Bllok Ushqimi në Shitje – Bli Online

Një kompjuter desktop kërkon pjesë dhe përbërës të ndryshëm në mënyrë që të funksionojë plotësisht dhe një ndër këto pjesë është blloku i ushqimit. Motherboard-i, drejtuesit e ndryshëm të kujtesës, RAM-i, madje edhe tastiera dhe monitori duhet të punojnë së bashku njëkohësisht.

Bllok Ushqimi në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Drejtimi i programeve, hyrja në skedarë dhe shtypja e dokumenteve të reja sjellin komponentët e nevojshëm të kompjuterit që funksionojnë së bashku dhe pothuajse në unitet. Por në përgjithësi, për t’i bërë këto pjesë të ndryshme kompjuteri të funksionojnë, atyre gjithsesi do t’u duhet një formë e re burimi elektrik. Këtu hyn blloku i ushqimit.

Blloku i ushqimit është një pjesë e vlefshme kompjuterike që furnizon të gjithë njësinë dhe shpërndan energjinë elektrike drejt pjesëve të tjera të ndryshme kur futet në një prizë ku merr  energji elektrike. Kjo pajisje gjithashtu konverton rrymën elektrike të siguruar nga priza, duke parandaluar qarqet e shkurtra në rast se furnizimi me energji nuk është i pajtueshëm me një pjesë të kompjuterit. Disa blloqe ushqimi gjithashtu kanë ventilatorë të integruar, duke funksionuar vazhdimisht për të ftohur pjesët e ndryshme të kompjuterit brenda CPU-së, duke parandaluar kështu mbinxehjen brenda kompjuterit. Një PC me një bllok ushqimi shumë efikas do të punojë më shpejt dhe do të drejtojë programe shumë më të qetë.

Përditësoni Këtë Bllok Ushqimi me Energji, së Bashku me PC-në Tuaj

Shumica e desktopëve vijnë tashmë me pajisje të integruara të energjisë, është akoma e rëndësishme të vërehet nëse pajisja ka të gjitha mjetet e nevojshme për të furnizuar dhe ftohur të gjithë njësinë. Pothuajse të gjithë PC-të këto ditë janë në përputhje me përmirësimet: RAM-i i shtuar, memorje e zgjeruar, më shumë procesorë dhe të tilla duhen për ta bërë PC-në tuaj të funksionojë shumë më mirë. Me çdo përmirësim të kompjuterit tuaj, nevojitet më shumë energji elektrike për të mbajtur pjesët e ndryshme të shtuara në kompjuterin tuaj. Nëse jeni duke përmirësuar të gjithë njësinë tuaj, për çfarëdo arsye, duhet të konsideroni gjithashtu zëvendësimin e njësisë tuaj të bllokut të ushqimit, me një variant shumë më të fuqishëm.

Kur zgjidhni bllokun e ushqimit të përshtatshëm, gjithmonë kontrolloni nëse voltazhi dhe kapaciteti i tij janë në përputhje me kompjuterin tuaj dhe fuqinë e shtëpisë tuaj. Njësia duhet gjithashtu të përshtatet mirë dhe në mënyrë të përsosur në rastin tuaj të CPU-së, për të shmangur kërcënimet e mundshme si marrja e pluhurit në pajisje, ose PC-ja juaj të lirohet shumë. Kontrolloni gjithashtu markën e produktit, nëse specifikimet e tij mund të mbështesin plotësisht PC tuaj në një periudhë afatgjatë. Në tërësi, zgjedhja e njësisë së bllokut të ushqimit për kompjuterin tuaj ka nevojë për përgatitje dhe hulumtime. Nëse e keni të vështirë të dalloni komponentët e ndryshëm për PC-në tuaj, mund t’i referoheni një faqe në internet, ose përmes një shitësi të besuar, se çfarë lloji të njësisë do t’ju duhet për kompjuterin tuaj.

Si Punon një Bllok Ushqimi?

Blloku i ushqimit ose PSU-ja për PC-në shndërron AC në energji DC të rregulluar me tension të ulët për përbërësit e brendshëm të një kompjuteri. Në epokën moderne të furnizimit me energji automatikisht përshtaten me tensionin e rrjetit nga blloqet e ushqimit në modalitetin e ndërprerë. Në kohën e tanishme, furnizimi me energji elektrike për PC i prodhuar për ATX konsideron tolerancën e madhësisë dhe tensionit. ATX PSU zakonisht funksionon 5 pritje voltesh për disa komponentë të caktuar duke marrë një sinjal nga motherboard-i për ndezjen dhe fikjen. Ai gjithashtu kalon sinjalin në motherboard për energji të sigurt dhe nisjen e saj. 

Markat më të Mira të Blloqeve të Ushqimeve në Karma.al

Blloku i ushqimit është një komponent i detyrueshëm për PC-të e video-lojrave apo edhe për CPU-të normalë. Ndër markat do të gjeni ekskluzive Antec, Bitfenix, Gamdias dhe markën për buxhet të konsiderueshëm dhe cilësor MaxGreen. Duke marrë parasysh kapacitetin, ne prezantojmë nga 350w në 1000w të Bronzit, Modularit të Artë dhe Platinumit, Gjysmë Modularit dhe Modularit të Plotë të gjitha variablat e blloqeve të ushqimit.

Porosit Bllok Ushqimi Online në Karma.al me Çmimin më të Mirë në Shqipëri

Ne ofrojmë çmimet më të mira të blloqeve të ushqimit për PC për desktopin tuaj të dëshiruar. Për të siguruar funksionimin e duhur të të gjithë përbërësve të PC-së, një PSU me markë rekomandohet shumë nga ekspertët. Tani ju keni luksin të porosisni nga dyqani online Karma.al dhe të shijoni ofertat tona më të mira në të gjithë vendin.

Vat i Përgjithshëm

Ndërsa i referohet sesa energji të përgjithshme i duhet një sistemi për të funksionuar mirë, voltazhi i përgjithshëm do të përcaktojë se si ju zgjidhni bllokun e ushqimit. Nëse dëshironi të llogaritni fuqinë e përgjithshme, mund të gjeni disa llogaritës të bllokut të ushqimit në internet në Karma.al. Kur keni dyshime, është gjithmonë më mirë të synoni më shumë dhe të tejkaloni kërkesën për energji sepse një bllok ushqimi i tepërt mund të rregullohet për të furnizuar një sistem të vogël.

Fuqia Specifike e Shinave

Kur planifikoni të ndërtoni një kompjuter të caktuar, është e nevojshme të llogaritni fuqinë specifike të shinave. Kjo është një masë e asaj se sa energji tërheqin komponentët e caktuar në një ndërtim nga lidhja e bllokut të ushqimit. Shumicën e kohës, do të shihni se kjo vlen për sa energji mund të tërheqë një komponent i madh, siç është një kartë grafike, nga shina kryesore + 12V e furnizimit me energji elektrike. Shumica e ndërtimeve kryesore të kompjuterëve të përbërë nga një ose dy karta grafike me rreze të mesme nuk duhet të kenë probleme të energjisë specifike për hekurudhat. Nëse planifikoni të përdorni karta grafike të nivelit të lartë, gjithmonë duhet t’i referoheni specifikimeve të prodhuesit për sa energji kërkon karta e veçantë grafike. Në të njëjtën kohë, duhet të kontrolloni nëse blloku i ushqimit mund të përmbushë kërkesën.

Vlerësimi

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e bllokut të ushqimit, do t’ju duhet të merrni parasysh edhe efikasitetin e tyre afatgjatë të energjisë. Ju mund t’i referoheni standardit të certifikimit 80Plus për të përcaktuar standardin e efikasitetit të bllokut të ushqimit. Ky standard i çertifikimit rendit kriteret e një blloku ushqimi mjaft efikas të energjisë. Një bllok ushqimi i certifikuar nga 80Plus ofron gjithashtu rregullim më të mirë të tensionit, duke rezultuar në një performancë të qëndrueshme të sistemit tuaj. Për më tepër, një bllok ushqimi me efiçiencë të energjisë do të thotë që më pak energji të harxhohet, duke rezultuar në fatura elektrike më pak të kushtueshme.

Projektimi

Për përdoruesit që duan të personalizojnë CPU-të e tyre, gjithmonë mund të zgjidhni një bllok ushqimi që përputhet vizualisht me temën e ngjyrave të ndërtimit tuaj. Blloqet e ushqimit sot janë në dispozicion në shumë madhësi dhe ngjyra, duke ju siguruar më shumë mundësi për të pajisur CPU-në tuaj të personalizuar.

Megjithëse blloqet e ushqimit janë të rëndësishëm për të siguruar që kompjuteri juaj mund të funksionojë pa probleme, ato mund të bëjnë aq shumë vetëm nëse përbërësit e tjerë të brendshëm nuk janë në nivelin e duhur. Prandaj, duhet të plotësoni bllokun e ushqimit me komponentë të besueshëm të pajisjeve të tilla si kartat grafike dhe një motherboard të fuqishëm.

Pse të Besojmë tek Ne?

Karma.al ka funksionuar me sukses në Shqipëri që prej disa vitesh tashmë. Ju mund të shihni se nga 5 vitet e fundit të suksesshme ne po japim më të mirën e industrisë. Ne jemi distributori zyrtar i të gjitha markave origjinale të blloqeve të ushqimit në Shqipëri për klientët tanë shqipëtarë për të bërë marka ndërkombëtare të besueshme brenda mundësive për to me çmime të arsyeshme. Kemi të bëjmë me të gjitha markat e besueshme të bllokut të ushqimit të kompjuterit domethënë blloqet e ushqimit Thermaltake, Cooler Master dhe blloqet e ushqimit FSP. Ejani dhe kontrolloni kompjuterin tonë të ekspozuar: çmimet e blloqeve të ushqimit në Shqipëri.