Karta Memorie në Shitje – Bli Online

Nëse zotëroni një aparat fotografik, smartphone ose tabletë, atëherë ndoshta keni nevojë për kartë memorie. Ato ofrojnë një mënyrë të thjeshtë për të zgjeruar ruajtjen e pajisjeve mobile.

Kartë Memorie në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Të çiftuara me pajisjet rezervë të kartës së duhur të memories, ato janë gjithashtu të dobishme për rezervimin ose transferimin e skedarëve. Kartat e ruajtjes ofrojnë shumë karakteristika, por tre gjërat më të rëndësishme për t’u marrë parasysh kur blini karta janë madhësia e tyre fizike, shpejtësia dhe kapaciteti.

Nëse dëshironi karta memorie për kamerën tuaj ose për smartphone-in tuaj, ne kemi zgjedhje të bollshme në gamën tonë. Këto karta memorie janë krijuar për të pasur shkallë të lartë transferimi dhe për të transferuar një sasi të madhe të të dhënave në një çast. Ju mund të merrni zgjedhjen tuaj nga këto modele të kartave të memories në varësi të disa faktorëve si lloji, kapaciteti i ruajtjes, shpejtësia e transferimit, etj. Kënaquni të ruani të gjitha skedarët tuaj të preferuar në pajisjet tuaja personale kur blini karta memorie të përputhshme me to. Ju nuk do të shqetësoheni më shumë për fshirjen e të dhënave të rëndësishme sepse pajisja juaj po pakësohet për sa i përket kapacitetit të saj të ruajtjes. Ne kemi karta memorie 8 GB të përshtatshme për më pak kërkesa ruajtjeje. Mund të zgjidhni edhe një kartë memorie 64 GB nëse kërkesa për ruajtjen e të dhënave është më e lartë. Nga ana tjetër, për të shijuar kapacitetin standard të ruajtjes në telefonin tuaj celular, mund të provoni të përdorni kartat e memories 32 GB.

Sigurohuni që keni të gjithë hapësirën që ju nevojitet për të ruajtur fotografitë tuaja dixhitale dhe hidhni një vështrim në gamën tonë gjithëpërfshirëse të kartave të memories. Pavarësisht nëse jeni duke shijuar pushimet tuaja jashtë vendit ose jeni në një rast të veçantë si një martesë, do të dëshironi të keni qetësi të plotë që të keni hapësirë ​​për të gjitha imazhet që dëshironi të kapni. Ju kemi mbuluar me një gamë të gjerë të kartave të memories në një larmi markash dhe madhësish të ndryshme – kështu që pavarësisht kamerës ose celularit që keni, ne kemi një mundësi ruajtjeje me performancë të lartë që është e fortë dhe e besueshme.

Llojet e Kartave të Memories

Memory Stick (MS)

Një lloj i kartës së memories pronësore i përdorur në shumë pajisje Sony, kartat Memory Stick PRO Duo janë të përmasave të ngjashme me kartat SD dhe janë më të vogla se mishërimet origjinale të Sony Memory Stick. MS PRO-HG Duo ofron performancë afërsisht katër herë më të shpejtë se PRO Duo. Kartat MS gjithashtu kanë teknologji të mbrojtjes së të drejtave të kopjimit MagicGate, e cila siguron vërtetimin dhe kriptimin dhe deshifrimin e përmbajtjes për të parandaluar kopjimin e paautorizuar dhe në përputhje me standardet e Secure Digital Music Initiative (SDMI).

XQD

Kartat XQD, të bëra nga Lexar dhe Sony, përdorin ndërfaqen PCIe të paraqitur në karta të caktuara të zgjerimit të kompjuterit. Në teori, formati XQD ka një kapacitet maksimal të mundshëm më të madh se kufiri 2TB i llojeve të tjerë të kartave të memories, megjithëse ende nuk kemi parë një kartë aktuale që afrohet me aftësi të tilla masive të magazinimit. Aktualisht ato janë të disponueshme në disa klasa: standardi XQD, i njohur gjithashtu si Seria H, si dhe seritë N, S dhe G. Klasa H dhe N mbështesin shpejtësinë e transferimit deri në 125 MB / s, ndërsa seria S mbështet deri në 180 MB / s për lexim dhe shkrim. Klasa më e re, seria G, mbështet shpejtësi transferimi deri në 400 MB / s për të përfituar regjistrim video 4K dhe breshëri aktive me rezolucion të lartë.

SxS

Kartat SxS-1 dhe SxS PRO + të Sony u krijuan për kamerat XDCAM EX dhe shfaqin të njëjtën ndërfaqe si një kompjuter ExpressCard. Kartat SxS-1 shfaqin performancë të ngjashme krahasuar me versionet PRO + dhe ofrojnë shpejtësi maksimale të leximit prej 1.2Gb / s (150 MB / s), me shpejtësi pak më të ulëta të shkrimit. Kartat e memories SxS PRO + mbështesin shpejtësi shkrimi deri në 1.5Gb / s (187.5MB / s) dhe shpejtësi maksimale të leximit prej 1.6Gb / s.

P2 dhe mikroP2

Projektuar për regjistrim të plotë HD dhe 4K në kamerat P2 të Panasonic, kartat P2 të kompanisë kanë të njëjtën shpejtësi maksimale transferimi si kartat SxS-1. Versioni microP2, i cili ka një faktor formë identik me një kartë SD me madhësi të plotë, është UHS-II dhe përmban norma shumë më të shpejta 2Gb / s (250 MB / s). Për të ndihmuar në sigurimin e besueshmërisë së lartë, të dy kartat P2 dhe microP2 ofrojnë një sistem të korrigjimit të gabimeve të tipit RAID, i ngjashëm me atë të shumë disqeve të kompjuterëve të jashtëm.

Çfarë të Mbani në Mend Para se të Blini një Kartë Memorie

Madhësitë e Kartës së Memories

Shumica e kartave ndahen në dy grupe kryesore bazuar në madhësinë e tyre fizike: kartat standarde SD dhe microSD. Kartat SD kanë një faktor më të madh të formës, ndërsa microSD ofron një ndërtim më të vogël. Të dy madhësitë funksionojnë me smartphone, kamera, tableta dhe një sërë pajisjesh të tjera të lëvizshme. Për të marrë përshtatjen e duhur, është e rëndësishme që së pari të kontrolloni pajisjen tuaj për pajtueshmëri.

Kapaciteti i Kartës së Memories

Kapaciteti maksimal i ruajtjes për kartat e memories po përmirësohet me një shpejtësi të jashtëzakonshme. Vendosja se cilën do të merrni varet nga buxheti, pajisja dhe nevojat tuaja për ruajtje. Nëse nuk keni nevojë të ruani shumë në aparatin tuaj dhe nuk doni të shpenzoni shumë, një kartë microSD 32 GB ose 64 GB është një zgjedhje e mirë. Sidoqoftë, nëse planifikoni të bëni transferime të shpeshta me një lexues të kartave të memories portative, mund të dëshironi të merrni parasysh disa karta me madhësi mesatare. Kjo e bën më të lehtë ruajtjen dhe organizimin e skedarëve tuaj, në vend që t’i keni të gjitha në një kartë memorie SD.

Zgjedhja e Shpejtësisë së Kartës së Memories

Të gjitha kartat nuk janë të njëjta. Prodhuesit i projektojnë ato me klasa të ndryshme shpejtësie, të cilat ndikojnë në shpejtësinë e ruajtjes dhe marrjes së informacionit. Do të gjeni kartat e memories të Klasit 2, Klasit 4, Klasit 6 dhe Klasit 10. Sa më i lartë të jetë numri, aq më e shpejtë është shpejtësia. Si rregull, ekspertët dixhitalë rekomandojnë që blerësit të blejnë kartat më të shpejta nëse planifikojnë të punojnë me skedarë me rezolucion të lartë ose video 4K.

Një mënyrë e thjeshtë për të identifikuar nëse një kartë është e përshtatshme për nevojat tuaja është të kontrolloni klasën e saj të shpejtësisë. Kartat e klasit 2 janë të përshtatshme për regjistrim SD dhe riprodhim video. Nëse planifikoni të regjistroni ose të luani video 720p ose 1080p, atëherë një kartë e Klasit 4 ose Klasa 6 ofron performancën tuaj të dëshiruar. Për video 4K, kartat SD të Klasit 10 janë zakonisht në rregull.

Klasa me Shpejtësi Ultra të Lartë Dhe Shpejtësia e Videos

Kartat e memories SDXC dhe SDHC vijnë me një Ultra High Speed, ose UHS, e cila lejon shpejtësi më të shpejtë të shkrimit, duke filluar nga 10MB në sekondë deri në 350MB në sekondë. Kjo i bën ata të përsosur për fotografi të vazhdueshme, me definicion të lartë. Do të gjeni gjithashtu karta SD të optimizuara për regjistrime 3D dhe video 8K.

Zgjero opsionet e magazinimit dixhital me kartën e duhur. Dyqani Online ofron një koleksion të gjerë të opsioneve të ruajtjes dhe kartave të memories dhe aksesorëve rezervë.