshironi të përmirësoni laptopin tuaj pa e hapur. Përdorni zgjatues, mbajtës dhe adaptorë për fole për instalim të përshtatshëm. Furnizimet e jashtme të energjisë ju lejojnë të lidhni kartat grafike të stacioneve të punës në mënyrë që ata të ndajnë ngarkesën në pllakën mëmë. Sigurohuni që të kontrolloni specifikimet dhe lidhjet në kartën tuaj grafike të zgjedhur për ta përputhur atë me pajisjet shtesë.

Karta Grafike të Integruara vs Diskreteve

Shumica e CPU-ve moderne kanë grafikë të integruar, të cilat në thelb janë GPU që janë të ndërtuara në vetë CPU-në ose ndryshe janë të ndërlidhura ngushtë me CPU-në. Këta grafikë të integruar kanë tendencë të jenë opsione me performancë më të ulët, duke siguruar energji të mjaftueshme për të drejtuar sistemin operativ dhe për të ekzekutuar shfletues uebi, email klientësh, aplikacione produktiviteti dhe programe të tjerë rutinë, por jo të mjaftueshëm për asgjë më shumë sesa lojërat rastësore (ose më të vjetra). Kjo po ndryshon shpejt pasi CPU-të bëhen më të fuqishme, por tani për tani, nëse doni të luani lojëra, një GPU i veçantë (ose diskret) ka të ngjarë të jetë zgjidhja më e mirë.