Akses Point në Shitje – Bli Online

Nëse jeni duke kërkuar zgjedhjen më të mirë për një Akses Point, keni ardhur në vendin e duhur. Ka disa arsye për të përvetësuar një akses point për biznesin tuaj të vogël ose zyrën e shtëpisë.

Akses Point në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Sinjali Wi-Fi i routerit tuaj mund të mos e mbulojë tërë pronën tuaj, si fillim, duke lënë vende të shkreta për të cilat duhet të furnizohen – por zgjedhjet tona më të mira WAP mund ta adresojnë atë.

Dhe në skenarët ku routerat më pak të aftë janë të pajisur keq për të trajtuar sasi të mëdha të gjitha nga një numër në rritje i pajisjeve inteligjente që hyjnë në shtëpi dhe biznese, cilido nga zgjedhjet tona më të mira WAP mund të ndihmojë në ndarjen e ngarkesës.

Cilado qoftë arsyeja që keni për të parë WAP më të mirë të vitit 2021, ne kemi renditur zgjedhjet tona të modeleve kryesore të disponueshme më poshtë.

Në një rrjet shtëpie ose zyre, një pikë aksesi WiFi është një pajisje rrjeti që lidh pajisjet pa tel së bashku për të formuar një rrjet pa tel. Akses Point-at me WiFi ju lejojnë të lidhni pajisje të mundësuara me valë në rrjetin tuaj me tel, kështu që të mund të shtoni PC në rrjet pa asnjë bezdisje nga kabujt. Të theksuara më poshtë janë disa nga tiparet e shkëlqyera që ofrojnë akses point me WiFi:

Llojet e Akses Point

  • Fuqia mbi Ethernet (PoE)): Bëjeni instalimin të lehtë! Ju mund të montoni një Acess Point WiFi me PoE kudo, edhe pa qasje të gatshme në prizën e rrymës. Me mbështetjen e duhur Power Over Ethernet në skajin tjetër, duhet të drejtoni vetëm një kabllo në Akses Point për të dhënë dhe energji.
  • Lidhja: Ideale për lidhjen e sigurt të shumë ndërtesave së bashku me valë pa nevojën e kabujve. Ne ofrojmë zgjidhje duke përdorur Akses Point-at standarde me antena të jashtme të fuqishme të jashtme (opsionale) ose Akses Point-at e dedikuar në natyrë.
  • Roaming: Të ngjashëm me një telefon celular në lëvizje, roaming lejon që një pajisje të lidhet shpejt nga një pikë e hyrjes WiFi në tjetrën pa u shkëputur. Kjo e bën një AP Roaming ideal për VoIP.
  • Me Bazë kontrolluese: Akses Point-at të bazuara në kontrollues janë ideale për vendosje më të mëdha pasi ato ofrojnë menaxhim të centralizuar, konfigurim, kriptim, përmirësime dhe rregullime të politikave përmes një kontrolluesi të centralizuar WLAN.

Si Ndryshon Një Akes Point me Wireless Nga Një Router?

Të kesh një lidhje interneti të besueshme në shtëpi është e rëndësishme për shumicën prej nesh. Shumë nga aktivitetet tona të përditshme, duke filluar nga shijimi i të dëgjuarit muzikë dhe transmetimi i argëtimit deri te kujdesja për punën dhe përgjegjësitë e shkollës, mbështeten në Wi-Fi, të cilin ne shpesh e shoqërojmë me routerin tonë pa tel. Akses Point-et me valë (WAP) janë të ndryshme nga (dhe më pak të folura) sesa routerët, por ato mund të luajnë një rol të rëndësishëm në mbajtjen e të gjithë shtëpisë tuaj të lidhur. Një WAP mund t’ju japë një qëndër sekondare të aksesit pa tel për të lidhur kompjuterët, tabletët, bokset inteligjentë dhe pajisjet e tjera që mund të mos jenë gjithnjë afër routerit tuaj kryesor. Për një nivel të lartë besueshmërie, mund të përdorni kabllot ethernet për të lidhur WAP tuaj në routerin e shtëpisë ose biznesit ose switch-at e rrjetit tuaj.

Përfitoni sa më Shumë Nga Akses Point-i Juaj me Wireless

Çdo shtëpi dhe rrjet biznesi është i ndryshëm. Mund të ketë ndonjë kombinim ose numër të pajisjeve të ndryshme, lloje të ndryshëm të përdoruesve dhe numra të ndryshëm të përdoruesve në kohë të ndryshme. Akses Point-at me Wireless (WAP) mund të ofrojnë një përfitim më të madh për rrjetet në shtëpi dhe biznese më të mëdha. Një qendër e Akses Point-ave me wireless mund ta bëjë të lehtë sigurimin e aksesit Wi-Fi për shumë laptopë ose kompjuterë desktop. Si kushdo tjetër me rrjetin e tyre, përdoruesit e WAP duhet të kuptojnë dobësitë dhe pikat e forta të tyre të sigurisë. Ju mund të shmangni sulmet nga malware dhe phishing duke shtuar softuer të sigurisë në internet në kompjuterat në rrjetin tuaj WAP. Ju gjithashtu mund të përdorni pajisje të destinuara për të ndihmuar largimin e hakerave dhe problemeve të tjera nga shtëpia ose biznesi juaj.

Çfarë është një Akses Point?

Një Akses Point mund të jetë ideale nëse konstatoni se sinjali Wi-Fi i emetuar nga routeri juaj bazë nuk mbulon kudo në shtëpinë ose zyrën tuaj.

Shpesh sinjali Wi-Fi i një routeri mund të mos mbulojë tërë pronën tuaj, duke lënë hapësira boshe për të cilat duhet të furnizohen – por një WAP mund ta adresojë atë duke rritur më tej amplifikimin e sinjalit.

Kjo rritje mund të lejojë gjithashtu që më shumë pajisje të lidhen me rrjetin tuaj Wi-Fi, gjë që mund të jetë e dobishme nëse keni shumë shtëpi inteligjente ose pajisje të lidhura në shtëpinë tuaj, ose shumë sende kompjuterike në një zyrë.

Përfitoni Nga Veçoritë Dhe Cilësia e Lartë e Këtyre Akses Point-ave

Ruterat kanë një rrjet me wireless me shpejtësi të lartë. Me routerët cilësorë Wi-Fi dhe kartat e routerit me wireless, ju mund të merrni shpejtësinë më të shpejtë të rrjetit që do ta bëjë përvojën tuaj të lundrimit në internet më të këndshme. Routeri “xhep i lëvizshëm” ka deri në 150 Mbps shkallë të të dhënave. Ato ofrojnë mbështetje të shumëfishta si router / përsëritës, akses point dhe mënyrat e funksionimit të pikës Wi-Fi. Ajo gjithashtu vjen me një USB për ndarjen e mediave. Këto produkte janë krijuar për të zgjeruar mbulimin dhe për të përmirësuar fuqinë e sinjalit. Disa nga këto ju mundësojnë të siguroni shërbim falas Wi-Fi në zona të mëdha si vendet publike, zyrat, fabrikat dhe komunitetet, etj. Ju mund të përdorni internetin, të kontrolloni postat elektronike dhe të bisedoni me miqtë dhe familjen në internet pa ndonjë shqetësim të shpejtësisë. Zgjatësi i tij i vargut të të dhënave wireless gjithashtu ju lejon të rrisni gamën e rrjetit në shtëpinë tuaj ose vendin e punës. Ju mund të shfletoni në internet dhe të përfitoni nga shpejtësia edhe nga një dhomë në distancë ose nga parkimi. Zgjatësit sigurojnë gjithashtu deri në 300 Mbps norma transmetimi. Hyrja në internet është bërë shumë më e lehtë me Karma. al. Gjeni të gjitha produktet në nivele me zbritje dhe të përballueshme në faqen më të mirë të blerjeve në Shqipëri.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Duhet të blej një router apo një akses point?

Si përfundim, akses point kundrejt routerit: nëse doni të ndërtoni një rrjet me wireless më të besueshëm, mund t’ju duhet një pikë hyrjeje me wireless. Nëse thjesht doni që një rrjet me wireless në shtëpi të mbulojë vetëm disa njerëz, mjafton routeri wireless.

A ia vlen një akses point?

Kjo sepse ato mund të mbështesin vetëm një numër të kufizuar pajisjesh në të njëjtën kohë, zakonisht jo më shumë se 20. Duke instaluar akses point në të gjithë zyrën, përdoruesit mund të lëvizin lirisht nga dhoma në dhomë pa përjetuar ndërprerje të rrjetit.

Çfarë është akses point kundrejt routerit?

Routeri vepron si një shpërndarës që krijon një rrjet lokal dhe administron të gjitha pajisjet dhe komunikimin në të. Nga ana tjetër, një akses point është një nën-pajisje brenda rrjetit lokal lokal që ofron një vendndodhje tjetër për t’u lidhur nga pajisjet dhe mundëson që më shumë pajisje të jenë në rrjet.

A mund të jetë një router një akses point?

Shumë routerë në vitet e fundit mund të punojnë në modalitetin Akses Point i cili mund të aktivizohet duke përdorur ndërfaqen. 

Shënim: Disa routerë Wi-Fi shfaqin një mënyrë Akses Point (do ta shihni në listën e veçorive të tij nëse e bën). Nëse është kështu për Router-in tuaj B, thjesht mund ta ndizni këtë mënyrë dhe ajo do të fillojë të funksionojë si AP.