Pajisje Rrjeti në Shitje – Bli Online

Po kërkoni të blini pajisje rrjeti pa tel, pajisje Ethernet, routerë WiFi në internet? Zgjidhni midis gamës tonë të gjerë për çdo pajisje rrjeti Ethernet, çelsave të rrjetit dhe pajisjeve të tjera të njohura të pajisjeve të rrjetit me çmime të shkëlqyera.

Pajisje Rrjeti në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 7 results

Showing all 7 results

Themeluar nga pasioni për të ofruar teknologji më të përparuar dhe me kosto efektive të pajisjeve të rrjetit për komunitetin tonë, Karma.al është burimi më i mirë lokal i Shqipërisë për pajisjet më të fundit pa tel dhe Ethernet. Karma.al janë udhëheqës të industrisë në shtëpinë, biznesin dhe dizajnin, shpërndarjen dhe instalimin e pajisjeve të rrjetit industrial në të gjithë Shqipërinë. Nga konfigurimi i shpejtë i WiFi në shtëpi për familjen tuaj deri te programimi i lidhjeve pa tel PtP të ndërmarrjes me rreze të gjatë, Karma.al është këtu për t’ju ndihmuar!

Me Karma.al, ju merrni një përvojë të mrekullueshme të blerjes në internet dhe mbështetje nga ekipi ynë me përvojë i teknikëve të çertifikuar. Ne mund të ndihmojmë në gjetjen e zgjidhjes perfekte për pajisjevet e rrjeti tuaj dhe furnizimin e pajisjeve që ju nevojiten. Blini Zgjidhje Profesionale Wireless-i në internet për ndërprerësit më të mirë të pajisjeve të rrjetit, rrugëzuesit Ethernet dhe pikat e hyrjes pa tel. Ne jemi shpërndarës zyrtarë të produkteve më të fundit nga markat e njohura si MikroTik, Ubiquiti, IgniteNet, PLANET Technology, ASRock Rack, dhe shumë më tepër.

Blini në Karma.al tani dhe porositni me transport të shpejtë në pragun e derës tuaj.

Adaptorë me Wireless

Përshtatësit me valë gjenden në shumicën e pajisjeve portative, të tilla si laptopët, telefonat inteligjentë dhe pajisjet tablet. Adaptorët e jashtëm me wireless mund të blihen dhe instalohen në shumicën e kompjuterave që kanë një portë të hapur USB (Universal Serial Bus), ose fole të papërdorur të zgjerimit. 

Switch

Një switch ethernet është një pajisje që siguron një pikë qendrore të lidhjes për kabull nga stacionet e punës, serverat dhe pajisjet periferike. Në një topologji të yjeve, tela me çift të përdredhur drejtohet nga secili stacion pune në një switch / shpërndarës qendror. Shumica e switch-ave janë aktivë, domethënë ata fuqizojnë elektrikisht sinjalin ndërsa lëviz nga një pajisje në tjetrën. Paraardhësi i switch-it ishte shpërndarësi, i cili transmetonte të gjitha paketat hyrëse nga të gjitha portat e pajisjes, duke krijuar sasi të mëdha trafiku të panevojshëm të pajisjeve të rrjetit. Switch-at modernë ndërtojnë një hartë porti për të gjitha adresat IP që përgjigjen në secilën port dhe transmetojnë vetëm në të gjitha portet kur nuk ka adresën IP të synuar të një pakete tashmë në hartën e saj të portit. Switch-at janë:

 • Zakonisht konfigurohet me 8, 12, ose 24 porta RJ-45,
 • Përdoret shpesh në një topologji të një ylli ose peme,
 • Në dispozicion si “i menaxhuar” ose “i pamenaxhuar”, me këtë të fundit më pak të kushtueshëm, por të përshtatshëm për pajisjet e rrjetit më të vogla,
 • zëvendësime të drejtpërdrejta për hub-et, duke zvogëluar menjëherë trafikun e pajisjeve të rrjetit në shumicën e rrjeteve,
 • Zakonisht instalohet në një raft metalik të standardizuar që gjithashtu mund të ruajë serverat e pajisjeve të rrjetit, urat ose rrugëzuesit.

Repeater

Meqenëse një sinjal humb fuqinë ndërsa kalon përgjatë një kabulli, shpesh është e nevojshme të rritet sinjali me një pajisje të quajtur repeater. Repeater në mënyrë elektrike përforcon sinjalin që merr dhe e ritransmeton. Repeater-at  mund të jenë pajisje të ndara ose ato mund të përfshihen në një koncentrator. Ato përdoren kur gjatësia totale e kabullit të pajisjeve të rrjetit tuaj tejkalon standardet e vendosura për llojin e kabllit që përdoret.

Një shembull i mirë i përdorimit të repeater-it do të ishte në një pajisje rrjeti lokale duke përdorur një topologji ylli me kabllo palë të përdredhura të pambrojtura. Kufiri i gjatësisë për kabullin pa çift të përdredhur pa mbrojtje është 100 metra. Konfigurimi më i zakonshëm është që çdo stacion pune të lidhet me kabllo të çiftit të përdredhur në një koncentrator aktiv me shumë porta. Repeater-i amplifikon të gjitha sinjalet që kalojnë përmes tij duke lejuar që gjatësia totale e kabllit në pajisjet e rrjetit të tejkalojë kufirin prej 100 metrash.

Urat e Pajisjeve të Rrjetit

Një urë është një pajisje që ju lejon të segmentoni një pajisje rrjeti të madh në dy pajisje rrjetesh më të vogla, më efikase. Nëse po shtoni një skemë të vjetër instalimesh dhe dëshironi që pajisjet e rrjetit të ri të jenë përmirësuar, një urë mund t’i lidhë të dy.

Një urë monitoron trafikun e informacionit në të dy anët e pajisjeve të rrjetit në mënyrë që të mund të kalojë pako informacioni në vendin e duhur. Shumica e urave mund të “dëgjojnë” rrjetin dhe automatikisht të kuptojnë adresën e secilit kompjuter në të dy anët e urës. Ura mund të inspektojë secilin mesazh dhe, nëse është e nevojshme, ta transmetojë atë në anën tjetër të rrjetit.

Ura menaxhon trafikun për të ruajtur performancën optimale në të dy anët e pajisjeve të rrjetit. Ju mund të thoni se ura është si një polic trafiku në një kryqëzim të zënë gjatë orëve të pikut. Ai mban informacionin që rrjedh në të dy anët e pajisjeve të rrjetit, por nuk lejon trafik të panevojshëm përmes. Urat mund të përdoren për të lidhur lloje të ndryshme të kabllove ose topologjive fizike. Sidoqoftë, ato duhet të përdoren midis rrjeteve me të njëjtin protokoll.

Router

Ruterat janë drejtorët e trafikut të internetit global. Të gjithë routerët mbajnë tabela komplekse të rutimit të cilat u lejojnë atyre të përcaktojnë rrugët e përshtatshme për paketat e destinuara për çdo adresë. Routerat komunikojnë me njëri-tjetrin dhe përcjellin paketat e rrjetit jashtë ose brenda një rrjeti.

Pra, ruterat janë porta hyrëse të rrjetit. Ata lëvizin paketat e rrjetit nga një rrjet në tjetrin dhe shumë mund të konvertohen nga një protokoll rrjeti në tjetrin sipas nevojës. Routerat zgjedhin rrugën më të mirë për të përcjellë një mesazh, bazuar në adresën e destinacionit të paketës. Routeri mund të drejtojë trafikun për të parandaluar përplasjet ballë për ballë dhe është aq i zgjuar sa të dijë kur të drejtojë trafikun përgjatë rrugëve të pasme dhe shkurtesave.

Nëse keni një LAN shkollor që dëshironi ta lidhni në Internet, do t’ju duhet të blini një router. Në këtë rast, router-i shërben si përcjellës midis informacionit në LAN tuaj dhe Internetit. Ai gjithashtu përcakton rrugën më të mirë për dërgimin e të dhënave në Internet.

Firewalls

Firewall është një pajisje rrjeti që instalohet në hyrje të një LAN kur lidh një rrjet së bashku, veçanërisht kur lidh një rrjet privat me një rrjet publik, siç është interneti. Firewall përdor rregulla për të filtruar trafikun brenda dhe jashtë rrjetit privat, për të mbrojtur përdoruesit e rrjetit privat dhe të dhënat nga hakerat keqdashës.

Firewall-ët janë ose harduer ose softuer, në varësi të përdorimit të tyre të synuar. Një firewall që përdoret për të mbrojtur një rrjet është një pajisje harduerike që duhet të instalohet në rrjet midis routerit dhe rrjetit. Pothuajse të gjitha firewall-et e pajisjeve do të kenë të paktën dy porta, të etiketuara “Të besuara” dhe “Të pabesuara”. Këto terma nënkuptojnë natyrën e vërtetë të përgjegjësisë së firewall ndaj rrjetit privat. Rrjeti publik është i lidhur me portin e pasigurt të rrjetit dhe rrjeti privat është i lidhur me portin e besuar.

Rregullat e firewall-it zakonisht janë të thjeshta, të përbëra nga një folje, ose lejojnë ose mohojnë, drejtimin e trafikut, ose përbrenda ose përbrenda dhe një adresë ose identifikues tjetër të trafikut të rrjetit. Rregullat e firewall-it janë kumulative, kështu që rregullat e përgjithshme mund të specifikohen, dhe përjashtimet të shtohen sipas nevojës. Disa shembuj janë:

 • Lejoni të gjithë jashtë (të gjithë përdoruesit e rrjetit privat mund të bëjnë gjithçka në rrjetin publik)
 • Mohoni të gjitha përbrenda (cilësimi i paracaktuar për të parandaluar të gjithë trafikun nga porti publik ose i pasigurt, në portin privat)
 • Lejoni portën hyrëse 80 (lejoni që trafiku i internetit të hyjë në rrjet për të gjetur servera në internet)
 • Lejoni portën përbrenda 80 të destinuar deri më 170.200.201.25 (lejo trafikun e hyrjes në internet në një server specifik në rrjetin tuaj privat)
 • Mohoni përbrenda nga 201.202.1.1/24 (mohoni të gjithë trafikun përbrenda nga një adresë IP specifike ose një varg adresash)
 • Firewall-et e softuerëve zakonisht përfshihen në stacionet moderne të punës dhe sistemet operative të serverëve.

Ata veprojnë në një mënyrë të ngjashme si muret e mbrojtjes nga hardueri, përveç që filtrojnë trafikun brenda dhe jashtë makinës. Këto mur mbrojtës të softuerit zakonisht nuk vihen re nga përdoruesit e makinës dhe kanë nevojë për vëmendje vetëm herë pas here kur një aplikacion i lidhur me internet nuk funksionon siç pritet. Firewall-i i softuerit gjithmonë duhet të konsiderohet “i dyshuar” në raste të tilla. Problemi zgjidhet lehtësisht, duke vendosur një rregull përjashtimi në firewall për softuerin që po përpiqet të komunikojë.