Router në Shitje – Bli Online

Kur jeni duke blerë një router të ri, është më mirë të filloni duke marrë parasysh madhësinë e zonës tuaj të mbulimit dhe numrin e klientëve që duhet të mbështesni, si dhe llojet e pajisjeve që do të lidhni.

Router në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Jo të gjithë kanë nevojë për llojin e performancës që merrni me modelet më të fundit dhe më të mirë, dhe nuk ka asnjë arsye për të paguar për veçoritë që nuk do të përdoren kurrë; kështu që nëse jeni duke kërkuar për një çmim më të ulët sesa një çantë të madhe me karakteristika të avantazhit, shikoni këtë listë të routerëve të buxhetit. Por nëse keni disa anëtarë të familjes që garojnë për gjerësinë e bandës për gjëra të tilla si transmetimi i videove Netflix dhe luajtja e lojërave në PC online, një router i ri me aftësi moderne të menaxhimit mund të bëjë një ndryshim drastik dhe të ndihmojë në ruajtjen e harmonisë në familje. Më poshtë ne ju udhëzojmë përmes zgjedhjes së një routeri që do të trajtojë nevojat tuaja të tanishme dhe të ardhshme të rrjetit me wirelessl, dhe do t’ju ofrojë zgjedhjet tona kryesore për t’ju filluar.

Karakteristikat e Rëndësishme në një Router

Ruterët me wireless vijnë me një larmi veçorish, dhe siç është rasti me pothuajse gjithçka, aq më shumë karakteristika që merrni, aq më shumë mund të prisni të paguani. Kërkoni për një router me të paktën katër porta 10/100/1000 (gigabit) Ethernet, të cilat ju lejojnë të lidheni me pajisje me tela, të tilla si PC desktop, njësi ruajtjeje të bashkangjitura në rrjet (NAS) dhe shpërndarës të automatizimit në shtëpi. Nëse keni nevojë për përformancë më të shpejtë për transferime të mëdha skedarësh, kërkoni një router që mbështet grumbullimin e lidhjeve. Ta themi thjesht, grumbullimi i lidhjeve përdor dy porta LAN Ethernet gigabit për të siguruar rritjen e performancës (deri në 2Gbps). Ai gjithashtu siguron një mbështetje të sigurt nëse një lidhje LAN bie dhe mund të përdoret për të ngarkuar ekuilibrin e trafikut të rrjetit tuaj. Të kesh të paktën një portë USB e bën të lehtë lidhjen e një printeri ose një disku USB dhe ndarjen e tij në të gjithë rrjetin, por me dy porta mund t’i bësh të dyja. Për më tepër, përpiquni të zgjidhni një router që ofron antena të lëvizshme. Disa prodhues të routerëve ofrojnë antena me fitim të lartë që do të ndihmojnë në rritjen e performancës dhe ka një numër antenash të palëve të treta në dispozicion. Thjesht sigurohuni që router-i juaj të mbështesë çfarëdo antene që blini, ose me siguri do të përfundoni me ulje të performancës.

Nëse dëshironi të menaxhoni se si po përdoret rrjeti juaj Wi-Fi, sigurohuni që routeri juaj i ardhshëm të ketë kontrollet prindërore, opsionet e Cilësisë së Shërbimit (QoS) dhe një veçori të rrjetit të vizitorëve. Kontrollet prindërore ju lejojnë të kufizoni aksesin në rrjet për përdorues të caktuar në kohë dhe ditë specifike dhe janë ideale për prindërit që duan të mbajnë skedarë në lojërat në internet dhe aktivitetet e rrjeteve sociale të fëmijës së tyre. Disa routerë ofrojnë kontrolle themelore prindërore siç janë caktimi i aksesit dhe opsionet e bllokimit të faqes në internet, ndërsa të tjerët ofrojnë kontrolle më të fuqishme që ju japin mundësinë të bëni pauzë në internet dhe të zgjidhni paravendosjet e përshtatshme për moshën që automatikisht do të bllokojnë qasjen në platformat e mediave sociale dhe faqet që përmbajnë gjëra si përmbajtje për të rritur, bixhoz, kumar, blog, lojëra me kontent të rëndë edhe më shumë.

Si të Zgjasni Sinjalin Tuaj të Wireless-it

Nëse jetoni në një shtëpi të madhe ose me shumë kate, mund të keni Wi-Fi “zona të vdekura”. Këto janë zona të shtëpisë tuaj ku routeri juaj kryesor nuk është në gjendje të arrijë me një sinjal wireless-i. Një mënyrë e thjeshtë për të zgjidhur këtë, pa sherr për të drejtuar kordona të gjata rreth shtëpisë tuaj, është një zgjatues i intervalit me wireless, i cili do të marrë sinjalin Wi-Fi të routerit tuaj, do ta amplifikojë atë dhe do ta ritransmetojë atë. Ato vijnë në variacione desktop dhe plug-in dhe instalohen relativisht lehtë.

Megjithatë, ato kanë kufizime: Sinjali i ritransmetuar zakonisht është gjysma e forcës së asaj që merrni nga routeri juaj kryesor dhe shumica e tyre krijojnë një rrjet të veçantë që e bën të vështirë vërdallosjen nëpër shtëpi. Sidoqoftë, disa prodhues të routerëve tani po bëjnë zgjerues që do të ndajnë të njëjtin SSID të rrjetit dhe fjalëkalimin si routeri juaj ekzistues. Sidoqoftë, ka një kapje: Routeri zakonisht duhet të bëhet nga i njëjti prodhues si zgjeruesi dhe duhet të mbështesë aftësitë roaming pa ndërprerje.

Zgjedhja e Routerit më të Mirë

Një router është qendra e rrjetit tuaj të internetit që shërben si pikë kontakti për të gjitha pajisjet tuaja të lidhura. Nëse përdorni internetin shpesh në shtëpi është e rëndësishme të keni një router që do të jetë mjaft i fuqishëm për të mbështetur me besueshmëri të gjitha pajisjet tuaja. Shumë shtëpi kanë shtatë ose më shumë pajisje të lidhura, duke përfshirë telefonat inteligjentë, konzollat (levat) ​​e lojërave, tabletët, televizorët inteligjentë, media playerët transmetues dhe më shumë. Shumë njerëz ndoshta nuk mendojnë për sa punë bën routeri i rrjetit të tyre për ta çdo ditë duke mbajtur të gjitha pajisjet e tyre të lidhura në internet. Nëse kanë kaluar disa vjet që kur keni blerë për herë të fundit një router ose nëse keni pasur një problem me rrjetin tuaj, si forca e dobët e sinjalit, mund të jetë koha për të blerë një router të ri. Mbi të gjitha, teknologjia e routerit është përmirësuar vazhdimisht me kalimin e viteve për të siguruar shpejtësi navigimi më të përparuar. Nëse jeni një lojtar që përdor një sistem si një tastierë Xbox One për të luajtur lojëra në internet, mund ta lidhni konsolën (levën) tuaj me routerin me një kabllo Ethernet për transmetim më të shpejtë të lojës.

Siguroni Routerin Dhe Rrjetin Tuaj:

Shumë routera përfshijnë veçori shtesë si porta USB, qasje në distancë, teknologji e formimit të rrezeve dhe më shumë. Shumica e routerëve gjithashtu kanë një firewall të integruar harduer për të mbrojtur pajisjet në rrjetin tuaj privat nga hakerat dhe kriminelët e komunitetit në internet. Për të mbrojtur më tej pajisjet tuaja, duhet të keni parasysh instalimin e softuerit të sigurisë në internet për të parandaluar që viruset ose malware të dëmtojnë potencialisht të dhënat, të kenë qasje në informacionin tuaj privat ose madje ta bëni kompjuterin tuaj të padobishëm. Një investim tjetër që ia vlen të bëhet do të ishte një furnizim me energji i pandërprerë që do të mbrojë router-in tuaj dhe pajisjet e lidhura me të nga ndonjë rrymë e papritur e energjisë.