Pjesë Kompjuterash në Shitje – Bli Online

Shumë njerëz preferojnë të modifikojnë kompjuterat e tyre me pjesë kompjuterash të personalizuara cilësore. Aftësia për të zgjedhur kartat tuaja grafike, njësinë optike, procesorin, motherboard-in, RAM-in dhe e bën shumë më të lehtë për ju të krijoni një kompjuter perfekt për veten tuaj.

Pjesë Kompjuterash në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 6 results

Showing all 6 results

Nëse po mendoni për një kompjuter të personalizuar, atëherë blini komponentët e duhur të kompjuterit këtu në Karma.al. Këtu, ju do të gjeni një sërë produktesh hardware që janë krejt të reja dhe do t’i përshtaten kërkesave tuaja. Ju mund të blini komponentët e kompjuterit në internet me lehtësi. Sigurisht, së bashku me CPU, motherboard-in, RAM-in, etj. Do t’ju duhen edhe komponentë të tjerë, si tastiera, mausat, monitorët, etj. Ju do të gjeni gjithçka këtu që të mos keni nevojë të shqetësoheni.

Edhe nëse dini se si ta ndërtoni PC-në tuaj, do të keni nevojë për komponentët e duhur dhe të përshtatshëm të PC-së, për të filluar. Mbani mend buxhetin tuaj dhe shkoni në përputhje me rrethanat. Ne e kuptojmë se përbërësit e kompjuterit në Shqipëri mund të jetë plotësisht konfuz, kryesisht sepse ka kaq shumë prej tyre. Por ky dyqan është burimi juaj me një ndalesë, ku do të gjeni gjithçka. Lexoni me kujdes të gjitha specifikimet përpara se të merrni një për PC-në tuaj. Shikoni furnizimin me energji të plotë modulare prej 80 ari, pastrues termik, DDR 4 4 GB RAM dhe më shumë. Nëse jeni duke kërkuar zgjidhje të mëdha për ruajtjen, atëherë edhe motherboard-a të rëndë janë në dispozicion për ju. Zgjedhja e procesorit tuaj do të përcaktojë zgjedhjen e motherboard-it, prandaj zgjidhni në përputhje me rrethanat.

Llojet Kryesore të Pjesëve Kompjuterike

Proçesori

Procesori ndikon drejtpërdrejt në performancën e përgjithshme të kompjuterit, më shumë sesa komponentët e tjerë të tillë si karta e zërit ose furnizimi me energji.

Kur të zgjidhni një procesor, disa konsiderata të rëndësishme përfshijnë numrin e bërthamave, shpejtësinë e orës së atyre bërthamave dhe sasinë e memorjes cache.

Motherboard

Motherboard-i është përbërësi që unifikon harduerin e brendshëm. Do të duhet të siguroheni që procesori, RAM-i dhe pjesët e tjera të kompjuterit janë në përputhje me motherboard-in.

Megjithëse motherboard-i mund të ndikojë në performancën e sistemit, mund të jetë e vështirë të përcaktohet sasia e ndikimit që ka. Disa konsiderata të rëndësishme përfshijnë sasinë maksimale të memorjes së mbështetur, procesorët e pajtueshëm, standardet e ndërfaqes së të dhënave dhe vendet e kartave të zgjerimit.

RAM

Si sasia ashtu edhe shpejtësia e RAM-it janë faktorë të matshëm që ndikojnë drejtpërdrejt në performancën e kompjuterit. Në përgjithësi, sa më shumë memorie të ketë një kompjuter, aq më mirë do të jetë në gjendje të bëjë shumë detyra. RAM-i më i shpejtë mund të përshpejtojë detyrat që kërkojnë që të dhënat të ngarkohen shpesh dhe të merren.

Kasat mbrojtëse

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të kasave kompjuterike, nga kutitë e vogla portabël ITX te kasat më të mëdha E-ATX për serverat dhe stacionet e punës.

Kur zgjedhni një kasë, duhet të keni parasysh se si dhe ku do të përdoret kompjuteri. Gjithashtu, përcaktoni nëse dimensionet e brendshme të kasësjanë të përshtatshme për përbërësit që planifikoni të përdorni.

Njësia e Bllokut të Ushqimit 

Blloku i ushqimit kompjuterik është një përbërës që lidhet me një prizë elektrike dhe dërgojn energji në pjesët individuale të kompjuterit. Kur zgjidhni një bllok ushqimi, do të duhet të përcaktoni nëse mund të trajtojë kërkesën totale të energjisë për të gjithë përbërësit.

Për ta bërë këtë, shtoni ngarkesat e energjisë në të gjithë përbërësit e brendshëm dhe sigurohuni që PSU-ja të sigurojë të paktën aq shumë energji. Rekomandohet që të zgjidhni një bllok ushqimi shumë më të lartë se ai minimum për më shumë fleksibilitet.

Hard Drive

Hard Drive-i është një pajisje për ruajtjen e të dhënave që mund të përdoret për të ruajtur sistemin operativ, programet, dokumentet dhe skedarët e tjerë të rëndësishëm. Kur zgjidhni një hard disk, sigurohuni që të jetë në përputhje me motherboard-in, si dhe të jetë mjaft i madh dhe i shpejtë për nevojat tuaja.

Përndryshe, mund të përdorni një makinë solide për rritjen e shpejtësisë së transferimit të të dhënave, prodhimin më të ulët të zhurmës dhe efikasitetin më të mirë të energjisë.

Karta Grafike

Një kartë grafike është një komponent i kërkuar, por shumë motherboard-e tashmë kanë një të integruar. Sidoqoftë, disa detyra mund të kërkojnë përdorimin e një karte grafike të dedikuar edhe nëse motherboard-i ka aftësi video në bord. Detyra të tilla si pasqyrimi dhe simulimi 3D ndonjëherë mund të kërkojnë përdorimin e kartave video të shkallës së stacioneve të punës.

Adaptorë Rrjeti

Nëse nuk kërkohet që kompjuteri të përdoret, lidhja e rrjetit është e nevojshme për qasjen në internet dhe rrjetin lokal (LAN). Disa motherboard-e kanë adaptues të rrjetit të integruar në to, kështu që adaptorët e veçantë nuk kërkohen gjithmonë.

Ekzistojnë dy lloje kryesore të adaptorëve të rrjetit, të brendshëm dhe të jashtëm. Adaptorët e brendshëm të rrjetit përdorin lojëra elektronike të zgjerimit ndërsa variantet e jashtme janë zakonisht USB.

Kartë Zëri

Shumë motherboard-a desktop-i kanë karta zëri të integruara, duke lejuar riprodhimin audio pa pasur nevojë për një kartë zëri të dedikuar. Sidoqoftë, cilësia e këtyre kartave të zërit të integruara zakonisht nuk është në të njëjtin nivel me kartat e zërit të nivelit të lartë të dedikuar. Për detyrat që kërkojnë rishikim audio me definicion të lartë, kartat e zërit të dedikuara zakonisht janë më të mira se zgjidhjet në bord.

DVD Room

Një DVD Room është e dobishme për shumë përdorime, përfshirë rezervimin e të dhënave, instalimin e softuerit dhe luajtjen e përmbajtjes multimediale. Para se të blini për një DVD Room, sidoqoftë, duhet të kontrolloni se çfarë lloji të lidhësit të të dhënave përdor motherboard-in dhe nëse ka ndonjë të disponueshëm për përdorim.

Gjeni Llojin e Duhur në Këto Pjesë Kompjuterash Këtu në Karma.al

Për ata që duan të blejnë pajisje kompjuterike të një cilësie superiore, ne do t’ju rekomandojmë të shfletoni ventilatorët ftohës, ftohësve të përqendruar, RBG RAM, kabujve dhe produkteve të tjera të pajisjeve. Për të ndërtuar ndonjë kompjuter të personalizuar, do t’ju duhen disa pjesë thelbësore të kompjuterit. E para është RAM-i, e cila është memorje me qasje të rastësishme. Megjithatë, mos e ngatërroni me hapësirën e ruajtjes. Këta të dy janë të ndryshëm. RAM i fuqishëm do t’ju lejojë të ekzekutoni më shumë aplikacione. I dyti është procesori. Zgjidhni çipa  të gjeneratës së fundit sepse ato janë të fuqishme. E treta është hapësira ruajtëse, kështu që zgjidhni një kompjuter me SSD. Është më mirë sesa një hard disk konvencional. Madhësia e ekranit të kompjuterit tuaj do të ketë gjithashtu rëndësi. Madhësitë e ekranit mund të jenë diku nga 11 deri në 17 inç. Zgjidhni sipas nevojës tuaj. Dhe së fundmi sistemi operativ ose OS, i cili është thelbësor.

Vazhdoni dhe blini për këto produkte origjinale të pajisjeve kompjuterike vetëm në Karma.al. Ne jemi një uebfaqe kryesore e tregtisë elektronike dhe ju japim një faqe me navigim të lehtë. Ne sigurojmë shpërndarjen në të gjithë Shqipërinë dhe një kthim pa bujë për çdo produkt të dëmtuar ose të prishur me politikën tonë të kthimit të lehtë. Çfarëdo që të blini këtu në Karma.al është 100% autentike. Ne kurrë nuk bëjmë kompromis për cilësinë tonë. Çdo produkt vjen me çmim të arsyeshëm dhe ne ju japim gjithashtu mundësi të shumta pagese, të cilat përfshijnë para në dorëzim dhe pagesa në internet. Ju mund të lexoni vlerësimet e klientëve tanë dhe përshkrimet e produkteve për të ditur më shumë rreth një produkti të veçantë. Vazhdoni të na vizitoni rregullisht, sepse ne shpesh përditësojmë faqen tonë me oferta dhe oferta fitimprurëse.

Konkluzioni

Nëse një wokstation desktop ose server i para-mbledhur nuk është brenda buxhetit tuaj, montimi i një brenda mund të jetë një alternativë me kosto më të ulët. Për kompjuterat desktop që nuk funksionojnë mirë, përmirësimi i pjesëve individuale të kompjuterit mund të jetë më i efektshëm se sa zëvendësimi i të gjithë sistemit.