Kabllo Rrjeti në Shitje – Bli Online

Jeni në kërkim për një kabllo rrjeti Ethernet dhe blerja e tij nuk është gjithmonë aq e lehtë sa mund të duket? Ekziston një përzgjedhje e madhe e kabllove të rrjetit të llojeve të ndryshme.

Kabllo Rrjeti në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Është e rëndësishme të blini kabllon e duhur të rrjetit: specifikojeni shumë dhe do të paguani shumë; nën specifikojeni atë dhe performanca do të dëmtohet dhe rrjeti lokal i zonës ose lidhja Ethernet nuk do të funksionojë aq mirë sa mund të funksionojë.

Përzgjedhja e kabllos së duhur Ethernet do të sigurojë arritjen e performancës më të mirë për çmimin më të mirë të mundshëm.

Për të siguruar që kabllot më të mira të rrjetit janë blerë për sistemin, është e nevojshme të keni pak kuptim të asaj që ju nevojitet. Ja vlen ti kushtoni pak kohë për të vlerësuar saktësisht se çfarë ju nevojitet dhe për të gjetur opsionet e ndryshme të kabllove Ethernet në dispozicion.

Aspekte si performanca, çmimi, disponueshmëria, cilësia dhe më shumë, të gjitha ndikojnë në vendimmarrje. Megjithëse disa janë të vështira për t’u gjykuar, njohja e faktorëve mund të ndihmojë në marrjen e një vendimi të informuar në lidhje për të blerë kabllon më të mirë Ethernet.

Kërkesat e Kabllove Ethernet

Rrjetet lokale janë të zakonshme këto ditë. Shtëpitë me shtrirje të gjerë kanë routerë që jo vetëm japin Wi-Fi, por gjithashtu kanë mundësinë e Ethernet – routerët tipikë për zyrat e vogla ose rrjetet lokale të shtëpive shpesh kanë katër porta Ethernet dhe ato për zyra më të mëdha zakonisht do t’u dedikohen routerëve Ethernet dhe Pikat e hyrjes (access points-at) në Wi-Fi do të jenë në gjendje të vendosen siç kërkohet. Ruterat dhe switch-at shtesë do të nënkuptojnë se do të nevojiten shumë më tepër kabllo Etherneti.

Edhe pse Wi-Fi po përparon dhe ofron nivele shumë më të larta të performancës, po ashtu është edhe Ethernet, dhe kabllot e shoqëruar të rrjetit ofrojnë disa përparësi të dallueshme në shumë rrethana. Wi-Fi mund të varet nga vendndodhja; nëse ka ndonjë pengesë në rrugë, distanca deri në router, dhe shumë më tepër. Kabllot Ethernet ofrojnë një nivel të besueshëm të performancës dhe shpesh preferohen për shumë zyra, dhe ato mund të jenë shumë të dobishme edhe për rrjetet lokale në shtëpi.

Përputhshmëria e një Kabllo Rrjeti

Një nga gjërat e mira në lidhje me kabllot Ethernet është se ata janë të këmbyeshme dhe ato janë gjithashtu të përputhshëm. Problemi i vetëm i vërtetë me përdorimin e një kablloje të llojit më të vjetër si Cat 5 është se nuk do të mbështesë shpejtësi kaq të mëdha të transferimit të të dhënave.

Është e mundur të lidhni një kabllo Cat 5 në një router që ka ndërfaqen më të fundit 10G Ethernet. Çështja e vetme është se kablloja do të ngadalësojë transferimin e të dhënave poshtë. Ky mund të jetë ose jo një problem varet nga lloji i transferimeve të skedarëve.

Në mënyrë të ngjashme, është e mundur të futni një kabllo Cat 7 në një router të vjetër që nuk mbështet shpejtësitë më të fundit, dhe e gjitha do të funksionojë mirë.

Kjo do të thotë që kur blini një kabllo Ethernet, ka shumë fleksibilitet – më e keqja është se kablloja e rrjetit mund të ngadalësojë gjërat pak.

Gjatësia e një Kabllo Rrjeti  Ethernet

Kabllot Ethernet vijnë në një larmi gjatësish standarde. Përderisa është e mundur të ndërtoni kabujt tuaj, shumica e njerëzve do të dëshirojnë të përdorin një nga kabllot e para-bërë.

Kabllot janë gjerësisht të disponueshëm në një larmi gjatësish: 0.5, 1, 1.5, 2, 5, 10, 20 metra që janë shumë të zakonshme. Kabllott e gjatë Ethernet janë gjerësisht të disponueshëm, gjatësia maksimale prej rreth 75 metrash është relativisht e lehtë për tu gjetur. Nëse nevojiten gjatësi të ndryshme, blini përreth sepse ka një zgjedhje të madhe në dispozicion dhe në gjëndje stok-u të ndryshme do të grumbullojnë gjatësi të ndryshme të kabllove, disa me një zgjedhje shumë më të madhe se të tjerët.

Kur përcaktoni gjatësinë, sigurohuni që kablloja të jetë mjaft e gjatë. Në mënyrë tipike duhet të ketë pak plogështi sepse kabllot gjithmonë duken se duhet të jenë më të gjatë se hapësirat e matura. Lejoni pak diferencë, por jo aq shumë sa të konsumohet shumë gjatësi kablloje. Kabllot e gjatë Ethernet mund të jenë të shkëlqyer, por edhe po e tepruat me gjatësinë dhe mund të jetë diçka shumë e mirë! Kjo e thënë se çdo gjatësi shtesë mund të lidhet mirë së bashku dhe të sigurohet me një lidhje kabllore.

Padyshim, kur instaloni kabllo në një shtëpi së bashku me një instalim tjetër të përhershëm, kablloja në një mbështjellës do të blihet dhe përfundojë siç kërkohet në bazat përkatëse. Rrotat e mbështjella të kabllove Ethernet mund të blihen në rrota deri në 500 metra ose më shumë.

Ngjyrat e kabllove të Rrjetit

Ndërsa për shumë aplikime, ngjyra e kabllot nuk është e rëndësishme, në disa raste, mund të jetë shumë e dobishme të jesh në gjendje të zgjedhësh ngjyrën.

Kur ka shumë kabllo së bashku mund të jetë e dobishme të keni një larmi ngjyrash të ndryshme dhe kjo ndihmon në gjurmimin e kabllove dhe sigurohuni që kablloja i duhur të jetë i lidhur me pozicionin e duhur. Ky lloj sendi mund të jetë i dobishëm kur një router ose switch i madh ka shumë lidhje, ose ekziston një panel patch i disa përshkrimeve. Gjithashtu ishin kabllot e tyre të gjata Ethernet, mbase duke ekzekutuar me të tjerët mund të ndihmojë në identifikimin e kabllove.

Në disa raste, një kod i ngjyrave të kabllove Ethernet mund të hartohet për kabllo me përdorime të ndryshme, ose ato të lidhura me degë të ndryshme të rrjetit lokal. Ngjyrat e kabllove mund të vihen në përdorim të mirë si kjo.

Për përdorim shtëpiak në rrjetet lokale të shtëpisë, kompleksiteti është shumë më i vogël dhe kodimi i ngjyrave i telave normalisht nuk është problem. Këtu mund të kërkohet zgjedhja e ngjyrës për ta bërë atë të dalë më pak në pah – gri mund të jetë një zgjedhje e mirë pasi është mjaft neutrale, megjithëse ka shumë më tepër ngjyra për t’i ndriçuar gjërat.

Furnizuesit

Ka shumë furnizues të ndryshëm të kabllove Ethernet. Disa mund të jenë furnizues të specializuar autentikë dhe të tjerë si Karma. al që rezervojmë një numër të madh të artikujve të tjerë gjithashtu.

Për instalimet komerciale, normalisht ekziston një kërkesë për të shkuar tek një furnizues me të cilin ka një llogari në mënyrë që artikujt të mund të blihen dhe numri i furnizuesve të ndryshëm që një kompani ka të minimizohet. Sidoqoftë, për shumë aplikime, është e mundur të shkoni te një larmi furnitorësh të ndryshëm. Furnizuesit e Karma. al janë të lehtë dhe shpërndarja është normalisht shumë e shpejtë. Nëse cilësia është një çështje, atëherë një markë me reputacion mund të zgjidhet nga lista e madhe e artikujve që kemi në dispozicion.

Në raste të tjera, mund të zgjidhet një furnizues specialist IT ose kabllor. Është gjithmonë një ekuilibër midis performancës (përfshirë besueshmërinë), disponueshmërisë dhe kostos. Kjo e thënë se cilësia e shumicës së kabllove është shumë e mirë dhe performanca varet nga zgjedhja e llojit të kategorisë.