Switch në Shitje – Bli Online

Një switch është mjaft i domosdoshëm nëse keni një biznes ose ndërmarrje të vogël sepse shërben që rrjeti juaj duhet t’ju mbajë të lidhur me përdoruesit e besueshëm dhe të sigurtë gjatë gjithë kohës.

Switch në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Pavarësisht se sa shpejt ju lidh ISP-ja juaj, do të keni nevojë për pajisjet e duhura për të përhapur dashuri me shpejtësi të lartë. Hyni në switch, një pjesë shpesh e papërfillur, por shumë e rëndësishme e enigmës së rrjetave. Si e vendosni se cili switch është i përshtatshëm për ju? Le të numërojmë disa faktorë që duhet të marrim parasysh në lidhje me nevojat e rrjetit tuaj.

Gjithçka fillon me numrin e përdoruesve që duhet të lidhni. Mos harroni, një përdorues nuk është thjesht një person në një kompjuter – përdoruesit përfshijnë gjithashtu pajisje të tjera të lidhura, si printerat (ndoshta do të keni të paktën disa prej tyre), telefonat VoIP (biznesi juaj ka të ngjarë të ketë nevojë të komunikojë me të tjerët verbalisht nga koha në kohë), kamerat e mbikëqyrjes (për çdo rast), muret e zjarrit (siguria e rrjetit duhet) dhe pikat e hyrjes të wireless (ata AP duhet të marrin lidhjet e tyre të internetit nga diku). Në përgjithësi, një numër më i lartë i përdoruesve kërkon më shumë porta dhe përshpejtim të shpejtësisë së transferimit.

A Ka Lloje të Ndryshme të Switch-ave?

Ekzistojnë dy lloje kryesore të switchave, të pakontrolluar dhe të menaxhuar. Dallimi thelbësor është aftësia për të konfiguruar funksionimin e një switchi të menaxhuar për të personalizuar dhe optimizuar trafikun e rrjetit për aplikacionet specifike.

Switch i Pa-Menaxhueshëm

 • Ofrojnë funksionalitet plug-and-play
 • Funksionimi i switch-it nuk mund të modifikohet
 • Karma. al ofron switch-a desktopi dhe me montim në raft

Switch i Menaxhueshëm

 • Siguroni aftësinë për të menaxhuar, dhënë përparësi dhe monitoruar trafikun e LAN-it
 • Ofron një ose më shumë mënyra për të modifikuar funksionimin e switch-it
 • Karma. al ofron switch-a të menaxhueshëm inteligjentë që shfaqin një portë të konsolës RJ45 dhe një ndërfaqe të rreshtit të komandës (CLI)

Ku t’a Vendos një Switch?

Switch-at zakonisht vendosen në një tavolinë ose tryezë, montohen në një mur ose montohen në një raft. Karma. al ofron switch-a të desktopit të pa menaxhueshëm (me strehim metalik ose plastik) dhe çelsin e montuar në raft të parregulluar dhe të menaxhuar me strehim metalik dhe një PDU të integruar (Gigabit Ethernet Switch PDU Combos).

Çfarë Është Një Switch Ethernet-Gigabit PDU Combo?

Karma. al ofron një linjë ekskluzive të switch-ave Gigabit Ethernet të pa menaxhueshëm dhe të menaxhueshëm që kanë një PDU të integruar në shkallë rrjeti. Këto Gigabit Ethernet Switch PDU Combos montohen në vetëm 1U hapësirë në raft, duke i bërë ato të përshtatshme për dollapët e rafteve të montuara në mur dhe instalimet e tjera kompakte. Njësitë kanë deri në 24 porte Gigabit Ethernet dhe deri në 12 dalje NEMA 5-15R me mundësi për portat e lidhjes SFP dhe Power over Ethernet (PoE). Daljet e PDU-së në njësitë e ndërprera të menaxhuara kanë mbrojtje nga mbitensioni Isobar®.

Faktorët Që Duhen Marrë Parasysh

A kërkon aplikimi juaj një switch të menaxhueshëm?

Nëse aplikacioni juaj përfshin kontrollimin e trafikut të rrjetit, do t’ju duhet tiparet e një switch-i të menaxhueshëm. Më poshtë janë disa shembuj të detyrave që kërkojnë një switch të menaxhueshëm:

 • Kontrollimi i aksesit midis departamenteve brenda LAN-it tuaj
 • Ekzekutimi i shumë aplikacioneve që kërkojnë gjerësi bande njëkohësisht
 • Duke u dhënë përparësi më të madhe të dhënave të rëndësishme në LAN-in tuaj
 • Përmirësimi i performancës së një rrjeti të zënë
 • Zbatimi i VoIP, LAN me wireless, ose shërbime të tjera të përparuara

Sa pajisje ju nevojiten për t’u lidhur në rrjetin tuaj?

Sigurohuni që të zgjidhni një switch të mjaftueshëm me portë Ethernet Gigabit (10/100/1000 Mbps) për pajisjet që dëshironi të lidheni në rrjetin tuaj. Nëse mendoni se do të shtoni më shumë pajisje në të ardhmen, zgjidhni një switch që do t’i japë hapësirë rrjetit tuaj të zhvillohet.

A keni nevojë të lidhni switch-a të shumtë rrjeti?

Nëse planifikoni të lidhni switch-a të shumtë rrjeti, kërkoni modele me porta lidhëse SFP (të njohura edhe si porta Mini-GBIC). Porta e lidhjes SFP janë pika të lidhjes për modulet SFP (të vegjël me faktor të formës) që lejojnë kalimin të lidhet me switch-et e tjerë duke përdorur kabujt e fibrave optikë.

A keni nevojë për aftësinë për të furnizuar pajisjet?

Fuqia mbi Ethernet (PoE) përdor kabllot ekzistuese të rrjetit për të furnizuar pajisjet e lidhura, të tilla si telefonat VoIP, pikat e hyrjes me wireless dhe kamerat e mbikëqyrjes. Nëse keni nevojë për këtë funksionalitet, kërkoni një switch me porta Gigabit Ethernet që mbështesin PoE. Sigurohuni që fuqia për port (në vat) dhe buxheti total i energjisë së portave PoE plotësojnë nevojat e pajisjeve tuaja elektronike.

Një Switch akomodon ndërrimet në biznes dhe në trendet e IT-së

Qëllimet dhe proceset e biznesit janë gjithmonë në përmirësim, dhe switch-at e rrjetit ju lejojnë të veproni shpejt sipas kërkesave të reja. Shumë switch-a vijnë me porta automatike të ndjeshme të afta të mbështesin lidhje 10, 100 dhe 1.000 gigabit. Modele të tjera dallojnë me portat e optimizuara 2.5 dhe 10 gigabit për vendosjen e pikës së hyrjes 802.11ac. Switch-at modularë lejojnë shtimin e moduleve të switch-at siç nevojitet për përmirësimin e fleksibilitetit. Modulet e thjeshta 1Gbps SFP janë të lehta për t’u zëvendësuar për përmirësime dhe për të mbrojtur investimin tuaj të switch-ave. Switch-at Rackmount kombinojnë pajisje të shumta të pavarura, kështu që ato funksionojnë si një njësi e vetme me një ndërfaqe të përbashkët mbikëqyrjeje duke rritur numrin e portave të disponueshme për rrjetin tuaj.

Mundësitë e Shumëfishta të Menaxhimit të Rrjetit i Sigurojnë Përdoruesit  një Përvojë Pozitive

Ekzistojnë tre lloje të switch-ave që trajtojnë nevojat e rrjetit tuaj. Switch-at e pa menaxhueshëm ofrojnë funksionalitet plug-and-play, duke i bërë ato idealë për përdorim në zyra të vogla me kërkesa të drejtpërdrejta të rrjetit. Switch-at e menaxhueshëm kanë një sërë veçorish të përparuara që bëjnë të mundur menaxhimin dhe zgjidhjen e problemeve të rrjeteve në mënyrë të sigurt dhe nga distanca përmes një ndërfaqeje të bazuar në internet ose një konsol serial. Çelsat përfshijnë mjete që lejojnë inxhinierët e rrjetit të arrijnë performancën optimale të rrjetit në një mënyrë të përsëritshme dhe të besueshme. Disa çelësa inteligjentë të rrjetit lejojnë përdoruesit të vendosin opsione si VLAN për thjeshtimin e optimizimit të të dhënave dhe konfigurimin e telefonit IP.

Një Switch Ofron Nivelet më të Larta të Sigurisë

Aksesi i sigurt është jetik në një botë ku kërcënimet në internet janë të bollshme. Disa modele të switch-ave Gigabit Ethernet kanë karakteristika të forta sigurie për uljen e kërcënimeve dhe zbatimin e politikave. Përfitimet e sigurisë përfshijnë aftësinë për të kontrolluar dhe monitoruar rrjetin tuaj për të mbyllur kërcënimet aktive. Listat e Kontrollit të Hyrjes (LKH) lejojnë që të dhënat kritike të kalojnë ndërsa bllokojnë trafikun dhe përmirësimet e mundshme të rrezikshme.

Switch-at Ofrojnë Karakteristika Gjithëpërfshirëse dhe të Avancuara të Rrjetit

Shumica e këtyre produkteve kanë protokolle të integruara të Cilësisë së Shërbimit (CsS) për rritjen e besueshmërisë së transmetimit të mediave. Çelsat PoE kanë porta rrjeti për transmetimin e energjisë në pajisje si kamerat e sigurisë, pikat e hyrjes me wireless dhe telefonat VoIP. Shumica e modeleve të switch-ave mbështesin IP4 dhe IP6 për lidhjen me protokollet e rrjetit aktual dhe të ardhshëm. Kufizimi i normës parandalon trafikun e panevojshëm nga pajisjet dërrmuese. Dizajni pa ventilator minimizon zhurmën gjatë funksionimit, ndërsa lidhja me pajisjet e ndryshme me tela siguron konfigurim të lehtë.