NVMe SSD në Shitje – Bli Online

Përmirësimi më i madh që mund të bëni për Pc-në tuaj të vjetër është pajisja me një nga këto NVMe SSD në shitje nga Karma.al me çmime të mira. Komponentë të tjerë si CPU dhe GPU sigurisht janë përmirësuar në dekadën e fundit, por të gjithë do të vlerësojnë ruajtjen (kujetesën) më të shpejtë.

NVMe SSD në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

NVMe është ndërfaqja më e fundit dhe më e madhe e ruajtjes për laptopë dhe desktop, dhe ofron shpejtësi shumë më të shpejtë leximi dhe shkrimi sesa ndërfaqet e vjetra. Kjo vjen me një kosto, kështu që pavarësisht për çfarë e përdorni kompjuterin, blerja e një drive NVMe mund të mos ketë kuptim.

Duke ekzekutuar në të njëjtën ndërfaqe themelore si karta juaj grafike, SSD-të NVMe të japin  më shumë hapësirë dhe performancë të papërpunuar sesa çdo SSD me bazë SATA që mund të ofronte ndonjëherë. Ata janë gjithashtu shumë më të vegjël se çdo disk tjetër i ngurtë ose SSD, gjë që do të thotë se SSD-të më të mira NVMe janë perfekte ose për ndërtim të vogël të faktorit të formës që dëshironi, ose për një ndërtim monstruoz të lojrave të nivelit më të lartë të PC-ve.

Çfarë Janë NVMe SSD?

Memorja Express e Paqëndrueshme (NVMe) është një ndërfaqe ruajtëse e prezantuar në 2013. “E-paqëndrueshme” do të thotë se hapësira ruajtëse nuk fshihet kur kompjuteri juaj rindizet, ndërsa “Express” i referohet faktit se të dhënat lëvizin mbi PCI Express PCIe) në ndërfaqjen e pllakës amë të kompjuterit tuaj. Kjo i jep drive-it një lidhje më të drejtpërdrejtë me pllakën tuaj amë, pasi të dhënat nuk duhet të kalojnë përmes një kontrolluesi Serial Advanced Technology Attachment (SATA).

Disqet NVMe janë shumë, shumë më të shpejta sesa disqet SATA që ekzistojnë ndër vite. PCIe 3.0 – gjenerata aktuale e standardit PCI Express – ka një transferim maksimal të shpejtësisë prej 985 megabajt për sekondë (Mbps) në secilën korsi. Disqet NVMe janë në gjendje të shfrytëzojnë 4 korsi PCIe, që do të thotë një shpejtësi maksimale teorike prej 3.9 Gbps (3.940 Mbps). Ndërkohë, një nga SSD-të më të shpejtë SATA (Samsung 860 Pro) kryeson me shpejtësinë e leximit dhe shkrimit prej rreth 560Mbps.

Disqet NVMe vijnë në disa faktorë të ndryshëm të formës. Më e zakonshmja prej tyre është shkopi m.2, i treguar më sipër. Këto janë 22 mm të gjera dhe mund të jenë të gjata 30, 42, 60, 80 ose 100 mm. Këta shkopinj janë mjaft të hollë për tu vendosur në një pllakë amë, kështu që ata janë perfektë për kompjuterat dhe laptopët me faktor të vogël. Mbani në mend se disa SATA SSD përdorin të njëjtin faktor të formës, kështu që do të doni t’i kushtoni vëmendje të madhe dhe sigurohuni që mos të blini gabimisht njësinë më të ngadaltë. Samsung 970 EVO është një shembull i një disku m.2 NVMe.

A Ju Duhet Të Blini Një NVMe SSD?

Nevoja për shpejtësi më të përparuar, vjen nga ngarkesa juaj e punës. Ndërkohë që disqet NVMe po bien në çmim – NVMe Samsung 970 Pro dhe SATA Samsung 860 Pro të dy kushtojnë rreth 150 dollarë në madhësinë 500 GB – mos u ndjeni sikur duhet të nxitoni dhe të zëvendësoni SSD SATA tuaj.

Një SSD SATA  tashmë do të ndezë kompjuterin tuaj në pak sekonda, do të nisë programet në një çast dhe do t’ju lejojë të kopjoni dhe zhvendosni skedarët relativisht shpejt. Por nëse punoni me shumë video të mëdha – pavarësisht nëse ato vijnë nga një bazë e të dhënave, redaktimi i videos ose shfaqja e rrezeve Blu, SSD SATA ju lejon të punoni më shpejt.

Në rastin tim, unë jam i lumtur të qëndroj me SATA SSD-in tim derisa të ndalet së punuari. Nuk ka kuptim të harxhosh shumë  para për një drive NVMe të vetme që kompjuteri im të vihet në punë në katër sekonda në vend të pesë sekondave, ose skedari gjigand i rrallë që duhet të transferoj të dhënat pak më shpejt. Kur të vijë koha për një SSD të ri, unë do të kërkoj një model NVMe, sepse skam pse të paguaj të njëjtën shumë për një produkt më të dobët.

Nëse keni akoma pak kohë pune në SSD-në SATA  tuaj ose keni nevojë për diçka tani, thjesht dijeni që disqet NVMe kanë filluar të ulen në çmim. Bëjini llogaritë dhe investoni paratë tuaja kur keni nevojë, dhe jo të nxitoheni.

Llojet e NVMe SSD

Samsung 980 Pro

SSD i përgjithshëm më i mirë

 • Kapacitetet: 250 GB, 500 GB, 1TB, 2TB
 • Faktori i formës: M.2 2280 Njëanshëm
 • Ndërfaqja e Protokollit të transferimit: PCIe 4.0 x4 / NVMe 1.3c
 • Lexime / Shkrime Sekuenciale: 7,000 MBps / 5,000 MBps
 • Garanci / Qëndrueshmëri: 5 vjet / Deri në 1,200 TBW

Adata XPG Gammix S50 Lite

Vlera më e mirë PCIe 4.0 M.2 SSD

 • Kapacitetet: 1TB, 2TB | Formularin
 • Faktori: M.2 2280 Dy anë
 • Protokolli i Transferimit të Ndërfaqes: PCIe 4.0 x4 / NVMe 1.4 | Lexime / Shkrime Sekuenciale: 3,900 MBps / 3,200 MBps
 • Garanci / Qëndrueshmëri: 5 vjet / Deri në 1,480 TBW

SK Hynix Gold P31

M.2 SSD më i mirë për Laptopë

 • Kapacitetet: 500 GB, 1TB |
 • Faktori i formës: M.2 2280 Njëanshëm
 • Ndërfaqja / Protokolli i Transferimit: PCIe 3.0 x4 / NVMe 1.3
 •  Lexime / Shkrime Sekuenciale: 3,500 MBps / 3,200 MBps
 •  Garanci / Qëndrueshmëri: 5 vjet / Deri në 750 TBW

Samsung 970 EVO Plus

Performanca më e mirë PCIe 3.0 M.2 SSD

 • Kapacitetet: 250 GB, 500 GB, 1TB, 2TB
 • Faktori i formës: M.2 2280 i Njëanshëm
 • Ndërfaqja / Protokolli i Transferimit: PCIe 3.0 x4 / NVMe 1.3
 • Lexime / Shkrime Sekuenciale: 3,500 MBps / 3,200 MBps
 • Garanci / Qëndrueshmëri: 5 vjet / Deri në 1,200 TBW

Team Group T-Force Cardea Zero Z340

Vlera më e mirë Alternativa M.2 SSD

 • Kapacitetet: 256 GB, 512 GB, 1TB
 • Faktori i formës: M.2 2280 i njëanshëm
 • Ndërfaqja / Protokolli i Transferimit: PCIe 3.0 x4 / NVMe 1.3
 • Lexime / Shkrime Sekuenciale: 3,400 MBps / 3,000 MBps
 • Garanci / Qëndrueshmëri: 5 vjet / Deri në 1,665 TBW

Patriot Viper VPR100

SSD-ja më e mirë RGB M.2

 • Kapacitetet: 256 GB, 512 GB, 1TB, 2TB
 • Faktori i formës: M.2 2280 w / ftohës i dyanshëm
 • Ndërfaqja / Protokolli i Transferimit: PCIe 3.0 x4 / NVMe 1.3
 • Lexime / Shkrime Sekuenciale: 3,300 MBps / 2,900 MBps
 • Garanci / Qëndrueshmëri: 5 vjet / 1600 TBW

Kriptimi dhe Siguria e Integruar e NVMe SSD

Shumica e SSD-ve SATA të konsumatorëve nuk ofrojnë kriptim të integruar nëse nuk zgjidhni opsionet më të shtrenjta të nivelit të lartë. Në të kundërt, të gjithë NVMe SSD nga Karma janë të vetë-kriptuar, duke përdorur Kriptim të fortë  XTS-AES 256-bit. Ata gjithashtu ofrojnë integrim me zgjidhjet e menaxhimit të sigurisë TCG Opal 2.0 nga Symantec, McAfee, WinMagic dhe të tjera. Karakteristika të tilla janë të dobishme jo vetëm për përdoruesit e biznesit, por edhe për përdoruesit në shtëpi të cilët janë të interesuar të kenë sigurinë më të mirë të mundshme për të dhënat e tyre.

Efikasiteti i Energjisë

Disqet NVMe priren të konsumojnë një sasi të vogël energjie në modulitetin e gatishmërisë, të denjë për pajisjet e shkallës së ndërmarrjes. Së pari, le të hedhim një vështrim në A2000 NVMe PCIe SSD. Kur është pa punë, harxhon 0.0032W. Ndërsa në përdorim mesatar, i nevojiten 0,08W energji. Le ta krahasojmë edhe një herë me A400 SATA SSD. Kjo njësi ka nevojë për 0.195 W kur është në punë dhe 0.279 W mesatarisht. NVMe SSD-të ofrojnë një ulje drastike të konsumit të energjisë, gjë që i bën ato ideale për ultrabooket dhe pajisjet e tjera të lëvizshme. Konsumi i ulët i energjisë gjithashtu përkthehet në një përfitim tjetër: më pak nxehtësi e gjeneruar.

Cili Është Mendimi Juaj Për Disqet NVMe Me SSD?

Ne jemi adhurues të mëdhenj të disqeve SSD NVMe dhe i rekomandojmë të gjithë ata që duan një kompjuter me performancë të lartë. Ne gjithashtu i kemi në PC-të që përdorim për punën në Dyqanin tonë Karma . Para se të mbyllni këtë artikull, na tregoni se çfarë mendoni për disqet me gjendje të ngurtë NVMe. A e vlerësoni shpejtësinë e rritur që ata ofrojnë? Po për veçoritë e tjera të tyre? Komentoni më poshtë, dhe le të diskutojmë.